X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dokładnie tak samo jak u Samari ze smokiem, chusteczkami i kp/mm :D wszystko na luzie i bez ciśnienia :) dziecko mi urosło zdrowe, ani razu nie miała odparzonej dupki, ma proste ładne ząbki i nie ma żadnych alergicznych problemów ;)
    Więc pamiętajcie Dziewuszki, ułatwiajcie sobie życie jeśli się da :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki,
    za dzisiejsze wizyty ;-) .

Hej hej moje drogie ;-).

Nie w sposób Was nadrobić po weekendzie , u nas już zaczął się 8 msc :O :O , a ja jedynie co mamdo szpitala to pieluchy flanelowe no i torbę B-) , czemu ten czas tak szybko mija . Zaprowadziłam dzieci poszłam pozałatwiać pewne sprawy i " umieram ", normalnie nóg nie czuję a musiałam te sprawy dziś załatwić , no i już w tą Sobotę wizyta :-D w ten Czwartek badania , samopczucie ogólnie oki nogi mi trochę spuchły, brzusio mam często napięty będę na wizycie to się do pytam co i jak .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 09:36

• iwwk Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie chcę za wszelką cenę dążyć do bycia matką idealną, jak coś nie wyjdzie to trudno. Jak trzeba będzie tego smoka dać i dziecko uspokoić to też dam, choć nie chcę na początku, ale jak ja się będę denerwować to i dziecko będzie nerwowe. W ogole to wkurzają mnie ostatnio wszyscy dookoła w kółko mi mówiący jakie to kp jest ciężkie i żebym była na to gotowa, nikt nie rozumie, że ja sobie z tego zdaje sprawe, ale nie chcę słuchać tych wszystkich rad, no każdy jest inny. Chcę bardzo na luzie i do porodu i kp podejść. To samo z porodem, już mnie straszą tym. Nie wiem co to ma celu, od lat kobiety rodza wiadomo, że to nic łatwego i przyjemnego nie jest, ale staram się do tego podejść zadaniowo i wolałabym usłyszeć, że dam sobie radę i tyle, a nie że na pewno będzie tak albo tak. No nikt nie jest w stanie niczyjego porodu przewidzieć.

Moja mama jeszcze mnie skrytykowała, że mam w planach nauczyć dziecko pić z butelki swoje odciagniete mleko. Jej zdaniem tylko z piersi i tyle i co ja w ogóle wymyślam. To samo z łóżeczkie, ze bedziemy chcieli przed ukończeniem roku przenieść ją do jej pokoju. A jak powiedziałam, że razem bedziemy na zmiane wstawać do dziecka w nocy, to już w ogole dramat, bo dziecko matki potrzebuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 09:27

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu

Witaj :) jak dzieciaki ?? Zdrowe ? Młoda grzeczna ? Ja mam wizytę w poniedziałek za tydzień i też wyniki będę jakoś koło czwartku robić ciekawa jestem czy po tym zelazie i zastrzyakch będę mieć lepsze 🤔🤔🤔🤔

8 miesiąc się zaczyna od skonczonego 32 tygodnia ciazy :) proszę sobie nie dodawać,ja grzecznie czekałam aż skończę 32 tc hahaha 😂😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 09:25

ago91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

Myślę że rodzice chcą dobrze bo mają doświadczenie itd ale niech pomyślą sobie że żyli i wychowywali dzieci trochę w innych czasach niż my teraz. Moja mama mimo że wie że mam genetyczna wadę miednicy(zwezenie) które uniemożliwia mi poród sn zresztą po 1 porodzie sn już to było wiadomo po dziś dzień gada że po co te cesarki i bla bla,a z wykształcenia jej pielęgniarką więc już totalnie jej nie rozumiem-ale już od dawna nie pracuje w zawodzie może stąd to gadanie.
    Wkurza mnie też bo co ona myśli że ja dla jaj chce dac się kroić i że to jest jakaś przyjemność czy co wtf ?

Nie bierz sobie tego do głowy kiedyś ktoś powiedział "drodzy rodzice dajcie nam popełnić nasze bledy" i na tym dyskusją z rodzicem powinna się zakończyc :) A prawda jest że większa część porodu i kp jest w głowie

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk ja też ostatnio non stop słyszę jakieś uwagi o kp, o porodzie itp., że sobie nie zdaje sprawy, że będzie deprecha, że będę błagać o pomoc itp. że nie będę chciała drugiego dziecka ;/ to mnie motywuje tylko żeby im pokazać że sobie dam radę. Na szczęście jestem mega zawzięta i mega uparta, mam ogromne wsparcie w mężu i wiem że sobie poradzimy. Na pewno nikogo nie poproszę o pomoc, no chyba że moją mamę, ona nigdy w nic się nie wtrąca i jednocześnie zawsze służy pomocą <3

ja do smoczków, chusteczek też mam luźne podeście, smoczka dam, mała będzie chciała albo nie. Chusteczek mam zapas na pół roku i nie zamierzam bawić się w waciki z wodą. :D Zapas mm też w szafce będzie na wszelki wielki. Co będzie to będzie : )

byłam dzisiaj na badaniach, anemia jeszcze gorzej niż wcześniej z 10 na 8 spadło :(
    miałam tardyferon ale tego gó** nie wezmę, czułam się po tym strasznie.

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Iwwk nas też straszą ale niczym konkretnym tylko tak ogólnie, że " teraz zobaczymy", że teraz się nam "skończy sielanka" hehe no takie gratulacje też się zdarzaja :)
    Mam podobne podejście w sumie do wszystkiego, bez spiny, szczęśliwa mama to szczesliwe dziecko :)
    Ja mam smoczki z Lovi i z Avent na próbę.
    Wczoraj zjadłam carbonare i później jeszcze mega porcje lodów i mnie pokarało cała noc męczyły mnie wzdęcia ehh dziś salata i marchewka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata

Ja biorę tardyferon z kwasem foliowym ale na mnie działa dobrze , załatwiam się nawet po kilka razy żadnego boli brzucha ani nic nie mam,a czy poprawi wyniki to się okaże w czwartek jak pójdę na badania, a ile razy dziennie miałaś brać ? Bo ja mam 1x1 tabletkę.

A co do wacikow i wody już też wspomniałam że to tylko dobrze się mówi w praktyce prędzej czy później szybko ten pomysł wyjdzie z głowy taka jest prawda nie ma co ukrywać , a już w ogóle jak ma się więcej niż jedno dziecko haha ale próbować warto :P :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Mamusiu

Witaj :) jak dzieciaki ?? Zdrowe ? Młoda grzeczna ? Ja mam wizytę w poniedziałek za tydzień i też wyniki będę jakoś koło czwartku robić ciekawa jestem czy po tym zelazie i zastrzyakch będę mieć lepsze 🤔🤔🤔🤔

8 miesiąc się zaczyna od skonczonego 32 tygodnia ciazy :) proszę sobie nie dodawać,ja grzecznie czekałam aż skończę 32 tc hahaha 😂😂😂😂

Tak w moim kalendarzu ciąży pisze

Jesteś w 31 tygodniu ciąży
    (30 tyg. i 6 dni)
    Miesiąc: 8
    Trymestr: 3

Wiek płodu: 28 tydzień

Data porodu:
    21 maja 2019
    (pozostało 64 dni) ;-).

Ania oj różne ma nadal te dni i noce , ostatnio mi płakała potem nie i tak koło się zamyka B-) , Gabrysia ma mały katar B-) inhalacje poszły w ruch najgorzej to Ania przechodzi przeziębienie ostatnio o mamy włos nie skończyło to się leżeniem w szpitalu ale na szczęście leki pomogły . Odpukać Ania zdrowa i Marysia synek to wcale mi nie choruje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 09:45

Wysłany: 18 marca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam raz dziennie, ale u mnie powodował straszne mdłości i brak wizyt w toalecie, ogólnie czułam się po nim tragicznie.

mówiłam mu o tym na ostatniej wizycie i że nie zamierzam tego brać, ale nie przepisał mi nic innego.

22cs - ⏸️💚
    preg.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego ja nie komentuję tego, wkurzam się, ale staram nie wchodzić w dyskusję, bo jak się młoda urodzi to i tak nikogo do domu nie wpuszczę, dopóki się nie ogarniemy, a to będzie czas żeby nauczyć się siebie :) Tak z tą depresją też słyszałam, że będzie tragedia na początku, że na pewno będę miała, mleko w piersi pojawia się dopiero po 3 dobach i muszę koniecznie kupić mleko modyfikowane, inaczej się nie da i mnóstwo takich rewelacji. Też jestem taki uparciuch, że jak się zaprę to z pomocą męża sobie poradzę :D On mnie już zapewnia, żebym się nie martwiła on będzie obecny :)

Oleander z tą sielanką też, albo teksty "już się nie mogę doczekać jak Was to spotka" "w końcu będziesz miała co robić" - ten drugi to mistrzostwo, bo oczywiście bez dziecka to są nudy hehe :D

Powiem Wam, że więcej mi to forum dało, bo różne macie podejścia, doświadczenia i rady, takie "na czasie", niż to co słyszę dookoła. Tutaj nikt nikomu nic nie narzuca i o wiele wartościowsze jest to niż taki przytyki z otoczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 09:50

Agata :), kama2784, Milka1991 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia

Belly przeklamuje miesiące ciąży :) ja też tak pokazywalo ale sprawdziłam sobie rozpiske i już zauważyłam że nie raz pierdoły wyświetla ale to bez znaczenia :P najważniejsze że do przodu :) A👍👍👍😀😀😀

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata sprobuj na zelazo sorbifer durules. U mnie na maksa pomógł - najlepsze wyniki zelazowe ever i z brzuchem też ok. Tylko to jest na recepte.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png

Wysłany: 18 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagadam do niego w czwartek, ale pewnie przy takim poziomie sam mi coś innego już wypisze : )

22cs - ⏸️💚
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że nie ma co słychać rewelacji i opowiesci dziwnej treści, przy pierwszym dziecku ciekawe czy nasze matki,babki takie madre były...akurat 😂😂😂😂😂

• Pantera Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata u mnie po Tardyferonie hemogl spadała do 10,5. Chociaz zaparć zero :)
    Lekarz zmienił mi na Ferrum Lek i od razu był skok na 11,4 po 4 tygodniach :)
    Również bez zaparć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 09:51

Agata :) lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata spróbuj pić czerwoną herbatę rooibos, jeśli lubisz, ona ma dużo żelaza. Mi poprawiła wyniki hemoglobiny, a przynajmniej tak mi się wydaje, że to jej zasługa :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze że takich komentarzy nie daje mama wychowująca kiloro dzieci albo mama która pracuje zawodowo tylko osoba ktora nie pracuje i zostawia dziecko u babci na całe dnie, albo tata który przyjeżdża do domu na jeden weekend w miesiącu :D no to są faktycznie osoby wykończone rodzicielstwem.. Także tego haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tych komentarzy ludzi wokół też nienawidzę. Jakby myśleli, że nie wiedzieliśmy, z czym się wiąże posiadanie dziecka. Wiem, że poród boli i że niemowlę w domu to nie zabawka. Nie jestem wróżką, a o dziwo wiem, że nasze życie się zmieni i że nie uda mi się wychowywać dziecka jakbym chciała. Wiem, że kp może się nie udać. Ale chcę spróbować tego wszystkiego. A miny dzieciatych koleżanek, z takim uśmieszkiem, który mówi 'teraz sobie chcesz, bo nie wiesz co i jak', to mnie z równowagi wyprowadzają!
    Agata, mi żelazo pięknie poprawił zakwas z buraków, ale trzeba pić szklaneczkę dziennie, a czasem nie jest łatwo. Z toaletą po tym problemów nie miałam żadnych, jak już to raczej w drugą stronę, bo po zakwasie to 3 x dziennie.

• Pantera Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh u nas to drugie dziecko więc podchodzimy na luzie :) chyba wszystko juz przeszliśmy - ciężki poród, kp, wymagające dziecko, kolki, choroby, bunty..
    Wyprawka tylko do wygrzebania bo wiekszosć rzeczy mamy po pierwszym dziecku

Ej ja bym 8 miesiąc ciąży liczyła po prostu tak: termin 28.05 to 8mc zaczynam 28.03 a 9 mc 28.04

‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ