X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

A który twój lekarz to jest ten główny prowadzący ?? Hm może coś źle pomierzyl jak.sprzet kiepski ??

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Hej - byliśmy na wizycie i dr z LM raz ze chce rozwiązać mi ciąże o tydz wcześniej (?? Jako jedyny - bo diab i druga gin nie widza wskazań do rozwiązania wcześniej- indukcji) to zmierzył synka i wyszło ze przez 2 tyg od usg robionym u innej dr (usg 3 trym) nic nie przytył i jest teraz w 30 centylu !?? Nie wierze .. jestem zła i smutna - to niemożliwe. Ponadto jak on chce indukować skoro on jest tak mały ??? I po co skoro nie mam cukrzycy / cukry są Ok?? Kazał mi od 37 tyg do 39 próbować naturalnie wywołać poród..
    Co do rozmiarów to chyba wina usg - inne usg a tamta dr miała super sprzęt a ten dzis miał taki (zastępczy) że ani wydruku ani 3D.. Przytyłam od początku ciąży dokładnie 1 kg. Masakra ..a szyjka mega długa, zamknięta..
    Myślę, że dokłądniejsze USG było na tych III trym i tego się trzymajmy. Co do wcześniejszego rozwiązania ciąży, owszem jak cukry szaleją (jak jest na insulinie), ale skoro drugi lekarz i diab nie widzi w tym sensu, to na spokojnie ;)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzęt do bani - ani wydruku, ani 3D ani monitora dużego / miał jakiś zastępczy .. sam mówił ze sprzęt do bani i przeprasza.
    Dlatego nie wierze w ten pomiar.. a w sumie moim lek jest ta dr z nfz bo chce rodzic u niej w szpitalu i dlatego teraz ją podpytam.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho myślę ze to wina sprzetu, pamietaj lekarz 1mm przesunie kursor i juz inny pomiar.
    No ja mam powiedziane ze najpozniej w 39tc. A mam sie nastawiac na 10 - 15 maja.
    Generalnie trzymam sie tego co mowi moja dr.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami, ale Ty masz GDMG2, bierzesz insulinę, dobrze pamiętam?

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    No ja bez insuliny (chyba już uda się bez?), a cukry też w normie. Makros nie ma..cały czas jesteśmy w tym 50 cent. Brzuszek Ok. Chyba dr zbyt „sztywno” czy „książkowy” patrzy ;) to bardzo młody lekarz, robi dopiero specjalizacje ;) zobaczę co powie dr z uck; niepotrzebnie tylko stres bo już sobie wkręcam że głodze dziecko itp.. a może synek sam wyskoczy przed 40 tyg? ;) chociaż patrząc na szyjkę to raczej wątpliwe ;)
    kurczę przez ten aparat usg tylko niepotrzebny stres ...wrrrr

• 4me Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Sprzęt do bani - ani wydruku, ani 3D ani monitora dużego / miał jakiś zastępczy .. sam mówił ze sprzęt do bani i przeprasza.
    Dlatego nie wierze w ten pomiar.. a w sumie moim lek jest ta dr z nfz bo chce rodzic u niej w szpitalu i dlatego teraz ją podpytam.
    I tego sie trzymaj! Zwlaszcza, ze jak pojdziesz do swojego szpitala, gdzie pracuje Twoja lekarka to co przyjdziesz i powiesz, ze zglosilas sie na wywoływanie bo inny lekarz Ci tak kazal. I to wszystko przy zupełnie innym zdaniu Twojej prowadzącej? Marne szanse na powodzenie ;)

Poczekaj na wizytw u swojej lekarki-ten sam sprzet, ta sama reke. To wazne chyba :)

Nic sie nie martw!

Ciasteczko777, Oleander lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, dużo uśmiechu dla córeczki! :)

Ciasteczko, w ogóle nie przejmuj się tymi pomiarami, trzymaj się tych porządnych :) u mnie przy przyjęciu w szpitalu wyszło że mały w ogóle nie urósł przez 2 tygodnie i jest poniżej 20 centyla, na kolejnym jak się lekarz przyłożył już wszystko było ok

U mnie waga około 8kg na plusie, jestem krasnal, mam 160 cm wzrostu i zaczynałam od 53 kg, do 17 tygodnia nic nie przytyłam a potem nagle zaczęło rosnąć kilogram tygodniowo :O teraz leżę ciągle i jem z nudów to znowu szybciej idzie. Na dodatek myślałam że będzie jak u Was, ze w końcu w ciąży mi coś biust urośnie, a tu nic, zawsze mówię że mam tylko miejsce na cycki :/ i źle się czuję, cała kluska się robię, skóra nieładna, mam nadzieję że uda się wrócić do wyglądu przed ciążą :D

Ciasteczko777, Milka1991 lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho ja miałam prenatalne 1 i 2 trymestru na tym samym sprzęcie i po obydwu badaniach termin porodu wychodził identycznie, wszystko się zgadzało co do dnia, u mojej ginekolog termin zawsze jest inny, ale ona każe się trzymać tego co na prenatalnych. U niej na sprzęcie dziecko za każdym razem ten sam termin porodu- 27.05, nic się nie zmienia, to samo na usg prenatalnych też jeden termin- 25.05. Tylko u mojej ginekolog sprzęt słabszy, ale jak widać wahnięcia są. Domyślałam się, że jakbym poszła jeszcze do kogoś innego na inny sprzęt to by się trzeci termin pojawił. Zresztą tak jak sama opisujesz tego lekarza to nie ma co się stresować, poczekaj na wizytę u swojej ginekolog :)

Co do wagi to ja startowałam z 55kg przy wzroście 166cm, teraz mam 63,5kg, ale i tak czuję się jak kulka i też mi się celluit zrobił na nogach i tyłku :( Znowu mi niedobrze po jedzeniu...

Nie polecam nosić czerwonych gatek :D Strachu się najadłam, wewnętrzna strona jest biała, poszłam do toalety i nagle zonk, plamienie, lekko podbarwiony śluz :O Śluz owszem, ale zwykły, tylko prześwitywał kolor z drugiej strony, na papierze czysto, chociaż już sobie zaczynałam wkręcać, że coś tam widzę. Już drugi raz tak mam i wcale się na głupocie swojej nie uczę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 12:30

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

A rzuć już tych wszystkich lekarzy i do końca ciąży zostań u tego któremu najbardziej ufasz oszczędzi ci to stresu i niepotrzebnych zmartwień i emocji :)

Ja chodze cały czas do swojego doktorka i tylko jemu ufam, jak bym miała iść do innego lekarza to by była strata kasy i czasu :)

Głowa do góry,młody to napewno kawał klopsa !:)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Tak jestem na insulinie nocnej i dodatkowo z lozyskiem brzeznie przodujacym. + mlody jest racxej z tych wiekszych

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D np chętnie bym „rzuciła”, ale badań nie bede mieć ;) bo na nfz to tragedia z dostępnością !! A tu w LM mam wszystko gratis ;) No i on mi zwolnienie wystawia od początku (ciągłość mam u niego- a wiadomo co sie teraz dzieje i ZUS jak trzepie). Zawsze miał dobry aparat i były dobre foty, nawet 3D wyszły! A dziś chyba dostał do gab jakiegoś trupa :D to na bank wina sprzętu, a klopsik dalej jest w 50 centylu :) matka nie zagłodziła

• iwwk Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko zagłodzić tych małych wysysaczy hehe, to one Nas prędzej zagłodzą :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Ciężko zagłodzić tych małych wysysaczy hehe, to one Nas prędzej zagłodzą :D

Dokladnie. Przytyłam tylko 3.5kg a mlody jest spory chlop. Zjada mi wszystko, nawet obraczka mi spada.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 163cm, zaczynalam z waga 55, teraz waze 58,5kg. Na poczatku sporo stracilam przez wymioty.

Polecam Wam pieluchy tetrowe z Gemini, sa grube i porządne. Kupilam tez 115g ze Smyka, dramat, sito i cienizna.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wlasnie kupilam z gemini 20 szt tetrowych jakis lux bo slyszalam ze sa naprawdę solidne i grube.paczka od rana w Krakowie ale czy dzis dostarcza to nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 13:49

Paula_071 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wychodzę z wc podcieram się A tam krew na papierze ,mąż zaglądał czy nie ma jakiegoś otarcia ale.nic nie widać... mam nadzieję że nic się nie będzie działo i to tylko jakieś otarcie z zewnątrz, ale się wystraszylam aż mi gorąco położyłam się i leżę bo brzuch mnie ppbolewa okresowo chyba sobie nospe wezmę :/

Wysłany: 16 marca 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari a po za tym nic Cie nie boli? Ja bym juz pewnie leciala na ip

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Samari a po za tym nic Cie nie boli? Ja bym juz pewnie leciala na ip

Jedynie ciągnie mnie w pachwianach w kierunku brzucha ale.nie są to skurcze jedynie taki ból jak na okres, wzięłam nospe zmieniłam wkładkę i będę obserwować bo może otarlam sobie jak kilkanascie razy dziennie do wc biegam, położyłam się jeśli nadal przy podcieraniu Bedezie różowo to pojadę na ip. Mam nadzieję że to.tylko jakis straszak :(

Wysłany: 16 marca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe ze to tylko otarcie i sprawa mechaniczna a nie nic ze srodka. Oby i trzymam kciuki by przestało

o148o7es5xrrd9s8.png
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ