X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:

Alisia to mega. Pomoglas w rozkreceniu czy poszlo samo?

Samo poszło w ciąży miałam potopy z siary - koszulki , prześcieradło do prania.
    Mmm

a31il5w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z girl,Jezu,tak,wlasnie o to chodzi ze moze,wystarczy ze Flo ciumka cyca😂Ty mi czasem tak moja córkę przypominasz, cos sie gada to nie slucha a jak sie obudzi to zdziwiona,bez obrazy!. Ssanie powoduje produkcje pokarmu. Czyli tez nawal.Laktator jest do sciagania pokarmu jak on juz jest,czyli np jak masz nawal. A Mala niech się wkurza,i tak załapie ssanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas progres bo Maly je co ok 2 godziny. Juz nie wisi na cycu co godzine. No i przez to ze Mloda w szpitalu to mam juz za soba karmienie,w parku,na korzytatzach,w aucie itp Da sie to zrobic dyskretnie ale bez chowania w krzakach....Widzialam.mame karmiaca cycem 3 latke. Tego sie nie da odzobaczyc.
    Dziewczyny w ciąży ,u Was znowu maja tez byc upały? To juz chyba ostatnie do polowy lipca

• Adria Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XGIRL PO CESARCE LAKTACJA MOŻE BYĆ OPóZNIONA 24 GODZ. U mnie też nic nie leciało puki niewrócilam do domu ze szpitala tak było z córką pierwsza i druga poród sn. Trochę cierpliwości kochana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 06:49

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana 😁
    Dziś w nocy gdzieś od 24 do 4 wstawał się mi brzuch, najbardziej bolały mnie kolana potem krzyże a najmniej brzuch.
    Kiedy tak się coś tam zaczyna niby się cieszę ale zaczynam wątpić czy dam radę urodzić. Cały czas myślałam tylko o SN a teraz jestem przerażona. Wogole najbardziej się boję że tego nie wytrwam... Po latach spokoju znowu boję się że cos mi się stanie... Zwariuje!

No nic dziewczyny wmawiam sobie "to tylko Twoja głową, tylko leki dasz radę" powtarzam jak mantre!

Lece się ogarnąć i na badanie do położnej. Miłej niedzieli 😘

relgupjy0emg7fv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sywia jestes pierwsza kobieta na swiecie ktoraj bole porodowe wyszly z kolan😂

33Sylwia, anngelikamarta lubią tę wiadomość

• mikaja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl jak Florka wisi na cycu bo wisi to fajnie, mnie moje dzieci nie wiszą wiec ja ich na sile nie przystawiała. Mały dostawał szału od tego, młoda zaczyna robić to samo, a ja muszę poić bo te pampki wczoraj czerwone były i nie wypuszcza nas dopóki nie będzie sikała na czysto. Dla mnie wkurzone dziecko to wkurzona ja wiec sięgam bez wyrzutów (już) po mm i tyle. Nie umiem męczyć dzieciaka. I tak, nawał to kwestia hormonalna.
    Któraś tu pisała - z tego co pamietam Hope - ze jak się oddzieli łożysko od macicy to idzie sygnał, ale ze przy cc to oddzielenie następuje mechanicznie to organizm może mieć jet lag :p
    U mnie w 3. dobie przy młodym nie było nic a w 4. mnie zalało tylko ja tego nie ogarnęłam wtedy i stad moje problemy nawet z kpi. Tym razem czekam spokojnie ma nawał i zacznę albo mała przystawiać - jak się da - albo regularnie odciągać pokarm i dawać jej w butli i tyle. Jak będzie karmiona jak młody mieszanie 80-20 to tez się nic złego nie stanie bo każda ilość mleka matki jest na wagę złota i tyle. :)
    Cierpliwości kochana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 06:59

• mikaja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    33Sywia jestes pierwsza kobieta na swiecie ktoraj bole porodowe wyszly z kolan😂

Jej macierzyństwo niczym Polska w czasach PiS’u wstaje z kolan :D
    Boże co za głupia dygresja o 6 rano haha 😂

33Sylwia, anngelikamarta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz rade,strach jest czyms normalnym,przeciez poród to ból a nie pierdzenie tęczą i masz tego swiadomosc wiec sie boisz. Na końcówce juz umysl skupia sie tylko na jednym wiec jestes nakrecona strachem. Masz prawo. Ake moze to tez sygnal ze cos sie serio rozkręca

• mikaja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety jak mnie plecy bolą - spałam w jakiejś najgorszej z możliwych pozycji.
    Gdzie moje przeciwbólowe ja się pytam????

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Rety jak mnie plecy bolą - spałam w jakiejś najgorszej z możliwych pozycji.
    Gdzie moje przeciwbólowe ja się pytam????
    Nie ma,skończyły sie🤷‍♀️

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żebym tylko tymi kolanami nie urodziła 😂 dzięki, posmialam się 😁

Może zapomnieli że może Cię coś boleć 😋

relgupjy0emg7fv2.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sylwia, strach jest czymś naturalnym, jeszcze jak jesteś w momencie oczekiwania na jakąś porodową akcje to wtedy od ekscytacji do paniki i tak non stop. Mimo, że mam już jeden poród za sobą to przeżywam tak samo, więc uszy do góry!

Mikaja, jak wyjdziecie to w domku ogarniesz czy Hania będzie KP czy mm, a póki co to spokoj jest najważniejszy. I niech Ci te przeciwbole przyniosą😬

Xgirl, mnie koleżanki też powtarzają, że przystawianie i kontakt skóra do skóry, mała nawet niech ciumka dla samego ciumkania. Aaa i słodka jesteś z tym płaczem Florki, widać, że instynkt Ci się włączył mamy kwoki😬❤️❤️❤️

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynieśli leki wszystkie. 2 antybiotyki + mój kochany paracetamol i ibuprofen :D

Mała pojadla i dostała czkawki. Już ich 5 miała odkąd się urodziła. Takie te moje dzieci czkające :D

• mikaja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i przede wszystkim mamy czysty pampers! Aż go zachowałam dla położnej :p
    Osikala mnie przy okazji tez :D pierwszy raz za nami :D ale już widzę ze z chłopcem lepiej bo można kierunek zmieniać a tu nie :D

Casjopea lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Produkcja mleka i nawał to sprawy hormonalne. Możesz małej w ogóle nie przystawiać, a nawał przyjdzie i tak :) Pytanie tylko kiedy.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał o upały.. Dzisiaj ma być u nas 37 st 🤦‍♂️

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Produkcja mleka i nawał to sprawy hormonalne. Możesz małej w ogóle nie przystawiać, a nawał przyjdzie i tak :) Pytanie tylko kiedy.
    Albo pomimo przystawiania nie przyjdzie nigdy jak u mnie. Czego nikomu nie życzę ofkors.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Albo pomimo przystawiania nie przyjdzie nigdy jak u mnie. Czego nikomu nie życzę ofkors.
    To jest złośliwość losu. Moja znajoma, która urodziła 2 dni po mnie, od razu z góry nie chciała kp, nigdy ani razu nie dostawiła młodego, a nawał miała taki, że mleko lało się strumieniami i brała leki na wyciszenie laktacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Ktoś pytał o upały.. Dzisiaj ma być u nas 37 st 🤦‍♂️
    Ja Wam wspolczuje tych upałów w ciazy..ale to juz chyba ostatnie dwa dni ...

‹‹ 1454 1455 1456 1457 1458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ