X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidzia przy takich temperaturach to moim zdaniem nawet zalecane.

• Alisia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Alisia oni zzpewne wg RCOG dzialaj, bo wlasnie czczytam jakie sa zalecenia:

[urlhttps://obgyn.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/1471-0528.14465[/url]

Nie mogę otworzyć :-(

Możesz wysłać jeszcze raz :-)

a31il5w.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Nie mogę otworzyć :-(

Możesz wysłać jeszcze raz :-)
    Dodaj kwadratowy nawias zamykający po url na początku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 20:26

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://obgyn.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/1471-0528.14465

• xgirl Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumpela, ktora urodzila w tamtym roku zawsze ma zamkniete i w calym mieszkaniu wali szczynami i gownem🤢 Nie chcialam sie wtracac bo to nie moja sprawa ale nie wyobrazam sobie, zeby nie wietrzyc w domu.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz Xgril bardziej wkurzyło go to że lazilam po sklepie i sama nie wiedziałam za czym. I chyba w tym kontekście go zmuszalam, bo jeśli chodzi o zakupy dostaje kartkę i bez słowa wszystko kupi itd... A czasami nawet bez kartki potrafi 😂
    Może to ogólne rozdrażnienie dziś... Wstałam o 5 i tak się snuje do teraz.
    Dobrze ze juz jutro zostajemy z Leonem sami na pół dnia odpoczniemy sobie i zatesknimy trochę może 😁

Dobrze ze to końcówka ciąży bo bym zwariowała i nabawiła się depresji.

relgupjy0emg7fv2.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ja plan porodu mam pisać na szkole rodzenia chyba za tydzień.

Karola to dawaj znać co Ci tam będą robić.

Ja sobie nie wyobrażam tego dnia gdy mi się coś zacznie robić 😑 mam dni że myślę że pójdzie jakoś i będzie ok ale też mam dni w które tego nie ogarniam. Mam chwilę że chce już się z tym zmierzyć a zaraz nawet nie chce o tym myśleć... Itd

relgupjy0emg7fv2.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Kumpela, ktora urodzila w tamtym roku zawsze ma zamkniete i w calym mieszkaniu wali szczynami i gownem🤢 Nie chcialam sie wtracac bo to nie moja sprawa ale nie wyobrazam sobie, zeby nie wietrzyc w domu.

Moi tesciowie mało otwierają okna i zawsze tam jest zaduch + teściowa pali. Masakra. Mąż tez przez to taki ze nawet jak ciepło to nie ma spania przy otwartym oknie ale chociaż ja swoje wietrzenie utrzymuje bo ja nie mogłabym nie wietrzyć :p
    Jeszcze z ta wilgocią tu nie wyobrazam sobie. Dzisiaj nawet pranie na gorze wiec okna pootwierane i przeciąg + kaloryfery co jakiś czas włączam. Nie jest to ekonomiczne (nasz portfel ma coś w tej kwestii do powiedzenia zdecydowanie :p) ale przynajmniej szybciej schnie i nie ma grzyba :p
    Ja tam lubię jak mi za zimno niż za ciepło :p

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Karola dobrze myślę, że po prostu jest mokro w majtkach? Nam położna na SR mówiła, że wody są ciepłe i jakby z mydlinami. Jak trzeba zmieniać wkładkę co godzinę bo jest przemoknieta to też trzeba jechać do szpitala :-).

Ja przy Leonie miałam plan porodu. Jak go włożyłam w domu do torby tak go potem w domu z niej wyciągnęłam 😂😂
    No ja miałam mokro jednego dnia a dwa dni nie,pozniej znowu mokro. Kupilam te testy na wody i raz mi wyszlo ze to wody a innym razem ze nie. Ale musialam kupic wkładki na nietrzymanie moczu bo zwykla wkladka byla mokra po 5 min. Jednak okazalo sie ze tak cichaczem wyleciało ze mnie ponad pół litra wód.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze juz chyba wolę ciecie nawet jutro niz ten strach o to ze z dzieckiem.bedzie cos nie tak przez nawet jeden dzień zwłoki

Casjopea lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia moj też mnie dzisiaj wkur.. a mieliśmy podjechać do sklepu z zabawkami kupic corce piaskownice bo zal mi jej ze większość dnia siedzi ze mną w mieszkaniu a tak to bysmy chociaż na chwilę wyszly. A on oczywiście strasznie zmęczony po pracy położył się spać i tyle mam dzisiaj z dziada. Jeden plus ze przed chwilą jechał po zakupy. Po za tym strasznie się poce i oznajmilam mu ze przez pare nocy chciałabym spac sama to powiedział że jak pojde do drugiego pokoju to się obrazi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ chyba bym szalu dostala jak by i gin powiedziała że nie mam prawie wod i mam iść do domu

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Sylwia moj też mnie dzisiaj wkur.. a mieliśmy podjechać do sklepu z zabawkami kupic corce piaskownice bo zal mi jej ze większość dnia siedzi ze mną w mieszkaniu a tak to bysmy chociaż na chwilę wyszly. A on oczywiście strasznie zmęczony po pracy położył się spać i tyle mam dzisiaj z dziada. Jeden plus ze przed chwilą jechał po zakupy. Po za tym strasznie się poce i oznajmilam mu ze przez pare nocy chciałabym spac sama to powiedział że jak pojde do drugiego pokoju to się obrazi...
    Widzę że też bajka... Kurde ale jutro to chyba już kupi ta piaskownice dla Małej bez jaj!
    A w nosie z nimi ja szykuje się do spania nie chce się denerwować szkoda dzieciaczka 😘

relgupjy0emg7fv2.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AngelikaMarta, ja bym też podjechała już na IP na wszelki wypadek, bo skurcze coraz dłuższe.

Karola, masz rację, lepiej cięcie i spokój, że z maluchem wszystko ok niż stres z powodu tych uciekających wód. Będzie dobrze, jesteś obstawiona znajomym personelem

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    KarolaJJJ chyba bym szalu dostala jak by i gin powiedziała że nie mam prawie wod i mam iść do domu
    Te moje 500 ml.to dolna granica normy. Wszystko okaze sie jutro. Dzisiaj ze mnie nie leci nic na szczęście,

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to dobrze, ze sie jescze wszystko w normie trzyma. O ktorej jutro jedziesz te przeplywy sprawdzic?

Sylwia aaaa OK, rozumiem. Moj tez tego nie znosi i marudzi :D

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Messy92 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja n szybko. Nie zmierzył mi szyjki dzisiaj już tylko kazal za tydzień luteinę odstawić. Mala wazy 2900 wh USG :( czyli bedxie duza :/

Sylka135, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Karola to dobrze, ze sie jescze wszystko w normie trzyma. O ktorej jutro jedziesz te przeplywy sprawdzic?

Sylwia aaaa OK, rozumiem. Moj tez tego nie znosi i marudzi :D
    No wlasnie to nie jest tak do konca bo co innego jak te wody sa w malej ilości a co innego jak uciekaja. Takie pekniecie w gorym odcinku pecherza plodowego moze byc spowodowane infekcją błon co sie wiaze z kupą gówna. To tak w skrócie.
    W kazdym razie cos sie dzieje i lepiej jak Młody sie ewakuuje za wczasu i bedzie bez spiny a tak bede umierac z nerwów wiedzac ze taką ma mocną przepone,czyli mógłby sam oddychać a moze mu sie cos stac bo przyjdzie pan dr i stwierdzi ze ma siedziec jeszcze tydzien na co koja dr sie nie zgadza raczej. No nic ,juz nie truje,jutro bede wiedziec co i jak. Moze sie okaze ze jest okej i tyle

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelikamarta mam nadzieje ze u ciebie wszystko ok. Dostałam dzisiaj koszule i mialas racje ze sa swietne 😉

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy92 wrote:
    Dziewczyny ja n szybko. Nie zmierzył mi szyjki dzisiaj już tylko kazal za tydzień luteinę odstawić. Mala wazy 2900 wh USG :( czyli bedxie duza :/
    Kuźwa skąd Wy takie klocki bierzecie.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ