X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole co ja robie? Cytuje sama siebie...wiec moze to ja sama ustawilam ten budzik 😂

Pani Moł, Nistera lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się budzę w nocy ale już tego nie rejesteuje nawet, jakos przywykłam.
    A to mi znowu strasznie czas leci, nie wiem co takiego robie ale dzień za dniem nie wiem kiedy mija. Bardziej mi się będzie dłużyć jak będę czekać na odcinki Gry o tron :D

Pani Moł lubi tę wiadomość

• Bibs Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o fb to ja odpadam bo nie mam konta i po prostu nie lubię tych fejsbukow itp. więc ja pozostanę tutaj :)

U mnie dziś kiepski dzień, psychicznie wysiadam z powodu ogólnych rodzinnych perturbacjacji. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej.

Glendolina witaj!
    Dobranoc kobietki :)

Glendolina, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na fb tez sie nie wybieram.
    Nie widzę sensu powielania forum.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie przejdę na fb.. wybaczcie ;)
    Nistera - faktycznie .. muszę sie sprężyć bo mam jeszcze kilka spraw do załatwienia przed .. głównie porządki przed (spiżarnia, lodówka, okna itp)...
    miło Cie widzieć Alicja - nie uciekaj już noooo :) co do wielkości maluszka to raczej kwestia innego i pupowatego sprzętu ;)
    Witam Cię rybko Dori ;) gdzie planujesz rodzić?

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Hahah, to widzę, że to norma, że się już na fotelu zastanawiamy, czy aby na 100% jest wszystko okej :D ja tez zawsze schizuję, mimo 5 prysznicow i chusteczek tuz przed ;)

A tak mi się przypomnialo a propos hardkorow higienicznych - ale uwaga!! Przy mdlosciach nie czytajcie :D jak mąż w karetce jezdzil i zgarnęli bezdomnego co przytomnosc stracil. I okazalo się, że mial martwicę na nodze, lekarz już na SORze ogląda mu tę syrę a tam normalnie robale!! I pyta go: a te tu to prywatne czy państwowe??? Bo podobno na martwą tkankę robale wlasnie dają, żeby zeżarly martwicę i oczyscily rany. A gosciu ze smiechem - eee, prywatne! W takiej karetce to trza mieć nerwy i żołądek ze stali jednak ;)
    Tak jest leczenie ran larwami specjalne jałowe na kilka dni i wtedy się też to zawija, żeby nie uciekły w bandaż, to serio super działa na trudne rany. Miałam na studiach i kursie leczenia ran. U bezdomnych takie dzikie larwy potrafią też uratować im życie, bo też oczyszczają ranę, a bez tego mogła by być dawno sepsa i zgon😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 07:15

Pani Moł lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkkaa wrote:
    My zastanawiamy się pomiędzy Liwią, a Łucją ;-)
    Bardzo ładne u nas było od początku, że mąż wybiera dla dziewczynki i nie mam nic do gadania, ja chciałam Laure albo Łucje, więc któres z tych dwóch będzie na drugie :)

Pestkkaa lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja od kilku dni budzę się 4,5, lub 6 rano tak jak dzisiaj. Powróciły cierpnięcia rąk i już nad ranem nie umiem sobie żadnej wygodnej pozycji do spania znaleźć przez te ręce. Mam nadzieję, że szybko mi to przejdzie.

Pestka, jakoś nigdy nie byłam specjalną fanką imienia Łucja, aż nie pojawiła się Narnia :P Teraz Łucja mi się bardzo fajnie kojarzy i osobiście uważam, że jest to bardzo ładne imię :)

Samari, Igor i Joachim są super, znałam kiedyś jednego Joachima i bardzo mi się skrót od tego imienia podobał, a mianowicie mówiliśmy na niego Achim :) Nawet w jednej z moim aplikacji ciążowych mam moją listę imion, którą zrobiłam na samym początku ciąży i Joachim był na tej liście ;)

Co do fb, to ja chyba jednak zostanę tutaj. Staram się ograniczać fb do minimum, a powiem nawet więcej, rozważam w ogóle usunięcie konta na fb, bo to straszny pożeracz czasu, a i tak obecnie używam go tylko ze względu na kilkoro znajomych i messengera.

Cześć Glendolina, fajnie, że jesteś! Ja też długo podczytywałam wątek z boku, ale od 2 miesięcy już jestem oficjalnie :)

Mi generalnie ciąża się dość ciągnie, nigdy nie sądziłam, że 9 miesięcy może tak długo trwać, ale to pewnie dlatego, że tak strasznie wyczekujemy naszego maluszka i już się go nie możemy doczekać <3 kiedyś nawet zażartowałam do mojego męża, że jak się mały urodzi to nie wiem czy będę w stanie się od niego odkleić i czy dam go M choć na chwilę do potrzymania :P wtedy mój mąż stwierdził, że jak tak zrobię to będzie wojna :P

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na przykład proponuje żebysmy normalnie pisały tu na forum tak jak do tej pory a grupę na fb miały tylko po to żeby sie zdjęciami pochwalić różnymi jakby któraś chciała :D na fb zwykle zanika potem już aż taka dyskusja fajna :D
    Więc kto nie będzie chciał się tam w ogóle pokazać będzie nam się tutaj spowiadać haha :D sprawa całkowicie zrozumiała ze nie wszyscy chcą, sama do jednej osoby za grosz zaufania nie mam :)

Glendolina, dobrze że w ogóle się ujawniłas haha :D

Ah, No i dzisiaj wybiła Mi magiczna trójka z przodu! Będąc w szpitalu modliłam się o to, a teraz granica się przesuwa i marzy Mi się 34 tydzień a chociażby już 32 :D też mi się ten czas ciągnie, głównie teraz przez leżenie i ciągle schizy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 07:26

Oleander, Pani Moł, Fikus, Nistera, Ciasteczko777, Paula_071, iwwk, kama2784, PatkaPP, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Glendolina (Dory) Trójmiasto znowu się rozrasta :) jak większość woli tu to faktycznie lepiej nie zakładać fb, bo wtedy nie będą wtajemniczeni w niektóre wątki, ale jak grupa będzie chętnie dołączę:p
    Chusy możesz mi wizyty wpisać ja już do porodu 🤣😂
    09.04,07. 05, 21.05, 30.05

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 07:25

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus powiedz ze bedziesz sie malym dzielic w nocy. Jedna z tych bardzo nieprzespanych nocy :D

Pestka - I Liwia i Lucja baaaardzo mi sie podobaja : ) Nawet nie umiem powiedziec ktore bardziej.
    My myslimy nad Lea. Ale i tak pewnie bedziemy calkiem decydowac po porodzie.

Dziewczyny ktore sie tam jeszcze czajnicza anonimowo prosze wylazic i logowac sie na forum :D

Puszku ty zawsze masz rozmach z tymi wizytami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 07:29

Pani Moł, puszek369, Pestkkaa lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) dziś jedziemy na targi budowlane, liczę na znalezienie fajnych firm np od mebli kuchennych :) mąż też się jara bo mają być jakieś pokazy sprzętów a to jego hobby więc fajny dzień nam się zapowiada
    Właśnie ostatnio gadaliśmy że gdyby nerki siadły to za 2 tygodnie miałabym cesarkę.. To takie nierealne :o na szczęście dają radę i mam nadzieję że uciągną jeszcze 2 miesiące a na to wygląda :)
    Apropo to wczoraj miałam nie miłą sytuację bo osoba z rodziny nas wyśmiała że mamy już wszystko gotowe i kupione.. Tylko że nie pomyślało wredne babsko że musimy być gotowi wcześniej :/ już jej tego nie tłumaczyłam nie chciałam się bardziej denerwować..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 07:42

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka Liwia jest mega. Piękne imię. Co do Łucji to siostra chciała tak dać córce na imie ale spotkała się z rozczarowaniem całej rodziny... ostatecznie dała córce na imie Dorotka co oznajmiła po porodzie, za bardzo się rodzina angażowała w to wybieranie imienia.
    Samari mi się z tych Twoich wszystkich najbardziej podoba Joachim, ma coś w sobie niezwykłego. Podobne do Jonatan a jednak bardziej polskie i niespotykane.

Co do FB
    Spróbujmy tak jak pisze MaryJane. Niech będzie czymś dodatkowym a później się zobaczy. Jak nie przejdzie to trudno. Już jedna grupa jest i pomimo szczerych chęci jakos nie funkcjonuje ona super

Samari0702, Pestkkaa lubią tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ale dziś pięknie będzie :)

Ja za fb nie jestem, ale dla fotek tak!
    Już z majowek widzę na fb zostałam właśnie usunięta, bo się nie udzielalam a szkoda bo lubiłam podczytywac co u nich, ale coz.

Ja mam straszne nocki ostatnio:( sikanie milion razy, budzenie się co chwilę, chyba przy dziecku bardziej odpocznę niż teraz...

Ps. U nas miała być też Łucja przez chwilę <3 przepiękne <3 ale mężowi nie przypadlo do gustu :(

Witaj Grendolina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 07:42

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy, właśnie mój mąż żartuje, że wstawanie w nocy do toalety przygotowuje mnie po porodzie do małego i on już nie będzie musiał wtedy wstawać, za to ja żartuję, że jak on będzie wracał z pracy do domu to będzie młodego dostawał do końca dnia, żeby nie było tak, ze mały będzie chciał wiecznie tylko do mamy :P Ale to tylko takie nasze małe przekomarzania, generalnie jesteśmy z tych par gdzie staramy się dzielić wszystkimi obowiązkami po równo, więc na pewno jakoś to sobie fajnie poukładamy :)

MaryJane, zazdroszczę już tej 3 z przodu <3 juz odliczam dni do mojej.

Oleander, życzę, żeby nerki jak najdłużej wytrzymały, jeszcze chociaż kilka tygodni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 07:45

Oleander lubi tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jest 3 alternatywa - my tak zrobilysmy z Listopadówkami 2017 i do dziś tak funkcjonujemy, gdy dzieci mają już prawie 1,5 roku - zalozylysmy zamknięte darmowe forum nasze na fora.pl, mamy te same loginy ale forum jest ohasłowane, nikt tam przypadkiem nie trafia :) no ale to do rozwazenia, ja tam też nie mam ciśnienia na fb, chyba że wlasnie w takiej formie jak piszą MaryJane i Alicja.
    Nerki dadzą radę! :) kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 07:45

Oleander lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez na sierpniowkach tak zrobilysmy ze przeszlysmy na forum zamkniete. Ale szczerze wam powiem ze nie wiem czy to taki dobry pomysl sie przenosci bo czesc przeszla, czesc zostala, jakies nowe osoby doszly to nie wiedzialy gdzie sie podziac i padly wszystkie te fora w rezultacie.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    A ja na przykład proponuje żebysmy normalnie pisały tu na forum tak jak do tej pory a grupę na fb miały tylko po to żeby sie zdjęciami pochwalić różnymi jakby któraś chciała :D na fb zwykle zanika potem już aż taka dyskusja fajna :D
    Więc kto nie będzie chciał się tam w ogóle pokazać będzie nam się tutaj spowiadać haha :D sprawa całkowicie zrozumiała ze nie wszyscy chcą, sama do jednej osoby za grosz zaufania nie mam :)

Glendolina, dobrze że w ogóle się ujawniłas haha :D

Ah, No i dzisiaj wybiła Mi magiczna trójka z przodu! Będąc w szpitalu modliłam się o to, a teraz granica się przesuwa i marzy Mi się 34 tydzień a chociażby już 32 :D też mi się ten czas ciągnie, głównie teraz przez leżenie i ciągle schizy

Mary A pisałam ci że tak to jest, że zawsze ta granica się przesuwa 😂

Ja to teraz byle do piątku, potem będzie byle do ściągnięcia szwu A potem mogę już rodzić 😂

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko pamiętajcie dziewczyny, ze jak wrzucicie zdjęcia na FB to one juz i tak przestaja byc wasza wlasnoscia. Jakakolwiek anonimowosc w internecie jest złudna ;)
    Poza tym nie lubię tej funkcji na FB, ze jak ktos ma profil publiczny a ja polubie jego zdjęcie z dzieckiem np, napisze cos to i tak wszyscy to widzą chociaż ja jestem ukryta ;)

To pokazcie tu chociaz swoje pokoiki jak urzadzicie co by inspiracje pozbierac :D

Ja wczoraj kupilam farbe i czekam lepszego dnia, zeby zaczac malowac lozeczko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 08:15

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja dziś o dziwo spałam jak.susel tylko raz wc haha

Witamy się w skończonym 32 tygodniu ciąży (32+0) od jutra wkraczamy w 33 tydzień 😀😀😀😀

Edit. I dziś zaczynamy 8 miesiąc !!!! Całkiem.o tym zapomniałam.😂👍👍👍👍😀😀😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 10:34

Veri, Milka1991 lubią tę wiadomość

‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ