X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    U mnie te nakładki działały mimo ze miałam złe dobrane i spadały. Ale czego to ja wtedy nie próbowałam żeby kp :p jedynie ten system z przyklejaniem rurki do piersi sobie darowalam :D

Strasznie mi kp wypralo mózg muszę przyznać. Zobaczymy tym razem. Póki co mam jakiś tam plan i jest lajtowo, ale jeszcze się okaże.
    Spokój jest najważniejszy Mikaja, pamiętaj. Spokój i cierpliwość :) Nie daj się znowu zwariować.

• Lullaby Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Ej to ja pisałam 😁😁😂

Mój "młodziak" będzie Mikołajem, więc również uważam, że to wybitnie ładne imię 😂 ❤️

A to sorry ;) wystresowany ciążowy mózg już nie działa. Czekam kiedy wróci do normy.

Imię podobno coś ze sobą przynosi ;) Mój to ma niespożte pokłady energii i gada jak najęty, milion pytań do :D . Jak na 2 latka już mówi pełnymi zdaniami aż sama jestem w szoku. I bardzo ogarnięty jest- życzę żeby i Twój taki był ;)

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby wrote:
    A to sorry ;) wystresowany ciążowy mózg już nie działa. Czekam kiedy wróci do normy.

Imię podobno coś ze sobą przynosi ;) Mój to ma niespożte pokłady energii i gada jak najęty, milion pytań do :D . Jak na 2 latka już mówi pełnymi zdaniami aż sama jestem w szoku. I bardzo ogarnięty jest- życzę żeby i Twój taki był ;)
    Dzięki dzięki ;) Ale jaki by nie był, będę kochała jak swoje 😂

Lullaby lubi tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś już 28 stopni 😟😟, pewnie dojdzie do 35, masakra 🤪🤪. A jutro podobno powtórka,mam nadzieję ,że nie zachce mi się rodzić w tych dniach 😳

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Lullaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    U mnie te nakładki działały mimo ze miałam złe dobrane i spadały. Ale czego to ja wtedy nie próbowałam żeby kp :p jedynie ten system z przyklejaniem rurki do piersi sobie darowalam :D

Strasznie mi kp wypralo mózg muszę przyznać. Zobaczymy tym razem. Póki co mam jakiś tam plan i jest lajtowo, ale jeszcze się okaże.

Matko to jak u mnie. Teraz to postaram się na spokojnie, bo wtedy to był szał i czarna rozpacz. Spokój, spokój i jeszcze raz spokój :D .

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    U mnie dziś już 28 stopni 😟😟, pewnie dojdzie do 35, masakra 🤪🤪. A jutro podobno powtórka,mam nadzieję ,że nie zachce mi się rodzić w tych dniach 😳

Ja nie mam wyboru - CC we wtorek 😂 😂 😂

mikka86 lubi tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, wiele rzeczy da się zrobić z dzieckiem przy cycu, uwierzcie mi 😂

Lullaby, następnym razem udawaj, że nie ma Cię w domu i niech się próbuje dobijać 😂

X, uda Ci się karmić, jak będziesz chciała, tylko wypiernicz ten laktator!!!!

Mikaja, to ja z kolei mogłam karmić tylko na siedząco brzuch do brzucha albo na leżąco i siłą rzeczy na stojąco i chodząco, inaczej nie umiem.

Przeżyłam wczorajszy dzień! Dzieciaki zachwycone jazdą parowozem. A na imieninach, còż, już na starcie usłyszałam, że mam nie chodzić jak pingwin czy kaczka (kurła, niech se same próbują normalnie chodzić 😛). Że pewnie nie zejdę do wagi sprzed ciąży (phi! Zejdę, z palcem w dupie, a nawet jak nie, to na pewno tyle, żeby się samej ze sobą dobrze czuć). Że Cyprian ma problemy logopedyczne, bo mówi "R" wyraźnie, a ma problem z "sz" i "cz" (jak chce, to mówi ładnie, ale to nie małpa w cyrku, żeby pokazywać jak wytresowany). Że Monika powinna już więcej mówić (a jak usłyszały, jak do dziadka nawija, to oczy z orbit 😂 ). I wciąż się nie przyzwyczaiły, biedne ciotki, że moje dzieci wolą biegać na bosaka, jedzą warzywa (słodycze też uwielbiają 😁). I że pozwalamy im się bawić w dużym basenie, który tam rozłożony jest (zawsze 2 osoby były przy nich, więc o co kaman?). I ogólnie, jaka to ja biedna będę, bo 3 dzieci to nie łatwa rzecz itd itd. 😂 No mówię Wam, cyrk na kółkach, ale nie ruszało mnie to. Tylko pachwiny od chodzenia mnie jeszcze bardziej napierniczają niż zwykle, w nocy płakałam z bólu przy każdym obrocie 🙄

Casjopea lubi tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wierzę ,że imię odzwierciedla jakieś cechy charakteru, zresztą wybierając imię dla syna nawet nie czytałam żadnych opisów ani znaczeń, poprostu wybrałam takie, które mi się podoba. Ja mam na imię Monika i znam przynajmniej jeszcze kilka jak nie kilkanaście Monik ,bo to imię było bardzo popularne w latach '80 i '90 i każda uważam ,że jest inna. Tak samo jak nie wierzę w znaki zodiaku, horoskopy itp...

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczenie nas ratuje. Czy dobre czy zle ale nas ratuje bo wiemy co i jak i nie świrujemy az tak.
    Moj nie chcial łapc tych nakladek. Tyle sie napatrzalam jak karmia przez to a jak przyszło co do czego to okazalo sie to nie do zrobienia u nas

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 powiem jedno - szacun 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby ja mma cudowna teściowa wiec to nie ja narzekalam

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Aska1994 powiem jedno - szacun 😁

Chyba się już przyzwyczaiłam i potrafię odpowiedzieć. Nie ma to jak dyrektorka przedszkola, nauczycielka i urzędniczka na emeryturze 😎

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Lullaby ja mma cudowna teściowa wiec to nie ja narzekalam

Zazdraszczam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 10:39

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Chyba się już przyzwyczaiłam i potrafię odpowiedzieć. Nie ma to jak dyrektorka przedszkola, nauczycielka i urzędniczka na emeryturze 😎
    🤦‍♂️

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni dzień czerwca i ostatnia szansa na czerwcowego malucha :D
    Jadę dziś po fotel do karmienia, żółty uszak. W sklepie 1100 zł (norweska ikea), a ja dorwałam używkę za 430 i jestem z siebie dumna :D
    Dzisiaj 39+2 i wciąż żadnych oznak zbliżającego się porodu. Tylko rwa kulszowa mi się w lewym pośladku odezwała, więc chyba łepek gdzieś wepchnął, bo chodzę jak paralita chwilami. :P
    Słodkie te wasze maluszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 11:04

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka Monika. Jak ja kiedys Monik nie lubilam. Kazda, ktora znalam byla taka pizda, ze hohooo😂😂

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że mamy dziś 37+0 i ciąża donoszona juhuuuuu! A nie wierzyłam, że się uda :-). 12 dni do CC, dam radę. 14 kg w brzuchu, obwód 110 cm :-):-):-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 22:36

xgirl, Casjopea, Czarna_kawa, Sylka135, kinga27.30 lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby jakbym o moim Mikołaju czytała haha :D tylko mój ma 3 lata już :D
    Pytania: a dlaczegoooo?, a po coooooo?, booooo? x milion dziennie :D ale kocham tego skrzata ponad życie. Mała ma super starszego brata :) pewnie się dziś porycze jak wrócimy do domu :)

...już się poryczalam :D

Ale tez szalony jest i u niego dużo się akurat z tymi imiennikami sprawdza :D nie wierze w to ale i tak :D

• mikaja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Ostatni dzień czerwca i ostatnia szansa na czerwcowego malucha :D
    Jadę dziś po fotel do karmienia, żółty uszak. W sklepie 1100 zł (norweska ikea), a ja dorwałam używkę za 430 i jestem z siebie dumna :D
    Dzisiaj 39+2 i wciąż żadnych oznak zbliżającego się porodu. Tylko rwa kulszowa mi się w lewym pośladku odezwała, więc chyba łepek gdzieś wepchnął, bo chodzę jak paralita chwilami. :P
    Słodkie te wasze maluszki.

Ja to miałam w ostatnich dniach i tez nie wiem czy to było biodro biodro czy właśnie rwą w biodrze. Ale jak teka odjął juz.

Kurczę nie Zwazylam się przed porodem :D ale ostatnim razem jak się ważyłam miałam 14,5kg wiec pewnie z 15 w sumie. Jutro się zwaze i zobaczymy ile zeszło :p

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Mikka Monika. Jak ja kiedys Monik nie lubilam. Kazda, ktora znalam byla taka pizda, ze hohooo😂😂

Aaaaa hahaha. Mam niestety takie same doświadczenia! :D Najgorsza była ostatnia poznana Monika, moja szefowa. Cóż to było za wredne babsko, brak słów. Taka młoda jadowita pinda. Bardzo "ciepło" wspominam ;)

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ