Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZ girl,Jezu,tak,wlasnie o to chodzi ze moze,wystarczy ze Flo ciumka cyca😂Ty mi czasem tak moja córkę przypominasz, cos sie gada to nie slucha a jak sie obudzi to zdziwiona,bez obrazy!. Ssanie powoduje produkcje pokarmu. Czyli tez nawal.Laktator jest do sciagania pokarmu jak on juz jest,czyli np jak masz nawal. A Mala niech się wkurza,i tak załapie ssanie
-
nick nieaktualnyU nas progres bo Maly je co ok 2 godziny. Juz nie wisi na cycu co godzine. No i przez to ze Mloda w szpitalu to mam juz za soba karmienie,w parku,na korzytatzach,w aucie itp Da sie to zrobic dyskretnie ale bez chowania w krzakach....Widzialam.mame karmiaca cycem 3 latke. Tego sie nie da odzobaczyc.
Dziewczyny w ciąży ,u Was znowu maja tez byc upały? To juz chyba ostatnie do polowy lipca -
XGIRL PO CESARCE LAKTACJA MOŻE BYĆ OPóZNIONA 24 GODZ. U mnie też nic nie leciało puki niewrócilam do domu ze szpitala tak było z córką pierwsza i druga poród sn. Trochę cierpliwości kochana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 06:49
-
Witam się z rana 😁
Dziś w nocy gdzieś od 24 do 4 wstawał się mi brzuch, najbardziej bolały mnie kolana potem krzyże a najmniej brzuch.
Kiedy tak się coś tam zaczyna niby się cieszę ale zaczynam wątpić czy dam radę urodzić. Cały czas myślałam tylko o SN a teraz jestem przerażona. Wogole najbardziej się boję że tego nie wytrwam... Po latach spokoju znowu boję się że cos mi się stanie... Zwariuje!
No nic dziewczyny wmawiam sobie "to tylko Twoja głową, tylko leki dasz radę" powtarzam jak mantre!
Lece się ogarnąć i na badanie do położnej. Miłej niedzieli 😘 -
nick nieaktualny
-
Xgirl jak Florka wisi na cycu bo wisi to fajnie, mnie moje dzieci nie wiszą wiec ja ich na sile nie przystawiała. Mały dostawał szału od tego, młoda zaczyna robić to samo, a ja muszę poić bo te pampki wczoraj czerwone były i nie wypuszcza nas dopóki nie będzie sikała na czysto. Dla mnie wkurzone dziecko to wkurzona ja wiec sięgam bez wyrzutów (już) po mm i tyle. Nie umiem męczyć dzieciaka. I tak, nawał to kwestia hormonalna.
Któraś tu pisała - z tego co pamietam Hope - ze jak się oddzieli łożysko od macicy to idzie sygnał, ale ze przy cc to oddzielenie następuje mechanicznie to organizm może mieć jet lag :p
U mnie w 3. dobie przy młodym nie było nic a w 4. mnie zalało tylko ja tego nie ogarnęłam wtedy i stad moje problemy nawet z kpi. Tym razem czekam spokojnie ma nawał i zacznę albo mała przystawiać - jak się da - albo regularnie odciągać pokarm i dawać jej w butli i tyle. Jak będzie karmiona jak młody mieszanie 80-20 to tez się nic złego nie stanie bo każda ilość mleka matki jest na wagę złota i tyle.
Cierpliwości kochanaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 06:59
-
nick nieaktualnyDasz rade,strach jest czyms normalnym,przeciez poród to ból a nie pierdzenie tęczą i masz tego swiadomosc wiec sie boisz. Na końcówce juz umysl skupia sie tylko na jednym wiec jestes nakrecona strachem. Masz prawo. Ake moze to tez sygnal ze cos sie serio rozkręca
-
nick nieaktualny
-
33Sylwia, strach jest czymś naturalnym, jeszcze jak jesteś w momencie oczekiwania na jakąś porodową akcje to wtedy od ekscytacji do paniki i tak non stop. Mimo, że mam już jeden poród za sobą to przeżywam tak samo, więc uszy do góry!
Mikaja, jak wyjdziecie to w domku ogarniesz czy Hania będzie KP czy mm, a póki co to spokoj jest najważniejszy. I niech Ci te przeciwbole przyniosą😬
Xgirl, mnie koleżanki też powtarzają, że przystawianie i kontakt skóra do skóry, mała nawet niech ciumka dla samego ciumkania. Aaa i słodka jesteś z tym płaczem Florki, widać, że instynkt Ci się włączył mamy kwoki😬❤️❤️❤️ -
Casjopea wrote:Produkcja mleka i nawał to sprawy hormonalne. Możesz małej w ogóle nie przystawiać, a nawał przyjdzie i tak
Pytanie tylko kiedy.
-
_Hope_ wrote:Albo pomimo przystawiania nie przyjdzie nigdy jak u mnie. Czego nikomu nie życzę ofkors.
-
nick nieaktualny