X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez jest w górnej granicy centylowej 😉 pewnie dlatego chca już wywolywac żeby nie urósł więcej. I tak w dniu przyjęcia będziesz miała biodra mierzone i beda sprawdzac czy dasz radę urodzic dziecko z taka waga. A przy wywoływaniu jestes cały czas monitorowana i jak będzie coś nie tak od razu biorą Cie na cc

tka_aa lubi tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    No właśnie tak samo jak Xgirl zaciekawiło mnie to, że cięcie było najmniej bolesne 🤔. To w końcu boli czy nie? Nie straszcie mnie, ja już jedną nogą w szpitalu, psycha wysiada, już dziś beczalam, a w środę chyba będę pisać listy pożegnalne 🙈.
    Mnie nic nie bolalo, bylo super. Jak cos to mow zeby sprawdzili czy na pewno znieczulenie dobrze dziala ale w sumie powinni zawsze sprawdzac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:49

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Danio Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Że tak wtrace, a in vitro nie jest wskazaniem do cesarki? Po stopce widzę twoja historie i wiem, że dziewczyny po in vitro mogły same zadecydować czy sn czy cc ale bardziej lekarze namawiali na cc.

Nie jest wskazaniem, zwlaszcza teraz przy takim nacisku na porod.naturalny.
    Tzn mogą sie troszkę bardziej liczec z moimi obawami ale niestety nie jest to wskazanie.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    To i tak niezle z insulina, mi sie udalo zatrzymac na 18.
    Kolezanka po porodzie doszla do siebie szybko, wiec jest szansa w razie pomylki:)
    Dobrze, ze masz jeszcze jedno usg, moze bedziesz spokonniejsza. Daj znac po badaniu. O ktorej masz wizyte?

O 16:20. Dam znac.

tka_aa lubi tę wiadomość

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Mój tez jest w górnej granicy centylowej 😉 pewnie dlatego chca już wywolywac żeby nie urósł więcej. I tak w dniu przyjęcia będziesz miała biodra mierzone i beda sprawdzac czy dasz radę urodzic dziecko z taka waga. A przy wywoływaniu jestes cały czas monitorowana i jak będzie coś nie tak od razu biorą Cie na cc

Jestes 1,5 tygodnia do przodu wzgledem mnie. Jezeli jest w gornej granicy to ile teraz wazy?

oar843r8ab1t8zh2.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu ciaza po in vitro mialaby byc wskazaniem do CC?

A co to za wiekszy nacisk w tym roku na SN? Sorry, nie orientuje sie.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Nie jest wskazaniem, zwlaszcza teraz przy takim nacisku na porod.naturalny.
    Tzn mogą sie troszkę bardziej liczec z moimi obawami ale niestety nie jest to wskazanie.
    Kurcze to nie wiem jak to jest. W zeszłym roku dziewczyny po in vitro bez problemu dostały skierowanie na cc. To może do psychiatry po skierowanie, bo tak jak któraś z dziewczyn pisała ewidentnie widać, że się obawiasz.

Gratuluję rozpakowanym i reszcie dziewczyn szybkiego spotkania z maluchami 😉

• Danio Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:

Wskazaniem ze wzgledu na stan psychiczny po leczenou nieplodnosci, zeby osobie ktora przeszla czesto przez pieklo zaoszczedzic dodatkowych stresow.

W polsce teraz chca ograniczyc ciecia cesarsie do minimum. Zaduzo bylo procentowo ciec w stosunku do porodow naturalnych.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio jak to jest szpital z 3 stopnien i bawia sie w jakies powikłane ciąze to nikt sie zbytnio nie przejmuje odstetkiem cc. Jestem przekonana,ze jakntylko cos bedzie nie tak to Cie zetną. Zaufaj im. Gdyby to byl jakis szpital z jedynka/dwójką to bym miala obawy,bo oni maja cisnienie na sn ale nie trójki.

tka_aa lubi tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:

No właśnie też tego nie rozumiem, wszędzie się słyszy , że ciąża jak każda inna a miało by się ją jakoś inaczej ( lepiej?) traktować? Niby dlaczego...

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Danio Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Danio jak to jest szpital z 3 stopnien i bawia sie w jakies powikłane ciąze to nikt sie zbytnio nie przejmuje odstetkiem cc. Jestem przekonana,ze jakntylko cos bedzie nie tak to Cie zetną. Zaufaj im. Gdyby to byl jakis szpital z jedynka/dwójką to bym miala obawy,bo oni maja cisnienie na sn ale nie trójki.

No wlasnie moze zle.zrozumialam tego mojego lekarza. Moze on chcial mie uspokoic zeby poczekac do usg juz z waga w okolicach porodu.
    Przepraszam ze tak was dzisiaj zaspamowalam, ale chyba pierwszy raz mi nerwy puścily. Do tej pory cieszylam sie poprostu ciąża, nie narzekalam na nic.
    Dzisiaj jakas korba mi odbiła.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    No właśnie też tego nie rozumiem, wszędzie się słyszy , że ciąża jak każda inna a miało by się ją jakoś inaczej ( lepiej?) traktować? Niby dlaczego...

Mikka syty glodnego nie zrozumie, dlatego nie oczekuję ze osoba ktora nie leczyla sie na nieplodnosc to zrozumie.
    Nie mówię tego zlosliwie, nie odczutuj tego w zlej intencji.
    Jest to tak niesamowicie obciazajaca psychicznie i finanfowo procedura, ze czlowie jest czasami na skraju szalenstwa.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Jestes 1,5 tygodnia do przodu wzgledem mnie. Jezeli jest w gornej granicy to ile teraz wazy?
    Ostatnie usg miałam w 37 tygodniu i mial wtedy 3659 g

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciaza po in vitro jest czesto teudniejsza pod wzgledem psychicznym. Wyobrazcie sobie lata staran, kilkanascie nieudanych prob inseminacji cczy in vitro lub poronien. Kobieta jest w duzo gorszej kondycji psychicznej.

Jesli chodzi o tokofobie to z yeho co sie orientowalam trzeba miec udokumentowana historie choroby. No chyba, ze znajdzie sie kogos kto wystawi za kase. Ale z tego co wiem to na kfalifikacjach do cc w szpiyalu tez zycza sobie historii choroby.

Karola i sylka bardzo dobrze piszą, bardzo madre i uspakajajace slowa! Brawo dziewczyny!_

• Danio Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Ostatnie usg miałam w 37 tygodniu i mial wtedy 3659 g

Czyli teraz jakies 4 kg moze byc.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Drobinka91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciocie, proszę nie cytujcie. ❤ Jestem Aleksander, urodziłem się równo o 1 w nocy, ważyłem 3 kg i mam całe 54 cm wzrostu. Jestem grzecznym chłopcem, a bynajmniej sie staram. Poznajemy się dopiero z rodzicami, więc czasem nie rozumieją o co mi chodzi.. Ale za to z cyca ładnie umiem jeść i mama póki co ma pod dostatkiem pokarmu! 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 10:58

AgaSY, Danio, Sylka135, Casjopea, tka_aa, mikka86, KasiaLukasia, xgirl, JaSzczurek, 33Sylwia, Eluska, Lady_Dior, Emma_, Messy92, Alrauna1987, Kamsza, LidziA89, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Casjopea Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Casjopea i co rozkreca się?
    Tak, ale tylko sranie 🤣

tka_aa, xgirl, Sylka135, 33Sylwia, Emma_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio kazda kobieta boi sie o dziecko tak samo. Te ktore nie maja problemu z zajściem wcale nie czuja sie lepiej i bezpieczniej. To nie jest tak,ze ja nie ta ciaza to bedzie inna.
    No a wracajac do stresu.to masz prawo świrowac,ja mysle ze lekarz woe co robi. I tak jak pisałam wyżej,w trójkach nie pieprzą sie w porody sn na siłe. Tam odsetek cc czasem jest w granicach 70-82% dlatego ze oni mają cięższe przypadki

Danio, mikka86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio jak będziesz na oddziale i lekarze uslysza o Twoich obawach i poznaja Twoja historie to dołoża wszelkich starań żebys czula się komfortowo. Nie beda ryzykować jesli uznają ze cos z dzieckiem lub Tobą może być nie tak

Danio, tka_aa lubią tę wiadomość

• Danio Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka cudny Aleksander :) kurcze odrazu pokarm. Jaki sukces!!!
    Jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:19

oar843r8ab1t8zh2.png
‹‹ 1546 1547 1548 1549 1550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ