Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola dobrze ze gbs ok wyszedł. Chata wolna do 23 😁😊 Super wypoczniesz w ciszy 😁😁😁 a ja przespałam się godzinkę. Kurcze jak się zejdzie na dół to armagedon mam teraz. Panele nadal schna bo słychać jak się chodzi 🙄🙄🙄Jedna paczka odebrana. Narazie cisza ze złym dniem 😊😊
kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
Położna mi mowi że albo mały nie dojada, albo trochę mojego pokarmu i butelki i to powoduje bóle brzuszka.
Poleciła mi podać trochę wody mineralnej i przegotować ja i podać by oczyścić jelita. Nie za wcześnie na wodę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 10:35
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Karola ja poprzednim razem nie mialam ani jednego skurczu wiec to fakt, ekscytacja dla mnie, bo to nowosc czuc skurcz + bol
Myslalby kto, ze mnie bol tak bedzie cieszyl
Hiszpaneczka ja uwazam, ze to metody sprzed miliona lat. Niestety na mieszane karmienie dzieci roznie moga reagowac. O ile mleko mamy jest lekkostrawne i delitkatne, tak mm juz niekoniecznie i moze wlasnie to konkretne mm moze szkodzic, moze jest za ciezkie. Niestety mm tez nie mozna zmieniac czesciej niz co 3 tygodnie, zanim sie uklad dostosuje wiec i tu uwazac warto.
A wazenie jak? Jak przybiera? -
A noworodki mogą wodę mineralną? Za czasów mojej corki się mówiło tylko o wodzie źródlana i jej się nie gotowalo np do zrobienia mm. Woda podawałam przy upalach czyli gdzieś koło 3 m-ca życie i też też zrodlanej nie gotowałam.
Nie wiem co Ci poradzić. Jeśli chcesz kp to cyckujcie ile się da. Jeśli jest Ci wszystko jedno to ja bym robiła mm na trochę większej ilości wody niż jest na opakowaniu a nie dopajalabym jeszcze. -
Jeszcze tydzień i Rycho donoszony 😍
LidziA89, kinga27.30, Kamsza, Sylka135, Casjopea, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny 😉 myślałam że będę miała depresję a mam bardzo dobry humor 😁 tak więc oficjalnie skończyłam dziś 30 lat 😂 boże trochę mnie to jednak przeraża. Rano mąż mnie obudził tortem i prezentem a później mój tata mnie zaskoczył z bukietem 30 róż. Mieliśmy sie w weekend spotkać bo ma do mnie jakieś 70 km a tu taka niespodzianka 😁😍
Z mniej przyjemnych rzeczy to zaczęły mnie swędziec kostki i chyba puchna 😕xgirl, kinga27.30, Kamsza, Hiszpaneczka, Sylka135, Drobinka91, Casjopea lubią tę wiadomość
-
Lidzia sto lat!
Mikaja ja po takiej przerwie sie jaram tymi przepowiadajacymi jak głupia. W ogole całym porodem sie jaram i chodze nakrecona ale delektuje sie kazdym dniem końcówki ciazy ,zeby poodpoczywac itp
Kamsza ja mysle ze re panele wyschna,teraz sa tak zabezpieczane ze ciezko je zniszczyc jednym zalaniem z dachu. Jeszce jest cieplo wiec powinno byc ok
Hiszpaneczka musisz sie zdecydowac albo mm albo pierś. Wejdz na polskie strony o karmieniu piersia i poczytaj troszke.U Ciebie Ci daja takie rady rodem z lepianki.
Przy przejsciu na kp musisz siedziec cala dobe z dzieckiem przy cycku na poczatku i karmic ,karmic i jeszcze raz karmic. Zapomnij o butelce. Jak jesteś zmęczona i masz dosyc to przejdz na mm ale zadna woda nie dopajaj. Dopajanie dla mm to ok 4 miesiac przy kp 6.
Jak dziecku jest cieplo to go wkladaj do wanienki z przegotowana woda(bez płnów itp) na chwile ,w ten sposów sie nawodni ale mysle ze to jest zbedneWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 11:12
LidziA89 lubi tę wiadomość
-
Lidzia, przechodziłam ten etap rok temu
Wszystkiego NAJLEPSZEGO!LidziA89 lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Karola to z kanalizy walnelo a nie z dachu. Salon najgorzej oberwal bo w wc płytki i w korytarzu też☹️smród w domu ze szkoda gadać. Studzienka przez tą burze nieodbierala wody i wywalilo nam i sąsiadom 😱😱😱
Xgirl wody już nie ma smród pozostał. Idę sprzątać ile dam radę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 11:52
-
Strasznie złe sie czuje ze nie potrafie wykarmic swojego dziecka
ryczec mi sie chce po prostu. Ze nie umiem mu do końca pomoc jak placze. W szpitalu podawali mu mieszanke nan1 bo sie pytalam a moze ona mu nie służy? Moze powinien mieć inna?
Nie wiem co mam robić
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
A moim zdaniem to może być po prostu jeszcze niedojrzałość układu pokarmowego, którą trzeba przeczekać. Ja bym została przy samej piersi przez kilka dni chociaż i zobaczyła, czy coś się polepszy/ pogorszy, jak będzie przybierał. Wiem, że jest Ci ciężko i może Ci być z tym źle, ale dopiero się siebie uczycie 🙂 jak się lepiej poznacie, co lubicie, co Wam nie odpowiada itd to będzie lepiej. My Ci sypiemy radami, a to czy i z których skorzystasz zależy od Ciebie. Jesteś najlepszą mamą dla swojego synka!Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Hiszpaneczka wrote:Strasznie złe sie czuje ze nie potrafie wykarmic swojego dziecka
ryczec mi sie chce po prostu. Ze nie umiem mu do końca pomoc jak placze. W szpitalu podawali mu mieszanke nan1 bo sie pytalam a moze ona mu nie służy? Moze powinien mieć inna?
Nie wiem co mam robić