X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Messy92 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Kuźwa skąd Wy takie klocki bierzecie.
    Nie wiem ale chętnie oddam trochę :( moja waga stoi w miejscu dalej 10 tylko na plusie a mała rośnie w strasznym tempie. 500 g na 2 tygodnie

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to trzymam kciuki zeby bylo OK. Na szczescie juz jutro sprawdzisz co i jak. Dawaj znac. Ale jak Ty juz gadasz, ze wolalabys CC niz kombinacje to musi byc cos na rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 21:30

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na plus chociaż tyle ze wody się produkują cały czas. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Ale chyba tez ze stresu wolałabym cc. Może jednak uda się uniknąć.

Messy dobrze ze wszystko ok. Co do wagi to się już nie orientuje -może nie będzie tak zle a poza tym jeszcze są błędy pomiarowe

Messy92, xgirl lubią tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy najwazniejsze, ze z dzieckiem wszystko OK😘

Messy92 lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, jutro będziemy chuchac i dmuchać, żeby młody się ewakuował i już nie stresował mamuśki! Postaraj się dzisiaj trochę przespać i w miarę możliwości odpocząć

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak by na tym etapie miało się coś stać dziecku,przez taką głupotę jak wody to bym chyba umarła i miała żal do wszystkich , że mi wcześniej dziecka nie wyjęli...

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy super.
    Karola trzymam kciuki o pozytywny obrót sytuacji. Daj znać rano co z Tobą.
    Angelikamarta i czekamy na info od Ciebie

Xgril... Niby normalne nie?! Ale dziś mnie tak wkurzył że szok.

Dobranoc 😘

relgupjy0emg7fv2.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz cieniasie spac idziesz?

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :D
    Jejku jak dawno mnie nie było. Tatuś pojechał do Siedlec do pracy i pomyślałam, ze wbije - co mi szkodzi.
    Co u Was dziewczyny? XGirl się odzywała? Zaraz obczaje pierwsza stronę ;)
    U mnie aktualnie dobrze. W piątek prawdopodobnie ostatnia wizyta i 2 tygodnie później cesarka, chyba że mała coś wymyśli.
    W 32 tygodniu miałam skrócenie szyjki ale lezenie było jedynym zaleceniem. Po 2 tygodniach podczas wizyty była różnica tylko 3mm wiec lekarz nic z tym nie robił.
    Skurcze mam codziennie, pare razy dziennie bóle krzyża, najbardziej boli mnie pęcherz i sikanie - nieraz sycze z bólu w trakcie, a schodzi mi kilka minut i leci po kropelce. Praktycznie co tydzień robię posiew moczu w różnych laboratoriach bo może jednak zapalenie. Ale lekarz mówił, ze główka Marg jest już bardzo nisko i to dlatego.
    Piersi mi zmalały względem poprzednich trymestrow, a mleko/siara płynie sobie w różnych ilościach.
    Przytyłam 5-6kg (a od najniższej 10kg), puchne nie więcej niż przed ciąża.
    Z ciekawostek to musieliśmy się przeprowadzić do moich rodziców (a tak serio to wyprowadzić się od teściowej, bo dziadek zjechał ze stanów, a to jego dom o było ciasno), dziadkowie się wyprowadzili, dosyć zawiła historia. Chcieliśmy kupić mieszkanie ale tata kategorycznie odradzał i na razie nie żałujemy - po pierwsze koszty, po drugie mamy tu dla siebie 3 pokoje i łazienkę, a po trzecie będę mieć pomoc w postaci brata z żona i córkami oraz moich rodziców. No i wielkie podwórko, z basenem, klima w domu, a tatuś w końcu się uczy wszelkich garażowo - ogrodowych robot (jego tata nie żyje i nie miał go kto nauczyc).
    W końcu prawie ciagle mieszkamy razem, Marcin jeździ na 2 dni do Siedlec do pracy (z Podkarpacia), a resztę robi zdalnie z domu. Ale poza środa i czwartkiem mam go prawie ciagle dostępnego wiec wszelkie wożenie, zakupy czy pomoc są dostępne 24 na dobę 5 dni w tygodniu.
    Pozdrawiam! Postaram się trochę odzywać w naszym poście tylko muszę się zorientować co i jak.
    Edit: wieże ze XGirl jest na forum. Jak sobie poradziłaś ze swoimi schizami? Ile Ci zeszło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 21:35

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! No ja sie ujawnilam po 2 miesiacach :)

Kurde to Jak nic sie nie zmieni, bedziemy miec cc tego samego dnia😁 Ty z jakiego powodu?

Fajnie, ze wszystko OK😍

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wez nie pytaj nawet 😂😂😂 Raz lepiej raz gorzej ale dam rade, nie mam wyjscia.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Hej! No ja sie ujawnilam po 2 miesiacach :)

Kurde to Jak nic sie nie zmieni, bedziemy miec cc tego samego dnia😁 Ty z jakiego powodu?

Fajnie, ze wszystko OK😍

Wow no a mnie nie było :p

Ja ogólnie od początku chciałam. Ale później wyszła przepuklina (ujawniła się z dziecinstwa) i nawet zakupów nie daje rady podnieść wiec chirurg mi sam wystawił skierowanie.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy92 wrote:
    Dziewczyny ja n szybko. Nie zmierzył mi szyjki dzisiaj już tylko kazal za tydzień luteinę odstawić. Mala wazy 2900 wh USG :( czyli bedxie duza :/

To szybko ta luteine mas zodatawic ;o mi moj kazal za 2-3 tygodnie. A swoja droga niezly klocek z Twojej pociechy :p

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Na plus chociaż tyle ze wody się produkują cały czas. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Ale chyba tez ze stresu wolałabym cc. Może jednak uda się uniknąć.

Messy dobrze ze wszystko ok. Co do wagi to się już nie orientuje -może nie będzie tak zle a poza tym jeszcze są błędy pomiarowe
    Sa błędy +/- 400 gram,takze Messy luz,dzieciak moze miec i 3300🤣🤣 nie no,tego Ci nie zycze,serio byloby to przegięcie.
    Wotaj Panna evans,widze ze sie dzieje i to ostro,tak w skrócie to Xgirl nadal żyje,świruje jakby mniej bo chyba juz jej się wątki skończyły,ale jak nie masz gaci w kwiatki to musosz kupic. Stary moze w Siedlcach na targu upoluje,wtedy zbijamy pione i udajemy ze nie zniknęłas

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, fajnie ze sie poodzywalyscie :)

Karola, wow. Nastepna .... To ja chyba zostane jedyna i ostatnia.

Casjo nadzieja w Tobie, ze dotrzymasz mi kroku ;p

Sluchajcie, a ktos wie co dzieje sie z Poliś? Milczy jakos...

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Karola, u siebie w szpitalu rodzisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoś chciał popisać to ja dziś mam czuwajke. Spałam w dzień i czuje się mega niezmeczona 😂😂

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska, witaj w klubie - ja też dzisiaj spałam chyba do 12, wybudzając się tylko na jedzenie. Jak niemowlę :P

To o czym gadamy?:D

• mikka86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie się zawijam w kime bo już mnie łamie 😴💤

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • KarolaJJJ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    A Karola, u siebie w szpitalu rodzisz?
    U siebie tzn? Ja wybieram sie do szpitala w ktorym pracuje moja dr,do innego miasta. Tam gdzie pracuje za chiny bym nie rodzila

p19uqqmzs3gk4a7x.png
‹‹ 1224 1225 1226 1227 1228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ