Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
anngelikamarta wrote:Właśnie mam wrażenie że daje mu dobrze, jak widzę że szeroko otwiera buźkę to staram się żeby jak najszerzej złapał i jest tak że kręci główką i łapie za samego sutka albo tylko trochę tej brodawki i tak dopiero coś tam je 😏nie wiem właśnie czy torbiel zobaczymy jak z nim pójdę 😞
Kiedy wychodzicie?anngelikamarta lubi tę wiadomość
-
tka_aa wrote:Hope, w Bielańskim jest 8 miejsc , wiec gdybyś dzisiaj rodziła to masz miejsce ;p
anngelikamarta, tka_aa lubią tę wiadomość
-
Anngelikatrzymam kciuki za usg! Często jest tak że w brzuchu na usg nic nie widac a po urodzeniu są np te torbiele co Rycho miał. One mają czas się wchłonąć i oby to bylo to! Całuje mocno i trzymaj się! A suty smaruj lanolina albo mlekiem i niech się szybko przyzwyczajaja!
anngelikamarta lubi tę wiadomość
-
KarolaJJJ wrote:Ale ogarniesz wszystko,a z usg bedzie okej.
Kiedy wychodzicie?
Niedługo powinien być obchod to może się dowiem co i jak
Dzięki dziewczyny jeszcze raz ❤️Casjopea lubi tę wiadomość
-
JaSzczurek wrote:37+0, donosiłam ciążę!
Ja również. I jeszcze dzisiaj wizyta o 13:40 i wszystko dogadamy
Oby ta ciąża się skończyła bo jak nie to za dużo wydam. Mam od dawna wszystko co trzeba wiec teraz wydaje na pierdoly lub „na przyszłość”.JaSzczurek lubi tę wiadomość
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
A ja spalam dzis jak dzidzius
Anngelikamarta trzymam kciuki, zeby bylo wszystko ok. Duzo Ci nie pomoge bo sie nie znam ale myslami jestem z Toba, dawaj znac co lekarze powiedza. Skonczyla sie ciaza i stres z nia zwiazany, to zacznya sie inny, ehh.
Dziewczyny jak radzic sobie z zaufaniem do partnera jesli chodzi o opieke nad dzieckiem? Ogladam rozne filmiki nt bezpieczenstwa i sie troche przeeazilam ile rzeczy trzeba brac pod uwage. Moj maz jest tak mega zielony jesli chodzi o noworodki czy dzieci ogolnie, ze masakra. Jak mysle zeby go zpostawic samego z dzieckiem to mnie juz skreca. Mam w planach pokazanie mu kilku filmikow no i musi byc jak polozna bedzi eprzychodzic i nam wszystko pokazywac. Jak wy sobie radzicie z tym tematem?anngelikamarta lubi tę wiadomość
-
xgirl wrote:. Moj maz jest tak mega zielony jesli chodzi o noworodki czy dzieci ogolnie, ze masakra. Jak mysle zeby go zpostawic samego z dzieckiem to mnie juz skreca. Mam w planach pokazanie mu kilku filmikow no i musi byc jak polozna bedzi eprzychodzic i nam wszystko pokazywac. Jak wy sobie radzicie z tym tematem?
My z mężem też jesteśmy zieloni 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ A najgorsze jest to źe tutaj nie ma szkół rodzenia itp ludzie sobie jakoś radzą więc myślę że też damy radę 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Za radą dziewczyn kupiłam książkę - chociaż nie było łatwo 😜 Mamo tato co ty na to ? Paweł Zawitowski - mam nadzieję że to nam ułatwi trochę życie 🤔🤔🤔
-
Casjo moja tak siedziała w gondoli 🤣 tylko hit jest taki że gondola była jeszcze wilgotna po praniu A młoda miała czarne stopy po całym dniu w pkolu i placu zabaw i jej czarne stopy zostawily stempelki które się nie spraly 😂
Casjopea, Sylka135 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ale majac postawy teorii ,jak dołączycie praktykę to sie raz dwa obsługi nauczycie wszyscy. I mezowie i Wy. Tylko dajcie tym facetom szanse,czasem zrobia cos inaczej ale maja do tego prawo, jak kobieta nie gdera nad uchem to oni serio super dają rade
xgirl lubi tę wiadomość
-
xgirl wrote:Dziewczyny jak radzic sobie z zaufaniem do partnera jesli chodzi o opieke nad dzieckiem? Ogladam rozne filmiki nt bezpieczenstwa i sie troche przeeazilam ile rzeczy trzeba brac pod uwage. Moj maz jest tak mega zielony jesli chodzi o noworodki czy dzieci ogolnie, ze masakra. Jak mysle zeby go zpostawic samego z dzieckiem to mnie juz skreca. Mam w planach pokazanie mu kilku filmikow no i musi byc jak polozna bedzi eprzychodzic i nam wszystko pokazywac. Jak wy sobie radzicie z tym tematem?
Marcin kompletnie nie ma doświadczenia jeśli chodzi o dzieci, niestety nie poszedł ze mną do szkoły rodzenia bo nie mógł. Ja za to od ponad 11 lat zmienianie pieluch czy noszenie nawet najmniejszych niemowlaków mam opanowane.
Wiem, ze on się bardziej boi niż ja o jego umiejętności, po prostu będzie się powoli uczył, przecież wielu ludzi ma pierwsze dziecko do opieki dopiero swoje. Ale my mieszkamy u moich rodziców, obok jest brat z rodzina wiec zawsze mogę na kogoś liczyć.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
W życiu mi nie przeszło przez głowę żeby nie mieć do męża zaufania w tej kwestii. I dla mnie i dla niego to było pierwsze dziecko. Nigdy go nie odsuwalam od młodej, nie zabranialam przewijac i kąpać. Wiadomo że ja z nią byłam w szpitalu i on przez chwilę patrzył co ja robię ale od razu wszystkiego próbował sam. Były rzeczy których się bał jak obcinanie paznokci i tu go nie zmuszalam. Poza tym robił wszystko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 10:06
Sylka135 lubi tę wiadomość
-
Moim zdaniem dziecko po to oboje rodziców: matka się opiekuje, troszczy, karmi itd, a ojciec daje możliwość wykazania się dziecku, uczy odwagi, pozwala dziecku spróbować nowych rzeczy (nawet jeżeli my wtedy padamy na zawał). Taki pierwszy lepszy przykład: plac zabaw. Idąc ze mną, owszem, dzieci dobrze się bawią, ale jednak bardziej na nie uważam, staram się być tuż obok, asekuruje czasem zbyt gorliwie. A mój mąż? Też jest obok, ale asekuruje tak, żeby się nauczyli no: jak stawiać nogi i się trzymać na drabinkach, żeby nie spadli. Pozwala im na "kontrolowany upadek". Dzięki niemu i Cyprian i Monika nie boją się wyzwań, chodzenia po sznurowych drabinkach itd. Z noworodkiem, niemowlakiem też Wasi mężowie/ partnerzy sobie poradzą, tylko musicie dać im szansę i nie wtrącać się, gdy on się zajmuje dzieckiem 🙂Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Nawet powiem Wam, że mój mąż niektóre rzeczy robi lepiej ode mnie. Przy kąpieli noworodka Tomek się czuł pewniej niż ja. I obcinaniu paznokci. I ogarnianiu kikuta pępowiny 😁Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Karola, potrzeba matką wynalazków 😂Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥