Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
xgirl wrote:Ale fajne to jest! Czlowiek sam glupieje jak sie zastanowi ale czemu w ogole?
Takimi pytaniami dziecka mozna serio samemu lepiej zrozumiec niektore rzeczy czy spojrzec na nie inaczej
Ja to lubię, bo te pytanie są tak zaskakującenp dlaczego niebo jest niebieskie i ogólnie niby pyta o banały nad którymi dorosły nie myśli - czasem nie wiem, jak odpowiedzieć, bo też muszę odpowiadać tak, żeby zrozumiał
33Sylwia wrote:Muszę Was nadrobić ale ciężko nie mam kiedy😁
Tak na szybko
Wracam z ktg i lekarz powiedział że super cudny zdrowy itd.... Ale że to maly ADH-dowiec 😂 więc zgodnie z radami Agsy Leon to styl zycia♥️😂
Super
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 13:26
-
Dziewczyny właśnie wyszłam z łazienki i na wkładce brązowa wydzielina dość dużo co to może znaczyć bo zaczynam panikowac cała ciążę nic takiego sie nie działo.
-
LidziA89 wrote:Dziewczyny właśnie wyszłam z łazienki i na wkładce brązowa wydzielina dość dużo co to może znaczyć bo zaczynam panikowac cała ciążę nic takiego sie nie działo.
Może być to czop, a oprócz tego masz jakieś bóle?
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
"Wydalony czop śluzowy może być podbarwiony krwią, tzn. posiadać otoczkę w kolorze brązowym, różowym lub czerwonym. Brązowe zabawienie czopu śluzowego wskazuje na wydalenie wraz ze śluzem nieco starszej krwi, różowe lub czerwone – świadczy o obecności świeżej krwi w śluzie. Żaden z tych przypadków nie powinien budzić niepokoju, ponieważ silnie ukrwiona w czasie ciąży szyjka macicy rozwiera się przed porodem, co może powodować pękanie drobnych naczynek – stąd obecność krwi w czopie. Niepokój powinna budzić znaczna ilość krwi w czopie śluzowym lub podkrwawiony czop, który odszedł przed 36. tygodniem ciąży – w obu tych przypadkach należy niezwłocznie skonsultować się z lekarzem prowadzącym ciążę."
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Od jakiegoś tygodnia że dwa razy dziennie mam ból jakby okresowy ale nie silny teraz mnie nic nie boli poczułam tylko że mam mokro w gaciach i patrzę a tam taka brązowa wydzielina.
-
xgirl wrote:Dziewczyny mowcie cos bo ja nie mam pojecia🤦 Ja bym oczywiscie do szpitala jechala ale co ja tam wiem.url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
To raczej nie był czop bo czop powinien być gesty a to było raczej wodniste.
-
xgirl wrote:Pewnie masz racje ale znasz mnie ..😆
Lidzia i co robisz?
Na razie nic tylko Panikuje 😁 poczekam w tej chwili już jest czysto. -
Może to też świadczyć o jakiejś infekcji, nadżerce, urazach np po stosunku, usg, innych badaniach dowcipnych itp. No nie wiem, ja przynajmniej bym zadzwoniła do swojego lekarza i spytała Go co robić żeby potem nie mieć czasem wyrzutów sumienia. Ale to tylko moje zdanie i ja bym tak zrobiła. 🤷♀️🙂
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Wiecie co rano jak wstałam siku to miałam takie dziwne uczucie w szyjce jak by mi mała tam paluchy wsadziła 😁 nawet się wysikac nie mogłam ale jak już poleciało to przestało boleć. Zobaczymy co ma być to będzie ale mam nadzieję że jeszcze dwa tygodnie tam posiedzi.
Jak sytuacja się powtórzy albo zaczną się jakieś bóle to zadzwonię do lekarza a na razie staram się nue denerwować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 14:10
mikka86 lubi tę wiadomość
-
LidziA89 wrote:Dziewczyny właśnie wyszłam z łazienki i na wkładce brązowa wydzielina dość dużo co to może znaczyć bo zaczynam panikowac cała ciążę nic takiego sie nie działo.
Ja właśnie wyszłam z przychodni, ktg zrobione tym razem poprawnie, wszystko wyszło okej, chociaż dzidziuś spał podczas całego badania. GBS zaliczone - nie było tak źle, myślałam, że on mi ten patyk w tyłek wetknie za przeproszeniem, a tylko posmerał przy wyjściu i tyle. Najgorsze ręczne badanie szyjki, boli cholerstwo... Ale jest nie zmieniona, raczej nie będę rodzić w najbliższej przyszłości.Kolejna wizyta za tydzień.
-
Tylko czop może też wychodzić kawałkami z tego, co pamiętam więc jak się miesza ze śluzem to może niekoniecznie być taki gęsty (?). Nie wiem...ja swojego nie widziałam
Gdybam
Kurcze chyba się wybiorę na tę wizytę w weekend szyjkę obejrzećKusicie mnie haha
AgaSY lubi tę wiadomość
-
Wizytę mam w przyszły czwartek. Poczekam zobaczę co się będzie dziać przez najbliższe 24h na razie mała się rusza nic mnie nie boli a na wkładce czysto.
-
mikaja wrote:Tylko czop może też wychodzić kawałkami z tego, co pamiętam więc jak się miesza ze śluzem to może niekoniecznie być taki gęsty (?). Nie wiem...ja swojego nie widziałam
Gdybam
Kurcze chyba się wybiorę na tę wizytę w weekend szyjkę obejrzećKusicie mnie haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 14:46
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]