Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wkurza mnie to ciśnienie na sn. Było to bardzo widać na mojej szkole rodzenia. Sama wybrałam sn, ale zawsze byłam zdania, że to powinna być decyzja kobiety. Poród to nie ma być trauma. Po to się idzie do szpitala, żeby czuć się komfortowo i bezpiecznie. Jakaś dziewczyna na fejsbukowym forum pisała, że do 5kg to nie jest wskazanie do cc i jak kobieta ma warunki to może urodzić sn. Ale litości, kto ma warunki, żeby rodzić 5kg? Jedna na sto? Niech takie eksperymenty robią panie ginekolog na sobie.
Co do karmienia, czytałam że jest jakiś środek/suplement chyba, który nazywa się Mom i cudownie ratuje laktację. Może którejś z Was pomoże.
tka_aa, xgirl lubią tę wiadomość
-
Danio wrote:Mikka syty glodnego nie zrozumie, dlatego nie oczekuję ze osoba ktora nie leczyla sie na nieplodnosc to zrozumie.
Nie mówię tego zlosliwie, nie odczutuj tego w zlej intencji.
Jest to tak niesamowicie obciazajaca psychicznie i finanfowo procedura, ze czlowie jest czasami na skraju szalenstwa.
Messy92 lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
nick nieaktualnyW czwartek idę na ktg to zobaczymy ile teraz ma i co dalej robimy ale tak jak KarolaJJJ pisze ja wybralam szpital z 3 stopniem referencyjnosci żeby czuc się bezpiecznie i wiem ze jak coś się dzieje to się nie szczypia i od razu działają
bergamotka lubi tę wiadomość
-
O pokarm bałam się najbardziej, a jak widać nie ma czego, więc Wy też nie macie co bać się na zapas 🙂 oby się to tylko nie zmieniło.
Jakby nie niewyspanie i szwy na kroczu, byłoby naprawdę cudownie ❤JaSzczurek, Casjopea, Kamsza lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
mikka86 wrote:Rozumiem, że niemoc zostania rodzicem jest straszna i obciążająca psychicznie , jednak nadal uważam ,że każda ciąża powinna być traktowana tak samo , a kwestie finansowe ,to już w ogóle nie powinny mieć tu jakiegokolwiek znaczenia . Jest taki szpital prywatny Medicover w Warszawie, tam CC kosztuje 8.900 zł i nie obchodzi ich dlaczego i po co. Płacisz i masz, więc może to jest jakieś wyjście..
W informacji oficjalnej u nich rowniez nie ma cesarki na zyczenie bez wskazan medycznych. Naprawde trzeba sie teraz napracowac, zeby miec zrobiona cesarke od tak, bo mam taki kaprys, boje sie, czy uwazam ze bedzie lepiejmikka86 lubi tę wiadomość
-
mikka86 wrote:Rozumiem, że niemoc zostania rodzicem jest straszna i obciążająca psychicznie , jednak nadal uważam ,że każda ciąża powinna być traktowana tak samo , a kwestie finansowe ,to już w ogóle nie powinny mieć tu jakiegokolwiek znaczenia . Jest taki szpital prywatny Medicover w Warszawie, tam CC kosztuje 8.900 zł i nie obchodzi ich dlaczego i po co. Płacisz i masz, więc może to jest jakieś wyjście..
Widzę mikka, ze mnie nie zrozumialas. Ale chyba nie mam siły tego tlumaczyc.
Co do prywatnego szpitala nigdy bym sie nie zdecydowała no prod w takim. I nIe chodzi tu o 9000 zl, bo jest to kropla w morzu wydatkow poniesionych na leczenie.
-
tka_aa wrote:W informacji oficjalnej u nich rowniez nie ma cesarki na zyczenie bez wskazan medycznych. Naprawde trzeba sie teraz napracowac, zeby miec zrobiona cesarke od tak, bo mam taki kaprys, boje sie, czy uwazam ze bedzie lepiejurl=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
Mikka, wczesniej w ogolnej info bylo o rodzaju porodu do wyboru wg preferencji pacjentki
teraz niedawno zmienili. Wiem , bo sie orientowalam. Zastanawialam sie nad ta opcja. Jasne, ze jak kase wylozysz na stol to w prywatnym szpitalu masz pewnie wszystko co zechcesz. Domyslam sie, ale jest w tym wszystkim widoczne parcie na sn.
Danio, bedzie dobrze. Jakos musimy urodzic, chocby nie wiem co! Pamietaj, ze caly czas bedziezz przy asyscie lekarza, dodatkowo pewnie bedzie to Twoj lekarz, ktory zna cala Twoja historie, na pewno zadba o Ciebie. A tak z ciekawosci, jesli moge zapytac to prowadzisz ciaze u tego samego lekarza co prowadzil cala procedure in vitro? -
Danio przytulam i mam szczerą nadzieję, że wszystko odbędzie się tak, żeby Tobie i dzidziusiowi było jak najlepiej. I fizycznie i psychicznie, bo to jest właśnie "rodzić po ludzku". I nikt nie powinien musieć za to płacić. Każda ciąża jest może tak samo ważna, ale każda sytuacja czy przypadek są inne. I o to właśnie chodzi, żeby się nad każdą z nas pochylić indywidualnie. Porozmawiaj spokojnie z lekarzem, nie daj się zbyć. Musi się jakoś odnieść do Twoich obaw. Jestem pewna, że w dobrym szpitalu nikt nie będzie chciał Was skrzywdzić. Pomimo nacisków na sn, chyba jednak bardziej zależy im na udanych porodach bez powikłań.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:45
tka_aa, Danio, Sylka135 lubią tę wiadomość
-
tka_aa wrote:Danio, dzieki za info. Bliska mi osoba wlasnie zaczyna cała procedurę ifv i sie zastanawialysmy czy moze prowadzic ciaze u mojego lekarza
Moze prowadzic ciążę gdzie tylko sobie zazyczy. Nie ma to znaczenia. U mnie w klinice tylko chcieli zeby 2 wizyty pierwsze w 25 i 35 dniu po transferze byly u nich, poiewaz dobieraja dawki leków, ktore potem kontunuujusz juz u lekarza ktory prowadzi dalej ciążę. Powodzenia dla bliskiej osobytka_aa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aśka gratuluję narodzin synusia
Niezły klocuszek 😊 Zdrówka dla Was
Danii trzymam kciuki za Was-na pewno wszystko zakończy się pomyślnie -
nick nieaktualny