X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Alrauna my podcinalismy naszej coreczce wedzidelko ale i tak nie bardzo pomogło to w rozkreceniu laktacji. No ale jakośc ssania według doradcy laktacyjnej niby się poprawila.

Pokarm mi sie pojawił, połozna dzisiaj sprawdzala jak wyglada sytuacja ale mam strasznie poranione brodawki ponoc przez wedzidelko. Chociaz lewa piers dosyc ladnie lapie a o wiele gorzej prawa. Moze to kwesti wprawy? Zalezy mi na karmieniu cycem dla dobra małego.

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaruna dzieci czesto wola jedna piers od drugiej. Maja swoja ulibiona i tyle ale przystawiac trzeba po równo do kazdej ale....sa kobiety ktore karmiły tylko z jednej

Alrauna1987 lubi tę wiadomość

• Danio Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chodzi o to że najprawdopodobniej moje dziecko jest bardzo duże. Jutro poznam dokładna wagę, ale 22 czerwca już ważył 3500 gr. To 95 centyl byl już. Boję się ze pomimo bardzo duzej wagi uprą się na poród naturalny.
    Ja bardzo chciałam rodzić naturalnie ale nie w sytuacji kiedy dziecko jest w 95 centylu. Naprawde w tej sytuacji boję sie bardzo o zdrowie synka i o swoj stan po porodzie. Wiem ze mozna urodzic kazde dziecko, nawet najwieksze, tylko czy dzkecko bedzie zdrowe a matkaa ie będzie kaleką urologiczno-ginekologiczna...

Najgorsze jest to, ze teraz jest straszny nacisk na porod naturalny.
    Boje sie ze dziecko wyjdzie na usg np 4150 a wskazanie do cc jest od 4200. Doliczajac mozliwosc błędu 500 gr to masalra jakaś. I teraz jak trafię na lekarza ktory się uprze na porod naturalny.

Nie wiem co robic. Z jednej strony bie chcę sie awanturowac a z drugiej strony tu chodzi o zdrowie dziecka i moje

oar843r8ab1t8zh2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna ale powiem Ci ze my nie zalujemy ze jej podcielismy jak miala ok 2 tygodni, bo pediatra nam mówiła że czasami w późniejszym wieku trzeba podciac bo dziecko może mieć problem z mową. A tak to już jest z głowy i już tego nie pamięta 😉

Alrauna1987 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio a co na to Twój lekarz? Moze mógłby "pogadać" z kolegami ze szpitala?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea i co rozkreca się?

• Danio Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Danio a co na to Twój lekarz? Moze mógłby "pogadać" z kolegami ze szpitala?

Moj lekarz pracuje w tym szpitalu, ale jak z nim rozmawialam to narazie utrzymuje ze waga dziecka jak na daną chwilę jest prawidlowa (3500 gr). Tyle ze to bylo 2,5 tygodnia temu.
    Jakby nie słuchał co mówię.
    Troche czuję się zostawiona sama sobie.
    Naprawdę boję się tej wagi dlatego jeszcze robie to usg przed szpitalem.

Moze Wy doradzicie mi coś mądrego? Pomóżcie.Jestem strasznie pogubiona.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zostane nierozpakowana i wcale sie nie zapowiada.

Casjo, ja niestety cos czuje, ze Cie jutro zawiode :(

Echh, nie wiem co sie ze mna dzieje. Moglabym jesc, ejsc i jesc. A ze wzgledu na cukrzyce nie moge jesc bez przerwy :(

Jutro eizyta u gina, zobaczymy co mi powie. Kurcze nie chce isc do szpitala, zeby sobie w nim lezec i wywolywac na sile jak jeszcze mozna.poczekac :(

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Moj lekarz pracuje w tym szpitalu, ale jak z nim rozmawialam to narazie utrzymuje ze waga dziecka jak na daną chwilę jest prawidlowa (3500 gr). Tyle ze to bylo 2,5 tygodnia temu.
    Jakby nie słuchał co mówię.
    Troche czuję się zostawiona sama sobie.
    Naprawdę boję się tej wagi dlatego jeszcze robie to usg przed szpitalem.

Moze Wy doradzicie mi coś mądrego? Pomóżcie.Jestem strasznie pogubiona.

Danio, i tak ocenia wage dziecka na.usg w szpitalu i beda sie nia kierowac. Blad pomiatu moze byc w dwie strony na plus i na minus. Ja np tydzien temu w poniedzialek na jednym sprzecie miala wage na 3100 a 3 dni pozniej na innym 2700. Mysle ze to wqzenie dziecka w 3 trym to takie na "slowo honoru". Tez.mam dylemat z pojsciem do szpitala. Bo ogolnie zalozenie bylo takie ze w skonczonym 39 tc indukcja ale babeczka ze szpitala od prenatalnych zasugerowala zebym poszla do szpitala w 38. Tylko po co? A Ty Danio nie rodzisz w Wawie, prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio a może szybka wizyta u psychiatry? Zeby wpisal tokofobie? Nie wiem jak w tym roku na to patrzą, ale ewidentnie towarzyszy Ci silny strach przed porodem.

mikka86 lubi tę wiadomość

• Danio Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    Danio, i tak ocenia wage dziecka na.usg w szpitalu i beda sie nia kierowac. Blad pomiatu moze byc w dwie strony na plus i na minus. Ja np tydzien temu w poniedzialek na jednym sprzecie miala wage na 3100 a 3 dni pozniej na innym 2700. Mysle ze to wqzenie dziecka w 3 trym to takie na "slowo honoru". Tez.mam dylemat z pojsciem do szpitala. Bo ogolnie zalozenie bylo takie ze w skonczonym 39 tc indukcja ale babeczka ze szpitala od prenatalnych zasugerowala zebym poszla do szpitala w 38. Tylko po co? A Ty Danio nie rodzisz w Wawie, prawda?

Wiem ze moze byc pomylka w jedna lub druga stronę. Tyle tylko ze jezeli bedzie to pomylka w dół to male szanse ze dziecko i ja poniesiemy tego medyczne konsekwencje. Jezeli okaze sie ze pomylka jest w górę moze byc to juz dla nas sytuacja brdzo nieciekawa. Tym bardziej ze brzuszek byl o 2 centyle wiekszy od główki.
    Byc moze zaduzo sie zastanawiam, ale.musze miec jakis plan, zeby mnie w szpitalu nie zaskoczyli.
    Nie rodze w Wawie.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że tak z butami wchodzę, ale zaglądam czy JaSzczurek już po czy jeszcze przed :)

Przy okazji tylko zauważyłam pytanie o wedzidelko, więc dodam, że moja córka miała podcinane w 2 sobie życia, bo też za krótkie i mogli w przyszłosci sprawiać problemy. Szybko i po strachu. Co ciekawe ja też jako noworodek miałam to robione,więc może jakieś predyspozycje genetyczne.
    Nie wiem czy lepiej ssała, brodawki miałam poranione i trzeba było przeczekać, pamiętam, że prawa pierś bolała mnie bardziej.

Mag85, Alrauna1987 lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio rozumiem twoj strach. U mnie tez w tuch wszystkicha pomiarach jest taki rozstrzal, ze dziecko moze wazyc miedzy 2,5 a 4,5 kg co jest dla mnie jakims klockiem nie do wypchniecia. Niepokon kest ogromny ;( tez mialam taka panike kilka dni temu i jednoczesnie wkurw. Jednak chy a nic na to nie poradzimy. Nie ma cesarek na zyczenie, troche mamy nic do powiedzenia niestety. Musimy chyba oddac sie w rece lekarzy i zaufac im i losowi, ze jakos sie to wszystko uda. Trzumam kciuki, ze maly jednak nie bedzie wielkim malym czlowiekiem i wszystko sie uda sprawnie. Dla pociezzenia moja znajoma urodzila sn coreczke 4,7 chociaz jej wymierzyli na 3,9 ;) wszystko bylo dobrze!
    Aa jeszcze jak pytalam to wskazaniem do cesarki jest dysproporcja miedzy glowka a brzuszkiem, chyba 4 cm?
    Na ilu jednostkach konczysz?

• Danio Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam z jakimi wagami rodza się Wasze dzieci to też daje mi do myślenia.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio a w jakim szpitalu rodzisz? Tzn ktory stopien referencyjości? To jest jakas klinika czy zwykly mały szpital ?

• Danio Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Danio a w jakim szpitalu rodzisz? Tzn ktory stopien referencyjości? To jest jakas klinika czy zwykly mały szpital ?

Szpital kliniczny, 3 stopien referencyjnosci.
    Nie wiem czy mnie dziewczyny rozumiecie. Chcialam rodzic naturalnie, boję się cesarki, ale jezei sobie pomyśle ze dzoecko może miec 4500 gr lub wiecej to poprostu boję sie konsekwencji dla nas obojga.
    Jutro poznam wagę wstępną, ale ostatnio byłam pewna ze dziecko jest jakies w normie- cukry mam wyrownane. Wmurowano mnie jak uslyszalam 95 centyl a brzuszek 97.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio, Twoj lęk jest uzasadniony i masz do niego prawo! Nieeiedza, brak planu dobija i naprawde jest to dodatkowy niepotrzebny stres. Moze porozmawiaj z lekarzami, np tym od usg o swoich obawach, albo na KTG? Moze zapisz sie na dodatkowa konsultacje do innego lekarza? Niewtety lekarze bagatelizuja nazze obawy, bo dla nich to chleb powszedni. My mamy ogromna panike przed tym co nas czeka, przed tym czy wwzystko bedzie dobrze. Ja mam podobne odczucia ze wzgledu na wage, owiniecie pepowina i nadcisnienie. Jednak zadna z tych rzeczy na razie nie jest wskazaniem do cesarki i niestety moj ginekolog powiedzial, ze takie decyzje beda podejmowac lekarze w szpitalu na bieząco.

• Danio Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    Danio rozumiem twoj strach. U mnie tez w tuch wszystkicha pomiarach jest taki rozstrzal, ze dziecko moze wazyc miedzy 2,5 a 4,5 kg co jest dla mnie jakims klockiem nie do wypchniecia. Niepokon kest ogromny ;( tez mialam taka panike kilka dni temu i jednoczesnie wkurw. Jednak chy a nic na to nie poradzimy. Nie ma cesarek na zyczenie, troche mamy nic do powiedzenia niestety. Musimy chyba oddac sie w rece lekarzy i zaufac im i losowi, ze jakos sie to wszystko uda. Trzumam kciuki, ze maly jednak nie bedzie wielkim malym czlowiekiem i wszystko sie uda sprawnie. Dla pociezzenia moja znajoma urodzila sn coreczke 4,7 chociaz jej wymierzyli na 3,9 ;) wszystko bylo dobrze!
    Aa jeszcze jak pytalam to wskazaniem do cesarki jest dysproporcja miedzy glowka a brzuszkiem, chyba 4 cm?
    Na ilu jednostkach konczysz?

No wlasnie też wyczytalam ze 4 cm różnicy miedzy główką a brzuszkiem jest wskazaniem do cc.
    Kończę na 30 j insuliny. Boże 4700!!!!! To już armagedon.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    No wlasnie też wyczytalam ze 4 cm różnicy miedzy główką a brzuszkiem jest wskazaniem do cc.

To i tak niezle z insulina, mi sie udalo zatrzymac na 18.
    Kolezanka po porodzie doszla do siebie szybko, wiec jest szansa w razie pomylki:)
    Dobrze, ze masz jeszcze jedno usg, moze bedziesz spokonniejsza. Daj znac po badaniu. O ktorej masz wizyte?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Że tak wtrace, a in vitro nie jest wskazaniem do cesarki? Po stopce widzę twoja historie i wiem, że dziewczyny po in vitro mogły same zadecydować czy sn czy cc ale bardziej lekarze namawiali na cc.

‹‹ 1545 1546 1547 1548 1549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ