Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Velvet28 wrote:Cześć dziewczyny i gratuluję :*
Mam takie pytanie czy parę dni po owulacji któraś z was miała już jakieś oznaki że będzie ciąża? Zauważyłyście coś innego?
Pozdrawiam serdecznie
Tak, wiedziałam ze coś się święci, w 3-4 dzień po owu mialam co chwile bolące kłucie tak niby jajnik, niby nie jajnik. Coś dziwnego. Podejrzewałam znow torbiel albo implantację. Terminowo zdadza się to z wielkością dziecka na usg.
No i odrzuciło mnie od alkoholu. Bardzo lubie piwo, bawimy się w browarników trochę i dużo tez sami robimy. Prawie codziennie dla smaku piliśmy. Nic mi nie smakowało, każde podejrzewałam ze zepsute. U koleżanki lampki wina nie byłam w stanie wypić bo tez mi się wydawało ze niedobre.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 12:47
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Hej dziewczynki. Ja będę przelomowa mamusia lipiec/sierpien. Ze wzgledu na przymus cesarki. *mam wrodzona wade serca) lekarz stwierdzil ze maluszka wstepnie bede trzymac w raczkach 31 lipca lub 1 sierpien. Ale to juz ustalimy w ostatnim miesiacu. Termin wg kalendarza 5 sierpien. Beta z czwartku 982
ines., kinga27.30, Sylka135, Czarna_kawa, Eluska lubią tę wiadomość
11 cs - cykl udany
Wszystkie wyniki w normie -
Mam takie pytanie czy parę dni po owulacji któraś z was miała już jakieś oznaki że będzie ciąża? Zauważyłyście coś innego?
Pozdrawiam serdecznieurl=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Pozdrawiam serdecznie11 cs - cykl udany
Wszystkie wyniki w normie -
To ja przez fajki zrobiłam test zapaliłam z koleżanka do kawy i tak strasznie mi nie smakowała, kolejnego dnia rano na 2 dni przed terminem miesiączki zrobiłam test No i bach niespodziankaCórcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:To ja przez fajki zrobiłam test zapaliłam z koleżanka do kawy i tak strasznie mi nie smakowała, kolejnego dnia rano na 2 dni przed terminem miesiączki zrobiłam test No i bach niespodziankaurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Velvet28 wrote:Jednak można dostrzec suptelne zmiany w swoim organizmie. Ja jestem 6 dni po owulacji i czuję się dziwnie. Odczuwam lekkie kłucie w jajnikach i ogólnie jestem jakaś przybita, wstaje rano jakbym dzien wcześniej piła coś a nie piłam nic
Velvet28, PannaEvans lubią tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
mikka86 wrote:Fajki to ja paliłam normalnie,nawet jeszcze kilka dni po pozytywnym chciało mi się palić , teraz to już mnie odrzuca, nawet spojrzeć się nie mogę na nie.
Ja rzuciłam po pierwszej ciąży, teraz popalalam sporadycznie,do towarzystwa bardziej i zazwyczaj cudzesy ale i za pierwszym razem i teraz to jeden z pierwszych objawów, odrzuciło od razu, pomimo ponad 12 lat palenia. To nawet całkiem zabawne jak w przeciągu tylu lat wiele razy próbowałam rzucić i twierdziłam ze nie dam rady, tak 2 kreski na teście i pyk z automatu się głowa przestawia i jakoś się da z dnia na dzień i bez wspomagania.
-
Tysia16003 wrote:Hej dziewczynki. Ja będę przelomowa mamusia lipiec/sierpien. Ze wzgledu na przymus cesarki. *mam wrodzona wade serca) lekarz stwierdzil ze maluszka wstepnie bede trzymac w raczkach 31 lipca lub 1 sierpien. Ale to juz ustalimy w ostatnim miesiacu. Termin wg kalendarza 5 sierpien. Beta z czwartku 982
Cześć Tysia to z jaka datą dopisać Cię do naszej listy?
-
Velvet28 wrote:Jednak można dostrzec suptelne zmiany w swoim organizmie. Ja jestem 6 dni po owulacji i czuję się dziwnie. Odczuwam lekkie kłucie w jajnikach i ogólnie jestem jakaś przybita, wstaje rano jakbym dzien wcześniej piła coś a nie piłam nic
Za czasów starania się po każdej owulacji czułam się dziwnie. Miałam milion objawów. I negatywne testy.
Później nadeszła przerwa, ten cykl to całkowita wpadka wiec nie szukałam nic konkretnego.
Brzuch mnie bolał ale myślałam ze to znowu torbiel, lekkie mdłości miałam ale jestem po zapaleniu żołądka wiec myślałam ze to od tego, fajkę rano normalnie spaliłam.
Ważne żeby się nie doszukiwać i nie pytać bo jak się pojawi negatywny test to większej rozczarowanie. Mówię z doświadczenia.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
mikka86 wrote:Fajki to ja paliłam normalnie,nawet jeszcze kilka dni po pozytywnym chciało mi się palić , teraz to już mnie odrzuca, nawet spojrzeć się nie mogę na nie.
Mam to samo fajki mi bardzo smakowały nawet po becie. Ale przed wizytą lekarska powiedziałam sobie ze dla malucha palic nie będę i wrzuciłam prawie pełna paczkę fajek. Jak ja byłam na siebie następnego dnia zła tak mi się jarac chciało ale twardo do sklepu nie poszlam i niepale ale przez ro wszyscy w pracy sie domyslili że w ciąży jestem. -
nick nieaktualny
-
Sung super, oby tak dalej!
Ja właśnie wróciłam z pracy, po godzinie. Prawie zemdlałam (leżałam na ziemii ale byłam świadoma, ciało jak z waty), cała się spociłam, zaczęłam wymiotować itp. Klienci zgłosili i ochrona mnie zgarnęła, przynieśli first aid kit itp i wypisali papiery żebym mogła iść do domu i nie miała przykrości ze strony pracodawcy.
Teraz leżę i ledwo oddycham i bardzo mnie boli podbrzusze. Mam nadzieje ze to nic złego dla bachorka, mega się martwię.Sung lubi tę wiadomość
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Na twoim miejscu bym się nie zastanawiała i szła szybko do lekarza lub na IP. z silnymi bólami podbrzusza nie ma żartów.