Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hiszpaneczka gratuluję! Ja po długiej przerwie wreszcie mogę coś napisać. Coś mi się z hasłem stało i dopiero dziś to ogarnęłam...Ale czytałam Was regularnie.
Ja dzisiaj też byłam na wizycie. A w zasadzie na 2. Pierwsza na NFZ i po badaniu "Pani nie ma szyjki"... pojechalam prywatnie na usg okazalo sie ze jest- ma 18mm skierowanie do szpitala żeby podać sterydy. Z tym ze co najmniej do wtorku nie mam jak się położyć. Dwojka dzieci w domu a ja sama w Polsce. Mój miał wrócić na początku lipca, ale musi do poniedziałku wszystko załatwić i wracacNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Alisia wrote:Ja nie wiem jak moja szyjka 🙈🙈🙈 W Norwegii się nie sprawdza 🤣🤣🤣
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Z jednej strony to i dobrze mam wrażenie. Czasami więcej stresu i rabanu. Czytam na forach, że dziewczyny przenosiły ciążę ze skarcająca się szyjką, a co sie nastresowały to ich. I jak były straszone porodem przedwczesnym. Z drugiej strony może przenosiły dzięki wprowadzeniu działań - pessary, szwy, leżenie, luteina.
Echh ciąża to wyczerpujący czas ;(
Ja wlasnie wydałam kolejne 1000 zł na nienarodzone jeszcze dzieko, ale czuję cisnienie, że muszę wszystko jak najszybciej ogarnąć, żeby mieć z głowy.
Zostało mi jeszcze:
Łóżeczko
Materac
Gruby rozek ( w ogóle to potrzebne??)
Wybrać leżaczek/bujaczek (polecacie coś?)
Z mniejszych rzeczy:
Prześcieradło na przewijak
Prześcieradło do gondoli
jakiś podkład nieprzemakalny
zabawka z pozytywką
zastanawiam się nad karuzelką do łóżeczka, ale chyba sobie odpuszczę, jakoś mnie to deneruje, chociaż podobno przydatne.
Wypowiedzcie się mamy?Coś konkretnego polecacie lub odradzacie? -
Tka_aa ja kupiłam rozek ale taki najzwyklejszy bawełniany, nie żaden minky i to tak w razie w poprostu żeby mieć a czy mi się. Przyda to nie wiem bo do szpitala biorę taki duży muślin i mam w planach w niego zawijać malego a w domu mam kokon
-
W Holandii też nie sprawdzają-nie mam pojęcia jak moja szyjka ale skoro jeszcze nie urodziłam,to widocznie te kilkanaście skurczy dziennie na nią nie działają 😉
Kamsza trzymaj się-oby udało się jeszcze parę tyg.wytrzymać.
Mnie ginekolog oddał w ręce położnej i dopiero przy komplikacjach miałabym zostać pod opieką ginekologa.Teraz tylko recepty mi przypisuje na clexane 😉
Hiszpaneczka jeszcze raz gratulacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 20:41
Hiszpaneczka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny . Mogę jeszcze dołączyć? Szukalam Was kiedyś, ale nie mogłam znaleźć wątku, aż się dziwilam, a tu ponad 1000 stron 😁. Wybaczcie ale nie nadrobię . Zdążyłam tylko przeczytać, że macie problemy z szyjkami, ja też, w 31 5c okazało się, że jest miękka, ale długa (4cm) i zamknięta.
A tak ogólnie to mam już w domu wyczekiwanego dwulatka, ta ciąża była dla nas niespodzianka . Czekamy na drugiego chłopca, termin na 21.07, ale bedzie planowana cesarka.33Sylwia, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*)