X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy dziewczyny! Weszła Mi w plecy jakaś heksa, ruszać nie mogę, ból okrutny. Już wczoraj to czułam ale myślałam że od leżenia plecy się odzywają i ze się rozejdzie, Ale jest coraz gorzej, ból konkretnie w jednym miejscu, rozchodzacy się, ani wstać, ani się schylić, koszmar

Można czymś smarować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 15:20

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane mi na taki ból pomogła jedna wizyta u fizjoterapeuty, ale teraz weekend to ciężko o wizytę :( może spróbuj ciepłe lub zimne okłady?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Ciacho w ogole sie nie przejmuj waga z różnych usg. Mi tez wychodzilo z usg robionego na innym sprzęcie, ze synek przez 2 tyg nic nie przybrał, a u mojego gin wyszlo, ze jednak przybrał. Co sprzet i lekarz to inny pomiar.

Samari obserwuj cos tam sie dzieje.

Iwwk udalo sie wbić na poniedzialek z wizyta u lekarza, ktorego mi polecilas :)

Mary Jane pamietam, ze chyba alicja tez miala taki problem z plecami to moze zapytaj ja jezeli jestescie w grupie na fb.

Ja dzis duuuuuuuzo lepszy dzien niz wczoraj. Tak zle jak wczoraj to dawno sie nie czułam. Dzis przypływ energii. Zakupy zrobilismy, bylismy u teściów. Teraz wrocilismy do domu, synek spi a ja leniuchuje w łóżku.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o wage to zaczynalam 58kg przy wzroście 178. Teraz waze 70. Po piewszej ciazy zrzuciłam wszystko po roku ale jakos ta figura i cialo nie było juz takie samo. Mniej jedrne, jakieś takie inne. Piersi o rozniar mniejsze niz przed ciąża.

• iwwk Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane a możesz ciepłe prysznice brać? Może jakbyś sobie tak ciepłą wodą polała to by troszkę pomogło, ale nie wiem jak to w Twojej sytuacji :(

Kama to szybciutko udało się wcisnąć :) Dawaj znać jak wrażenia po wizycie będą. Masz problemy z tarczycą czy teraz w ciąży coś Ci wyszło?

Mnie dzisiaj kłuje na dole, ale już znam te kłucia więc wiem, że znowu będzie wzrost brzuszka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 17:23

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk tylko w ciazy mam problem. W poprzedniej tez tak bylo. Po ciazy wszystko wrocilo do normy. Jasne, ze dam znac po wizycie co i jak.

• iwwk Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama to tak jak u mnie, ale ten lekarz sprawdza wszystko, także mam nadzieję, że będziesz zadowolona :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama2784 wrote:
    Jesli chodzi o wage to zaczynalam 58kg przy wzroście 178. Teraz waze 70. Po piewszej ciazy zrzuciłam wszystko po roku ale jakos ta figura i cialo nie było juz takie samo. Mniej jedrne, jakieś takie inne. Piersi o rozniar mniejsze niz przed ciąża.

To chudzinka jesteś! Mam cm mniej a przed ciąża miałam już 77kg ;) mi najlepiej z wagą 65-72.jak szłam na studia miałam 60 to byłam mega chuda.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari mi się też zdarzyło ostatnio coś takiego, ale to jakieś otarcie tylko właśnie było, mam nadzieję, że u Ciebie tak samo.

Rany ale mnie basen z trójką dzieci zmeczyl. Dwoje pozostałych to moi rodzice. Zwłaszcza z moim ojcem, to kabaret. Ja rozumiem, że nie był nigdy w aquaparku i może się gubic, ale robić aferę że nie może w butach wejść do szatni 🙈 Potem poszliśmy jeść, przy restauracji była mała sala zabaw, pol godziny prosilismy karo po kolei, że ma już wyjść bo idziemy do domu. Skończyli się, że... rzucał butami po restauracji. Czasem jest tak krnąbrna i nieusluchana, że nawet mnie zaskakuje. A przecież byliśmy z nią kilka razy ostatnio w knajpach i wszystko spoko. Może przy moich rodzicach się podpisuje. Nie wiem nawet jaką karę jej znowu dać... Teraz leżę, bo z tego wszystkiego brzuch mi się spina cały, chyba nospe wezmę :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk napewno bede zadowolona.

Aktyde zawsze byłam szczupła, mam to szczescie, ze nie musze jakos szczegolnie uważać co jem. Jak nazbieram zs dużo kg to staram sie odrazu zrzucić, bo mąż nizszy o pol glowy ode mnie to nie moge byc wysoka i przy kosci bo komicznie bysmy razem wygladali hehe

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama2784 wrote:
    Iwwk napewno bede zadowolona.

Aktyde zawsze byłam szczupła, mam to szczescie, ze nie musze jakos szczegolnie uważać co jem. Jak nazbieram zs dużo kg to staram sie odrazu zrzucić, bo mąż nizszy o pol glowy ode mnie to nie moge byc wysoka i przy kosci bo komicznie bysmy razem wygladali hehe

Ja zawsze byłam chuda! Zawsze niedowaga. W szkole rodziców wzywał, bo myśleli, że nie mam co jeść hahah a ja pochłanialam mnóstwo jedzenia. Nie wiem czemu odmienił mi się na studiach. Ale nie jestem przy kość, normalnie wyglądam ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaauu jak mnie dziś kłuje w szyjce, coraz mocniej od rana :( możliwe że to bejbe mnie tam maltretuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny póki co chyba to fałszywy alarm bo od tego incydydentu wkładka czysta uff... mam nadzieję że tak już zostanie bo się strachu najadłam co nie miara ! Na szczęście za 1.5 tygodnia mam wizytę u doktorka to się dowiem co i jak... oby do 37 tygodnia dochodzic potem już co ma być to będzie...

aktyde85, Oleander, Bibs, Milka1991, Veri lubią tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!!!
    U nas dziś równe 50 dni zostało 😮
    Ciacho to już nie przelewki 😉😆

Samari trzymam kciuki aby to tylko cosik jednorazowego było.

U mnie waga +10 nie aż taka tragedia. Ale czuje się jak kulka i wstanie z łóżka graniczy z cudem.

Mąż mój jedzie jutro na Węgry oglądać dom bo chcemy coś tam kupić żeby było na wypady na weekendy z dziećmi, napalił się jak dziecko na lizaka od tygodnia o niczym
    Innym nie mówi 😂
    Nie ukrywam że też bym chciała ale nic na siłę, niestety nie mogę jechać z nim przez ten szew , prawie 2 godziny w aucie to za dużo., ale wysyłam koleżankę z nim mam nadzieję że będzie go stopowac w nierozsądnych i pochopnych decyzjach 😂😂

W piątek mam W końcu wizytę po 5 tygodniach, mam nadzieję że mały sporo podrósł i wskoczył wyżej niż 20 centyl.

Ciasteczko777, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Pani Moł, Paula_071, PatkaPP, Fikus lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jestem na sekundkę dosłownie
    Jutro zamierzam Was nadrobić, u mnie trochę się dzieje ale chyba nie jest mocno tragicznie, napisze jutro.
    MaryJane kochana niestety mi samo przeszło po 2 tygodniach. Może ciepła kąpiel weź ale mi to nie pomogło..pomógł niestety czas i leżenie (bo nie mogłam wstawać tak bolało). Strasznie Ci współczuje, może nie będzie aż tak zle

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, prysznic i okład ciepły przyniósł chwilowa ulge, chyba tak jak Alicja mówisz, muszę to przeczekac bo ból jest nieziemski :/ no i opowiadaj tu dziewczynom bo większości nie ma na fb :D

gann3e3k0unlohxb.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Pomocy dziewczyny! Weszła Mi w plecy jakaś heksa, ruszać nie mogę, ból okrutny. Już wczoraj to czułam ale myślałam że od leżenia plecy się odzywają i ze się rozejdzie, Ale jest coraz gorzej, ból konkretnie w jednym miejscu, rozchodzacy się, ani wstać, ani się schylić, koszmar

Można czymś smarować?

Niczym nie mozna smarowac, tylko paracetamol do lykania. Mnie na nogi postawila fizjoterapeutka.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakim fb ? Tez chce fb 😁

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam na fb tylko na siostry koncie bo swojego nie mam ale ostatnio jak chcialam wejsc to sie nie dalo wiec chyba ktos mnie wyrzucil:P co prawda tez sie nie udzielalam wlasnie dlatego ze nawet zdj moje nie byly

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tam ostatnio robiły porządki i zostawiły tylko aktywnych uczestników :D Nistera, pisz do karmelove, ona sie tym zajmuje :D na grupie sa też osoby spoza forum też ale grupa jest zamknięta :D potem jak już się zaczną maleństwa rodzić możemy zrobić sobie tylko forumowo majowkowa Jak będziecie chciały, będzie można foty spokojnie wrzucać :D

gann3e3k0unlohxb.png

‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ