X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka sama odstawila smoczek jak miala z 1.5 roku. Po prostu przegryzla. A ze chciala z takim samym rysunkiem ktorego nigdzie nie moglam dostac nie wziela innego do buzi i tak sie skonczylo.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny brzuszek Ago <3

ago91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam taka chęć na ciasto z mojej ulubionej cukierni że aż nerwowa się zrobiłam mąż ubrał się i jechał przywieźć haha :D dobrze że to piekarnio-cukeirnia to w niedzielę mają otwarte do 22 aż :) zobaczymy czy przywiezie moje ulubione czy coś innego

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie córka smoczek rzuciła.jak go sama w domu schowała i to tak że nie mogliśmy znaleźć 2 dni była.obrazona A potem już o nim nie wspominała, A syn smoczek rzucił jescze przed rokiem on nie był taki smoczkowy jak córka ,zobaczymy jako teraz się agent trafi bo po ruchach to jest zdecydowanie najsilniejszy najbardziej ruchliwy i najmniej delikatny, i to tylko 5.5 tygodnia i go poznam ❤❤❤ no i chyba kompletnie zostanie Igorem zamiast Jonatanem....

Wkurza mnie tylko jedno że mój tata marudzi że co ja za imię wymyśliłam i że będzie miał wnuka jonagolda... A kuzynka stwierdziła że dziwnym imieniem można dziecko skrzywdzic 😰😰😰😱😱 wiem że nie warto się tym przejmować ale takie głupie gadanie niech dla.siebie zostawia, a mężowi się nie podoba bo jakoś to imię "mu nie lezy" ciekawe....

• Bibs Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago brzusio wysoko taki normalny ciazowy, podobny do mojego:p a mój był juz nisko i się podniósł, to normalne?

ago91 lubi tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki ale Jonagold mega mnie rozsmieszyl:D

Ja pamietam jak syn kuzynki zgubil smoczek na ogrodku i szukalismy go pol nocy bo bez niego nie mogl zasnac taka jazde zrobil ze szok...a mial z 2 lata juz jak nic

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa

No bo mój tata mówi że Jonatan kojarzy mu się z jabłkami jonagold też już z czym skojarzyć nie miał 😂😂😂

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago śliczny brzuszek i wysoko :)
    Mi też się wydaje że mi już opadł ale siostra sprowadziła mnie na ziemię i powiedziała że wymyślam :D

My mamy smoczki lovi, zobaczymy czy się sprawdzi. Ale ten kauczukowy czytałam same dobre opinie, chyba też się skuszę i jest prześliczny <3

U nas imię wywołało skrajne emocje i dobre i te zle, ale po nas to spływa, mąż przy takich osobach celowo podkreśla imię i wypowiada je po 100 razy haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 19:44

ago91 lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor to piękne imię, Joachim też mi się bardzo podoba.

Ale nie czaję, czemu ktoś poza mężem w ogole zajmuje stsnowisko. Mi też każdy 3 grosze wciskał, i mój wujas ksiądz (wtf??), i tesciowa, moja mama na szczęście nie, bo wie jakie mam podejście - ona już miala swoją szansę wybrać imiona i dla dziewczynki i dla chlopca ;)
    Żałuję, że w ogole komukolwiek imię zdradziliśmy, moglismy po narodzinach poinformowac i zadnych dyskusji nie toczyć ;)

Samari0702 lubi tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogl jestem upartym czlowiekiem i jak mi sie cos podoba to tak ma byc i nie slucham komentarzy. Dziadkowie rodzice wujki kazdy mial szanse sie wykazac przy swoich dzieciach. To nie oni beda codziennie sie zwracac do tego dziecka a czy imie dobrze wybrane okaze sie jak dziecko będzie wieksze. Np moj maz co jakis czas robi wywody swojej mamie ze czemu takie imie, ze mu sie nie podoba ze go skrzywdzila itp...szczerze to przykro by mi bylo jakby mlody powiedzial ze straszne imie mu wybralam. Ale teraz mi nie odpowie :P ja np ze swojego jestem zadowolona moglo by byc gorzej;)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Igor to piękne imię, Joachim też mi się bardzo podoba.

Ale nie czaję, czemu ktoś poza mężem w ogole zajmuje stsnowisko. Mi też każdy 3 grosze wciskał, i mój wujas ksiądz (wtf??), i tesciowa, moja mama na szczęście nie, bo wie jakie mam podejście - ona już miala swoją szansę wybrać imiona i dla dziewczynki i dla chlopca ;)
    Żałuję, że w ogole komukolwiek imię zdradziliśmy, moglismy po narodzinach poinformowac i zadnych dyskusji nie toczyć ;)

Powiem ci że też pozalowalam że komukolwiek powiedziałam🤔🤔🤔 bo już cała.rodizna plotkuje na temat imienia , no właśnie też sobie myślę to samo wtf ??😱😱 Teraz jeśli finalnie wybierzemy imię nikomu nie powiem będą mieli nie zle zaskoczenie 👍👍😀😀😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że pytanie już nie raz było, ale czy na tym etapie kapiecie się jeszcze w wannie ?? Ja dziś jescze weszłam trochę się rozluźnić do ciepłej wody, ale chyba już będę tylko prysznic brać bo ciężko mi się wygrzebać ...

P.s muszę juz zakładać wkładki laktacyjne bo mam wycieki pokarmu i co chwila plamy na ubraniach 🤔🤔🤔 czy wasze piersi już też szaleją ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 20:01

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się kąpię codziennie :D wiem, że może nie powinnam, ale nie leje gorącej wody, po prsotu leżenie w wodzie mnie bardzo relaksuje i pomaga na bóle krzyża.

Moje piersi bez zmian, czasami czuje dziwne mrowienie w sutkach ale poza tym nic.

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wlasnie dzis spotkalam sasiadke z dzieckiem na spacerze i wlasnie ten smoczek od razu mi w oko wpadl. Mega ładny. Pierwszy raz taki smoczek widzialam. Chyba tez kupie. Synek w ogole nie chcial. Rozne firmy testowalam. Zobaczymy jak z tym bedzie.

Bylismy na dlugim spacerze. Mlody ledwo do domu doszedł. Ja zreszta tez. Potem jeszcze na tarasie posiedzielismy, bo żal było nie korzystać ze słoneczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 20:15

4me lubi tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale że o tym okrągłym plastikowym mówicie? Bo nie mogę całego linku skopiować i nie mam pewności.
    Jeśli o tym to sorry ale wygląda jak zabawka dla lalki i chyba nie chciałabym tego dac swojemu dziecku 😉
    Ja stawiam na Aventa u syna się sprawdził.
    Zresztą co ja mam do gadania , mąż już kupił, sam wybrał i dał za nie majątek 😂

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho ja dalam linka do sklepu Lewandowskiej bo akurat tam mi google pokazal. Ale to nie jej marka wiec na pewno gdzieś indziej tez sprzedaja ;)

No ja juz mma dwa smoczki ale trudno bedzie trzeci :D

Moj mlody wzgardzil tylko za malym smoczkiem-takim od 0-2 miesiecy i od razu chcial taki od 0-6 a czy kauczukowy, czy silikonowy czy ksztalt sutka czy tradycyjny to juz mu bylo wszystko jedno
    ;)
    Co wybierze drugi i czy w ogole nie wzgardzi smoczkiem tego nikt nie wie ;)

Lekarze mowia, zeby do roku odstawic smoczek-tak mniej wiecej udalo sie nam orzy starszaku. Dwie noce i bylo po sprawie. Nie bylo jakiegos duzego hardcoru.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Ale że o tym okrągłym plastikowym mówicie? Bo nie mogę całego linku skopiować i nie mam pewności.
    Jeśli o tym to sorry ale wygląda jak zabawka dla lalki i chyba nie chciałabym tego dac swojemu dziecku 😉
    Ja stawiam na Aventa u syna się sprawdził.
    Zresztą co ja mam do gadania , mąż już kupił, sam wybrał i dał za nie majątek 😂
    Chyba o tym ;)
    ale sa jeszcze cale takie kauczkowe wielkie (chyba chicco takie ma) to to nie taki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 20:51

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też są już wycieki z piersi. Niewielkie, ale kilka razy dziennie po takiej plamce, więc też już wkladki laktacyjne zakladam od kilku dni.
    Wanien zazdroszczę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata

Mia to bardzo ładne imię u mojej córki w przedszkolu jest dziewczynka o takim imieniu 6 latka bardzo grzeczna jest :)

• Pantera Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też smoczek Avent ortodontyczny się sprawdził. Córka korzystała do roku 5mcy. Wtstarczyła rozmowa, że jest już duża itp akurat wtedy urodził się maluch w rodzinie, więc uzgodnilismy, że smoczek jest dla bobaska :)
    W ogóle gdy dziecko ma rok to już wszystko rozumie, co się do niego mówi :)

Jeśli dobrze pamiętam to przez pierwsze 2 tyg życia nie zaleca się smoczka, aby nie zaburzyć ssania, ale potem - czy kauczowy, silikonowy, kształt już nie ma znaczenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 07:10

‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ