Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny przepraszam ze się wtrace do was jestem z czerwcowek czasem was podczytuje i podoba mi się tutaj
Odnosnie krwawień czy plamień to ja miałam kilka razy brudzenie, raz krwawienie zywo czerwona krwia i już plakalam ze to koniec, szybko do szpitala, nie widać było skad to. Ani krwiaków ani nic. Wiec możliwe ze po prostu podraznilam lutka albo naczynko peklo itp. Biore dupka, utrogestan.
Drobinka91 ja miałam na USG pęcherzyk ciążowy 13,3mm i nic więcej. Już miałam wizje ciąży bezzarodkowej lub puste jajo płodowe, dla mnie to był tydzień w wielkim stresie! Cisnienie z nerwow przed wizyta miałam 158/110 ale na kolejnej wizycie tydzień później było już pęcherzyk zoltkowy i zarodek z serduszkiem. Wiec na pewno będzie u ciebie tezDrobinka91, Sung lubią tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Nieraz powtarzam do męża, że chciałabym mieć lupę kilka miesięcy wprzód i móc podejrzeć, co się wydarzy...byłoby łątwiej, gdyby człowiek znał zakonczenie, ale na tym ten czas i zycie polega, że nigdy nie wiadomo.
Mdłości powróciły. Uf
Pocieszyłam się też zakupami z okazji black friday - od razu mi lepiejDrobinka91, Sylka135, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Hiszpaneczka wrote:
Drobinka91 ja miałam na USG pęcherzyk ciążowy 13,3mm i nic więcej. Już miałam wizje ciąży bezzarodkowej lub puste jajo płodowe, dla mnie to był tydzień w wielkim stresie! Cisnienie z nerwow przed wizyta miałam 158/110 ale na kolejnej wizycie tydzień później było już pęcherzyk zoltkowy i zarodek z serduszkiem. Wiec na pewno będzie u ciebie tez
Mam nadzieję, dzięki
Staram się być dobrej myśli, a na pewno już nie będę nic szukać na ten temat w necie trzeba się uzbroić w cierpliwość i tyle..
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Hiszpaneczko też Was podczytuje po pierwsze jesteście krok do przodu A po drugie kojarzę i lubię kilka osób z czerwca no kibicuje i tyle
-
nick nieaktualny
-
Mój brat wczoraj z Polski przywiozl mi prezenty dla synka od babci i co? Babcia dostala zacmienia i kupila ciuszki na rozmiar 80, a may jest juz 86/92 i tak. Zostawię - będzie dla mlodszego Wprawdze typowo chłopiecy komplet, ale trudno - moze być dziewczynka w niebieskich spodniach znapisem 'king' bluza jest w dinozaury
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 14:49
-
Ledwo Was nadrobilam.Tak się rozpisalyscie
Drobinka niestresuj sie♥️będzie wszystko dobrze. Jesteśmy tu po to żeby się wspierać. Dobrze ze to tylko 10dni czekania.
Co do detektorow tętna też chciałam zakupić jak byłam w ciąży ale chyba bym oszalała jak bym pewnego dnia niemogla znalesc tętna. Słyszałam właśnie ze po paru próbach się udaje i jest coraz łatwiej go używać, ale to chyba nie dka mnie za bardzo bym panikowala.
A ja. Pisałam wcześniej że śpię po 8h czasem mniej a dzisiaj o proszę. Wstałam po 6 rano i poszłam spać przed 12 i dopiero co wstalam:) i co najlepsze to dalej poszłabym spać no ale trzeba obiad ugotować jakis więc koniec byczenia
Drobinka91 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
gratuluje wszystkim mamom i &&& za pomyślny przebieg ciąż
tak się czaje i podczutuje Was zza krzaka termin wychodzi mi na razie 12.07.2019 ale jak to dalej będzie to Bóg jeden raczy wiedzieć. To ciąża po ponad 4 latach starań. Rok temu poroniłam a w międzyczasie były 2 ciąże biochemoczne więc aktualnie strach jest większy niż radość.
Mam małe pytanie. We wtorek miałam wizytę wszystko ok wiek bąbla odpowiadał wyliczeniom pukało 136 i dr poprosił o odstawienie nospy a brałam ją od samego początku ciąży. Na wieczór po wizycie już jej nie wzięłam. W środe od rana mdłości znacznie mi się zmniejszyły i tak jest do dzisiaj. Oczywiście ja już snuje czarne scenariusze ale podnosze się na duchu że to może właśnie po odstawieniu nospy? Brałam forte 3x1. Wizyta dopiero 01.12 chyba osiwieje do tego czasu...
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alrauna1987 witaj Bardzo mi przykro z powodu poronienia i ciaz biochemicznych. Podziwiam, za taki okres staran - ja pewnie bym sie 800 razy zalamala.
Nie wiazalabym odstawienia nospy z tym. Nospa raczej nie ma wplywu na samopoczucie.
Z tymi mdlosciami ja sama dzis rano przezywalam ich brak, a tera zznowu mnie męczą. Takie ich zmienn enasilenie niestety może być normą, chociaz sama wiem, ze ciezko sie z tym pogodzic emocjonalnie i czlowiek sie stresuje.Alrauna1987 lubi tę wiadomość
-
Lolla
no mam nadzieję, że i u mnie tak będzie.. a pamiętasz w którym tygodniu tak miałaś?
Bo u mnie ciąża wygląda na młodszą o tydzień, bo od ostatniej @ minęło 6t5d A z usg wyszło inaczej, 5+6.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 17:38
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
nick nieaktualnyPannaEvans wrote:Ja z opowiesci mamy wiem raczej, że odparzają, moga przecieknac jak jest duożo rzadkiej kupki itp.
Pamiętam 10 lat temu jak najstarza bratanica byla uczona nocnika to się jej wtedy zakladało tetrę, była nieprzyjemna po obsikaniu więc po tygodniu sama prosila o nocnik.
Ale ja nie mówię o tetrze! O pieluchach wielorazowych. To co innego. Zobacz:
http://nappime.pl/sklep/kategoria-produktu/kieszonki-pul-z-coolmaxem/
Przy synu siedziałam na forum pieluchowym.
mikaja wrote:Tak sobie teraz czytam o tych detektorach i tu, w UK, w tamtym roku poszła petcyja o wycofanie ich w ogóle ze szprzedaży. Mothercare przestali je sami sprzedawac. Ale nawet nie ze względu na jakąś domniemana szkodliwość, która - powtórzę jeszcze raz - nie jest potwierdzona w badaniach - co raczej powołują sie na fakt, że niemozność znalezienia tętna może powodować wzrost cisnienia, tętna matki i ogólnie zwiększa poziom stresu. Dodatkowo też zwracają uwagę na fakt, że kobieta może pomylić swoje tętno z dzieckiem i mylnie mysleć, że wszystko jest ok.
Tutaj w okolicach 16tc. jest wizyta u połoznej i tam pierwszy raz one używaja detektorów. Ogólnie tu przy takiej niepowikłanej ciąży większość wizyt, to tylko słuchanie tętna detektorem, a od któregoś tygodnia mierzenie brzucha metrem krawieckim w celu wyznaczenia wagi dziecka :D:D:D To jest hit, ale co śmieszne - u mnie w poprzedniej ciąży się to idealnie przełozyło na wagę młodego
I tak myslę, że to jednak lepiej. Co chwila usg, tętna, przecież to gorzej nakręca niż uspakaja...
Gdybym nie miała za sobą 3 cp też bym zrobiła pierwsze usg w 12 tygodniu.
Co do ubranek dziewczęcych/chłopięcych my byliśmy "genderowi" zanim w ogóle wiedzieliśmy, ze coś takiego istnieje
Z córką podobały mi się bardziej chłopięce ubranka. Więc zanim dostała fioła na punkcie różu, takie nosiła. A syn po niej nosił również te dziewczęce. Kupiłam mu też przepiekną różową pieluchę wielo, bo mi się podobała. -
nick nieaktualny
-
Sung nie wiedziałam o takich cudach. Dzieki!
Dziewczyny poza mdłościami zaczął mnie juz zwyczajnie bolec żołądek. Jestem po jego zapaleniu, mam helicobacter. Teoretycznie nie wolno mi byc głodna bo mogą mi sie pojawić wrzody, w praktyce ja nie jestem głodna, jakiekolwiek jedzenie wywołuje odruch wymioty, to juz czwarty dzien. Mam zachcianki i ciagle mysle o jedzeniu ale każda myśl to podnoszenie sie treści żołądkowej do gardła. Wymiotuje sama żółcią.
Moje dawne sposoby na mdłości juz nie działają.
Macie tak ze poza Mdłościami Was boli żołądek? Czy moze to spowodować cos poważnego? Wykańczam sie, łzy mi leca, nie ruszam sie z lozka tylko na zajecia.Sung lubi tę wiadomość
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Drobinka91 wrote:Lolla
no mam nadzieję, że i u mnie tak będzie.. a pamiętasz w którym tygodniu tak miałaś?
Bo u mnie ciąża wygląda na młodszą o tydzień, bo od ostatniej @ minęło 6t5d A z usg wyszło inaczej, 5+6.Drobinka91 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Jestem z kwietniowek 2018, czasami podczytuje nowe watki. Wszystkim gratuluje i trzymam kciuki za bezproblemowe ciaze.
Skusilam sie napisac ze wzgledu na temat wielorazowek bo Hubert jest od chyba 2 go tygodnia zycia na wielo. I jestesmy z mezem zachwyceni jakie to proste, zdrowe i ekologiczne( mialo byc ekonomicznie no ale niestety nie moglam sie powstrzymac widzac te piekne kolorowe wzory ale da sie tez ekonomicznie wielopieluchowac). Maz byl nieprzekonany do momentu az zobaczyl jak ciezko sie goja odparzenia po pampersach u dziecka kuzyna . Chyba zaden producent jednorazowek nie podaje skladu na opakowaniu a jednak nasze dzieci spedzaja w pieluchach 24/7 przez 2 lata conajmniej.
Teraz z okazji europejskiego tygodnia redukcji odpadow jest akcja "hello wielo" jak wpiszecie na facebooku to wam sie wyswietla filmiki z systemami pieluchowania itp. Dzis nie jest to tetra i nieprzepuszczalna cerata. Pieluchy sa juz nowoczesne z paroprzepuszczalnych materialow.
A bo bym zapomniala na pampkach mialam wiecej przeciekow kupy (glownie pleckami) niz na wielo.
Sung lubi tę wiadomość
-
Jestem właśnie po wizycie u innego gina - przyczyna plamień nieznana, na usg i badaniu nic niepokojącego nie znaleziono. Przynajmniej posłuchałam bicia serca i widziałam jak maluch harcuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 21:08
Sylka135, Kamsza, Alrauna1987, Ewe90, kinga27.30, Czarna_kawa, Eluska lubią tę wiadomość
24.10.18 r. bHCG: 329 mlU/ml,
26.10.18 r. bHCG: 829 mlU/ml
16.11.18 r. (7t0d) mamy ❤
-
AktywnaPrzyszłaMama, przynajmniej się uspokoiłaś, co?
Dziewczyny, na mdłości i niestrawności spróbujcie kisiel. Mi pomaga.
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
KINGA
Juteo bede w pracy a stamtąd tylko 1km do polskiego sklepu wiec akurat miałam w planie kisiel kupić.
Tylko mdłości to jedno a mnie juz ten żołądek zwyczajnie boli, jak przy zapaleniu. A gastrologa przy tej wizycie w Polsce niestety nie odwiedzę.
AKTYWNA PRZYSZŁA MAMA
super, oby to nic poważnego, fajnie ze maluch tam szalejeAktywnaPrzyszłaMama1991 lubi tę wiadomość
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Dobry wieczór!
Jestem świeżo po testowaniu, tp wychodzi mi na 31.07.2019, wiec mocno zastanawiam się, czy nie stworzyć Sierpniówek 2019, ale nigdy nie prowadziłam wątku i nie mam takiego flow, by ogarniać taką dużą grupę.
Stan na dziś:
4 tydzień i 5 dzień ciąży.
OM: 22.10.2018
Długość cykli: 30 dni
Mam ponad 100 stron do nadrobienia, więc postaram się je wszystkie przejrzeć.
W domu mam 5-latka, urodzonego w 31 tygodniu ciąży. Pierwsze 31 dni po narodzinach Mały spędził w szpitalu.
O drugiego Malucha staraliśmy się bez spięcia (odrzuciliśmy antykoncepcję i oddaliśmy się przyjemnościom) 1,5 roku temu. Do końca tegorocznego lata dawaliśmy sobie czas, potem mieliśmy umówione badania (HSG, badanie nasienia, szczegółowe krwi itp...), które wykonaliśmy, tylko poza HSG, które miałam mieć robione właśnie w listopadzie.
Szczerze Wam dziewczyny powiem, że pod koniec października i przez cały listopad mieliśmy na maksa stresujący czas. Chyba właśnie przez to, że byliśmy zajęci problemami życiowymi (jeśli budowałyście dom, lub robiłyście remont mieszkania, to wiecie o czym mówię), a nie tym, czy w końcu nam się uda, coś zadziałało, tak jak powinno i przyznaję się bez bicia, że ciąża w tym cyklu nas totalnie zaskoczyła Ja serio ciągle czekałam na okres, a testy zrobiłam tylko po to, by się upewnić, że @ w końcu przyjdzie.
Z samopoczucia mogę wypisać tylko tyle, że czasami boli mnie górna część ud, podbrzusze z prawym jajnikiem, zaś moje piersi są niczym dwa dorodne arbuzy i bolą, jak w pierwszych tygodniach laktacji. Od kilku dni budzę się między 4 a 5 rano i jestem tak pobudzona, że nie udaje mi się już zasnąć. Poza tym wszystkim, czuję się jak bogini . Cieszę się jak nie wiem, ale wszystko jest dla mnie na razie abstrakcyjne i nie czuję, żebym była w ciązy tak na 100%. Chyba wizyta u lekarza mi to uświadomi. Wiecie o czym mówię?
Próbuję sobie przypomnieć, jak było w ciąży z moim synkiem, ale już niewiele pamietam...
Miło mi jest do Was dołączyć i Was wszystkie poznać
https://imgur.com/a/0s8c2bA
Wklejam fotkę moich testów z dzisiaj. Mam nadzieję, że link działa.
W poniedziałek i w środę pojadę na Betę sprawdzić przyrost.
Umówię się też do lekarza.
Prowadzicie swoje ciąże prywatnie, czy na NFZ?
Zastanawiam się, czy nie prowadzić na NFZ, a co 3-4 tyg jeździć do mojego prywatnego gina na szczegółowe usg i kontrolę, czy wszystko ok. Można tak robić? Znacie kogoś, kto tak robił?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 00:07
Syn - ur. w 31tc - 2070g - 6/7/7 pkt. Apgar - 12.11.2013