Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jutro nareszcie o 9:15 mam pierwszą wizytę u ginekologa. Jestem dobrej myśli ale stresik też jest..
AgaRydz ja mam bardzo dużo sluzu takiego bialawego. Denerwuje mnie to ale wiem, że to normalne.
Ligotka jutro mamy razem wizytę
Sto lat dla solenizantow! -
Danio wrote:Dziweczyny widzę że część z Was robi badania prenatalne. Macie jakieś wskazania czy robicie dla wlasnego spokoju?
Ciagle Was nadrabiam.
Ja chce zrobic z prostych przyczyn - jesli bedzie chore i do naprawienia tomizmu jeszcze zrobic operacje w brzuchu matki.
Jesli sie okaże poważnie chore wole usunąć niz urodzić umierające dziecko lub takie, które cierpi całe życie.
Czytam wszytsko, a mało pisze bo jest u mnie kuzynka ze Stanow. Ćwiczę przy niej angielski lepiej niz na uczelni. No i na urodziny przywiozła mi kosmetyki do makijażu, tłumacząc ze kazdy bedzie mi teraz dawał prezenty dla dziecka/ciazy i ze należy mi sie cos dla mnie. W sumie ma racjepanazuzanna lubi tę wiadomość
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
nick nieaktualnyNie boicie się robić usg tak często? Lekarze Wam pozwalają? Jasne, że nie ma badań potwierdzających szkodliwość, ale też nie ma tych nie...
Za dużo się naczytalam, żeby tak latać co tydzień... przecież nawet oficjalnie uprzedzaja, żeby tylko w razie potrzeby...
Najchętniej bym zrobiła tylko te wymagane. Zobaczymy jak wyjdzie...
Co do badań prenatalnych to nie robię nifty. Nie daje 100%. Daje za to wyniki fałszywie pozytywne i negatywne. To co mi to da? Nie spokój. A i tak w razie decyzji na nie nifty nie jest wskazaniem. Trzeba zrobić amniopunkcję. Dopiero w 16 tygodniu. Czyli byłby miesiąc nerwów. Bez sensu. -
AgaRydz wrote:Patrycjo moj mąż wyjezdza regularnie. Znam to!!! Trzymajcie sie z fasolka :-*:-* sto lat swoja droga!
Wasi mężowie wyjeżdżają, regularnie lub mniej.
Moj jest w PL a ja w UK, widze go co miesiąc ;-;. Tylko wideo codziennie.
Co do śluzu codziennie mam ogromne ilosci białego śluzu. Az cieżko sprać.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Ewe nie myślisz się, Sung może chodziło o pappa? Nifty to koszt ok 2 tys
Sluz mam, ale niewiele brudzę wkadke
Ligotka a nie brałaś czasem gorącej tej kąpieli?Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Usg się zupełnie nie boję. Znajome lekarki robią sobie codziennie A przynajmniej że 2x w tygodniu myślę że gdyby były jakieś szanse na zaszkodzenie zarodkowi to by się powstrzymaly.
Nifty też nie robię bo akurat znam dziewczynę której wyszedł błędny wynik. Robiła i tak i tak amnio. Za to pappe robię bo ma dac również wiedzę o lozysku A u mnie to ważne bo i wiek i cukrzyca. -
Jestem Asia Ty jesteś pierwsza, więc mam nadzieję, że od rana będą dobre wiadomości na forum
Ines nie to był prysznic, ale mialam bardzo nisko szyjke, aż ja wyczułam przy myciu, wiem że nie powinnam tak robić, więc mam za swoje. Przed zero plamień, po także.
Co do pappa to mi lekarka mówiła ostatnio, że stosuje się go standardowo i z usg razem daje wiarygodne efekty. W pierwszej ciąży z córką miałam tylko usg genetyczne i lekarz nie widział potrzeby dodatkowych badań. -
Aha bo właśnie w pierwszej ciąży gin mnie ostrzegał żeby na początku uważać z mega gorącymi kąpielami/prysznicem, bo mogą być takiebsytuacje.
Ile płacicie za usg+pappa?Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ines, ja za usg prenatalne bliźniaków zapłacę 280 zł.
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
ines. wrote:Aha bo właśnie w pierwszej ciąży gin mnie ostrzegał żeby na początku uważać z mega gorącymi kąpielami/prysznicem, bo mogą być takiebsytuacje.
Ile płacicie za usg+pappa?
edit. tylko ja mam pappę zrobić wcześniej - żeby na wizytę już było, bo pappę można robić od 8tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 09:20
ines. lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Sung wrote:Nie boicie się robić usg tak często? Lekarze Wam pozwalają? Jasne, że nie ma badań potwierdzających szkodliwość, ale też nie ma tych nie...
Za dużo się naczytalam, żeby tak latać co tydzień... przecież nawet oficjalnie uprzedzaja, żeby tylko w razie potrzeby...
Najchętniej bym zrobiła tylko te wymagane. Zobaczymy jak wyjdzie...
Co do badań prenatalnych to nie robię nifty. Nie daje 100%. Daje za to wyniki fałszywie pozytywne i negatywne. To co mi to da? Nie spokój. A i tak w razie decyzji na nie nifty nie jest wskazaniem. Trzeba zrobić amniopunkcję. Dopiero w 16 tygodniu. Czyli byłby miesiąc nerwów. Bez sensu.
Ja robię i pappę i niftyPro - oni mają ubezpieczony wynik - oddają Ci kasę po amnio, jeśli wszystko będzie okej.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyMagda - mbc wrote:Ja miałam dopiero dwa, trzecie będzie genetyczne. Ale mój gin nie słucha serduszka do 11tc.
Ja robię i pappę i niftyPro - oni mają ubezpieczony wynik - oddają Ci kasę po amnio, jeśli wszystko będzie okej.
Tzn jeśli na nifty wyjdzie źle a amnio dobrze to oddają kasę?
Serio?
No ale stresu nie oddadzą
A jak nifty dobrze a amnio źle to też?
Amnio muszę ze względu na wiek... -
nick nieaktualny
-
Sung wrote:Tzn jeśli na nifty wyjdzie źle a amnio dobrze to oddają kasę?
Serio?
No ale stresu nie oddadzą
A jak nifty dobrze a amnio źle to też?
Amnio muszę ze względu na wiek...
ja nie mam zamariu robic amnio, za bardzo inwazyjne.
To ty ile masz lat ze musisz robic amnio? ale to będziesz robic jak cos wyjdzie zle czy w ogole chcesz robic?
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Ja robię usg i pappa bo to jest zalecane razem. W pierwszej ciąży też tak miałam, ryzyko wyszło małe, usg dobrze i lekarz odradził mi robienie wolnego DNA.
U nas pappa to 200 zł a usg prenatalne mamy za free z racji jakiegoś projektu wojewódzkiego
Trzymam kciuki za wizyty!