X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę prywatnie. W pierwszej ciąży chodzilam na nfz, ale bardzo krótko ponieważ straciłam zaufanie do lekarki. Diagzozowalam się u niej z powodu trudności z zajściem w ciążę i po za wynikami badającymi tarczyce pozostałe miałam dobre. W następnym cyklu zaszlam w ciaze. A ona wiedząc o niedoczynnosci tarczycy zlala to . Niestety nie udało się utrzymac ciąży.za pozno trafiłam do endokrynologa. Zresztą lubię usg u mojego lekarza na monitorze wszystko dokładnie widać ;) a na nfz bede musi przeżyć wizyty w szpitalu przed porodem i sam poród ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak to za piękne, żeby mogło być prawdziwe...
    Obudziłam się dziś bez jakiegokolwiek bólu piersi :( temp trochę w dół...

• AktywnaPrzyszłaMama1991 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    AktywnaPrzyszłaMama, przynajmniej się uspokoiłaś, co?

Dziewczyny, na mdłości i niestrawności spróbujcie kisiel. Mi pomaga.
    Tak, już jestem spokojniejsza :) oby wytrzymać do 17 grudnia do kolejnego usg :)

24.10.18 r. bHCG: 329 mlU/ml,
    26.10.18 r. bHCG: 829 mlU/ml :)
    16.11.18 r. (7t0d) mamy ❤
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Cycki kłamią, temp może się wahać. Temperatura martwimy się jeśli przy npr w ciazy spadnie poniżej linii podstawowej.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z córką chodziłam do 2 ginow. Miałam 2 książeczki ciazy. Do gburana nfz żeby mi badania zlecal i do babki prywatnie bo u niej było miło i sympatycznie jak to u prywatnego gina.

Teraz też chodze podwójnie. Do mojego przystojniaka bo on mi faktycznie prowadzi ciążę i ustawia leki. I do luxmedu bo tam mam pakiet i badania za darmo.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marg wrote:
    Dobry wieczór!

Jestem świeżo po testowaniu, tp wychodzi mi na 31.07.2019, wiec mocno zastanawiam się, czy nie stworzyć Sierpniówek 2019, ale nigdy nie prowadziłam wątku i nie mam takiego flow, by ogarniać taką dużą grupę.

Stan na dziś:
    4 tydzień i 5 dzień ciąży.
    OM: 22.10.2018
    Długość cykli: 30 dni

Mam ponad 100 stron do nadrobienia, więc postaram się je wszystkie przejrzeć.

W domu mam 5-latka, urodzonego w 31 tygodniu ciąży. Pierwsze 31 dni po narodzinach Mały spędził w szpitalu.

O drugiego Malucha staraliśmy się bez spięcia (odrzuciliśmy antykoncepcję i oddaliśmy się przyjemnościom) 1,5 roku temu. Do końca tegorocznego lata dawaliśmy sobie czas, potem mieliśmy umówione badania (HSG, badanie nasienia, szczegółowe krwi itp...), które wykonaliśmy, tylko poza HSG, które miałam mieć robione właśnie w listopadzie.
    Szczerze Wam dziewczyny powiem, że pod koniec października i przez cały listopad mieliśmy na maksa stresujący czas. Chyba właśnie przez to, że byliśmy zajęci problemami życiowymi (jeśli budowałyście dom, lub robiłyście remont mieszkania, to wiecie o czym mówię), a nie tym, czy w końcu nam się uda, coś zadziałało, tak jak powinno i przyznaję się bez bicia, że ciąża w tym cyklu nas totalnie zaskoczyła :) Ja serio ciągle czekałam na okres, a testy zrobiłam tylko po to, by się upewnić, że @ w końcu przyjdzie.

Z samopoczucia mogę wypisać tylko tyle, że czasami boli mnie górna część ud, podbrzusze z prawym jajnikiem, zaś moje piersi są niczym dwa dorodne arbuzy i bolą, jak w pierwszych tygodniach laktacji. Od kilku dni budzę się między 4 a 5 rano i jestem tak pobudzona, że nie udaje mi się już zasnąć. Poza tym wszystkim, czuję się jak bogini :). Cieszę się jak nie wiem, ale wszystko jest dla mnie na razie abstrakcyjne i nie czuję, żebym była w ciązy tak na 100%. Chyba wizyta u lekarza mi to uświadomi. Wiecie o czym mówię?
    Próbuję sobie przypomnieć, jak było w ciąży z moim synkiem, ale już niewiele pamietam...

Miło mi jest do Was dołączyć i Was wszystkie poznać :)

https://imgur.com/a/0s8c2bA

Wklejam fotkę moich testów z dzisiaj. Mam nadzieję, że link działa.
    W poniedziałek i w środę pojadę na Betę sprawdzić przyrost.
    Umówię się też do lekarza.

Prowadzicie swoje ciąże prywatnie, czy na NFZ?
    Zastanawiam się, czy nie prowadzić na NFZ, a co 3-4 tyg jeździć do mojego prywatnego gina na szczegółowe usg i kontrolę, czy wszystko ok. Można tak robić? Znacie kogoś, kto tak robił?

Wow co za historia! Gratulacje!
    Totalnie cię rozumiem bo sama zaszłam niespodziewanie będąc między papierologia do budowy domu a wyjazdem do uk na studia.
    Tez tak się na początku czułam, oby u Ciebie tak zostało. U mnie bezsenność miesza się z przemęczeniem. Budzę się w nocy co 1-2h ale w dzień sporo śpię. Mdłości okropne, których Ci nie życzę.

Można można, u nas jedna dziewczyna tak robi albo planowała (nie zawsze jestem na bierząco z watkami) z tym NFZ lub prywatnie.

Powodzenia, trzymam kciuki!

Marg, panazuzanna lubią tę wiadomość

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Marg! Witaj w naszym gronie :)
    I gratulacje! Daj koniecznie znać, jak bety :)

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upolowalam usg w luxmedzie w poniedziałek :) potem mam we wtorek u swojego gina :) raz w tygodniu jest Idealnie na tym etapie. Dłużej chyba by mi źle na psychikę robiło.

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Przywitam się nieśmiało bo jestem jeszcze przed usg. O tą ciążę walczylam bardzo długo mam nadzieję że nic się nie wydarzy. Wg moich wyliczeń termin porodu 26 lipiec :) przyrost bety mam dosc duzy więc może bliźniaki.... w ten piątek mam wizytę z usg i wszystko się wyjasni.

Kamsza, kinga27.30, Marg lubią tę wiadomość

oar843r8ab1t8zh2.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Marg, czesc Danio! :) Trzymam za was kciuki, dawajcie znac jak sie sytuacja u was rozwija :)

Danio co to jest to crio? ;)

Sung kochanie nie denerwuj sie na zapas. Mi Pewnego dnia WSZYSTKIE objawy minely, wpadlam w taka panike, ze masakra a tu bylo wszystko ok.. 1,5 tyg pozniej wszystko uderzylo z 10krotna sila i teraz zdycham ;p Kiedy masz nastepny termin u lekarza?

Sung lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:

Witaj w klubie. U mnie też od paru dni objawy się wyciszyły a dokładnie mdłości...oczywiście już tyle scenariuszy czarnych przerobiłam że serial sensacyjno dramatyczny można by było nakręcić :-P
    Nie mamy na nic wpływu na tym etapie. Możemy jedynie dbać o siebie i dzidzie.

Jak to u Was dziewczyny z tymi objawami właśnie? Wujek google mówi że od 7/8tc najbardziej się nasilają a u mnie niekoniecznie...znam ten kobitki które gdyby nie rosnący brzuszek w ogóle by nie wiedziały że są w ciąży, a jak to u Was wygląda?

Sung lubi tę wiadomość

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • LidziA89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marg, Danio witajcie!.

Marg ja chodzę na NFZ i prywatnie. Prywatnie dostałam już kartę ciąży i zlecenia na badania. Na NFZ byłam zbadał mnie i kazał przyjść za 2 tyg po skierowanie na badania. Więc 6 mam wizytę na NFZ a 12 prywatnie. Potem postaram się to tak ustawić żeby wizyty były co dwa tygodnie.

Marg lubi tę wiadomość

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Witaj w klubie. U mnie też od paru dni objawy się wyciszyły a dokładnie mdłości...oczywiście już tyle scenariuszy czarnych przerobiłam że serial sensacyjno dramatyczny można by było nakręcić :-P
    Nie mamy na nic wpływu na tym etapie. Możemy jedynie dbać o siebie i dzidzie.

Jak to u Was dziewczyny z tymi objawami właśnie? Wujek google mówi że od 7/8tc najbardziej się nasilają a u mnie niekoniecznie...znam ten kobitki które gdyby nie rosnący brzuszek w ogóle by nie wiedziały że są w ciąży, a jak to u Was wygląda?
    Ja wczoraj skończyłam 8tc, jedyne objawy jakie mi towarzyszą to lekkie mdłości w ciągu dnia, które nasilają się w nocy, ciężkie piersi bolące jedynie przy dotyku, wstręt do kawy (przed ciążą 3-4 parzone w ciągu dnia), zamiłowanie do kwaśnych potraw, odrzuciło mnie totalnie od zdrowego jedzenia (przed ciążą prowadziłam bardzo zdrowy tryb życia) i w zasadzie tyle :)

24.10.18 r. bHCG: 329 mlU/ml,
    26.10.18 r. bHCG: 829 mlU/ml :)
    16.11.18 r. (7t0d) mamy ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Beta w poniedziałek. Dziś nie ma sensu, bo z 4 dni nadal może być srednia w normie, jeśli dopiero zaczęła spadać.
    Usg w środę...

• xgirl Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung albo idz dzis i w pon na bete ;)

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Dzięki dziewczyny. Beta w poniedziałek. Dziś nie ma sensu, bo z 4 dni nadal może być srednia w normie, jeśli dopiero zaczęła spadać.
    Usg w środę...

a czemu mówisz ze zaczela spadac?

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie objawow to ja może 2 razy bylam w wc bo myslalam ze musze leciec, a tak to pare razy mi się tylko dzwigalo do góry. Pierw biust wrażliwy potem nic długo i myslenie czy wszystko ok, potem wrażliwy biust wrocil znow. Kiedys częściej czułam podbrzusze teraz zadziej i tez myslenie czy wszystko ok. Dobrze ze wizyta w poniedziałek. Można zwariować od tego myslenia i analizowania itp.

1usai09ki0pljcwv.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokoj.. to myslenie jest najgorsze. Ile bym dala zeby zajsc za 1,2 razem bez stresu i czytania internetow co moze pojsc nie tak..

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgapilam podpis od Ciebie :D

Hiszpaneczka lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Daj spokoj.. to myslenie jest najgorsze. Ile bym dala zeby zajsc za 1,2 razem bez stresu i czytania internetow co moze pojsc nie tak..

można dostać w glowe od tego wszystkiego. Od tego myslenia, analizowania, 1000 mysli na minute itp. Ja już dostaje cos na glowe, mam stres na maksa przed wizyta, jutro będzie jeszcze gorzej a w poniedziałek to chyba tam na zawal zejde!

nie ma sprawy :)

1usai09ki0pljcwv.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ