Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi do Chicco baby. Dziś jedziemy obejrzeć.
Jerzy piękne imię, mój teściu tak ma na imię, ale z kolei zdrobnienie Jurek już inaczej brzmi. Marcel też fajne. Znam 8latka o takim imieniu i jest mega mądry 😉
Co do smoczków, czy jest jakaś szansa aby dziecko w ogóle nie potrzebowało smoczka? Mam dziwne negatywne uczucie co do smoczka i stąd zawahanie a może jednak kupić, bo nie planowałam. Jak zbyt głupie pytanie to przepraszam.Pantera lubi tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, wyspane ? 😀😀Ja dziś 2 pobudki do wc teraz wstał synek już i córkę do przedszkola budziłam bo zaraz mąż przyjedzie ja zawieźć. Pogoda u nas do kitu,pochmurno szaro i buro ehhh gdzie ta wiosna 🤔🤔🤔🤔???
Kciuki za dzisiejsze wizyty,czekamy na relację co i jak 👍👍👍👍👍👍👍
Miłego dnia -
Hej. U nas po mega intensywnym męczącym weekendzie
nie mam siły i wszystko mnie boli ale fajnie było, najważniejsze że jubilatka zadowolona
Patka jasne że trafiają się dzieci bezsmoczkowe. Poza tym wcale nie musisz dawać jesli nie masz ochoty i problem z głowy. Dla mnie smoczek był wybawieniem i bardzo nam się przydawał. Odstawilismy z dnia na dzień jak mała miała 18mscchciałabym żeby junior też się polubił ze smokiem
Jeju zaczyna się ostatni chyba najgorszy etap ciąży, kilogramy ciążą, brzuch duży, kości bolą...dziś w nocy nie mogłam spać przez ból żeberno ale już bliżej niż dalej i trzeba wytrzymać
Chusy wpisz mi wizytę na czwartek 21.03. Już nie mogę się jej doczekaćSzczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatkaPP wrote:Dzięki dziewczyny za podpowiedzi do Chicco baby. Dziś jedziemy obejrzeć.
Jerzy piękne imię, mój teściu tak ma na imię, ale z kolei zdrobnienie Jurek już inaczej brzmi. Marcel też fajne. Znam 8latka o takim imieniu i jest mega mądry 😉
Co do smoczków, czy jest jakaś szansa aby dziecko w ogóle nie potrzebowało smoczka? Mam dziwne negatywne uczucie co do smoczka i stąd zawahanie a może jednak kupić, bo nie planowałam. Jak zbyt głupie pytanie to przepraszam.PatkaPP lubi tę wiadomość
-
Pantera wrote:U nas też smoczek Avent ortodontyczny się sprawdził. Córka korzystała do roku 5mcy. Wtstarczyła rozmowa, że jest już duża itp akurat wtedy urodził się maluch w rodzinie, więc uzgodnilismy, że smoczek jest dla bobaska
W ogóle gdy dziecko ma rok to już wszystko rozumie, co się do niego mówi
Jeśli dobrze pamiętam to przez pierwsze 2 tyg życia nie zaleca się smoczka, aby nie zaburzyć ssania, ale potem - czy kauczowy, silikonowy, kształt już nie ma znaczeniaja przynajmniej przez okres stabilizacji laktacji nie zamierzam z niego korzystać, mówię każdy zrobi jak uważa
-
nick nieaktualnyTo prawda że dzieci są różne i nie każde uwielbiają i uzależniają się od smoczkow
w.rezerwie można mieć żeby w kryzysowej sytuacji podać ale to nie mus , ja przyznam szczerze że wyoarzony smoczek miałam spakowany że sobą do szpitala (wiem jak jest po cc i bałam się że młody będzie płakał ja ledwo się będę gramolic i faktycznie przydał nam się )
-
nick nieaktualnyHey! Ja mam jeszcze pytanie odnośnie chicco. Na Olx jest w dobrej cenie.
https://www.olx.pl/oferta/chicco-baby-hug-baby-4w1-lezaczek-krzeselko-fotelik-CID88-IDtmOpT.html#b725f439f3;promoted
Nawet z przesyłką wychodzi korzystnie. Nowy, sklep ma dobre opinie.
Czy ta cena może wynikać z tego, że jest to jakaś biedniejsza wersja, czy to jest dokładnie to chicco, które normalnie stoi 899? -
Glendolina wrote:Hey! Ja mam jeszcze pytanie odnośnie chicco. Na Olx jest w dobrej cenie.
https://www.olx.pl/oferta/chicco-baby-hug-baby-4w1-lezaczek-krzeselko-fotelik-CID88-IDtmOpT.html#b725f439f3;promoted
Nawet z przesyłką wychodzi korzystnie. Nowy, sklep ma dobre opinie.
Czy ta cena może wynikać z tego, że jest to jakaś biedniejsza wersja, czy to jest dokładnie to chicco, które normalnie stoi 899?
Z tego co widzę jest to opcja bez materacyka - bo w opisie jest ze mozna go dokupic osobno.
Ja jak kupowalam swoj chicco zwracalam uwagę wlasnir na to czy w zestawie jest materacyk.
Wiec jesli chcesz miec materacyk (dla mnie istotny zwlaszcza na początku kiedy dziecko lezy musisz go dokupic)
Mam w kolorze legend (brazowym)2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
Ja kupilam stacjonatnie, z tego wzgledu ze w razie reklamacji/gwarancji nie musze nigdzie odsyłać.
Wlasnie spotkałam sie z roznymi opcjami niektorzy sprzedawcy maja juz w zestawie z materacykiem inni nie i trzeba kupic osobno. Potem jeszcze jak juz dziecko bedzie siedziec i uczyć sie jesc mozna dokupic tackę (ja nie planuje kupowac bo dosune sobie mlodego do stolu) i ewentuslnie pokrowiec dodatkowy chroniacy przed zabrudzeniami (tez nie zamierzam kupowac bo ten ktory jest na krzesełku mozna latwo zdjac i wyprać).2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyMasakra, za taką cenę to już wszystko powinno być. Podobnie mieliśmy z wózkiem. Bardzo podobał mi się mutsy. A tu się okazało, że wszystko trzeba dokupić osobno. Nawet głupią folię przeciwdeszczową. Dobrze, że folia może być uniwersalna, a torbę można dopasować jakąś inną, bo ceny dramat;D
-
nick nieaktualnyA ze smoczkami to nie jest tak, że jak dziecko nie dostanie, to będzie pchać paluchy do buzi, bo coś musi ciągnąć? Może głupie pytanie, ale nie mam dzieci jeszcze i nie wiem jak to wygląda, a tak mi przyszło do głowy. Bo dydka później można zabrać, z palcami gorzej..
-
Glendolina wrote:A ze smoczkami to nie jest tak, że jak dziecko nie dostanie, to będzie pchać paluchy do buzi, bo coś musi ciągnąć? Może głupie pytanie, ale nie mam dzieci jeszcze i nie wiem jak to wygląda, a tak mi przyszło do głowy. Bo dydka później można zabrać, z palcami gorzej..
Nie ma reguly. Urodzi sie Twoje i brdziesz wiedziala. Nie da sie teraz przewidzieć i doradzic jednoznacznie
Ja po prostu uwazam, ze smoczek to jest duze ulatwienie dla mamy i nie boje sie przyznać, ze dawalam dla wlasnej wygodyMilka1991, Glendolina lubią tę wiadomość
-
Glendolina wrote:A ze smoczkami to nie jest tak, że jak dziecko nie dostanie, to będzie pchać paluchy do buzi, bo coś musi ciągnąć? Może głupie pytanie, ale nie mam dzieci jeszcze i nie wiem jak to wygląda, a tak mi przyszło do głowy. Bo dydka później można zabrać, z palcami gorzej..
-
Glendolina wrote:MaMaMi83,
Właśnie o ten materacyk chciałam dzwonić się dopytać. I tak by było trochę taniej. Dobrze, że jeszcze jest trochę czasu, to poszukam w sklepach stacjonarnych, może akurat ustrzelę jakąś promocję
Dzięki:)
-
nick nieaktualny4me
A kto by się tam tego wstydził no coś ty , ja dla własnej wygody dawalam smoczka ubieralam pampersy i nie wycieralam dziecku pupy wacikiem z wodą tylko mokrymi chusteczkami, a jak nie radzilam sobie z kp to dawalam mm i cieszyłam się że mam święty spokój psychiczny , dzieci mam odpukac mam zdrowe,inteligentne nie mam żadnych problemów z nimi
Ja uważam że nie ma co sobie brać do głowy tych wszystkich "wytycznych" bo każda mama ma.instynkt i wie co jest najlepsze dla jej dziecka bo każde jest innetakże spokojnie dziewczyny będziecie najlepszymi mamusiami mimo "matczynych grzeszkow dla wygody" 👍👍👍😀😀😀
Veri, Szczęśliwa Mamusia, Nistera, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypuszek369 wrote:Wg cnol smoczkow nie zaleca się przez 6tyg, ale oczywiście każdy zrobi jak uważa
ja przynajmniej przez okres stabilizacji laktacji nie zamierzam z niego korzystać, mówię każdy zrobi jak uważa