X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anngelikamarta wrote:
    Właśnie mam wrażenie że daje mu dobrze, jak widzę że szeroko otwiera buźkę to staram się żeby jak najszerzej złapał i jest tak że kręci główką i łapie za samego sutka albo tylko trochę tej brodawki i tak dopiero coś tam je 😏nie wiem właśnie czy torbiel zobaczymy jak z nim pójdę 😞
    Ale ogarniesz wszystko,a z usg bedzie okej.
    Kiedy wychodzicie?

anngelikamarta lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    Hope, w Bielańskim jest 8 miejsc , wiec gdybyś dzisiaj rodziła to masz miejsce ;p
    Eee ja to koło 23 zacznę 😜 i będzie-8 miejsc jak ostatnio 😂 będę jeździć między szpitalami i urodze staremu w aucie 🤣🤣🤣

anngelikamarta, tka_aa lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anngelikatrzymam kciuki za usg! Często jest tak że w brzuchu na usg nic nie widac a po urodzeniu są np te torbiele co Rycho miał. One mają czas się wchłonąć i oby to bylo to! Całuje mocno i trzymaj się! A suty smaruj lanolina albo mlekiem i niech się szybko przyzwyczajaja!

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • anngelikamarta Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Ale ogarniesz wszystko,a z usg bedzie okej.
    Kiedy wychodzicie?
    Jeśli będzie wszystko dobrze to wydaje mi się że jutro
    Niedługo powinien być obchod to może się dowiem co i jak

Dzięki dziewczyny jeszcze raz ❤️

Casjopea lubi tę wiadomość

3jvzi09ky700q2oc.png

12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗❤️
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    37+0, donosiłam ciążę! :3

Ja również. I jeszcze dzisiaj wizyta o 13:40 i wszystko dogadamy :D
    Oby ta ciąża się skończyła bo jak nie to za dużo wydam. Mam od dawna wszystko co trzeba wiec teraz wydaje na pierdoly lub „na przyszłość”.

JaSzczurek lubi tę wiadomość

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 19:08

Czarna_kawa, tka_aa, Lolla, Emma_ lubią tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spalam dzis jak dzidzius :P

Anngelikamarta trzymam kciuki, zeby bylo wszystko ok. Duzo Ci nie pomoge bo sie nie znam ale myslami jestem z Toba, dawaj znac co lekarze powiedza. Skonczyla sie ciaza i stres z nia zwiazany, to zacznya sie inny, ehh.

Dziewczyny jak radzic sobie z zaufaniem do partnera jesli chodzi o opieke nad dzieckiem? Ogladam rozne filmiki nt bezpieczenstwa i sie troche przeeazilam ile rzeczy trzeba brac pod uwage. Moj maz jest tak mega zielony jesli chodzi o noworodki czy dzieci ogolnie, ze masakra. Jak mysle zeby go zpostawic samego z dzieckiem to mnie juz skreca. Mam w planach pokazanie mu kilku filmikow no i musi byc jak polozna bedzi eprzychodzic i nam wszystko pokazywac. Jak wy sobie radzicie z tym tematem?

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo ale masz slodziaka :D <3

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Mikaja jak Wam się sprawdza leżaczek? Bo nam zajebiscie 😋😂

🤣🤣🤣

a31il5w.png

• Alisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    . Moj maz jest tak mega zielony jesli chodzi o noworodki czy dzieci ogolnie, ze masakra. Jak mysle zeby go zpostawic samego z dzieckiem to mnie juz skreca. Mam w planach pokazanie mu kilku filmikow no i musi byc jak polozna bedzi eprzychodzic i nam wszystko pokazywac. Jak wy sobie radzicie z tym tematem?

My z mężem też jesteśmy zieloni 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ A najgorsze jest to źe tutaj nie ma szkół rodzenia itp ludzie sobie jakoś radzą więc myślę że też damy radę 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Za radą dziewczyn kupiłam książkę - chociaż nie było łatwo 😜 Mamo tato co ty na to ? Paweł Zawitowski - mam nadzieję że to nam ułatwi trochę życie 🤔🤔🤔

a31il5w.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo moja tak siedziała w gondoli 🤣 tylko hit jest taki że gondola była jeszcze wilgotna po praniu A młoda miała czarne stopy po całym dniu w pkolu i placu zabaw i jej czarne stopy zostawily stempelki które się nie spraly 😂

Casjopea, Sylka135 lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo dziecko urocze ale zadzroszcze interesu na bujaczek bo widze ze on jest z budka. Niezle Ci sie trafilo. Zazdro!

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale majac postawy teorii ,jak dołączycie praktykę to sie raz dwa obsługi nauczycie wszyscy. I mezowie i Wy. Tylko dajcie tym facetom szanse,czasem zrobia cos inaczej ale maja do tego prawo, jak kobieta nie gdera nad uchem to oni serio super dają rade

xgirl lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Dziewczyny jak radzic sobie z zaufaniem do partnera jesli chodzi o opieke nad dzieckiem? Ogladam rozne filmiki nt bezpieczenstwa i sie troche przeeazilam ile rzeczy trzeba brac pod uwage. Moj maz jest tak mega zielony jesli chodzi o noworodki czy dzieci ogolnie, ze masakra. Jak mysle zeby go zpostawic samego z dzieckiem to mnie juz skreca. Mam w planach pokazanie mu kilku filmikow no i musi byc jak polozna bedzi eprzychodzic i nam wszystko pokazywac. Jak wy sobie radzicie z tym tematem?

Marcin kompletnie nie ma doświadczenia jeśli chodzi o dzieci, niestety nie poszedł ze mną do szkoły rodzenia bo nie mógł. Ja za to od ponad 11 lat zmienianie pieluch czy noszenie nawet najmniejszych niemowlaków mam opanowane.
    Wiem, ze on się bardziej boi niż ja o jego umiejętności, po prostu będzie się powoli uczył, przecież wielu ludzi ma pierwsze dziecko do opieki dopiero swoje. Ale my mieszkamy u moich rodziców, obok jest brat z rodzina wiec zawsze mogę na kogoś liczyć.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • _Hope_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu mi nie przeszło przez głowę żeby nie mieć do męża zaufania w tej kwestii. I dla mnie i dla niego to było pierwsze dziecko. Nigdy go nie odsuwalam od młodej, nie zabranialam przewijac i kąpać. Wiadomo że ja z nią byłam w szpitalu i on przez chwilę patrzył co ja robię ale od razu wszystkiego próbował sam. Były rzeczy których się bał jak obcinanie paznokci i tu go nie zmuszalam. Poza tym robił wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 10:06

Sylka135 lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Aska1994 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem dziecko po to oboje rodziców: matka się opiekuje, troszczy, karmi itd, a ojciec daje możliwość wykazania się dziecku, uczy odwagi, pozwala dziecku spróbować nowych rzeczy (nawet jeżeli my wtedy padamy na zawał). Taki pierwszy lepszy przykład: plac zabaw. Idąc ze mną, owszem, dzieci dobrze się bawią, ale jednak bardziej na nie uważam, staram się być tuż obok, asekuruje czasem zbyt gorliwie. A mój mąż? Też jest obok, ale asekuruje tak, żeby się nauczyli no: jak stawiać nogi i się trzymać na drabinkach, żeby nie spadli. Pozwala im na "kontrolowany upadek". Dzięki niemu i Cyprian i Monika nie boją się wyzwań, chodzenia po sznurowych drabinkach itd. Z noworodkiem, niemowlakiem też Wasi mężowie/ partnerzy sobie poradzą, tylko musicie dać im szansę i nie wtrącać się, gdy on się zajmuje dzieckiem 🙂

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie wzieliśmy za porządki i nagle sie okazuje ze mamy spoko stojak pod wanienke🤣🤣🤣 Aż sie posikałam ze śmiechu
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fc2b8c4b821.jpg

Aska1994, Drobinka91 lubią tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet powiem Wam, że mój mąż niektóre rzeczy robi lepiej ode mnie. Przy kąpieli noworodka Tomek się czuł pewniej niż ja. I obcinaniu paznokci. I ogarnianiu kikuta pępowiny 😁

Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecie do gory nogami😱

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, potrzeba matką wynalazków 😂

‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ