X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal bez imienia dla synka :(
    Mojemu Mężowi podoba się Karol, Jerzy po moim kochanym tacie, natomiast mi podoba się Eryk, Marcel, Igor

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi do Chicco baby. Dziś jedziemy obejrzeć.
    Jerzy piękne imię, mój teściu tak ma na imię, ale z kolei zdrobnienie Jurek już inaczej brzmi. Marcel też fajne. Znam 8latka o takim imieniu i jest mega mądry 😉
    Co do smoczków, czy jest jakaś szansa aby dziecko w ogóle nie potrzebowało smoczka? Mam dziwne negatywne uczucie co do smoczka i stąd zawahanie a może jednak kupić, bo nie planowałam. Jak zbyt głupie pytanie to przepraszam.

Pantera lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wyspane ? 😀😀Ja dziś 2 pobudki do wc teraz wstał synek już i córkę do przedszkola budziłam bo zaraz mąż przyjedzie ja zawieźć. Pogoda u nas do kitu,pochmurno szaro i buro ehhh gdzie ta wiosna 🤔🤔🤔🤔???

Kciuki za dzisiejsze wizyty,czekamy na relację co i jak 👍👍👍👍👍👍👍

Miłego dnia :)

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas po mega intensywnym męczącym weekendzie ;) nie mam siły i wszystko mnie boli ale fajnie było, najważniejsze że jubilatka zadowolona :)

Patka jasne że trafiają się dzieci bezsmoczkowe. Poza tym wcale nie musisz dawać jesli nie masz ochoty i problem z głowy. Dla mnie smoczek był wybawieniem i bardzo nam się przydawał. Odstawilismy z dnia na dzień jak mała miała 18msc :) chciałabym żeby junior też się polubił ze smokiem :)

Jeju zaczyna się ostatni chyba najgorszy etap ciąży, kilogramy ciążą, brzuch duży, kości bolą...dziś w nocy nie mogłam spać przez ból żeber ;) no ale już bliżej niż dalej i trzeba wytrzymać

Chusy wpisz mi wizytę na czwartek 21.03. Już nie mogę się jej doczekać

Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka, pewnie ze jest możliwość, niektóre dzieci wręcz smoczka nie chcą, odrzucają od razu :) ja kupię na wszelki wypadek ale po roku do wyrzucenia hehe :D

PatkaPP lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPP wrote:
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi do Chicco baby. Dziś jedziemy obejrzeć.
    Jerzy piękne imię, mój teściu tak ma na imię, ale z kolei zdrobnienie Jurek już inaczej brzmi. Marcel też fajne. Znam 8latka o takim imieniu i jest mega mądry 😉
    Co do smoczków, czy jest jakaś szansa aby dziecko w ogóle nie potrzebowało smoczka? Mam dziwne negatywne uczucie co do smoczka i stąd zawahanie a może jednak kupić, bo nie planowałam. Jak zbyt głupie pytanie to przepraszam.
    Patka ja chcialam zeby moj synek uzywal i wkladalam mu to mial odruch wyniotny. Przerobilam wszystkie mozliwe firmy i żadnego nie chcial. Wiec jak najbardziej mozliwe.

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    U nas też smoczek Avent ortodontyczny się sprawdził. Córka korzystała do roku 5mcy. Wtstarczyła rozmowa, że jest już duża itp akurat wtedy urodził się maluch w rodzinie, więc uzgodnilismy, że smoczek jest dla bobaska :)
    W ogóle gdy dziecko ma rok to już wszystko rozumie, co się do niego mówi :)

Jeśli dobrze pamiętam to przez pierwsze 2 tyg życia nie zaleca się smoczka, aby nie zaburzyć ssania, ale potem - czy kauczowy, silikonowy, kształt już nie ma znaczenia
    Wg cnol smoczkow nie zaleca się przez 6tyg, ale oczywiście każdy zrobi jak uważa :) ja przynajmniej przez okres stabilizacji laktacji nie zamierzam z niego korzystać, mówię każdy zrobi jak uważa :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda że dzieci są różne i nie każde uwielbiają i uzależniają się od smoczkow :) w.rezerwie można mieć żeby w kryzysowej sytuacji podać ale to nie mus , ja przyznam szczerze że wyoarzony smoczek miałam spakowany że sobą do szpitala (wiem jak jest po cc i bałam się że młody będzie płakał ja ledwo się będę gramolic i faktycznie przydał nam się ) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey! Ja mam jeszcze pytanie odnośnie chicco. Na Olx jest w dobrej cenie.
    https://www.olx.pl/oferta/chicco-baby-hug-baby-4w1-lezaczek-krzeselko-fotelik-CID88-IDtmOpT.html#b725f439f3;promoted
    Nawet z przesyłką wychodzi korzystnie. Nowy, sklep ma dobre opinie.
    Czy ta cena może wynikać z tego, że jest to jakaś biedniejsza wersja, czy to jest dokładnie to chicco, które normalnie stoi 899?

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina wrote:
    Hey! Ja mam jeszcze pytanie odnośnie chicco. Na Olx jest w dobrej cenie.
    https://www.olx.pl/oferta/chicco-baby-hug-baby-4w1-lezaczek-krzeselko-fotelik-CID88-IDtmOpT.html#b725f439f3;promoted
    Nawet z przesyłką wychodzi korzystnie. Nowy, sklep ma dobre opinie.
    Czy ta cena może wynikać z tego, że jest to jakaś biedniejsza wersja, czy to jest dokładnie to chicco, które normalnie stoi 899?

Z tego co widzę jest to opcja bez materacyka - bo w opisie jest ze mozna go dokupic osobno.
    Ja jak kupowalam swoj chicco zwracalam uwagę wlasnir na to czy w zestawie jest materacyk.
    Wiec jesli chcesz miec materacyk (dla mnie istotny zwlaszcza na początku kiedy dziecko lezy musisz go dokupic)
    Mam w kolorze legend (brazowym)

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83,
    Właśnie o ten materacyk chciałam dzwonić się dopytać. I tak by było trochę taniej. Dobrze, że jeszcze jest trochę czasu, to poszukam w sklepach stacjonarnych, może akurat ustrzelę jakąś promocję;)
    Dzięki:)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam stacjonatnie, z tego wzgledu ze w razie reklamacji/gwarancji nie musze nigdzie odsyłać.
    Wlasnie spotkałam sie z roznymi opcjami niektorzy sprzedawcy maja juz w zestawie z materacykiem inni nie i trzeba kupic osobno. Potem jeszcze jak juz dziecko bedzie siedziec i uczyć sie jesc mozna dokupic tackę (ja nie planuje kupowac bo dosune sobie mlodego do stolu) i ewentuslnie pokrowiec dodatkowy chroniacy przed zabrudzeniami (tez nie zamierzam kupowac bo ten ktory jest na krzesełku mozna latwo zdjac i wyprać).

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, za taką cenę to już wszystko powinno być. Podobnie mieliśmy z wózkiem. Bardzo podobał mi się mutsy. A tu się okazało, że wszystko trzeba dokupić osobno. Nawet głupią folię przeciwdeszczową. Dobrze, że folia może być uniwersalna, a torbę można dopasować jakąś inną, bo ceny dramat;D

• Pantera Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka smoczek nie musi być używany przez dziecko, pewnie będzie zdrowiej :)
    Niektóre dzieci w ogóle nie akceptują smoczka
    Niemniej jednak przydaje się z dla naszej wygody :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ze smoczkami to nie jest tak, że jak dziecko nie dostanie, to będzie pchać paluchy do buzi, bo coś musi ciągnąć? Może głupie pytanie, ale nie mam dzieci jeszcze i nie wiem jak to wygląda, a tak mi przyszło do głowy. Bo dydka później można zabrać, z palcami gorzej..

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina wrote:
    A ze smoczkami to nie jest tak, że jak dziecko nie dostanie, to będzie pchać paluchy do buzi, bo coś musi ciągnąć? Może głupie pytanie, ale nie mam dzieci jeszcze i nie wiem jak to wygląda, a tak mi przyszło do głowy. Bo dydka później można zabrać, z palcami gorzej..
    To ma serio zalezy od dziecka. Jedno nie bedzie chciało smoczka w ogole, drugie bez smoczka bedzie ciagle wisieć na piersi, trzecie jeszcze cos innego wymyśli.

Nie ma reguly. Urodzi sie Twoje i brdziesz wiedziala. Nie da sie teraz przewidzieć i doradzic jednoznacznie :)

Ja po prostu uwazam, ze smoczek to jest duze ulatwienie dla mamy i nie boje sie przyznać, ze dawalam dla wlasnej wygody :)

Milka1991, Glendolina lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina wrote:
    Są takie przypadki choć nie jest to reguła, kuzynka Męża tak robiła, został jej ten nawyk do przedszkola i teraz jako dorosła osoba ma bardzo pokrzywione zęby

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina wrote:
    MaMaMi83,
    Właśnie o ten materacyk chciałam dzwonić się dopytać. I tak by było trochę taniej. Dobrze, że jeszcze jest trochę czasu, to poszukam w sklepach stacjonarnych, może akurat ustrzelę jakąś promocję;)
    Dzięki:)
    Jedź do mamaija tam można się targować, jak znajdziesz coś taniej w necie (nowy produkt z jakiegoś sklepu) to oni schodzą z ceny, tak na pewno działają wózki i foteliki. Pod koniec marca będą tam też targi będę mamą to może będą promki

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me

A kto by się tam tego wstydził no coś ty , ja dla własnej wygody dawalam smoczka ubieralam pampersy i nie wycieralam dziecku pupy wacikiem z wodą tylko mokrymi chusteczkami, a jak nie radzilam sobie z kp to dawalam mm i cieszyłam się że mam święty spokój psychiczny , dzieci mam odpukac mam zdrowe,inteligentne nie mam żadnych problemów z nimi :)

Ja uważam że nie ma co sobie brać do głowy tych wszystkich "wytycznych" bo każda mama ma.instynkt i wie co jest najlepsze dla jej dziecka bo każde jest inne :) także spokojnie dziewczyny będziecie najlepszymi mamusiami mimo "matczynych grzeszkow dla wygody" 👍👍👍😀😀😀

Veri, Szczęśliwa Mamusia, Nistera, PatkaPP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Wg cnol smoczkow nie zaleca się przez 6tyg, ale oczywiście każdy zrobi jak uważa :) ja przynajmniej przez okres stabilizacji laktacji nie zamierzam z niego korzystać, mówię każdy zrobi jak uważa :)
    Dziękuję, wybiorę się na pewno i będę walczyć o zniżkę jak na targu;p Jak dają, trzeba wykorzystać:)

‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ