X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidzia doczytałam teraz dokładnie jak oni Cię tam męczą biedule.
    U mnie jest tak ze na porodówkę zabierają dopiero od 4cm. Mnie zabrali przy 2 dlatego, ze byłam już po cc.
    Pechowo dla innych kobiet wczoraj tylko ja chyba tak darłam japę i wkurzalam :D

Jakoś nie po kolei mi to wszystko brzmi ale no co kraj to obyczaj. Tutaj najpierw szyjka, potem wody, potem skurcze macicy. Oksy to ostatni krok.

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka widzisz Leon teraz jest mega grzeczny, bardzie mnie glaszcze niż kopie, pewnie swoje pokaże jak wyjdzie. Charakterek mamusi obstawiam 😂

Xgril koniecznie ustaw sobie przypomnienie na jutro 😂 a co do płaczu to słodkie, że tak masz ♥️ MAMUŚKA pełna gębą!

relgupjy0emg7fv2.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anngelikamarta mamy podobne dzieci widze😁 Moja tez niemal caly czas spi, placze baaaaardzo malo i w ogole grzeczna taka.

Ze mnie znowu wylecialo kilka kropki, Mala przystawiam do piersi, ciumka tam Ale widze, ze sie jej nie podoba, ze nic nie leci:( Wiec narazie Jade na butelce plus te kilka kropel, ktore wyciskam w bolach🤦😂

anngelikamarta lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia no zebys wiedziala😂😂 OK ustawie😂

Mam laske w pokoju. Po niem nie umie, po ang nie umie wiec ok siedzi cicho nic sie nie odzywa😂😂 Jej dziecie tez takie w miare przystepne.

Lidzia.. trzymaj sie. Juz niedlugo bedzie pieknie choc wiem, ze teraz Cie to malo pociesza.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja jak samopoczucie? Fikasz juz salta?😂

Emma_ lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl ciekawe kiedy będziemy miały nawał :D dzieci mamy dzień po dniu, może i nawał :D
    Kiedy wychodzicie?

Kurczę dwójkę mi się chce :O

• xgirl Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis walnelam dwojke, dobrze bylo! I tylek nie bolal❤️

Prawdopodobnie w pon.

Pytanie- Jak wyglada sprawa wchodzenia po schodach po CC? Mieszkam na 4tym pietrze bez windy. Nie chodzi o to czy boli czy nie tylko czy jest to bezpieczne itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 23:06

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • anngelikamarta Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Mam laske w pokoju. Po niem nie umie, po ang nie umie wiec ok siedzi cicho nic sie nie odzywa😂😂 Jej dziecie tez takie w miare przystepne.
    To po jakiemu oni z nią gadają? 😂😂

3jvzi09ky700q2oc.png

12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗❤️
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl spytaj lekarzy ale no jak tak mieszkasz to i tak wyjścia nie masz :D

Moja teraz dwójeczkę zrobiła bo aż jej się mleko wróciło :p zazdroszczę jej haha :D
    Ja pójdę zaraz. Pamietam ze to ile boli. Sikanie prędzej bo pęcherz z przodu :D

• xgirl Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anngelikamarta wrote:
    To po jakiemu oni z nią gadają? 😂😂
    No tak rekami i nogami.. cos tam poduka po ang.. Ale dobrze dla mnie Bo mam spokoj :P

No w sumie nie mam wyboru 🤷🙄😂 Ale choc bym bardziej uwazala.

Dobranoc, padam.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem asojalna i nietowarzyska na tyle ze jak doszła mi babka kilka h temu to zasunelam wszystkie parawany i się odgrodziłam :D

• mikaja Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wkurza mnie ogólnie bo dziecko tez wczoraj urodzone, urodziła sn i ma jakieś tam mleko od razu wiec chce karmić piersią i spoko tylko ze z tego co opowiada dziecko kompletnie nie chce na pierś, były położne i pomagały jej przystawiać ale płacz. Kazały odciągać ale tez nie idzie jej odciąganie wiec dziecko non stop ryczy a ona ma telefonie O.o

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzisiaj na ostatniej wizycie przed porodem u gin. Wiktor ma już 3697 g. Szyjka rozwarcie na 1 cm. Ogólnie dostałam skierowanie na 11 lipca na ktg i wtedy maja ocenić co dalej ze mną czy cc czy się samo ruszy... Po relacji Mikaji zaczynam watpic w sn po cc...tym bardziej ze pierwszy raz czułam dyskomfort podczas badania. No ale zobaczymy co do tego czasu się wydarzy.

anngelikamarta, Czarna_kawa, Eluska lubią tę wiadomość

• mikaja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka ale u mnie pewnie by się udało gdyby nie fakt ze ja się poddałam jeśli chodzi o bol. Nie mój próg po prostu, dla mnie nie do przeskoczenia a epidural działa tak ze zatrzymuje akcje i to jak widać i naturalne skurcze i te na oksy - te na okay to może nie ale postępu i tak nie ma. Wiec ma mnie nie patrz, ja jestem przypadek nietypowy :D

U Ciebie prędzej fakt ze odstęp pomiędzy porodami trochę mały. Zalecają te 24 miesiące jednak.

xgirl lubi tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Ale wkurza mnie ogólnie bo dziecko tez wczoraj urodzone, urodziła sn i ma jakieś tam mleko od razu wiec chce karmić piersią i spoko tylko ze z tego co opowiada dziecko kompletnie nie chce na pierś, były położne i pomagały jej przystawiać ale płacz. Kazały odciągać ale tez nie idzie jej odciąganie wiec dziecko non stop ryczy a ona ma telefonie O.o
    Kurcze dziwne.. Moja jak tylko zakwili to juz mi serce peka, ze jej zle i juz chce ja tulic, dawac buzi, sprawdzac czego tam nie potrzebuje.
    Ostatnio tak mi mega przykro bylo bo chciala jesc, tak jezyczkiem krecila i mlaskala a z mojego cycka nie lecialo nic:(
    Widze, ze pomalu mi sie odechciewa tego laktatora. Wkurwia mnie to, ze malo co leci. To takie frustrujace.
    Mikaja a jak u Ciebie z tym?

f2wljw4zsg9z1tun.png

Wysłany: 30 czerwca 2019, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X daj sobie kilka dni zobaczysz że będzie lepiej
    Organizm musi zajarzyc co się stało po tej cesarce
    Będzie dobrze, przystawiaj malutką jak najwięcej ona z tej piersi coś wyciągnie na pewno i szybciej rozbudzi tą laktacje

3jvzi09ky700q2oc.png

20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️

Wysłany: 30 czerwca 2019, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Bylam dzisiaj na ostatniej wizycie przed porodem u gin. Wiktor ma już 3697 g. Szyjka rozwarcie na 1 cm. Ogólnie dostałam skierowanie na 11 lipca na ktg i wtedy maja ocenić co dalej ze mną czy cc czy się samo ruszy... Po relacji Mikaji zaczynam watpic w sn po cc...tym bardziej ze pierwszy raz czułam dyskomfort podczas badania. No ale zobaczymy co do tego czasu się wydarzy.
    Dyskomfort jest bo to już końcówka ciąży :D nie wątp w sn tylko próbuj jeśli nie ma przeciwwskazań! ❤️Czekamy na Wiktorka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 03:07

3jvzi09ky700q2oc.png

20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała całą noc na cycu. W dzień ją trudno wybudzić a teraz cmoka od 24-tej. Ja dostaje cały czas coś przeciwbólowego chociaż o nie nie proszę. Dzięki nim funkcjonuję normalnie🙂🙂🙂

Aska1994 lubi tę wiadomość

a31il5w.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl ja w ogóle nie mam tu laktatora i nauczona doświadczeniem z poprzedniego razu olewam to na razie i podaje mm.
    Wrócę jutro do domu to odpalę laktator i zobaczę ale czekam na nawał po prostu. Mała już jest sfrustrowana i jak tylko wyjmuje pierś to ryczy w niebogłosy wiec podejrzewam ze znowu czeka mnie kpi. Trudno, tal jął nie damę mi rodzic sm tal tez najwyraźniej nie damę mi karmić :p

Alisia super :) bierz bierz leki bo to ważne żeby być mobilnym teraz a bez leków różnie to jest.

Pisałam właśnie z ta znajoma z pracy i ona 3 dni na morfinie a ja na pracetamolu i Ibuprofenie daje radę wiec nie ma reguły jak widać. Tez pisała ze ona jak mały jej kwilił to wolała położne a ja jestem w stanie sama normalnie wstać itd. W domu będzie gorzej bo nie takiego wypasionego wózka :p

• xgirl Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nawal moze przyjsc tak o bez meczenia cyckow laktatorem?

Jezu no jak Moja czegos potrzebuje, to zanim sie zbiore, podniose i zareaguje to troche minie i tez czasem wolam polozne.

Alisia to mega. Pomoglas w rozkreceniu czy poszlo samo?

f2wljw4zsg9z1tun.png
‹‹ 1453 1454 1455 1456 1457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ