Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHiszpaneczka wrote:a czemu mówisz ze zaczela spadac?
"jeśli"
Znowu bola, podłe świnie jedne! I mdłości miałam
Oszaleć można!
xgirl wrote:Mam taka znajoma, ktora wpadla. Nagle bum, ona jest w ciazy. Pytam sie ktory miesiac itp a ona ,,ale jaki miesiac? 2 dni temu test zrobilam''. Dla niej pozytywny test oznaczal juz ciaze, porod, zdrowe dziecko. Tak sobie myslalam, ze walnieta jakas, tak szybko opowiada ale w sumie to jej zazdroszcze..zyje sobie spokojnie i bez stresu, teraz dobija juz do 6 czy 7 miesiaca i wszystko jest ok.
Ja tak miałam z 1 dzieckiem. Test i od razu pognałam do męża a potem do rodziców.
Pozytywny test = dziecko. Porodu się nie bałam, karmić przecież będę. Ale mnie życie naprostowało i po tyłku skopało... kobiety to muszą być silne... zwłaszcza w tym kraju
Danio wrote:Pozwolili ci to brac w ciąży? Mi natychmiast kazali odstawić. Podobno nie ma certyfikatu do stosowania w ciąży. Przed ciąża brałam glukophage i cukry byly idealne.
Są lekarze, którzy całą ciążę na metforminie prowadzą. Dla mnie to logiczne. Przecież nagle się nie naprawi samo...
Moja znajoma ma dziecko między innymi dlatego, że taką lekarkę miała.
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Danio wrote:Nie o to chodzi ze się naprawi. Wiadomo ze nie. Poprostu ten lek nie jest certyfikowany i zamiast niego wprowadzene jest inne rozwiazanie. Zapytalam bo mi kazano odstawic.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
xgirl zazdroszczę, chciałabym być już na tym miejscu co Ty, a najlepiej w ogóle po 1 trymestrze ale stopka pokazuje Ci 8 tydzień?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 08:41
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Drobinka91 wrote:xgirl zazdroszczę, chciałabym być już na tym miejscu co Ty, a najlepiej w ogóle po 1 trymestrze ale stopka pokazuje Ci 8 tydzień?
xgirl lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Dokladnie Mikka haha Moge powiedziec, ze skonczylam 2 miesiac i 8 tydzien ale fajniej jest moc powiedziec zaczelam 9 tydzien i 3 miesiac
Widzisz Drobinka a ja zazdroszcze dziewczynom bedacym w 10, 11, 12..mikka86, Marg lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
cześc!
nie do wiary ale udalo mi się was doczytać
u mnie jest jakiś armagedon. mój mały ma rozległą infekcje bakteryjna. znowu miał gorączke niewiadomego pochodzenia, bylismy u pediatry, odesłała do laryngologa no i mamy nawrót ze zdwojoną siłą: obustronne zapalenie ucha, zatoki zapchane, nos, kolejny antybiotyk, 2 syropy, krople do nosa i 2 tygodnie w domu, nie musze dodawać że dni i noce to koszmar.
do tego mnie dopadły tak koszmarne mdłości. wybija godzina 17 i mogłabym nie wychodzić z łazienki. mąż pracuje w służbie zdrowia, nie zawsze jest w domu, często wraca po 20 albo ma nocki, także ja jestem trupem. czuje się fatalnie. w poprzedniej ciąży nie wiedziałam właściwie że jestem w ciąży. teraz minął 9ty tydzień a zamiast być lepiej jest co raz gorzej. mam nadzieje, że minie wraz z końcem Igo trymestru. kładę małego spać po 20 i padam razem z nim jak kłoda bo nie mam siły się już ruszyć.
do tego zrobiłam wszystkie badania Igo trymestru i wpadłam w panikę. glukoza wyszła mi 59 a norma od 70. już przerażenie w oczach że hipoglikemia. uderzyłam na szybką konsultację w piątek do gin, weszłam między pacjentkami, ale narazie kazał mi się nie przejmować, nie zapominać o kolacji i ogólnie lepiej jeśc. stwierdził, że jak na mnie patrzy to widzi przyczynę w tym, że nie dojadam.
albo w tarczyca bo ta też świruje. tsh w miesiąc spadło z 2,4 do 0,54. ft4 nie drgnęło nic, ft3 spadło jeszcze bardziej poniżej normy. endo rozkłada ręce i każe trzymać dawkę, bo ft4 najważniejsze. nie wiadomo, dlaczego rozpad ft4 na ft3 aż tak kuleje. mówi, że to mone efekt tego, że oprócz hashiego po ostatniej ciązy miałam pociążowe zapalenie tarczycy no i teraz mamy combo trudne do opanowania.
jeszcze czytając wasze relacje z wizyt zaczęłam się stresować dlaczego moje bobo takie duże jak na ten tydzień ciąży... u was maleństwa a u mnie w 7+2 aż 16 mm
no ale nic nie zachochodze w głowe, bo na tym etapie nic mi to nie da. prenatalne mam ustalone na 29 grudnia. to będzie 13+3. późno, chciałam przed świętami ale mój gin sam robi prenatalne, ma certyfikaty i sam ustalił taką datę więc pełne zaufanie, skoro tak woli pewnie tak będzie lepiej.
co do waszych wpisów -
Kinga trzymam ogromne kciuki, za drugiego maluszka :* dużo siły dla Was
detektor mam - angel sound, kupiłam 2 lata temu uzywany jeszcze na gwarancji na allegro. używam od drugiego trymestru. jak skończył mi się żel używałam bio oil i też bardzo dobrze było słychać. mi pomagał, zwłaszcza jak już czuć ruchy a mały miał leniwy dzień to sprawdzałam, a nie pędzilam spanikowana na IP. zwłaszcza na końcówce ciązy był bardzo pomocny, bo rodziłam 5 dni po terminie a miejca już było mało i ruchy były sporadyczne. dziecko jest zdrowe, dopppler nic nie uszkodził
co do ciuchów to mam od kuzynki używki i też duzo kupuje. lubie kupowac a te co od niej mam też są w super stanie. mały czlowiek brudzi ogromne ilosci a ja nie mam mocy do prania częściej niż raz w tygodniu
Mikka nie potrafie ogarnąć jak to możliwe, że nie dopuszczasz używanych rzeczy dla dziecka a dopuszczasz picie alkoholu w ciązy no ale nie wszystko muszę rozumieć
Hiszpenczka vives en Espana o en Polonia?
NOWE DZIEWCZYNY jak kogoś nie dopisałam do listy to proszę się przypomnieć jak są jakieś nowe terminy to też.
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Witam się
Ja się tak stresuje jutrem, za dluga przerwa była teraz miedzy wizytami. I już mam 1000 myśli na minute. I wielki strach co zobaczę na usg
p.s a wy co ile macie wizyty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 11:11
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
nick nieaktualnyInes
Bierzesz selen? Badałaś poziom b12, ferrytyny, żelaza i D? To wszystko musi działać, żeby była dobra konwersja.
u mnie koszmarna noc... obudziłam się z tak walącym sercem, ze myślałam, ze umieram.
Jutro robię betę, więc dodam tarczycowe, żelazo, ferrytynę i potas. Coś z tego najwidoczniej nawala -
Ines bardzo Ci wspolczuje i podziwiam, ze dajesz rade.. ja bym chyba padla przy chorym dziecku. Nie mam zupelnie nic do roboty a i tak umieram. A obustronne zapalenie ucha mialam przyjemnosc miec raz i to byla MASAKRA, Twoje dziecko musi sie czuc strasznie. Dorosly jeszcze sobie jakos przemowi do rozsadku, ze to tylko tymczasowe, ze niedlugo minie a taki dzieciak cierpi jeszcze bardziej.
Hiszpaneczko my tu jestesmy wariatki i na usg latamy co dwa tyg albo i czesciejWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 11:39
-
Haha a to obustronne zapalenie ucha dostalam na Karaibach. Polowe urlopu przelezalam w lozku i plulam zolcia, tragedia, nic jesc nie moglam. Nie pytajcie nawet ile ten urlop nas kosztowal a ja spalam i rzygalam na zmiane ehh..
-
xgirl wrote:Ines bardzo Ci wspolczuje i podziwiam, ze dajesz rade.. ja bym chyba padla przy chorym dziecku. Nie mam zupelnie nic do roboty a i tak umieram. A obustronne zapalenie ucha mialam przyjemnosc miec raz i to byla MASAKRA, Twoje dziecko musi sie czuc strasznie. Dorosly jeszcze sobie jakos przemowi do rozsadku, ze to tylko tymczasowe, ze niedlugo minie a taki dzieciak cierpi jeszcze bardziej.
Hiszpaneczko my tu jestesmy wariatki i na usg latamy co dwa tyg albo i czesciej
ja tez co tydzień latałam a teraz miałam az 12 dni przerwy i człowiek swiruje już.
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Ines mnie możesz na 8 lipca z terminem wpisać
Mo póki co mdłości odpuscily trochę, piersi bolą po nocce jak wstaje a w dzień jest ok, tylko senność i zmęczenie trochę daje w kosc. Wczoraj w galerii też tak słabo się czułam że nie mogłam tam zbyt długo przebywać. No i czasem czuje lewy jajnik, taki ból podobny do owulacyjnego kolejna wizyta 6 grudnia, staram się być spokojna do tego czasu ale np brak mdłości sprawia że już schizuje, choć wiem że to może uderzyć znów za jakiś czasines. lubi tę wiadomość
-
12? myslalam, ze 3 tyg czy cos haha Ale rozumiem, nie smieje sie zlosliwie, bron boze!;d Ja pewnie bede miec przerwe ponad 3 tyg miedzy nast wizyta i prenatalnymi to zobaczymy czy mi do smiechu bedzie
-
Hiszpaneczka wrote:Witam się
Ja się tak stresuje jutrem, za dluga przerwa była teraz miedzy wizytami. I już mam 1000 myśli na minute. I wielki strach co zobaczę na usg
p.s a wy co ile macie wizyty?
ja mam tak co 4 tygodnie, raz w miesiącu. tak było ostatnio i pewnie będzie trzymał ten schemat też teraz. Hispzaneczka pytałam wczesniej, ale pewnie Ci umkneło, mieszkasz w Polsce czy w Hisypanii?Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Sung wrote:Ines
Bierzesz selen? Badałaś poziom b12, ferrytyny, żelaza i D? To wszystko musi działać, żeby była dobra konwersja.
co do selenu to nie. czytałam naprawde dużo publikacji na ten temat i jego pozytywny wpływ przy hashimoto jest wątpliwy.
poziomu witamin nie badałam już dawno ,niby teraz suplementuje dodatkowo wszystko ale dzięki za radę, sprawdze przy nastepnej morfologii.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]