Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lidzia doczytałam teraz dokładnie jak oni Cię tam męczą biedule.
U mnie jest tak ze na porodówkę zabierają dopiero od 4cm. Mnie zabrali przy 2 dlatego, ze byłam już po cc.
Pechowo dla innych kobiet wczoraj tylko ja chyba tak darłam japę i wkurzalam
Jakoś nie po kolei mi to wszystko brzmi ale no co kraj to obyczaj. Tutaj najpierw szyjka, potem wody, potem skurcze macicy. Oksy to ostatni krok. -
Mikka widzisz Leon teraz jest mega grzeczny, bardzie mnie glaszcze niż kopie, pewnie swoje pokaże jak wyjdzie. Charakterek mamusi obstawiam 😂
Xgril koniecznie ustaw sobie przypomnienie na jutro 😂 a co do płaczu to słodkie, że tak masz ♥️ MAMUŚKA pełna gębą!
-
Anngelikamarta mamy podobne dzieci widze😁 Moja tez niemal caly czas spi, placze baaaaardzo malo i w ogole grzeczna taka.
Ze mnie znowu wylecialo kilka kropki, Mala przystawiam do piersi, ciumka tam Ale widze, ze sie jej nie podoba, ze nic nie leci:( Wiec narazie Jade na butelce plus te kilka kropel, ktore wyciskam w bolach🤦😂anngelikamarta lubi tę wiadomość
-
Sylwia no zebys wiedziala😂😂 OK ustawie😂
Mam laske w pokoju. Po niem nie umie, po ang nie umie wiec ok siedzi cicho nic sie nie odzywa😂😂 Jej dziecie tez takie w miare przystepne.
Lidzia.. trzymaj sie. Juz niedlugo bedzie pieknie choc wiem, ze teraz Cie to malo pociesza. -
Ja dzis walnelam dwojke, dobrze bylo! I tylek nie bolal❤️
Prawdopodobnie w pon.
Pytanie- Jak wyglada sprawa wchodzenia po schodach po CC? Mieszkam na 4tym pietrze bez windy. Nie chodzi o to czy boli czy nie tylko czy jest to bezpieczne itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 23:06
-
xgirl wrote:Mam laske w pokoju. Po niem nie umie, po ang nie umie wiec ok siedzi cicho nic sie nie odzywa😂😂 Jej dziecie tez takie w miare przystepne.
-
anngelikamarta wrote:To po jakiemu oni z nią gadają? 😂😂
No w sumie nie mam wyboru 🤷🙄😂 Ale choc bym bardziej uwazala.
Dobranoc, padam. -
Ale wkurza mnie ogólnie bo dziecko tez wczoraj urodzone, urodziła sn i ma jakieś tam mleko od razu wiec chce karmić piersią i spoko tylko ze z tego co opowiada dziecko kompletnie nie chce na pierś, były położne i pomagały jej przystawiać ale płacz. Kazały odciągać ale tez nie idzie jej odciąganie wiec dziecko non stop ryczy a ona ma telefonie
-
nick nieaktualnyBylam dzisiaj na ostatniej wizycie przed porodem u gin. Wiktor ma już 3697 g. Szyjka rozwarcie na 1 cm. Ogólnie dostałam skierowanie na 11 lipca na ktg i wtedy maja ocenić co dalej ze mną czy cc czy się samo ruszy... Po relacji Mikaji zaczynam watpic w sn po cc...tym bardziej ze pierwszy raz czułam dyskomfort podczas badania. No ale zobaczymy co do tego czasu się wydarzy.
anngelikamarta, Czarna_kawa, Eluska lubią tę wiadomość
-
Sylka ale u mnie pewnie by się udało gdyby nie fakt ze ja się poddałam jeśli chodzi o bol. Nie mój próg po prostu, dla mnie nie do przeskoczenia a epidural działa tak ze zatrzymuje akcje i to jak widać i naturalne skurcze i te na oksy - te na okay to może nie ale postępu i tak nie ma. Wiec ma mnie nie patrz, ja jestem przypadek nietypowy
U Ciebie prędzej fakt ze odstęp pomiędzy porodami trochę mały. Zalecają te 24 miesiące jednak.xgirl lubi tę wiadomość
-
mikaja wrote:Ale wkurza mnie ogólnie bo dziecko tez wczoraj urodzone, urodziła sn i ma jakieś tam mleko od razu wiec chce karmić piersią i spoko tylko ze z tego co opowiada dziecko kompletnie nie chce na pierś, były położne i pomagały jej przystawiać ale płacz. Kazały odciągać ale tez nie idzie jej odciąganie wiec dziecko non stop ryczy a ona ma telefonie
Ostatnio tak mi mega przykro bylo bo chciala jesc, tak jezyczkiem krecila i mlaskala a z mojego cycka nie lecialo nic:(
Widze, ze pomalu mi sie odechciewa tego laktatora. Wkurwia mnie to, ze malo co leci. To takie frustrujace.
Mikaja a jak u Ciebie z tym? -
X daj sobie kilka dni zobaczysz że będzie lepiej
Organizm musi zajarzyc co się stało po tej cesarce
Będzie dobrze, przystawiaj malutką jak najwięcej ona z tej piersi coś wyciągnie na pewno i szybciej rozbudzi tą laktacje -
Sylka135 wrote:Bylam dzisiaj na ostatniej wizycie przed porodem u gin. Wiktor ma już 3697 g. Szyjka rozwarcie na 1 cm. Ogólnie dostałam skierowanie na 11 lipca na ktg i wtedy maja ocenić co dalej ze mną czy cc czy się samo ruszy... Po relacji Mikaji zaczynam watpic w sn po cc...tym bardziej ze pierwszy raz czułam dyskomfort podczas badania. No ale zobaczymy co do tego czasu się wydarzy.
nie wątp w sn tylko próbuj jeśli nie ma przeciwwskazań! ❤️Czekamy na Wiktorka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 03:07
-
xgirl ja w ogóle nie mam tu laktatora i nauczona doświadczeniem z poprzedniego razu olewam to na razie i podaje mm.
Wrócę jutro do domu to odpalę laktator i zobaczę ale czekam na nawał po prostu. Mała już jest sfrustrowana i jak tylko wyjmuje pierś to ryczy w niebogłosy wiec podejrzewam ze znowu czeka mnie kpi. Trudno, tal jął nie damę mi rodzic sm tal tez najwyraźniej nie damę mi karmić :p
Alisia superbierz bierz leki bo to ważne żeby być mobilnym teraz a bez leków różnie to jest.
Pisałam właśnie z ta znajoma z pracy i ona 3 dni na morfinie a ja na pracetamolu i Ibuprofenie daje radę wiec nie ma reguły jak widać. Tez pisała ze ona jak mały jej kwilił to wolała położne a ja jestem w stanie sama normalnie wstać itd. W domu będzie gorzej bo nie takiego wypasionego wózka :p -
To nawal moze przyjsc tak o bez meczenia cyckow laktatorem?
Jezu no jak Moja czegos potrzebuje, to zanim sie zbiore, podniose i zareaguje to troche minie i tez czasem wolam polozne.
Alisia to mega. Pomoglas w rozkreceniu czy poszlo samo?