X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    można dostać w glowe od tego wszystkiego. Od tego myslenia, analizowania, 1000 mysli na minute itp. Ja już dostaje cos na glowe, mam stres na maksa przed wizyta, jutro będzie jeszcze gorzej a w poniedziałek to chyba tam na zawal zejde!
    Mam taka znajoma, ktora wpadla. Nagle bum, ona jest w ciazy. Pytam sie ktory miesiac itp a ona ,,ale jaki miesiac? 2 dni temu test zrobilam''. Dla niej pozytywny test oznaczal juz ciaze, porod, zdrowe dziecko. Tak sobie myslalam, ze walnieta jakas, tak szybko opowiada ale w sumie to jej zazdroszcze..zyje sobie spokojnie i bez stresu, teraz dobija juz do 6 czy 7 miesiaca i wszystko jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 11:09

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj głowa potrafi pracować. Zwłaszcza jak się siedzi i za dużo myśli i czyta.
    Ja to najchętniej bym się zahibernowała aż do końca czerwca :-D oczywiście muszę wiedzieć jak się ma sytuacja więc w poniedziałek ide na podglad bąbla bo do soboty do mojego gina nie dotrzymam.
    Mam nadzieję że wszystkie dotrzymamy do terminu bez niemiłych niespodzianek po drodze.

Tiaaa...w tatym roku w pracy okazało się że koleżanka (36 lat) jest w ciąży. To pytam który tc czy robiła bete czy wszystko ok...a ona patrzy na mnie jak na kosmitkę...nie wiedziała co to beta, progesteron itd. Pokierowałam ją na betę i do lekarza. Pierwszą wizytę miała w 7tc było <3 a teraz jej malec ma 5 miesięcy...ile ja bym dała za taką beztroską ciążę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 11:13

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie musze do konca czerwca.. wystarczyloby mi przeniesienie tak do marca :P Moze wtedy juz objawy zelza i bede mogla sie wreszcie ciezsyc ta ciaza.. W ogole balam sie na poczatku, ze to moze bedzie ciaza mnoga a teraz zaluje, mialabym 2 czy 3 za jednym zamachem. Masakrycznie sie czuje. Jeszce mi bole glowy doszly o.O

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Ja nawet nie musze do konca czerwca.. wystarczyloby mi przeniesienie tak do marca :P Moze wtedy juz objawy zelza i bede mogla sie wreszcie ciezsyc ta ciaza.. W ogole balam sie na poczatku, ze to moze bedzie ciaza mnoga a teraz zaluje, mialabym 2 czy 3 za jednym zamachem. Masakrycznie sie czuje. Jeszce mi bole glowy doszly o.O

Możesz podesłać troche dolegliwości chętnie przygarne :-P

age.png

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    age.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna,Danio,Marg,witajcie :)!

Mnie wczoraj zmogło znowu,już od paru dni chodzę spać z kurami i mdłości przez pół dnia...wiec stwierdzam,ze chyba zaczyna się ten najgorszy czas ,,rzyganiowy''. Z córą było lżej z tego co pamietam,teraz codziennie mam albo jadłowstręt albo dziwny atak głodu.

AktywnaPrzyszlaMamam,super,ze pojechałaś i sprawdziłas wszystko,najważniejsze to spokój mamy teraz :) cieszę się,ze jest wszystko ok.

_Hope_,zdecydowanie popieram, będziesz się czuła lepiej jak sobie zrobisz monit bąbla co tydzień :) teraz jest taki czas,ze jeszcze to wszystko mocno stresujące,a tak zajrzysz co u młodzieży słychać i będziesz miała choć na chwile spokój w głowie :)

Sung,spokojnie,cyce naprawdę jeszcze o niczym nie świadczą...jak się denerwujesz to może do gina.

Alrauna,u mnie akurat objawy się nasilają czyli 7/8 tydzień. Te mdłości/zawroty głowy/duszności...o różnych porach.Ale to wszystko jest bardzo indywidualne,jedne dziewczyny będą się czuły super i energia milion,a inne będą jak zombiaki :)

Marg,taka niespodzianka jak wam się trafiła jest super <3 dbaj o się siebie :) a teściki bardzo obiecujące :)

AktywnaPrzyszłaMama1991 lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Tiaaa...w tatym roku w pracy okazało się że koleżanka (36 lat) jest w ciąży. To pytam który tc czy robiła bete czy wszystko ok...a ona patrzy na mnie jak na kosmitkę...nie wiedziała co to beta, progesteron itd. Pokierowałam ją na betę i do lekarza. Pierwszą wizytę miała w 7tc było <3 a teraz jej malec ma 5 miesięcy...ile ja bym dała za taką beztroską ciążę...
    Ano.. tez bym tak chciala :( Tak jak moja sis. Pytam sie jej ile sie starala a ona: ,,ale co ile sie staralam? Odstawilam tabletki, bzyknelam sie z mezem i jestem w ciazy. O co ci chodzi?'' :D :D :D Aha a jak ja jej powiedzialam, ze staralam sie rok to ona do mnie ,,to tak mozna??''. Hahaha masakra nie wiem czy sie smiac czy plakac :P

Co do objawow to sie ciesz, ze ich nie masz albo masz malo!!!Masakra!! Glodna jestem a nic przelknac nie moge, ciagle rzygam, leb mi peka. Porazka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 11:20

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Oj głowa potrafi pracować. Zwłaszcza jak się siedzi i za dużo myśli i czyta.
    Ja to najchętniej bym się zahibernowała aż do końca czerwca :-D oczywiście muszę wiedzieć jak się ma sytuacja więc w poniedziałek ide na podglad bąbla bo do soboty do mojego gina nie dotrzymam.
    Mam nadzieję że wszystkie dotrzymamy do terminu bez niemiłych niespodzianek po drodze.

oj tak tez bym chciała taka beztroska ciaze mieć. Kolezanka tez zaciazyla bez problemu, raz zrobila bete, potem wizyty i chodzila co miesiac do lekarza. A ja Co tydzień latałam do lekarza żeby zpbaczyc czy jest dobrze. teraz mam ciut wieksza przerwę i już tyle myśli ze hoho

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, ze pojawienie sie serca z dobrym tetnem i prawidlowy wzropst zarodka juz mnie troche uspokoily. Wiem, ze jeszcze wiele sie moze wydarzyc, ale jakos juz mi lzej.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Ja wam powiem, ze pojawienie sie serca z dobrym tetnem i prawidlowy wzropst zarodka juz mnie troche uspokoily. Wiem, ze jeszcze wiele sie moze wydarzyc, ale jakos juz mi lzej.

to trochę uspokaja :)

a od czego zależy jak rosnie zarodek?

1usai09ki0pljcwv.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem od czego zalezy ale za kazdym razem jak bylam na usg to maly rosnie dobrze i wszystko sie zgadza z data ostatniego okresu.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnią wizyte miałam w ten wtorek, wszystko było ok. Dzieć 0.8cm 6t6d jak z wyliczeń a <3 136, a od środy mdłości zelżały. Reszta się utrzymuje. No nic innego mi nie pozostało jak sie uzbroić 2 cierpliwość do poniedziałku.

Dla mnie ciąża od zawsze kojarzyła się z namiętnym obejmowaniem porcelany :-D
    Chociaż moja rodzicielka nie miała ze mną w ciąży żadnych mdłości. Jej jedynymi objawami był ślinotok i bolące cyce.

age.png

Louis L'Amour
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    age.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Ostatnią wizyte miałam w ten wtorek, wszystko było ok. Dzieć 0.8cm 6t6d jak z wyliczeń a <3 136, a od środy mdłości zelżały. Reszta się utrzymuje. No nic innego mi nie pozostało jak sie uzbroić 2 cierpliwość do poniedziałku.

Chociaż moja rodzicielka nie miała ze mną w ciąży żadnych mdłości. Jej jedynymi objawami był ślinotok i bolące cyce.

ostatnio mowilam do meza ze nie czuje się w ciąży :P bo nie mam tych wszystkich objawow co maja dziewczyny i co naczytałam się w necie :)

1usai09ki0pljcwv.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:

Moja mama ze mna tez miala fajnie. Mowila, ze sie dobrze czula i pracowala do konca. Pewnego dnia wstala i miala jakies dziwne bole ale pojechala i tak do pracy, potem sie okazalo, ze to porod sie zaczal. haha nie skapnela sie, ze zaczela rodzic, bomba :P Mowila tez, ze ani rozstepow nie miala i wszystko bylo ok.. to czemmuuuuu ja taaaak muszeeee cierpieeeec. buuu ;P

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    ostatnio mowilam do meza ze nie czuje się w ciąży :P bo nie mam tych wszystkich objawow co maja dziewczyny i co naczytałam się w necie :)
    TO SIE CIESZ I NIE DENERWUJ LUDZI!!!! :D

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    TO SIE CIESZ I NIE DENERWUJ LUDZI!!!! :D

a jednak bym jakies objawy chciała :D może bym wtedy nie myslala tyle czy wszystko jest dobrze :)

1usai09ki0pljcwv.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginka mi mowi, ze objawami nie nalezy sie sugerowac. Kilka moich kolezanek czulo sie mega w ciazy, inne zdychaly. Ja bym wiele dala zeby czuc sie dobrze. Tak sobie planowalam, ze bede wychodzic ze znajomymi do restauracji, moze nawet na jakies wycieczki z mezem pojedziemy, odwiedze rodzine, itp.. a tu dupa.. Wyjscie do sklepu na 10 minut konczy sie zawrotami glowy, serce mi z klatki piersiowej chce wyskoczyc. Do restauracji wejde, potem nastepuje kilkuminutowe przyzwyczajanie sie do nowych zapachow, czasem rzyg w kiblu, podczas czytania menu przerwa na drugi rzyg.. potem zjem tyle co kot naplakal i staram sie tego nie wyrzygac.. no i tak to moje zycie wyglada.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Jak to u Was dziewczyny z tymi objawami właśnie? Wujek google mówi że od 7/8tc najbardziej się nasilają a u mnie niekoniecznie...znam ten kobitki które gdyby nie rosnący brzuszek w ogóle by nie wiedziały że są w ciąży, a jak to u Was wygląda?

Mnie też odrzuciło od kawy, nawet kupiłam sobie bezkofeinową, która stoi tylko w szafce. Podobnie jak AktywnaPrzyszłaMama wcześniej zdrowo i zróżnicowanie się odżywiałam - teraz jadłabym najchętniej chleb pszenny z dżemem porzeczkowym, granole z mlekiem i kisiel. Ewentualnie od czasu do czasu jestem w stanie wcisnąć chudy twaróg z pomidorem. I pomarańcze, jabłka, gruszki.

Jak mam ugotować jakiś obiad to mnie skręca. Dzisiaj zrobię jakąś lekką jarzynówkę, bo przecież jakieś wartości odżywcze trzeba zapewnić tym maluchom.

Nie mam mdłości, ani wymiotów, ale czuję taki ciężar w żołądku (podobny do niestrawności), przez co nie mam apetytu. A jak żołądek pusty to dyskomfort większy. Ratuję się ciepłą wodą.

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl, będziemy miały prenatalne tego samego dnia :)

xgirl lubi tę wiadomość

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Witaj w klubie. U mnie też od paru dni objawy się wyciszyły a dokładnie mdłości...oczywiście już tyle scenariuszy czarnych przerobiłam że serial sensacyjno dramatyczny można by było nakręcić :-P
    Nie mamy na nic wpływu na tym etapie. Możemy jedynie dbać o siebie i dzidzie.

Jak to u Was dziewczyny z tymi objawami właśnie? Wujek google mówi że od 7/8tc najbardziej się nasilają a u mnie niekoniecznie...znam ten kobitki które gdyby nie rosnący brzuszek w ogóle by nie wiedziały że są w ciąży, a jak to u Was wygląda?

Wyjaśniłaś mi czemu od tygodnia jest najgorzej.
    A kiedy to zaczyna malec?

Moja siostra wszystkie 3 ciąże tak miała - spokojnie i bezobjawowo.

panazuzanna lubi tę wiadomość

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • Danio Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Czesc Marg, czesc Danio! :) Trzymam za was kciuki, dawajcie znac jak sie sytuacja u was rozwija :)

Danio co to jest to crio? ;)

Sung kochanie nie denerwuj sie na zapas. Mi Pewnego dnia WSZYSTKIE objawy minely, wpadlam w taka panike, ze masakra a tu bylo wszystko ok.. 1,5 tyg pozniej wszystko uderzylo z 10krotna sila i teraz zdycham ;p Kiedy masz nastepny termin u lekarza?

Crio czyli criotrasnfer. Po invitro jezeli nie masz swiezego transferu to zarodki sa zamrażanie. Kolejny transfer z tych zamrozonych nazywa sie criotransferem

oar843r8ab1t8zh2.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ