X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    Bylam jeszcze dzisiaj u fizjoterapeuty i nakleił mi tasmy na plecy, ma.niby pomoc na bol.

Mi taśmy życie uratowały 😊😊😊 nie wyobrażam sobie ich nie mieć , mi bardzo pomagają 🙂🙂🙂

tka_aa lubi tę wiadomość

a31il5w.png

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajtolo wrote:
    Sylka...my też mamy zdiagnozowane zaburzenia SI...wiem co przeżywasz...ja już jestem wykończona. Mamy nadwrażliwość dotykową i sluchową. Poród też CC...mamy problem z jedzeniem z ubieraniem, tak jak piszesz z brudnymi rękoma...nie może być nigdzie żadnej plamki bo od razu jest frustracja. Od szczęśliwego dziecka w czarną rozpacz zamienia się w trzy sekundy i nie ma w tym wszystkim żadnego klucza:( i do tego straszna wybiórczość w jedzeniu
    jejku to na prawdę ma związek z CC? dziecko mojej siostry też takie jest tzn był bo już jest starszy,ale jak miał roczek czy dwa to nie mógłbyć nigdzie brudny,żadnej plamki bo w ryk, brzydził się w ogóle piasku, nie można było wyjść z nim na plaże bo jak tylko "ubrudził" się piaskiem to histeria podczas kiedy dzieci bawili się w piachu i lepili babki z piasku on siedział na ręczniku za parawanem a też jest z CC

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Mi taśmy życie uratowały 😊😊😊 nie wyobrażam sobie ich nie mieć , mi bardzo pomagają 🙂🙂🙂

To dajesz mi nadzieje, bo ja na razie do tego sceptycznie podchodze. Przed przyklejem tasm w miare moglam chodzic, a teraz wlazl mi bol i ledwo przeszlam 200 metrow ;p Wczesniej tez sie to zdarzalo, ale smiesznie sie zlozylo z tasmami :p

• Kajtolo Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cc jest najczęściej wskazywana przyczyną ale nie stuprocentową...podobno dziedziczy się to też w genach. Jednak jak dziecko rodzi się sn to jest dostymulowane przeciskając się przez kanał a przy cc tego nie ma. Powiem Ci że jest ciężko...takie dzieci są wysoko wrażliwe, my mamy tylko pare kompletów ubrań które jest w stanie założyć jak gdzieś wychodzimy na miasto i np. Jest zmęczona albo coś ja wkurza to się rozbiera do golasa...i nie idzie nad tym zapanować. Przykre jest to że wiele osób nie rozumie jej reakcji na niektóre rzeczy i określają ją jako niegrzeczna...

AgaSY lubi tę wiadomość

zem3t5odm01woyyo.png

3511496476.png[/url]
    PCOS, dkp
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    To dajesz mi nadzieje, bo ja na razie do tego sceptycznie podchodze. Przed przyklejem tasm w miare moglam chodzic, a teraz wlazl mi bol i ledwo przeszlam 200 metrow ;p Wczesniej tez sie to zdarzalo, ale smiesznie sie zlozylo z tasmami :p

To ja przed przyklejeniem taśmy nie mogłam się ruszać. Mąż przeszedł szybki kurs tejpowania u fizjoterapeuty i teraz on mnie "okleja" 😜😜😜

a31il5w.png

• Lolla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:

I ja jestem wielbiciela taśm. Dzięki nim czuje się świetnie. W pierwszej ciąży bóle spojenia, kręgosłupa i w ogóle ruchliwosc ślimaka. Teraz na końcówce śmigam jak bym w ciąży nie była. Koleżanki się dziwią jak to robię. 🙂

U mnie naklejka nad spojeniem, na plecy i na brzuch (po poprzedniej ciąży miałam rozejscie mięśni brzucha). A Wy gdzie macie naklejane?

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajtolo a corka jest z cc planowanego czy nagłego?

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny, ale w czas zaczęłyscie ten temat.. Moja przyjaciółka właśnie wróciła od specjalisty z córką, która przyszła na świat wprawdzie sn, ale z zielonymi wodami płodowymi i owinieta pępowina. Mała ma skończone 2 lata, wszystko niszczy, szczypie, rozbiera się i biega na golasa, wlazi na różne dziwne rzeczy, zabija wszystkie robale, zjada dziwne rzeczy, od zawsze kiepsko śpi.. Śmiesznie mówi, tzn tak strasznie przeciąga. I ogólnie jest kochana, bystra, ale jednak było wieść, że coś jest nie tak. Zdiagnozowali ją jako spektrum autyzmu prawdopodobnie z powodu niedotlenienia porodowego, ale diagnostyka trwa.
    Ja jako siostra przyrodnia głęboko upośledzonego chłopca jestem wiecznie spanikowana, że z moim dzieckiem jest coś nie tak. Chyba w końcu dla świętego spokoju też się umówię do specjalisty.. Generalnie z rzeczy, o których mówicie to tylko ręce uwielbia mieć czyste, poza tym nie ma problemu z jedzeniem, spaniem, ciuchami czy byciem brudną. Jako noworodek i później niemowlę była mega ultra grzeczna. Chodzi boso po każdej powierzchni, je bardzo ładnie, uwielbia obcinanie paznokci i robienie wszelkich fryzur. Tylko no tak ludzi teraz obcych strasznie nie lubi.. Jak była młodsza to lubiła bardzo.
    Wybaczcie, mój czuły punkt.

• Alisia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla wrote:
    I ja jestem wielbiciela taśm. Dzięki nim czuje się świetnie. W pierwszej ciąży bóle spojenia, kręgosłupa i w ogóle ruchliwosc ślimaka. Teraz na końcówce śmigam jak bym w ciąży nie była. Koleżanki się dziwią jak to robię. 🙂

U mnie naklejka nad spojeniem, na plecy i na brzuch (po poprzedniej ciąży miałam rozejscie mięśni brzucha). A Wy gdzie macie naklejane?

Ja tylko plecy .

a31il5w.png

• Kajtolo Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odeszły wody w 38 tc i nie miałam skurczy byłam podłączona pod dwie pompy oxy i jak już po 15 h mialam pełne rozwarcie i parte to córka źle się wystawiła w kanał i cc na cito. Casjo u nas też córka non stop na boso chodzi. Obecnie mamy jakiś regres albo zmiane zaburzeń bo jeszcze trzy tygodnie temu chodziła po blocie boso i uwielbiala robale teraz jak tylko dotknie błota to jest sparaliżowana doslownie...na widok mrówki popada w nieukojoną histerie. I jak wcześniej mieliśmy już wiele rzeczy pod kontrolą tak teraz mam wrażenie że historia zaczyna się na nowo. Nie lubi się przytulać, dotykać. Jak zobaczy że ugryzł ją komar to przeżywa katusze że ma coś na sobie. Nie możemy przy niej odkurzacz bo się boi i kuli jak zbity pies, tak samo jest ze spuszczaną wodą w toalecie... Nie wiemy już jak jej pomóc. Na terapii narazie nikt nas nie chce bo jest "za mała " i tak odbijamy się od drzwi do drzwi. Mieliśmy podejrzenie spektrum autyzmu które zostało wykluczone.

zem3t5odm01woyyo.png

3511496476.png[/url]
    PCOS, dkp
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo im bliżej rozwiązania tym się więcej czarnych myśli pojawia niestety :-). Ale faktycznie, może nie ma co niepotrzebnie stresować pierworodek. Jakoś ten dzieciak musi na świat przyjść :-). I sn i cc ma swoje plusy i minusy i tu i tu mogą pojawić się komplikacje, na to nie mamy wpływu. Więc uszy do góry i modlimy się o szczęśliwe rozwiązania ;-).

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo im bliżej rozwiązania tym się więcej czarnych myśli pojawia niestety :-). Ale faktycznie, może nie ma co niepotrzebnie stresować pierworodek. Jakoś ten dzieciak musi na świat przyjść :-). I sn i cc ma swoje plusy i minusy i tu i tu mogą pojawić się komplikacje, na to nie mamy wpływu. Więc uszy do góry i modlimy się o szczęśliwe rozwiązania ;-).

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po wizycie. Ktg super, tętno ruchy super, skurczy prawie brak więc jeszcze pochodzimy w dwupaku. Brzuch podobno opadł mi na trzy palce - byłam u jakiejś starszej lekarki 😁 wyniki badań ok, czekam jeszcze na ten gbs. Teraz włączam już na dobre herbatę z liści malin, wisiolek i podskoki na pilce 😂

xgirl, Emma_, Lady_Dior lubią tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajtolo wrote:
    Mi odeszły wody w 38 tc i nie miałam skurczy byłam podłączona pod dwie pompy oxy i jak już po 15 h mialam pełne rozwarcie i parte to córka źle się wystawiła w kanał i cc na cito. Casjo u nas też córka non stop na boso chodzi. Obecnie mamy jakiś regres albo zmiane zaburzeń bo jeszcze trzy tygodnie temu chodziła po blocie boso i uwielbiala robale teraz jak tylko dotknie błota to jest sparaliżowana doslownie...na widok mrówki popada w nieukojoną histerie. I jak wcześniej mieliśmy już wiele rzeczy pod kontrolą tak teraz mam wrażenie że historia zaczyna się na nowo. Nie lubi się przytulać, dotykać. Jak zobaczy że ugryzł ją komar to przeżywa katusze że ma coś na sobie. Nie możemy przy niej odkurzacz bo się boi i kuli jak zbity pies, tak samo jest ze spuszczaną wodą w toalecie... Nie wiemy już jak jej pomóc. Na terapii narazie nikt nas nie chce bo jest "za mała " i tak odbijamy się od drzwi do drzwi. Mieliśmy podejrzenie spektrum autyzmu które zostało wykluczone.
    Ech :( Nie no, moja chodzi i na boso i w butach i w samych skarpetach.. Tak normalnie, bym powiedziała, nie ma tu niczego odbiegającego od normy. Ugryzienia normalnie, odkurzacz, mrówki itd. też. Myślę, że bardziej ja mam problem niż ona. Przytulać nie chciała się tylko przez chwilę jak zaczęła chodzić, teraz jest straszną przylepa.
    Współczuję malutkiej i Wam, bo wiem jak martwi się ta moja przyjaciółka właśnie. Niby jest ok, niby dziecko zdrowe, ale jednak z problemami.

• Adria Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    Adria a Ty wszystkie 3 porody sn? Teraz jaki porod planujecie?

Ja planuje sn ale nie wiem co ten młody w brzuchu 😂 planuje. Tak 3 sn

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a Ty wiesiolek w kapsułkach masz zamiar brać czy jak?

Ja zrobiłam dzisiaj małe zakupy dla małej przez internet 😁😁bodziaki na krótki rękaw itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 14:02

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, czy Wy też macie fazę spania? Najchętniej przesypiałabym cały dzień, gdybym mogła 🙈

17 dni do tp... ah jak już bym chciała tą moją córę mieć obok, a coś mi się wydaje, że jej się zbytnio nie śpieszy... jakaś w ogóle ckliwa się zrobiłam. Jutro wizyta. Dzisiaj spuściłam krew do badania.

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria wrote:
    Ja już po wizycie szyjka trzyma choć jest krótka. Mam dalej wypoczywać... 🤔 Bez jaj... Jak tak będzie to urodze na samym końcu
    A Tobie gdzie się tak spieszy, przecież to dopiero 34 tydzień :D Ty wręcz masz urodzić na samym końcu. Tylko się cieszyć, że wszystko ok :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 14:19

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria wrote:
    Ja planuje sn ale nie wiem co ten młody w brzuchu 😂 planuje. Tak 3 sn

No to weteranka. Skoro chcesz sie podjac 4 rwz sn to chyba musi byc przyjemne :d

xgirl lubi tę wiadomość

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Jeny, czy Wy też macie fazę spania? Najchętniej przesypiałabym cały dzień, gdybym mogła 🙈

Taaaaa. Śpię z kotami cały dzień.

JaSzczurek lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ