X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiedzialam, ze strona folii robi roznice😂😂

Casjopea lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy92 wrote:
    No ale przecież tu nawet nie chodzi o sucho tylko o to, że pęcherz płodowy nie chroni juz dziecka przed infekcjami, które mogą przedostać się z pochwy do niego 🤔 dlatego mi położne mówiły, że lepiej po odejściu wod udać się do szpitala.

Inne są procedury w Pl a inne tu i tyle. Tutaj po odejściu wód nie zaleca się wcale od razu lecieć do szpitala o ile są czyste.
    Nie wiem, kto 'robi to lepiej', mówię tylko, jak jest tu.
    Ja tam bym dzwoniła od razu i się wciskała do szpitala, bo bym się stresowała, ale na grupie wspracia sn po cc (angielskiej) widziałam, że kobiety po 8-10h jeszcze w domu siedziały.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu i badz tu czlowieku madry🤦 Kazdy co innego gada, co szpital to inaczej.

Messy92 lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Messy92 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Inne są procedury w Pl a inne tu i tyle. Tutaj po odejściu wód nie zaleca się wcale od razu lecieć do szpitala o ile są czyste.
    Nie wiem, kto 'robi to lepiej', mówię tylko, jak jest tu.
    Ja tam bym dzwoniła od razu i się wciskała do szpitala, bo bym się stresowała, ale na grupie wspracia sn po cc (angielskiej) widziałam, że kobiety po 8-10h jeszcze w domu siedziały.

Bez nerwów, nie pisałaś nic o "procedurach tam" a gdzie jesteś to nie wiem bo nie jestem aż tak często zeby pamiętać :p ja pisze do dziewczyn, które są tu i jakie są u nas zalecenia bo może nie każda wie. A dostać opierdol a izbie przyjęć jak moja siostra to chyba żadna by nie chciała. Bo wyobraź sobie, że moja siostra też się nie spieszyla. A wiadomo nie od dziś, jak trafisz na suke przy przyjęciu to niemiłe przeżycie 🤷‍♀️

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz synek waży około 2800, dokładniejsze pomiary będę mieć 5 lipca jak dotrwam, wtedy robimy ostatnie usg przed porodem, dziś nie bardzo chciał dać się pomierzyć i ciągle zasłaniał buzię dłońmi, udalo się Go uchwycić tylko na chwilę. 🙂 Poza tym wszystko u Niego ok. W piątek odstawiam luteinę, więc akcja może rozpocząć się od razu, bo szyjkę mam bardzo krótką, ale zamkniętą. Jeśli nie urodzę sama, to spotykamy się 9 bądź 13 lipca na wywoływanie, wtedy mój lekarz ma dyżur i wziąłby mnie pod skrzydła. Więc urodzę w przedziale 1-2.5 tygodnia najdalej. 😱 oczywiście od piątku zaczynam intensywnie pomagać młodemu przyjść na świat. 😉 Co tydzień ktg, w środę idę na nie i będziemy robić też GBS. No i plan porodu muszę napisać, a kompletnie nie wiem jak się za niego wziąć.

xgirl, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• mikaja Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy92 wrote:
    Bez nerwów, nie pisałaś nic o "procedurach tam" a gdzie jesteś to nie wiem bo nie jestem aż tak często zeby pamiętać :p ja pisze do dziewczyn, które są tu i jakie są u nas zalecenia bo może nie każda wie. A dostać opierdol a izbie przyjęć jak moja siostra to chyba żadna by nie chciała. Bo wyobraź sobie, że moja siostra też się nie spieszyla. A wiadomo nie od dziś, jak trafisz na suke przy przyjęciu to niemiłe przeżycie 🤷‍♀️

Dlatego mimo wszystko wolę rodzić w UK, a nie Polsce jednak :D Naprawdę dla mnie mega ważne jest podejście do pacjenta, a tu nie ma opcji, żeby mnie ktoś opierdolił :D

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam prysznic i nadal w chałupie czekamy. Niby już przygotowani, ale usiadłam teraz i będę sprawdzać jak młoda, bo cicho siedzi od długiego czasu i posprawdzam skurcze, bo nie umiem ocenić jeszcze, ale mam spory próg bólu więc dużo wytrzymałam z Mirą.

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz o tyle lepiej, że jestem po cc więc jak tylko się akcja zacznie to musi być dla mnie miejsce w szpitalu - znajoma mi mówiła właśnie, żeby o tym powiedzieć, jak się zacznie i będę dzowniła do szpitala, że się zbieram. Bo tak, to oni lubią trzymać kobiety do konca w domu :P
    Inną znajomą tak trzymali cała noc, ze nie, nie - jeszcze nie, bo moze pani mowic na skurczu :P W koncu jak powiedziala, ze jedzie, to dojechała z 8cm i od razu na porodowke :P

• xgirl Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a po porodzie ZAWSZE puchna stopy? Bo sie zastanawiam jak wcisne nogi w moje ponczochy uciskowe🙄

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna to powodzenia, może rano już będziecie się tulic piszac do nas ♥️ trzymamy kciuki!

Ja uciekam spać padnięta i zmarudzona na maxa 😁 dobranoc 😘

relgupjy0emg7fv2.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wreszcie😁 Pa!😂

33Sylwia lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna wytrwala jesteś. Daleko masz szpital?

• Messy92 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Wzięłam prysznic i nadal w chałupie czekamy. Niby już przygotowani, ale usiadłam teraz i będę sprawdzać jak młoda, bo cicho siedzi od długiego czasu i posprawdzam skurcze, bo nie umiem ocenić jeszcze, ale mam spory próg bólu więc dużo wytrzymałam z Mirą.

Kciuki trzymam..ia też ze stresu zasnąć nie mogę. Brzuch jak kamień, skurcze. Liczę, że straszaki.

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x Ty juz za 5 dni ?? To juz na 100% ? Bo sie pogubilam :D

• Messy92 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Dlatego mimo wszystko wolę rodzić w UK, a nie Polsce jednak :D Naprawdę dla mnie mega ważne jest podejście do pacjenta, a tu nie ma opcji, żeby mnie ktoś opierdolił :D

Tutaj różne cyrki się dzieją. Albo dra morde na rodzącą, bo się nie wyspaly albo mają Cie totalnie w dupie. Ja całe szczęście trafiłam na fajną położną przy pierwszym porodzie. Teraz mam nadzieje , ze tez będzie okej. Duzo robi to, ze mój luby był ze mną i będzie. On nie pozwoli na zle traktowanie.

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie rodza w okolicach 36-37tc, wow. To ja z moim 38+0 dzis czuje sie juz jak z prawie z przenoszona ciaza😂

Mikaja nie smutaj, u Ciebie tez ruszy, oby niedlugo!💓

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy92 wrote:
    Tutaj różne cyrki się dzieją. Albo dra morde na rodzącą, bo się nie wyspaly albo mają Cie totalnie w dupie. Ja całe szczęście trafiłam na fajną położną przy pierwszym porodzie. Teraz mam nadzieje , ze tez będzie okej. Duzo robi to, ze mój luby był ze mną i będzie. On nie pozwoli na zle traktowanie.

No ja wlasnie tyle sie historii naczytalam, nasluchalam - nie bez powodu sa akcje jak 'rodzic po ludzku' itd wiec pierdziele.
    Ja w UK roniłam, rodziłam, miałam operację na jajniku i za kazdym razem personel na najwyzszym poziomie - takim emocjonalnym, psychologicznym itd. Nie narzekam. ;)

• mikaja Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Wszystkie rodza w okolicach 36-37tc, wow. To ja z moim 38+0 dzis czuje sie juz jak z prawie z przenoszona ciaza😂

Ruszy to ruszy, nie to ją wyjmą :P

• xgirl Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    x Ty juz za 5 dni ?? To juz na 100% ? Bo sie pogubilam :D
    Na 100% dowiem sie we wt ale mowili, ze robia 10dni przed terminem wiec by wyszlo 28.6.
    Nie dali mi terminu bo o komplikacjach po CC nie chcialam wiedziec. Teraz beda chcieli mi we wt o nich opowiedziec ale juz przygotowalam plan. Mam wypis z oddzialu kryzysowego, ze mam zaburzenia adaptacyjne spowodowane ciaza, ataki paniki i hipochondrie wiec jak chca to moga mi to wszystko opowiedziec ale potem beda mnie miec na glowie jak zaczne im swirowac🤔🤔😂 Papiery oczywiscie wszystkie podpisze, Ale nie chce nic wiedziec.

Ojezu ale srake mam😱😱😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 23:46

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:

To tak jak ja :D Partner się co chwilę pyta kiedy dziecko wyjdzie. xd
    PS. W Norwegii położna mówiła, że do szpitala dopiero przy skurczach 3-5 min, ale od razu jak odejdą wody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 23:47

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
‹‹ 1370 1371 1372 1373 1374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ