X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarb15 wrote:
    Trzymam się jutro będę dawać znać co i jak jutro mąż zawozi mnie na szpital.
    Powiem że już sił nie mam.do tych szpitali . Dla mnie to jest 12 raz w szpitalu w ciazach ... wogole psychicznie mi to nie pomaga ciągle coś ..W tej ciazy to 4 raz byłam półtorej tygodnia temu 13 dni i teraz wracam dalej ..

No kochana zaciska te nogi !!! Tyle już biedna przyszłaś i wytrzymałas, to jeszcze chwilę dacie radę , u was już ciąża wysoko będzie wszystko dobrze. Pisz nam tutaj co i jak. Powodzenia 👍👍👍👍😘😘

skarb15 lubi tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dziś 2 urodziny mojego dziecka :) Ale szybko mi ten maluch urósł. Dwa lata temu o tej porze, leżałam na sali porodowej i zaczynałam czuć pierwsze skurczyki. Siedziałam na piłce i opierałam się o męża, który był za mną :D Cudowne chwile mimo bólu i całej krwawej otoczki...Gdy się urodziła miała 53cm i 2910g. Była malusia a teraz tak wyrosła że hoho. Moje szczęście, moje słonko rozświetlające mi każdy dzień, moja mała miłość bezgraniczna :)

A teraz czekam na drugie takie szczęście :)

4me, iwwk, Fikus, Oleander, Samari0702, kama2784, Veri, Nistera, Pani Moł, Szczesliwa ledwo zywa, Paula_071, PatkaPP, slodka100 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny poddaje sie i kupuje ta poduszke dla ciężarnych! Akurat na sam koniec i to drugiej ciąży to rychlo w czas...

Wieczorem wymiekam po calym dniu, brzuch twardnieje i wszystko boli. Rano jestem tak obolala po nocy, ze nie ma zadnego ukojenia. Nie da sie tak funkcjonowac.

Czy ma ktos moze typ C ale taki wiekszy tzw xxl, zeby miala 150 cm?
    Juz troche je maciw wiec moze cos poleciacie, co sie nie ubije po 3 dniach? Albo zdecydowanie cos odradzacie?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka wszystkiego najlepszego dla córeczki :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja mam z allegro używam od listopada jestem zadowolona, to jest firma medic dreamland, tylko nie polecam zestawu z materacykiem, żeby zrobić kojec, bo jak wypralam materacyk to to wypełnienie się zbilo i wyrzucilam. Poduszki nie Piore, ale pioreposzewske, bo jest na zamek, był jeszcze motylek do wozka z nim też się nic nie stało :)

Milka to wszystkiego najlepszego dla córeczki, mój teść też dziś ma uro :pbędziemy tam szli

4me, Milka1991 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka

Wszystkiego najlepszego dla córeczki od e-cioc !! Spełnienia marzeń dużo miłości i radości którą codziennie wam wnosi do życia :
    🙂🙂🙂🍰🍰🍰🍰🍰🍰

4me

Ja kupiłam w biedornce jakoś w październiku właśnie ta duża, śpię na niej cały czas i jest super- nie ubija się i nie odkształca ale.nie wiem czy będą jescze je mieć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 08:26

Milka1991, 4me lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka wszystkiego co najlepsze dla córeczki! <3
    Twój opis porodu mnie rozczulił jeej ja też już chcę maj i krasnoludka ze sobą!
    Też mam poduche z biedronki, jest duża i fajna no ale raczej jej już nie złapiesz w biedrze :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla coreczki, Milka!! Marcowe dziewczyny sa super ;)<3

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka zdrówka dla córeczki :*

4me ja też dziś o tej poduszce pomyślałam, bo śpię w hotelu z małą i nie miałam jak kołdry między nogi włożyć haha

Dziewczyny macie większy apetyt? Ostatnie dni ciągle głodna jestem :o

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka urodzinowe buziaki dla Coreczki!
    U mnie ostatnio gorzej z jedzeniem. Zgaga mnie wykańcza i refluks sie uaktywnił znowu. Mdli mnie po jedzeniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde

Ja właśnie w.30.tygodniu miałam.taka zarlaczke.co wam pisałam że.sie.nie mogę.powstrzymac.i ciągle bym.jadla :) minęły neo całe.dwa tygodnie i na.szczescie ten nadmierny apetyt minął i jem jak zwykle w ciąży :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem więcej ale cieszę się z tego, niedobrze mi już "tylko" czasami, jedzenie mi w końcu pachnie mmm nadrabiam 1 i 2 trymestr :D a na wadze +11, w sumie ważę 74 przy 170cm to chyba tak ani dużo ani mało. Jak dużo to mnie nie dobijajcie plis :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam +9kg,juz sie zbliżałam w sumie do 10kg. No i spzital zrobil swoje mam +8kg obecnie.

Znalazlam piękna poduche, na tyle ladna, ze moze po porodzie by sie do czegos przydala ale oczywiście 130 pln :D ja mam zbyt luksusowy gust hehehehe Co mi sie podoba to majatek...
    Jade chyba dzis po farbę do łóżeczka i maluje je na raty jakos poki jeszcze jest szansa, ze to ogarne sama.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde ja wczoraj miałam wilczy apetyt, po kolacji mdłości, a przed zaśnięciem zgaga nie do wytrzymania :(

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander

Ku pokrzepieniu ja mam 164 wzrostu i waże 90 kg mam.+12 A waga sprzed ciąży też zaporowa, chyba już nie masz wątpliwości co do twojej wagi rozumiem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak patrzę na suwaczki i jescze lada moment i wszystkie będziemy po "30-stce" ❤ Wow kiedy to zleciało .... A jeszcze z 1.5 miesiąca i będą pierwsze "rozładunki", kurde te emocje towarzyszące przy tym oczekiwaniu na wieści z porodu są super i to najlepiej pokazuje że nie ważne ile się przeszło i co było tylko każdemu się udziela i potrafi się wspierać bo cel każdy ma jeden zdrowy bobas ! 👨‍👩‍👧👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👦‍👦👨‍👩‍👧‍👧👨‍👦‍👦👩‍👧‍👦🤳🤳🤳🤳🤳

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie się podziały Nistera, Chusy i Ciasteczko ?? Dziewczyny co u was ?? :)

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam +12, przy 161cm startowałam z wagą 58kg i jak patrzę na zdjęcia przed to chudzina byłam, mam nadzieję że wrócę do tej wagi, teraz tłuszczu mi narosło, cellulit zrobił się okropny na nogach i pupie :<
    najwięcej przytyłam w 2 trymestrze, teraz waga zastopowała, pewnie przez zgagę, bo tak mnie męczy, że aż jeść się nie chce.

ps. skończyłam 33 tydzień, matko jak już blisko! <3

Samari0702, Oleander, Pani Moł lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej - byliśmy na wizycie i dr z LM raz ze chce rozwiązać mi ciąże o tydz wcześniej (?? Jako jedyny - bo diab i druga gin nie widza wskazań do rozwiązania wcześniej- indukcji) to zmierzył synka i wyszło ze przez 2 tyg od usg robionym u innej dr (usg 3 trym) nic nie przytył i jest teraz w 30 centylu !?? Nie wierze .. jestem zła i smutna - to niemożliwe. Ponadto jak on chce indukować skoro on jest tak mały ??? I po co skoro nie mam cukrzycy / cukry są Ok?? Kazał mi od 37 tyg do 39 próbować naturalnie wywołać poród..
    Co do rozmiarów to chyba wina usg - inne usg a tamta dr miała super sprzęt a ten dzis miał taki (zastępczy) że ani wydruku ani 3D.. Przytyłam od początku ciąży dokładnie 1 kg. Masakra ..a szyjka mega długa, zamknięta..

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 158 cm i ostatnio na wizycie dobilam do 70 kg startowalam z waga 61,5kg tak wiec blizej mi do kulki:D tez nadrabialam w 2 trym zwlaszcza w okresie swiat w samym tym czasie przytylam 5 kg teraz tez juz wolniej przybieram bo mniej jem wlasnie bo wrocily mi mdlosci i wtedy kiedy zawsze mialam napady glodu ( wieczor) to teraz umieram na zgagi

o148o7es5xrrd9s8.png
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ