X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dokładnie tak samo jak u Samari ze smokiem, chusteczkami i kp/mm :D wszystko na luzie i bez ciśnienia :) dziecko mi urosło zdrowe, ani razu nie miała odparzonej dupki, ma proste ładne ząbki i nie ma żadnych alergicznych problemów ;)
    Więc pamiętajcie Dziewuszki, ułatwiajcie sobie życie jeśli się da :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki,
    za dzisiejsze wizyty ;-) .

Hej hej moje drogie ;-).

Nie w sposób Was nadrobić po weekendzie , u nas już zaczął się 8 msc :O :O , a ja jedynie co mamdo szpitala to pieluchy flanelowe no i torbę B-) , czemu ten czas tak szybko mija . Zaprowadziłam dzieci poszłam pozałatwiać pewne sprawy i " umieram ", normalnie nóg nie czuję a musiałam te sprawy dziś załatwić , no i już w tą Sobotę wizyta :-D w ten Czwartek badania , samopczucie ogólnie oki nogi mi trochę spuchły, brzusio mam często napięty będę na wizycie to się do pytam co i jak .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 09:36

• iwwk Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie chcę za wszelką cenę dążyć do bycia matką idealną, jak coś nie wyjdzie to trudno. Jak trzeba będzie tego smoka dać i dziecko uspokoić to też dam, choć nie chcę na początku, ale jak ja się będę denerwować to i dziecko będzie nerwowe. W ogole to wkurzają mnie ostatnio wszyscy dookoła w kółko mi mówiący jakie to kp jest ciężkie i żebym była na to gotowa, nikt nie rozumie, że ja sobie z tego zdaje sprawe, ale nie chcę słuchać tych wszystkich rad, no każdy jest inny. Chcę bardzo na luzie i do porodu i kp podejść. To samo z porodem, już mnie straszą tym. Nie wiem co to ma celu, od lat kobiety rodza wiadomo, że to nic łatwego i przyjemnego nie jest, ale staram się do tego podejść zadaniowo i wolałabym usłyszeć, że dam sobie radę i tyle, a nie że na pewno będzie tak albo tak. No nikt nie jest w stanie niczyjego porodu przewidzieć.

Moja mama jeszcze mnie skrytykowała, że mam w planach nauczyć dziecko pić z butelki swoje odciagniete mleko. Jej zdaniem tylko z piersi i tyle i co ja w ogóle wymyślam. To samo z łóżeczkie, ze bedziemy chcieli przed ukończeniem roku przenieść ją do jej pokoju. A jak powiedziałam, że razem bedziemy na zmiane wstawać do dziecka w nocy, to już w ogole dramat, bo dziecko matki potrzebuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 09:27

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu

Witaj :) jak dzieciaki ?? Zdrowe ? Młoda grzeczna ? Ja mam wizytę w poniedziałek za tydzień i też wyniki będę jakoś koło czwartku robić ciekawa jestem czy po tym zelazie i zastrzyakch będę mieć lepsze 🤔🤔🤔🤔

8 miesiąc się zaczyna od skonczonego 32 tygodnia ciazy :) proszę sobie nie dodawać,ja grzecznie czekałam aż skończę 32 tc hahaha 😂😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 09:25

ago91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

Myślę że rodzice chcą dobrze bo mają doświadczenie itd ale niech pomyślą sobie że żyli i wychowywali dzieci trochę w innych czasach niż my teraz. Moja mama mimo że wie że mam genetyczna wadę miednicy(zwezenie) które uniemożliwia mi poród sn zresztą po 1 porodzie sn już to było wiadomo po dziś dzień gada że po co te cesarki i bla bla,a z wykształcenia jej pielęgniarką więc już totalnie jej nie rozumiem-ale już od dawna nie pracuje w zawodzie może stąd to gadanie.
    Wkurza mnie też bo co ona myśli że ja dla jaj chce dac się kroić i że to jest jakaś przyjemność czy co wtf ?

Nie bierz sobie tego do głowy kiedyś ktoś powiedział "drodzy rodzice dajcie nam popełnić nasze bledy" i na tym dyskusją z rodzicem powinna się zakończyc :) A prawda jest że większa część porodu i kp jest w głowie

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk ja też ostatnio non stop słyszę jakieś uwagi o kp, o porodzie itp., że sobie nie zdaje sprawy, że będzie deprecha, że będę błagać o pomoc itp. że nie będę chciała drugiego dziecka ;/ to mnie motywuje tylko żeby im pokazać że sobie dam radę. Na szczęście jestem mega zawzięta i mega uparta, mam ogromne wsparcie w mężu i wiem że sobie poradzimy. Na pewno nikogo nie poproszę o pomoc, no chyba że moją mamę, ona nigdy w nic się nie wtrąca i jednocześnie zawsze służy pomocą <3

ja do smoczków, chusteczek też mam luźne podeście, smoczka dam, mała będzie chciała albo nie. Chusteczek mam zapas na pół roku i nie zamierzam bawić się w waciki z wodą. :D Zapas mm też w szafce będzie na wszelki wielki. Co będzie to będzie : )

byłam dzisiaj na badaniach, anemia jeszcze gorzej niż wcześniej z 10 na 8 spadło :(
    miałam tardyferon ale tego gó** nie wezmę, czułam się po tym strasznie.

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Iwwk nas też straszą ale niczym konkretnym tylko tak ogólnie, że " teraz zobaczymy", że teraz się nam "skończy sielanka" hehe no takie gratulacje też się zdarzaja :)
    Mam podobne podejście w sumie do wszystkiego, bez spiny, szczęśliwa mama to szczesliwe dziecko :)
    Ja mam smoczki z Lovi i z Avent na próbę.
    Wczoraj zjadłam carbonare i później jeszcze mega porcje lodów i mnie pokarało cała noc męczyły mnie wzdęcia ehh dziś salata i marchewka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata

Ja biorę tardyferon z kwasem foliowym ale na mnie działa dobrze , załatwiam się nawet po kilka razy żadnego boli brzucha ani nic nie mam,a czy poprawi wyniki to się okaże w czwartek jak pójdę na badania, a ile razy dziennie miałaś brać ? Bo ja mam 1x1 tabletkę.

A co do wacikow i wody już też wspomniałam że to tylko dobrze się mówi w praktyce prędzej czy później szybko ten pomysł wyjdzie z głowy taka jest prawda nie ma co ukrywać , a już w ogóle jak ma się więcej niż jedno dziecko haha ale próbować warto :P :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Mamusiu

Witaj :) jak dzieciaki ?? Zdrowe ? Młoda grzeczna ? Ja mam wizytę w poniedziałek za tydzień i też wyniki będę jakoś koło czwartku robić ciekawa jestem czy po tym zelazie i zastrzyakch będę mieć lepsze 🤔🤔🤔🤔

8 miesiąc się zaczyna od skonczonego 32 tygodnia ciazy :) proszę sobie nie dodawać,ja grzecznie czekałam aż skończę 32 tc hahaha 😂😂😂😂

Tak w moim kalendarzu ciąży pisze

Jesteś w 31 tygodniu ciąży
    (30 tyg. i 6 dni)
    Miesiąc: 8
    Trymestr: 3

Wiek płodu: 28 tydzień

Data porodu:
    21 maja 2019
    (pozostało 64 dni) ;-).

Ania oj różne ma nadal te dni i noce , ostatnio mi płakała potem nie i tak koło się zamyka B-) , Gabrysia ma mały katar B-) inhalacje poszły w ruch najgorzej to Ania przechodzi przeziębienie ostatnio o mamy włos nie skończyło to się leżeniem w szpitalu ale na szczęście leki pomogły . Odpukać Ania zdrowa i Marysia synek to wcale mi nie choruje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 09:45

Wysłany: 18 marca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam raz dziennie, ale u mnie powodował straszne mdłości i brak wizyt w toalecie, ogólnie czułam się po nim tragicznie.

mówiłam mu o tym na ostatniej wizycie i że nie zamierzam tego brać, ale nie przepisał mi nic innego.

22cs - ⏸️💚
    preg.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego ja nie komentuję tego, wkurzam się, ale staram nie wchodzić w dyskusję, bo jak się młoda urodzi to i tak nikogo do domu nie wpuszczę, dopóki się nie ogarniemy, a to będzie czas żeby nauczyć się siebie :) Tak z tą depresją też słyszałam, że będzie tragedia na początku, że na pewno będę miała, mleko w piersi pojawia się dopiero po 3 dobach i muszę koniecznie kupić mleko modyfikowane, inaczej się nie da i mnóstwo takich rewelacji. Też jestem taki uparciuch, że jak się zaprę to z pomocą męża sobie poradzę :D On mnie już zapewnia, żebym się nie martwiła on będzie obecny :)

Oleander z tą sielanką też, albo teksty "już się nie mogę doczekać jak Was to spotka" "w końcu będziesz miała co robić" - ten drugi to mistrzostwo, bo oczywiście bez dziecka to są nudy hehe :D

Powiem Wam, że więcej mi to forum dało, bo różne macie podejścia, doświadczenia i rady, takie "na czasie", niż to co słyszę dookoła. Tutaj nikt nikomu nic nie narzuca i o wiele wartościowsze jest to niż taki przytyki z otoczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 09:50

Agata :), kama2784, Milka1991 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia

Belly przeklamuje miesiące ciąży :) ja też tak pokazywalo ale sprawdziłam sobie rozpiske i już zauważyłam że nie raz pierdoły wyświetla ale to bez znaczenia :P najważniejsze że do przodu :) A👍👍👍😀😀😀

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata sprobuj na zelazo sorbifer durules. U mnie na maksa pomógł - najlepsze wyniki zelazowe ever i z brzuchem też ok. Tylko to jest na recepte.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png

Wysłany: 18 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagadam do niego w czwartek, ale pewnie przy takim poziomie sam mi coś innego już wypisze : )

22cs - ⏸️💚
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że nie ma co słychać rewelacji i opowiesci dziwnej treści, przy pierwszym dziecku ciekawe czy nasze matki,babki takie madre były...akurat 😂😂😂😂😂

• Pantera Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata u mnie po Tardyferonie hemogl spadała do 10,5. Chociaz zaparć zero :)
    Lekarz zmienił mi na Ferrum Lek i od razu był skok na 11,4 po 4 tygodniach :)
    Również bez zaparć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 09:51

Agata :) lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata spróbuj pić czerwoną herbatę rooibos, jeśli lubisz, ona ma dużo żelaza. Mi poprawiła wyniki hemoglobiny, a przynajmniej tak mi się wydaje, że to jej zasługa :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze że takich komentarzy nie daje mama wychowująca kiloro dzieci albo mama która pracuje zawodowo tylko osoba ktora nie pracuje i zostawia dziecko u babci na całe dnie, albo tata który przyjeżdża do domu na jeden weekend w miesiącu :D no to są faktycznie osoby wykończone rodzicielstwem.. Także tego haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tych komentarzy ludzi wokół też nienawidzę. Jakby myśleli, że nie wiedzieliśmy, z czym się wiąże posiadanie dziecka. Wiem, że poród boli i że niemowlę w domu to nie zabawka. Nie jestem wróżką, a o dziwo wiem, że nasze życie się zmieni i że nie uda mi się wychowywać dziecka jakbym chciała. Wiem, że kp może się nie udać. Ale chcę spróbować tego wszystkiego. A miny dzieciatych koleżanek, z takim uśmieszkiem, który mówi 'teraz sobie chcesz, bo nie wiesz co i jak', to mnie z równowagi wyprowadzają!
    Agata, mi żelazo pięknie poprawił zakwas z buraków, ale trzeba pić szklaneczkę dziennie, a czasem nie jest łatwo. Z toaletą po tym problemów nie miałam żadnych, jak już to raczej w drugą stronę, bo po zakwasie to 3 x dziennie.

• Pantera Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh u nas to drugie dziecko więc podchodzimy na luzie :) chyba wszystko juz przeszliśmy - ciężki poród, kp, wymagające dziecko, kolki, choroby, bunty..
    Wyprawka tylko do wygrzebania bo wiekszosć rzeczy mamy po pierwszym dziecku

Ej ja bym 8 miesiąc ciąży liczyła po prostu tak: termin 28.05 to 8mc zaczynam 28.03 a 9 mc 28.04

‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ