X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Ja mogę to zrobić. Zajmuje się social media, grupy też prowadzę, więc mogę ogarnąć. Pytanie tylko czy już chcecie?
    O super :) no myślę, że to dobry czas, już się zgralysmy w pewien sposób, więc można się na fb przenieść, co by było intymniej, bo jednak faktycznie do tego ma dostęp każdy:)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Puszek z cukrami u mnie różnie.
    2 dni po sterydach one już się zrobiły „normalniejsze” ;)
    Ale miałam robiona hemoglobinę glikowaną i Dr powiedziała, że wynik ok wiec zakładam, ze nie jest tak zle jak myśle, że jest. Z drugiej strony mały coś nie rośnie i boje się , że to przez cukrzyce , Dr powiedziała, ze przy diecie, insulinie tak może być.
    Przy cukrzycy są właśnie albo duże, albo małe dzieciaczki, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, jeszcze trochę i maly będzie na świecie to już będzie łatwiej, też odliczam czas do tego momentu:)
    Jak miałam zdejmować szwy czy w szpitalu czy na podstronazu to mówię proszę się przygotować i ktoś mi mówi no gotowa jestem tu zawsze dodawalam, żeby się podmyly, bo kurcze że szwami to siedzę z głową w kroczu, przy porodzie to jednak dalej i podmywamy itp:) straszne, że dla niektórych to nie jest oczywiste, ja to się u lekarza wymyje w domu, potem przed wejściem na fotel i potem się zastanawiam czy na pewno wszystko oki:)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalach dla brudasow.to powinien być przymus mycia, nie będzie leków i badań jak się nie umyja haha :D współczuję obsadzie na dyżurze chodzić koło takiego smeirdziela....

A swoją drogą macie już imie dla dziecka takie ostateczne ? Bo u nas niby było A się okazuje że mojemu mężowi się nie podoba Jonatan i on jednak tak nie chce ja nie chce Gabriel i proszę jest wielki spor bo za miesiąc rodze A imienia nie mam :/ wrrrr i teraz to ja już sama nie wiem jak on ma mieć na imię A od początku odkąd dowiedziałam się o ciąży jakiś głos mi mówił Jonatan i tak mi się spodobało że nawet do brzucha tak mówiłam
    .. 😭😭😭😭😭😭

Pestkkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek

Ja tak samo, w przeddzień lekarza golenie i wanna rano prysznic przed wizyta i zabieram że sobą chusteczki do higieny intymnej jak by mi się siusiu zachciało zanim wejdę i dokładnie potem się zastanawiam czy wszystko okej.... Ale niektórzy to tam nic sobie z tego nie robią bleeeee

• Nistera Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze mam schize, myje się w domu przed wizytą i jeszcze chusteczki odswiezajace mam że sobą i przed samym wejściem do gabinetu się odświeżam, chyba bym się że wstydu spaliła jakby coś było nie tak.

Ja jestem za grupa , jakby coś;D

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari
    Gabryś nieeee
    Oczywiście z całym szacunkiem do dziewczyn, które maja Gabrysi i Gabrysie
    Mnie to imię jakoś tak zawsze drażniło

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tez mam schize, przed wizyta zawsze golonko dokładne, kąpie się chyba z 3 razy ;)
    Raz pamietam, ze dzień po wizycie dojrzałam „tam” dwa kłaczki to aż mi się ciepło zrobiło. Oczywiście wiem, ze mojego lekarza te moje kłaczki mało interesują ale to tak dla pewności siebie.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Samari
    Gabryś nieeee
    Oczywiście z całym szacunkiem do dziewczyn, które maja Gabrysi i Gabrysie
    Mnie to imię jakoś tak zawsze drażniło

No właśnie mnie też , dlatego mężowi powiedziałam że niech sobie to wybije głowy , bo nie dam tak.i koniec jeśli komuś się osoba mnie to absolutnie nie przeszkadza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    I ja tez mam schize, przed wizyta zawsze golonko dokładne, kąpie się chyba z 3 razy ;)
    Raz pamietam, ze dzień po wizycie dojrzałam „tam” dwa kłaczki to aż mi się ciepło zrobiło. Oczywiście wiem, ze mojego lekarza te moje kłaczki mało interesują ale to tak dla pewności siebie.

Ja tak samo , i wcale nie obchodzi mnie co lekarz pomyśli na jednego włosa dla mnie najważniejszy jest mój komfort.psychiczny że ejst okej, dlatego mnie goli mąż mam za duży brzuch żeby sama się golić A w życiu nie pójdę zarosneita jak dziad do doktorka 🤔🤔😀😀😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah, to widzę, że to norma, że się już na fotelu zastanawiamy, czy aby na 100% jest wszystko okej :D ja tez zawsze schizuję, mimo 5 prysznicow i chusteczek tuz przed ;)

A tak mi się przypomnialo a propos hardkorow higienicznych - ale uwaga!! Przy mdlosciach nie czytajcie :D jak mąż w karetce jezdzil i zgarnęli bezdomnego co przytomnosc stracil. I okazalo się, że mial martwicę na nodze, lekarz już na SORze ogląda mu tę syrę a tam normalnie robale!! I pyta go: a te tu to prywatne czy państwowe??? Bo podobno na martwą tkankę robale wlasnie dają, żeby zeżarly martwicę i oczyscily rany. A gosciu ze smiechem - eee, prywatne! W takiej karetce to trza mieć nerwy i żołądek ze stali jednak ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 22:00

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Hahah, to widzę, że to norma, że się już na fotelu zastanawiamy, czy aby na 100% jest wszystko okej :D ja tez zawsze schizuję, mimo 5 prysznicow i chusteczek tuz przed ;)

A tak mi się przypomnialo a propos hardkorow higienicznych - ale uwaga!! Przy mdlosciach nie czytajcie :D jak mąż w karetce jezdzil i zgarnęli bezdomnego co przytomnosc stracil. I okazalo się, że mial martwicę na nodze, lekarz już na SORze ogląda mu tę syrę a tam normalnie robale!! I pyta go: a te tu to prywatne czy państwowe??? Bo podobno na martwą tkankę robale wlasnie dają, żeby zeżarly martwicę i oczyscily rany. A gosciu ze smiechem - eee, prywatne! W takiej karetce to trza mieć nerwy i żołądek ze stali jednak ;)
    Mimo mdlosci zaryzykowalam:P
    Masakraaa...nie wiem jak mozna doprowadzić sie do takiego stanu bo uwazam ze mimo bezdomnosci czy biedy umyc zawsze jest sie gdzie i jak

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) Od samego początku Was czytam, tak z ukrycia, nie udzielając się. A Wy mi tu chcecie uciekać na fb.Nie mam wyjścia, muszę się ujawnić, bo czuję się z Wami w jakiś sposób zżyta. Mam nadzieję, że nie jest za późno, żeby dołączyć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo fejsa moja propozycja jest taka żeby były tam osoby te które są z nami od początku i takie które tu ciągle pisza i są w tej stałej obsadzie..bo jak grupa ma być tajna to żeby zaraz nie bylo z milion kont z ukrycia wyskoczy że też chcą bo wtedy to mija się z celem... co myślicie ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    W szpitalach dla brudasow.to powinien być przymus mycia, nie będzie leków i badań jak się nie umyja haha :D współczuję obsadzie na dyżurze chodzić koło takiego smeirdziela....

A swoją drogą macie już imie dla dziecka takie ostateczne ? Bo u nas niby było A się okazuje że mojemu mężowi się nie podoba Jonatan i on jednak tak nie chce ja nie chce Gabriel i proszę jest wielki spor bo za miesiąc rodze A imienia nie mam :/ wrrrr i teraz to ja już sama nie wiem jak on ma mieć na imię A od początku odkąd dowiedziałam się o ciąży jakiś głos mi mówił Jonatan i tak mi się spodobało że nawet do brzucha tak mówiłam
    .. 😭😭😭😭😭😭
    My zastanawiamy się pomiędzy Liwią, a Łucją ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, nie planowałam Was tylko szpiegować. Planowałam dołączyć już dawno, ale ciągle coś. Skoro już za późno, trudno, nie będę się narzucać. Spokojnych ciąż życzę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina ale nie uciekamy z forum!! Witaj miło Cię poznać, powiedz coś o sobie :)
    A tak w ogóle to patrząc na twój awatar hahah czuję się w ciąży jak Dora z Gdzie jest Nemo, zanik pamięci w pełni :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 22:19

Szczesliwa ledwo zywa, Glendolina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina wrote:
    Samari, nie planowałam Was tylko szpiegować. Planowałam dołączyć już dawno, ale ciągle coś. Skoro już za późno, trudno, nie będę się narzucać. Spokojnych ciąż życzę!

Przepraszam bardzo , ja nie napisałam nic w twoim kierunku i nie chce prowokować żadnych nie miłych dyskusji więc proszę mnie nie atakować bezpodstawnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina, nie uciekaj:) nawet jak powstanie grupa fb to tu tez na pewno będziemy dalej zaglądaly :)

Glendolina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dzisiaj zobaczyłam temat o fb to pomyślałam, że mi uciekniecie, A naprawdę czuje jakbym Was znała.
    Mam na imię Wiktoria. Jestem z Trojmiasta. Z Narzeczonym spodziewamy się coreczki. Termin na 8.05, ale mam przeczucie, że pojawi się jako prezent na święta. Teraz końcówka dluzy mi się niemiłosiernie i nie mogę doczekać się mojego Okruszka...
    Ps. Dora idealnie pasuje do ciążowej sklerozy!

Oleander, Chusy, Pani Moł, puszek369 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkkaa wrote:
    My zastanawiamy się pomiędzy Liwią, a Łucją ;-)

O widzisz to chociaż jakiś punkt zaczepienia macie xD bo u nas skończyło się jak zawsze czyli no dobra pogadamy o tym jutro normalnie załamka 😭😭😭 ale.chyba gorszy jest brak tej alternatywy albo albo..

Mnie się podobają jescze imiona Joachim albo Igor , zobaczę co mój mąż na to powie 😀👍🤔🤔🤔🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 22:47

Pestkkaa lubi tę wiadomość

‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ