X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ale bolą mnie kolana i jest mi niedobrze. Ehh, byle do tego cholernego poniedziałku, bo psychika już mi coraz ciekawsze figle płata.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciągle leżę i słucham krzyków- któraś rodzi.. jestem już tak głodna że nie czuję już nic. Lekarza nie było do tej pory, ale położna coś tam mówiła, że wydaje Jej się że jeszcze z godzinka, dadzą mi kolację i pójdę na patologię, tylko ciągle nie wiem po co. 🙄 nikt mi nic właściwie nie wyjaśnił.

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• mikaja Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka ale jaja :/
    Wspolczuje :/

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka, a może męża wyślij, nirhc coś zdziała, niech powiedzą wreszcie jakieś konkrety?

Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Ej, ale bolą mnie kolana i jest mi niedobrze. Ehh, byle do tego cholernego poniedziałku, bo psychika już mi coraz ciekawsze figle płata.

Mnie boli dupa, prawy pośladek jakby mnie ktoś skopał i łydy, bo wchodzilam wczoraj na pieszo na 10 pietro. A co do psychiki to przytulam. Ja przyznaje sie już oficjalnie, że powiedziałam odwadze "baj baj" i zostałam gaciosrajcem. Staram się w ogole o tej całej akcji, ktora mnie czeka w przyszłym tygodniu nie myśleć, bo od razu zachciewa mi się płakać. Wiem, że dziecko musi jakoś wyleźć, ale najchęteniej zahibernowałabym się na ten czas.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, robimy deala - idziesz ze mną w poniedziałek i wypuszczamy nasze dzieci z brzuchów, co Ty na to?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Drobinka, wielkie kciuki za Was!

Udało mi się wziąć prysznic i zjeść obiad💪co poczytyje za wielki czyn biorąc pod uwagę, że Ada wisi na cycu sporo,fanatyk kp🤣jedyne co to mam brodawki ledwo żywe już, bo łapie bardzo płytko.

Ady chyba tak maja. Jakbym czytała o swojej. A jak to zrobić żeby jej więcej tego cyca wsadzić 😂? Co jecie mamuski karmiące ? I jak u was z zaparciami? Ja wczoraj 2 a dziś mega hemoroid :(

Zaczynam wracać do życia i do nadrabiania was 😀

Sylka135 lubi tę wiadomość

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Kasia, robimy deala - idziesz ze mną w poniedziałek i wypuszczamy nasze dzieci z brzuchów, co Ty na to?

Deal. Tylko, że idę we wtorek :)

A wracając do strachu, to niestety myślę, że to wina systemu i tego jak się ciągle traktuje rodzące. A tak niby kolorowo to wygląda jak się czyta artykuły. Ale patrzcie same, no nawet jak kobieta jest spokojna, jak chodzi na szkolę rodzenia czy już ma doświadczenie, wybrała sobie sama szpital i zrobiła wszystko co mogła, żeby się z faktem porodu przez te 9 (czasem 10...) miesiecy oswoić, to potem idzie do takiego szpitala i zaczyna się jazda. Nikt o niczym nie informuje, czeka się niewiadomo na co, zmieniają się ludzie na dyżurze i tym samym zalecenia, robią jakieś bolesne badania bez uprzedzenia a wszedzie wokol slychać wrzaski rodzących, rozrywanych kobiet. No jprdl. Kto by sie nie zesrał wtedy ze strachu?

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29b37f690944cfe7gen.jpg

Z dedykacją dla Casjo ! Dziękujemy za bluzeczkę 😘

PS. Nie cytujcie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 16:54

KasiaLukasia, Drobinka91, mikaja, mikka86, Casjopea, xgirl, Lady_Dior, kinga27.30, Messy92, Aska1994, Kamsza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczna ❤️

Eluska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria wrote:
    Moja siostra urodziła cesarke miala

Gratulacje :) to się zgralyscie 😀

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była przed chwilą na chwilę doktor do mnie zerknąć, spojrzała na zapis (ja się na tym nie znam) i pyta czy czuję te skurcze i co ile mniej więcej czuję. Mówię że czuję, na oko co 10-15 minut (ale z zegarkiem w ręku nie leżę i po to chyba jest ktg żeby wiedziec dokładnie🤔) i powiedziała "to co to może dziś rodzimy? Niech Pani poleży jeszcze trochę i potem Panią zbadam". Więc ciągle czekam. 🙄 naprawdę jestem już gotowa dziś urodzić, wolę to niż leżenie rekreacyjne na patologii.

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasialukasia niestety masz rację. Co z tego ze z moja gin obgadalam moj porod jak i tak jest na urlopie i będę zalezna od widzi mi się lekarza, który akurat ma dyżur... No ale niestety gdzieś urodzic trzeba

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Ale śliczna ❤️

Dziękuję 😘😘

Opowiadaj cie dziewczyny co jeszcze u Was ciekawego słychać w ten piękny weekend 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Kasialukasia niestety masz rację. Co z tego ze z moja gin obgadalam moj porod jak i tak jest na urlopie i będę zalezna od widzi mi się lekarza, który akurat ma dyżur... No ale niestety gdzieś urodzic trzeba

Grunt do doBRE nastawienie. Jakaś zolza tez potrafi mieć dobry dzień 😀 będzie wszystko dobrze 😘

Sylka135 lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska ❤️ Normalnie aż jestem wzruszona 🤭 Śliczna córeczka!

Eluska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Eluska ❤️ Normalnie aż jestem wzruszona 🤭 Śliczna córeczka!

Dzięki 😍😍

• Adria Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem ze w tej holandi to jest hujnia w huj .moja sis miała CESARKE okazało się ze straciła dużo krwi bo 1,5 litra .Ale to jeszcze nic podobno łożysko było umiejscowione gdzie indziej .Kurwa chodzisz na prenatalne ...W pl masz na każdym papierze łożysko gdzie ja mam tylną ścianą a tu takie kurwa coś...najlepsze jest to ze ostatnio nawet dziecka zmierzyć i zwą
    Żyć nie mogli podczas usg .Dramat

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Adria Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska ale slodzenia gratulacje

Eluska lubi tę wiadomość

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi moje drogie, ale nie zginilam 😁
    Ani nie urodziłam.

Mam misję ogarniania chaty. Piore, prasuje, myje szafki, okna, pogotowalam zupy i drugie dania dla małej na czas szpitala (jakoś obiady w żłobku nie do końca mnie przekonują i daję jej zwykle drugi w domu) i je pomrozilam itd. Generalnie jakoś tak ciąża przestała mi przeszkadzać, przestałam się oszczędzać jakkolwiek, nakręcac na poród i wróciłam do normalności. Nie licząc zgnilizny porannej oczywiście 😁
    No i tak sobie tu działamy z moją małą Izabela w ten piękny sobotni dzień 😁

Drobinka91 trzymam kciuki! Dziwne akcje z tym tetnem, może faktycznie Cię rozpakuja dzisiaj..

‹‹ 1526 1527 1528 1529 1530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ