Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tego co widzę po fotach na fb to nawet w taki dzień jak dziś noworodki są w czapkach, pajacach albo bodziakach z długim rękawem i są zawinięte w coś ala rożek. Współczuję im serdecznie 😂
I nie będę zakładać znieczulenia na dzień dobry. Wiadomo że w trakcie wszystko się może zmienić ale z córką nie korzystałam więc może uda się bez 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 13:33
-
Zostałam zabita pytaniem, a mianowicie:kiedy planujemy wyjsc z dzieckiem na pierwszy spacer. Kurde chyba nawet i na nastepny dzien po wyjsciu do domu jak dam rade chodzić, chyba...Szczerze to ciekawe jak to bedzie,czy dam rade,chociaz kółko po osiedlu...
-
Wiesz co,ja jestem z tych co od razu by wyszły. Oczywiście omijając ludzi szerokim łukiem. Zadnych sklepów itp. Parkiem ,bokiem.
Sa ludzie co do chrzcin nie wychodza czyli ol 4 miechy ale to świryWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 14:08
xgirl lubi tę wiadomość
-
Od razu. Jak tylko będę jako tako chodzić. Nie żeby cos, ale wychodząc ze szpitala dziecko też zalicza "spacer" 😁Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
JaSzczurek wrote:Któraś z Was jakiś czas temu pisała o jakimś dobrym żelu na zgagę? Jaka była jego nazwa? Jest bez recepty?
Ledwo zjadłam serek na śniadanie i już mi wszystko podchodzi do gardła.
Próbowałaś Reni ? Mi w ciąży pomaga natychmiast. -
LidziA89 wrote:Próbowałaś Reni ? Mi w ciąży pomaga natychmiast.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 15:01
-
Nasze dzieci urodza się w lecie, więc spokojnie można z nimi wyjść jak tylko poczujemy się na siłach
. Podejrzewam, że zima jest trudniej.
Noworodek nie ma jeszcze termoregulacji, ubiera się go ciepłej stąd moje pytanie o ubranka do szpitala. Niby 2 lata temu miałam noworodka, też z lata, a problem taki sam 😁.Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
JaSzczurek wrote:Nie próbowałam, właśnie idę do tabletki i kupię to Rennie na razie. Próbowałam tylko jednego leku na zgagę, takich tabletek do rozgryzania, ale czułam się jakbym żarła kredę i od razu wyplułam.
-
Ja to Wam powiem, że przeraża mnie połóg w taką temperaturę... Chyba w łeb sobie strzelę...
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
A do szpitala biorę bodziaki z krótkim głównie, ze 2 z długim, spodnie i ze 2 pajacyki jakby koniecznie chcieli w szpitalu założyć. W domu pewnie w samych bodach będzie albo i pieluszce 😂Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
kinga27.30 wrote:Ja to Wam powiem, że przeraża mnie połóg w taką temperaturę... Chyba w łeb sobie strzelę...
Młoda jak urodzilam w listopadzie to znowu okna byly od środka pozamarzane a w salach 3 warstwy ubran i dodatkowe koce bo pizgało złem...Co poród to inna dupówa.
AgaSy ja Ci z ubrankami do szpitala nie pomoge bo moj szpital ma swoje ubranka. Ja nie musze zabierac. A w domu jak bedziemy to pampek i dziecko zawinięte w jedną warstwe pieluchy bo bede spowijać raczej. Chyba ze bedzie taki wyluzowany jak córka,i bedzie cenił wolność i przestrzeń to pampek i kaftanik/bodziak z krótkim rękawkiem -
KarolaJJJ wrote:Mam to samo,juz widze ten syf w tych podpachach,lezenie w nagrzanej szpitalnej sali albo nie daj Boże poród przy 32 stopniach.
Młoda jak urodzilam w listopadzie to znowu okna byly od środka pozamarzane a w salach 3 warstwy ubran i dodatkowe koce bo pizgało złem...Co poród to inna dupówa.
AgaSy ja Ci z ubrankami do szpitala nie pomoge bo moj szpital ma swoje ubranka. Ja nie musze zabierac. A w domu jak bedziemy to pampek i dziecko zawinięte w jedną warstwe pieluchy bo bede spowijać raczej. Chyba ze bedzie taki wyluzowany jak córka,i bedzie cenił wolność i przestrzeń to pampek i kaftanik/bodziak z krótkim rękawkiem
A weź kuźwa nic nie mów... łaź w tej temp z full podpaską na spacer... jaaa pierd...le.jakby można było, to pewnie wiecznie w wannie z młodą bym siedziała, a tu ani kąpać się (tylko prysznic) ani nic... dramat. A tak się cieszyłam, że fajna będzie pogoda, bo od razu na spacer będzie można wyjść... Głupia ja...
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
A tam,na soacer mozna wyjsc. Ja mialam krwotoczne miesiączki wiec jedyny plus to taki ze jestem przyzwyczajona do tego syfu w gaciach,czasem musialam dwa,-trzy dni nosic te poporodowe podpachy bo tak leciało ze mnie
Nastepna ciaza bedzie celowana z tp na marzec-kwiecien i koniecWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 14:49
-
Spokojnie dziewczyny, po kilku dniach zwykle podpaski wystarcza
. Nie ma tak źle, ale jest dluuugo. Plus dla tych co rodzą cc, bo wtedy odchody poporodowe są mniejsze
.
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*)