Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Messy92 wrote:No ale przecież tu nawet nie chodzi o sucho tylko o to, że pęcherz płodowy nie chroni juz dziecka przed infekcjami, które mogą przedostać się z pochwy do niego 🤔 dlatego mi położne mówiły, że lepiej po odejściu wod udać się do szpitala.
Inne są procedury w Pl a inne tu i tyle. Tutaj po odejściu wód nie zaleca się wcale od razu lecieć do szpitala o ile są czyste.
Nie wiem, kto 'robi to lepiej', mówię tylko, jak jest tu.
Ja tam bym dzwoniła od razu i się wciskała do szpitala, bo bym się stresowała, ale na grupie wspracia sn po cc (angielskiej) widziałam, że kobiety po 8-10h jeszcze w domu siedziały. -
mikaja wrote:Inne są procedury w Pl a inne tu i tyle. Tutaj po odejściu wód nie zaleca się wcale od razu lecieć do szpitala o ile są czyste.
Nie wiem, kto 'robi to lepiej', mówię tylko, jak jest tu.
Ja tam bym dzwoniła od razu i się wciskała do szpitala, bo bym się stresowała, ale na grupie wspracia sn po cc (angielskiej) widziałam, że kobiety po 8-10h jeszcze w domu siedziały.
Bez nerwów, nie pisałaś nic o "procedurach tam" a gdzie jesteś to nie wiem bo nie jestem aż tak często zeby pamiętać :p ja pisze do dziewczyn, które są tu i jakie są u nas zalecenia bo może nie każda wie. A dostać opierdol a izbie przyjęć jak moja siostra to chyba żadna by nie chciała. Bo wyobraź sobie, że moja siostra też się nie spieszyla. A wiadomo nie od dziś, jak trafisz na suke przy przyjęciu to niemiłe przeżycie 🤷♀️ -
Nasz synek waży około 2800, dokładniejsze pomiary będę mieć 5 lipca jak dotrwam, wtedy robimy ostatnie usg przed porodem, dziś nie bardzo chciał dać się pomierzyć i ciągle zasłaniał buzię dłońmi, udalo się Go uchwycić tylko na chwilę. 🙂 Poza tym wszystko u Niego ok. W piątek odstawiam luteinę, więc akcja może rozpocząć się od razu, bo szyjkę mam bardzo krótką, ale zamkniętą. Jeśli nie urodzę sama, to spotykamy się 9 bądź 13 lipca na wywoływanie, wtedy mój lekarz ma dyżur i wziąłby mnie pod skrzydła. Więc urodzę w przedziale 1-2.5 tygodnia najdalej. 😱 oczywiście od piątku zaczynam intensywnie pomagać młodemu przyjść na świat. 😉 Co tydzień ktg, w środę idę na nie i będziemy robić też GBS. No i plan porodu muszę napisać, a kompletnie nie wiem jak się za niego wziąć.
xgirl, Sylka135 lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Messy92 wrote:Bez nerwów, nie pisałaś nic o "procedurach tam" a gdzie jesteś to nie wiem bo nie jestem aż tak często zeby pamiętać :p ja pisze do dziewczyn, które są tu i jakie są u nas zalecenia bo może nie każda wie. A dostać opierdol a izbie przyjęć jak moja siostra to chyba żadna by nie chciała. Bo wyobraź sobie, że moja siostra też się nie spieszyla. A wiadomo nie od dziś, jak trafisz na suke przy przyjęciu to niemiłe przeżycie 🤷♀️
Dlatego mimo wszystko wolę rodzić w UK, a nie Polsce jednakNaprawdę dla mnie mega ważne jest podejście do pacjenta, a tu nie ma opcji, żeby mnie ktoś opierdolił
Messy92 lubi tę wiadomość
-
Wzięłam prysznic i nadal w chałupie czekamy. Niby już przygotowani, ale usiadłam teraz i będę sprawdzać jak młoda, bo cicho siedzi od długiego czasu i posprawdzam skurcze, bo nie umiem ocenić jeszcze, ale mam spory próg bólu więc dużo wytrzymałam z Mirą.
-
Ja mam teraz o tyle lepiej, że jestem po cc więc jak tylko się akcja zacznie to musi być dla mnie miejsce w szpitalu - znajoma mi mówiła właśnie, żeby o tym powiedzieć, jak się zacznie i będę dzowniła do szpitala, że się zbieram. Bo tak, to oni lubią trzymać kobiety do konca w domu
Inną znajomą tak trzymali cała noc, ze nie, nie - jeszcze nie, bo moze pani mowic na skurczuW koncu jak powiedziala, ze jedzie, to dojechała z 8cm i od razu na porodowke
-
nick nieaktualny
-
Czarna_kawa wrote:Wzięłam prysznic i nadal w chałupie czekamy. Niby już przygotowani, ale usiadłam teraz i będę sprawdzać jak młoda, bo cicho siedzi od długiego czasu i posprawdzam skurcze, bo nie umiem ocenić jeszcze, ale mam spory próg bólu więc dużo wytrzymałam z Mirą.
Kciuki trzymam..ia też ze stresu zasnąć nie mogę. Brzuch jak kamień, skurcze. Liczę, że straszaki. -
mikaja wrote:Dlatego mimo wszystko wolę rodzić w UK, a nie Polsce jednak
Naprawdę dla mnie mega ważne jest podejście do pacjenta, a tu nie ma opcji, żeby mnie ktoś opierdolił
Tutaj różne cyrki się dzieją. Albo dra morde na rodzącą, bo się nie wyspaly albo mają Cie totalnie w dupie. Ja całe szczęście trafiłam na fajną położną przy pierwszym porodzie. Teraz mam nadzieje , ze tez będzie okej. Duzo robi to, ze mój luby był ze mną i będzie. On nie pozwoli na zle traktowanie. -
Messy92 wrote:Tutaj różne cyrki się dzieją. Albo dra morde na rodzącą, bo się nie wyspaly albo mają Cie totalnie w dupie. Ja całe szczęście trafiłam na fajną położną przy pierwszym porodzie. Teraz mam nadzieje , ze tez będzie okej. Duzo robi to, ze mój luby był ze mną i będzie. On nie pozwoli na zle traktowanie.
No ja wlasnie tyle sie historii naczytalam, nasluchalam - nie bez powodu sa akcje jak 'rodzic po ludzku' itd wiec pierdziele.
Ja w UK roniłam, rodziłam, miałam operację na jajniku i za kazdym razem personel na najwyzszym poziomie - takim emocjonalnym, psychologicznym itd. Nie narzekam.Messy92 lubi tę wiadomość
-
mikaja wrote:x Ty juz za 5 dni ?? To juz na 100% ? Bo sie pogubilam
Nie dali mi terminu bo o komplikacjach po CC nie chcialam wiedziec. Teraz beda chcieli mi we wt o nich opowiedziec ale juz przygotowalam plan. Mam wypis z oddzialu kryzysowego, ze mam zaburzenia adaptacyjne spowodowane ciaza, ataki paniki i hipochondrie wiec jak chca to moga mi to wszystko opowiedziec ale potem beda mnie miec na glowie jak zaczne im swirowac🤔🤔😂 Papiery oczywiscie wszystkie podpisze, Ale nie chce nic wiedziec.
Ojezu ale srake mam😱😱😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 23:46
-
xgirl wrote:Wszystkie rodza w okolicach 36-37tc, wow. To ja z moim 38+0 dzis czuje sie juz jak z prawie z przenoszona ciaza😂
Mikaja nie smutaj, u Ciebie tez ruszy, oby niedlugo!💓Partner się co chwilę pyta kiedy dziecko wyjdzie. xd
PS. W Norwegii położna mówiła, że do szpitala dopiero przy skurczach 3-5 min, ale od razu jak odejdą wody.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 23:47
Messy92 lubi tę wiadomość