X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na plecy najlepiej fizjo myślę on coś poradzi. Ja dzisiaj jestem zdechła, byliśmy u babci na obiedzie i na zakupach i mnie bolało pod zebrami, czuję się jak emeryt :p no fb byłby spoko, ale taki dla nas, przynajmniej nikt obcy by nie czytał naszych wywodów, aczkolwiek forum ma klimat 😜

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko jeszcze doczytałam, że mały nie urósł.
    Mój tez niby nie urósł przez 2 tyg, badany na różnych sprzętach w szpitalu ale dr powiedziała, ze on jest mały proporcjonalnie i na ta chwile mam się tym nie przejmować ale oczywiście jestem zestresowana, wazy 1800gram, będę rodzic wcześniej ale jednak przez cesarskie cięcie. Termin mam wstępnie ustalony na święta wielkanocne

Tez nie wiem czy dziecka nie głodzę :( jedyne zalecenie to leżenie na lewym boku i nie wykorzystywanie energii na siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 20:14

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na fb to jest grupa majówkowa czy ogólnie z tego forum?

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Ale na fb to jest grupa majówkowa czy ogólnie z tego forum?
    Kiedyś był fb, ale jak go otworzyli jako grupa otwarta to się wypisalam, nie wiem jak on teraz wygląda. Gdyby był tylko dla nas to mega pomysł :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja

Witaj,miło Cię widzieć zastanawiam się.co u Ciebie, ja nie mam w ogóle konta na fejsbuku więc nie wiem co u kogo z tych co tam są :(

Dlaczego będziesz mieć cesarke ? Coś się pokomplikowalo ?

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari <3
    Ale mam do nadrobienia !
    Cesarka dlatego, ze jak ordynator zaczął czytać na forum o wszystkich moich komplikacjach to w taki sposób najbezpieczniej będzie ciąże zakończyć. Tylko, ze ja tak tez chciałam wiec nie protestuje.
    Kurcze najgorzej na forum się cofać z czytaniem, ciężko jest, dlatego Facebook jest całkiem spoko bo zawsze można wrócić do jakiegoś tematu w łatwy sposób. Jestem za tym, żeby kontynuować na jakiejś zamkniętej grupie na fejsie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 20:41

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Facebooku jest grupa majowkowa, ale nie tylko dziewczyny z forum sa ale tez spoza :D teraz już jest całkiem zamknięta chyba, więc ewentualnie tylko tu z naszych majówek można zrobić zamknięta grupę :D

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze utowrzymy swoja grupe? Ja jako tako tez nie uzywam fb. Mam konto tylko po to zeby nalezec do grupy synka z przedszkola. Bylo by troche "intymniej" niz tu.

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jak najbardziej za :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w szpitalu byłam 3 dni, po sterydy na szybszy rozwój płuc. Dostałam 4 zastrzyki w tyłek.
    Mamami jako ciekawostkę napisze, ze cukier na czczo po sterydach przy restrykcyjnej diecie wynosił jedyne 130
    Ale ostrzegali mnie, że tak może być.
    W szpitalu było dość osobliwe, byłam na sali z 2 dziewczynami czekającymi na poród, oddział jest po remoncie, moją salę z sala obok łączyła wspólna łazienka z prysznicem. Stwierdziłam, ze będzie tam syf i kolejka do prysznica...ale z prysznica przez te 3 dni korzystałam...tylko ja. Baby są straszne, Puszek jak Ty tego doświadczasz na codzień to ja współczuje ... ja tylko tam wyganiałam te dziewczyny i wietrzylam ;)

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala to prawda. Zalezy na kogo sie trafi. Ja mialam swietne dziewczyny. Dbaly o higienie i pozadek w sali. Wietrzylysmy po kazdym posilku zeby bylo swierzo i przyjemnie ale widziałam ze z innych sal noektore dziewczyny 5dni chodzily w tych samych koszulach/piżamach. Szok!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja

Dobrze że już jesteś na takim etapie , wszystko już będzie teraz dobrze bardzo współczuję tych przykrych doświadczeń które Cię spotkały ale najważniejsze żeby zdrowego malucha urodzić :)

Ja też będę ciążę mieć rozwiązana po 37 tygodniu czyli właśnie też w okolicy Wielkanocy , 25.03 idę że skierowaniem umówić się na termin :)

A co do grupy prywatnie to pewnie miło będzie zobaczyć swoje twarze i wyobrażenie o danej osobie z awatara haha , ja fejsa nie mam ale założyć to nie problem , a faktycznie jak zaczną się porody i zdjęcia dzieciaków to jeśli bediz tylko "sprawdozna" grupa to napewno będzie intymniej i będzie pewność że nic nie wycieknie poza zaufane osoby które się "zna"

ago91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoł... Serio z tym prysznicem?? To ja (w ciazy z córką) spędzilam kilka tyg łącznie na patologii ciąży i na szczęście takich agentek w sali nie uświadczyłam :D
    Współczuję takich wrażeń, od razu przypominają mi się lata w internacie i na chatach studenckich, tam to różnie bywalo z ludzmi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama2784 wrote:
    Ala to prawda. Zalezy na kogo sie trafi. Ja mialam swietne dziewczyny. Dbaly o higienie i pozadek w sali. Wietrzylysmy po kazdym posilku zeby bylo swierzo i przyjemnie ale widziałam ze z innych sal noektore dziewczyny 5dni chodzily w tych samych koszulach/piżamach. Szok!

Serio ?.O fuj.... 5 dni w tej samej piżamie i to w dodatku w szpitalu 🤔🤔🤔 A co tam woda na zetony byla czy o co chodzi ?? 🐱🐱😀😀😀😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Serio ?.O fuj.... 5 dni w tej samej piżamie i to w dodatku w szpitalu 🤔🤔🤔 A co tam woda na zetony byla czy o co chodzi ?? 🐱🐱😀😀😀😀
    No ja w szoku bylam. To maly wyremontowany oddzial. 5sal tylko to i wiekszosc z nas wychodzila na korytaz zeby przez telefon rozmawiac to chcac nie chcac patrzylo się na inne dziewczyny. 2 byly takie wlasnie, ktore codziennie bylt w tych samych koszulach. I mecz sie z takimi w salach...

Co do grupy na fb to czy ktoras z Was by siw tego podjęła zeby zalozyc taka grupę i ja ogarniac? Ja nie mam pojecia co i jak to działa. :/

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    A w szpitalu byłam 3 dni, po sterydy na szybszy rozwój płuc. Dostałam 4 zastrzyki w tyłek.
    Mamami jako ciekawostkę napisze, ze cukier na czczo po sterydach przy restrykcyjnej diecie wynosił jedyne 130
    Ale ostrzegali mnie, że tak może być.
    W szpitalu było dość osobliwe, byłam na sali z 2 dziewczynami czekającymi na poród, oddział jest po remoncie, moją salę z sala obok łączyła wspólna łazienka z prysznicem. Stwierdziłam, ze będzie tam syf i kolejka do prysznica...ale z prysznica przez te 3 dni korzystałam...tylko ja. Baby są straszne, Puszek jak Ty tego doświadczasz na codzień to ja współczuje ... ja tylko tam wyganiałam te dziewczyny i wietrzylam ;)
    No niestety, czasami nawet mówię może prysznic z mydelkiem, ale cześć nie chce to co mam zrobić :p po sterydach normalne cukry wala strasznie :/ teraz już są Oki?

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej jak przyszedł raz mnie odwiedzić mąż.
    Jak pojechał to napisał , ze w tej sali śmierdzi hehe
    Już więcej nie przyjechał w odwiedziny Heheh
    No straszne, ja sobie wzięłam pełno maseczek i normalnie spa
    Dobrze, że lubię mocne perfumy to tam raz napsikałam porządnie.
    I lekrze co te laski muszą badać...ble ble ble

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama2784 wrote:
    No ja w szoku bylam. To maly wyremontowany oddzial. 5sal tylko to i wiekszosc z nas wychodzila na korytaz zeby przez telefon rozmawiac to chcac nie chcac patrzylo się na inne dziewczyny. 2 byly takie wlasnie, ktore codziennie bylt w tych samych koszulach. I mecz sie z takimi w salach...

Co do grupy na fb to czy ktoras z Was by siw tego podjęła zeby zalozyc taka grupę i ja ogarniac? Ja nie mam pojecia co i jak to działa. :/

Ja mogę to zrobić. Zajmuje się social media, grupy też prowadzę, więc mogę ogarnąć. Pytanie tylko czy już chcecie?

Alicja-33, Nistera, kama2784 lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Najlepiej jak przyszedł raz mnie odwiedzić mąż.
    Jak pojechał to napisał , ze w tej sali śmierdzi hehe
    Już więcej nie przyjechał w odwiedziny Heheh
    No straszne, ja sobie wzięłam pełno maseczek i normalnie spa
    Dobrze, że lubię mocne perfumy to tam raz napsikałam porządnie.
    I lekrze co te laski muszą badać...ble ble ble

Masakra... Raz byłam w szpitalu, żeby rodzić. Ale czegoś takiego nie doświadczyłam.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek z cukrami u mnie różnie.
    2 dni po sterydach one już się zrobiły „normalniejsze” ;)
    Ale miałam robiona hemoglobinę glikowaną i Dr powiedziała, że wynik ok wiec zakładam, ze nie jest tak zle jak myśle, że jest. Z drugiej strony mały coś nie rośnie i boje się , że to przez cukrzyce , Dr powiedziała, ze przy diecie, insulinie tak może być.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ