X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Danio Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za dodanie otuchy :)

oar843r8ab1t8zh2.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurza mnie to ciśnienie na sn. Było to bardzo widać na mojej szkole rodzenia. Sama wybrałam sn, ale zawsze byłam zdania, że to powinna być decyzja kobiety. Poród to nie ma być trauma. Po to się idzie do szpitala, żeby czuć się komfortowo i bezpiecznie. Jakaś dziewczyna na fejsbukowym forum pisała, że do 5kg to nie jest wskazanie do cc i jak kobieta ma warunki to może urodzić sn. Ale litości, kto ma warunki, żeby rodzić 5kg? Jedna na sto? Niech takie eksperymenty robią panie ginekolog na sobie.

Co do karmienia, czytałam że jest jakiś środek/suplement chyba, który nazywa się Mom i cudownie ratuje laktację. Może którejś z Was pomoże.

tka_aa, xgirl lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Mikka syty glodnego nie zrozumie, dlatego nie oczekuję ze osoba ktora nie leczyla sie na nieplodnosc to zrozumie.
    Nie mówię tego zlosliwie, nie odczutuj tego w zlej intencji.
    Jest to tak niesamowicie obciazajaca psychicznie i finanfowo procedura, ze czlowie jest czasami na skraju szalenstwa.
    Rozumiem, że niemoc zostania rodzicem jest straszna i obciążająca psychicznie , jednak nadal uważam ,że każda ciąża powinna być traktowana tak samo , a kwestie finansowe ,to już w ogóle nie powinny mieć tu jakiegokolwiek znaczenia . Jest taki szpital prywatny Medicover w Warszawie, tam CC kosztuje 8.900 zł i nie obchodzi ich dlaczego i po co. Płacisz i masz, więc może to jest jakieś wyjście..

Messy92 lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek idę na ktg to zobaczymy ile teraz ma i co dalej robimy ale tak jak KarolaJJJ pisze ja wybralam szpital z 3 stopniem referencyjnosci żeby czuc się bezpiecznie i wiem ze jak coś się dzieje to się nie szczypia i od razu działają

bergamotka lubi tę wiadomość

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O pokarm bałam się najbardziej, a jak widać nie ma czego, więc Wy też nie macie co bać się na zapas 🙂 oby się to tylko nie zmieniło.
    Jakby nie niewyspanie i szwy na kroczu, byłoby naprawdę cudownie ❤

JaSzczurek, Casjopea, Kamsza lubią tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    Karola i sylka bardzo dobrze piszą, bardzo madre i uspakajajace slowa! Brawo dziewczyny!_

Zgadzam się! <3

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka,jest śliczny 😍

Drobinka91 lubi tę wiadomość

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Rozumiem, że niemoc zostania rodzicem jest straszna i obciążająca psychicznie , jednak nadal uważam ,że każda ciąża powinna być traktowana tak samo , a kwestie finansowe ,to już w ogóle nie powinny mieć tu jakiegokolwiek znaczenia . Jest taki szpital prywatny Medicover w Warszawie, tam CC kosztuje 8.900 zł i nie obchodzi ich dlaczego i po co. Płacisz i masz, więc może to jest jakieś wyjście..

W informacji oficjalnej u nich rowniez nie ma cesarki na zyczenie bez wskazan medycznych. Naprawde trzeba sie teraz napracowac, zeby miec zrobiona cesarke od tak, bo mam taki kaprys, boje sie, czy uwazam ze bedzie lepiej ;)

mikka86 lubi tę wiadomość

• Danio Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:

Widzę mikka, ze mnie nie zrozumialas. Ale chyba nie mam siły tego tlumaczyc.
    Co do prywatnego szpitala nigdy bym sie nie zdecydowała no prod w takim. I nIe chodzi tu o 9000 zl, bo jest to kropla w morzu wydatkow poniesionych na leczenie.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    W informacji oficjalnej u nich rowniez nie ma cesarki na zyczenie bez wskazan medycznych. Naprawde trzeba sie teraz napracowac, zeby miec zrobiona cesarke od tak, bo mam taki kaprys, boje sie, czy uwazam ze bedzie lepiej ;)
    Bo w informacji oficjalnej nie mogą przecież napisać CC na życzenie. Moja znajoma kilka miesięcy temu miała tam CC bo nie miała żadnych wskazań i wystarczyło, że w Medicoverze powiedziała,że panicznie boi się porodu i o nic więcej nie pytali,ani żadnyego zaświadczenia od psychiatry też nie chcieli. Płacisz i masz

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka, wczesniej w ogolnej info bylo o rodzaju porodu do wyboru wg preferencji pacjentki ;) teraz niedawno zmienili. Wiem , bo sie orientowalam. Zastanawialam sie nad ta opcja. Jasne, ze jak kase wylozysz na stol to w prywatnym szpitalu masz pewnie wszystko co zechcesz. Domyslam sie, ale jest w tym wszystkim widoczne parcie na sn.

Danio, bedzie dobrze. Jakos musimy urodzic, chocby nie wiem co! Pamietaj, ze caly czas bedziezz przy asyscie lekarza, dodatkowo pewnie bedzie to Twoj lekarz, ktory zna cala Twoja historie, na pewno zadba o Ciebie. A tak z ciekawosci, jesli moge zapytac to prowadzisz ciaze u tego samego lekarza co prowadzil cala procedure in vitro?

• Danio Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążę prowadzi inny lekarz. In vitro miałam w Warszawie a teraz ciążę prowadzę u siebie już. Dzięki za wsparcie :)

tka_aa lubi tę wiadomość

oar843r8ab1t8zh2.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio przytulam i mam szczerą nadzieję, że wszystko odbędzie się tak, żeby Tobie i dzidziusiowi było jak najlepiej. I fizycznie i psychicznie, bo to jest właśnie "rodzić po ludzku". I nikt nie powinien musieć za to płacić. Każda ciąża jest może tak samo ważna, ale każda sytuacja czy przypadek są inne. I o to właśnie chodzi, żeby się nad każdą z nas pochylić indywidualnie. Porozmawiaj spokojnie z lekarzem, nie daj się zbyć. Musi się jakoś odnieść do Twoich obaw. Jestem pewna, że w dobrym szpitalu nikt nie będzie chciał Was skrzywdzić. Pomimo nacisków na sn, chyba jednak bardziej zależy im na udanych porodach bez powikłań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:45

tka_aa, Danio, Sylka135 lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio, dzieki za info. Bliska mi osoba wlasnie zaczyna cała procedurę ifv i sie zastanawialysmy czy moze prowadzic ciaze u mojego lekarza :)

• Danio Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    Danio, dzieki za info. Bliska mi osoba wlasnie zaczyna cała procedurę ifv i sie zastanawialysmy czy moze prowadzic ciaze u mojego lekarza :)

Moze prowadzic ciążę gdzie tylko sobie zazyczy. Nie ma to znaczenia. U mnie w klinice tylko chcieli zeby 2 wizyty pierwsze w 25 i 35 dniu po transferze byly u nich, poiewaz dobieraja dawki leków, ktore potem kontunuujusz juz u lekarza ktory prowadzi dalej ciążę. Powodzenia dla bliskiej osoby

tka_aa lubi tę wiadomość

oar843r8ab1t8zh2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka gratulacje 😘 witaj maluszku 😀

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka gratuluję narodzin synusia :) Niezły klocuszek 😊 Zdrówka dla Was ;)

Danii trzymam kciuki za Was-na pewno wszystko zakończy się pomyślnie :)

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka właśnie jedzie na zabieg in vitro. Mają już jedno dziecko z in vitro i jedno, które jest cudnym przypadkiem. To wszystko naprawdę nie jest proste, ani tym bardziej tanie.. Walczyli ponad 7 lat.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91, Aska1994 gratulacje ❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Drobinka jaki śliczny ❤

‹‹ 1547 1548 1549 1550 1551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ