Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
xgirl wrote:Ja cale zycie bylam chuda, max 55kg przy prawie 170cm. Ciekawa jestem jak to jest wazyc kilka kg wiecej
W każdej ciąży dobijałam z 60kg do 90kg, poziom cukru we krwi zawsze był idealny, hormony też w normie. Widocznie taka moja uroda że w ciąży puchnę
Powiem ci że to nic fajnego teraz zrzucilam 30kg w niecale pół roku, 2 miesiące po porodzie przez cc zaczęłam chodzić na fitness dla mam z dziećmi i zaczełam uwazac na to co jem, do tego caly czas karmilam synka i udało się - w kwietniu waga pokazała 59.9kg i tak juz sie trzymalo w granicach 58-60 do pazdziernikaMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Cześć Dziewczynki!!!
Mikaja,Haha ja bym chyba jeszcze wolała,żeby trochę pozapiendylał ten czas :p tak chociaż,żeby czuć ruchy a najlepiej w ogóle już ze 30 tydzień był woowww 6 miesięcy ?! Dopiero dwie kreski... ale zdecydowanie niech już mija ten rok i będzie trochę bezpieczniej
Sung,kochana mocno trzymam kciuki,żeby to jednak nie był najgorszy scenariusz...nadal mam nadzieje,ze te wysokie wartości bety wolniej rosną,ściskam Cię mocno!!!
Xgirl,ja tez 170cm wzrostu i waga zazwyczaj 52-53 Max,w poprzedniej ciazy przytyłam do 68(tyle miałam do porodu) i powiem Ci,ze do pewnego momentu w ogóle mało przybierałam,dopiero od 8 miesiąca najwiecej i w sumie poszło wszystko w brzuszek i trochę pupę teraz pewnie szybciej to wszystko się potoczy,bo już czuje,ze brzuszek ,,puchnie''
Hiszpaneczka,u Ciebie już ładny wynik tygodniowy
-
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 9 kg, 167 cm wzrostu i z 52 na 61 kg. Wszystko poszło jedynie w dzidzię i brzuszek, bo wchodziłam we wszystkie swoje spodnie (tylko nie zapinalam guzików ). Ale teraz idzie szybko :p 54 na starcie i brzuszek już ciśnie w spodniach... :p
-
Ale chudziny. Zazdroszczę. Ja tyje od patrzenia na jedzenie.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
PannaEvans wrote:Ale chudziny. Zazdroszczę. Ja tyje od patrzenia na jedzenie.
Ja te, ale ja chudziną nie jestem
Może kiedyś. Po tym dziecku nie planuje kolejnego więc może się doprowadzę do porządku Brzuch raczej będzie wymagał plastyki, bo nie wierzę, ze taka ilość skóry mi się wchłonie - co gorsza, mojej mamie nigdy się nie zeszła więc geny nie sa po mojej stronie
Bardzo się lubiłam w lekkiej nadwadze - 62kg przy 158 (tyle miałam w dniu ślubu). Chodziłam wtedy ponad rok na fitness i miałam fajne, jędrne ciałko Teraz rozciągnieta galareta, a kg o wieeele więcej.
Nic no - pozostaje się trzymać i tyle -
nick nieaktualny
-
Danio wrote:Monia ja tez czekam pod gabinetem. Powodzenia!
-
U mnie znowu był książkowy przyrost wagi chyba:) mam 178 i ważyłam przed ciąża 68 do 6 miesiąca nie przytyłam nic na początku wręcz byłam na minusie przez miesiąc wymiotów między 8 a 12 Tc. Brzuszek dopiero pojawił mi się w 24/25 Tc. Bardzo długo go wyczekiwalam. A ruchy czułam już początkiem 18 tc. Urodziłam 40+4 z 12 kg na plusie. A brzucha już nie było na drugi dzień po porodzie. I do wagi wróciłam chyba w 4 dni. Samo przyszło. Człowiek nawet nie miał czasu myśleć jak i kiedy się za "diety" wziąć
-
Dziewczyny jest serduszko!!!!! Progesteron 110 beta ok 29 000. Jak narazie wszysko książkowo. Oby tak dalej!
ines., _Hope_, Sylka135, Alrauna1987, xgirl, Alxawl, Kamsza, Hiszpaneczka, Ewe90, Czarna_kawa, Patrycja28, Casjopea, moni92, AktywnaPrzyszłaMama1991 lubią tę wiadomość
-
PannaEvans wydaje mi się, że to ile kto przytyje w ciąży zależy od stanu zdrowia przed ciąży i predyspozycji.
kiedyś miałam nadwagę, nieopanowaną tarczycę i dużo problemów zdrowotnych.
ustabilizowałam swoje hormony, zaczęłam bardzo dozo biegać. zachodząc w pierwszą ciążę byłam bardzo wysportowana z wagą 52kg. całą ciążę jadłam to na co miałam ochotę, codziennie jadłam batonika, po prostu musiałam czekoladę! a przytyłam jedynie 10kg. jak wróciłam ze szpitala na wadze było +3kg, po 3 miesiącach miałam wagę sprzed ciąży i ani jednego rozstępu.
mam spore obawy, że teraz tak cudownie nie będzie, bo forma nie ta, ale ograniczenia jedzenia w ciąży nie pochwalam. zdrowe odżywianie tak, liczenie kalorii absolutnie nie.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Danio wrote:Dziewczyny jest serduszko!!!!! Progesteron 110 beta ok 29 000. Jak narazie wszysko książkowo. Oby tak dalej!
cudowne wieści no to spokojnej ciążuniDanio lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]