X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Danio Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola na twoim mleku tak ładnie spał czy dokarmilas przed snem mm?

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. Niestety nie dam rady was nadrobić choć bardzo bym chciała.

Uwaga będzie opis porodu niestety dość drastyczny.

1 lipca zostałam przyjęta na oddział i miał mnie przyjmować mój lekarz, a tu patrzę ordynator przyjmuje. Już coś mi nie grało. Okazało się, że mój lekarz prowadzący nie przyszedł do pracy i nie będzie go cały tydzień. Połowa personelu nie wiedziała dlaczego. On raczej z tych ludzi, którzy chorzy do pracy przyjdą a tu takie coś. Ni i niestety cesarkę robił mi ktoś inny.

2 lipca tak jak było zaplanowane miałam CC. Anestezjolog wkuwał mi się 4 razy, bo mam wąskie przestrzenie między kręgami i nie umiał znaleźć odpowiedniego miejsca. Kiedy w końcu się udało wkuć znieczulenie nie chciało działać prawidłowo. Czekali 10 minut, bo raz jedna połowa ciała była znieczulona,a druga nie i tak na zmianę.
    Tymek tak jak Miki ułożony był pod moją krzywą kością miednicy i ciężko było go wydobyć. Lekarka już chciała użyć vacum ale drugi lekarz zdecydował, że ręcznie go wyciągnie. Przy wyciąganiu opierał mi się o żebra i niestety mam je trochę strzaskane. Kiedy usłyszałam krzyk małego rozpłakałam się z szczęścia, że z nim wszystko dobrze <3 Przynieśli mi go na chwilę do kangurowania, cudowne uczucie :)

Po cesarce miałam powikłania anestezjologiczne. Spionizowali mnie dopiero po 24h za 3 podejściem. Ból głowy, zawroty i niskie ciśnienie minęły po 2 dobach. No i czytać nie mogłam przez jeden dzień dziwne uczucie :/

Tymek jest przekochanym szkrabem <3 <3 <3 .
    Urodził się malutki ten mój okruszek 52 cm i 3505g wagi. Jest cały i zdrowy. Od samego początku na cycu karmiony. Tym razem od razu miałam pokarm i do dziś cycujemy tylko. Faktycznie z tymi sprawami za drugim razem już łatwiej. W nocy kilka razy się budzi na jedzenie i przebranie. A w dzień mały śpioszek- tylko je i śpi ;) Miki super entuzjastycznie zareagował na braciszka. Póki co jest dobrze.

Eluska, Emma_ lubią tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, że tak długo nie dawałam znaku życia. Zwyczajnie nie mam kiedy przy tych moich małych szkrabach. No i jeszcze dochodzę do siebie po cesarce. Jak mi kiedyś jeszcze raz ktoś powie, że cesarka to prostsze wyjście niż poród SN to nie wiem co zrobię.

Gratulacje dla mam, które już powitały swoje maluszki. No i trzymam kciuki za te jeszcze oczekujące :)

Emma_ lubi tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby dobrze, że wszystko dobrze się skończyło. Kurcze dobrze, że się upewnili co do znieczulenia. Czekamy na zdjecie Tymka 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy92 i Tka na którą macie lekarza? Kto dzisiaj jeszcze wizytuje?
    Kasialukasia powodzenia! Trzymam kciuki żeby już teraz poszło z góry i jednak dziecko urodzilo się w lipcu a nie grudniu 😉

Messy92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Karola na twoim mleku tak ładnie spał czy dokarmilas przed snem mm?
    Na moim,butelke dostal tylko raz w ciagu 2 tygodni . Ale przez ta długą przerwę rano musialam odciągnąć recznie troche mleka bo mialam cycki jak arbuzy. Takie wielkie i twarde i nie dal rady złapac brodawki🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby mi tego ze cc jest lepsze nikt nie wmówi. Ja rozumiem.ze jak mus to mus ale z własnej woli....nieee

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole Małemu wczoraj zapodałam espumisan,daje mu przed kazdym.karmieniem i pręży sie jakby mniej. Kurcze obawiam sie ,ze to kolki już sie zaczynają. Ale odstawilam.tez herbatki dla karmiacych bo sie naczytałam jak koper szkodzi i moze od tego tez mu lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 10:28

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Casjopea w którym tygodniu urodzilas córkę?
    Xgirl no mi też długo schodzila ta linia.
    Wszędzie mam wpisane, że 38+4. Ale datę porodu, od której to liczyli, ustalono jakoś koło 30tc, czyli totalnie bez sensu. Pierwotna data porodu była 21 stycznia, a mała przyszła na świat 30 grudnia. Czyli praktycznie 37+0

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkaa możemy przełożyć na czwartek? Bo się obudziłam z krwią pępowinowa i zestaw będę miała dopiero jutro lub najpóźniej w czw..

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, tak mówiłam, że kp było dla mnie łatwe. Było. Jacek pokazuje, że wcale łatwe być nie musi. Skubany tak się potrafi wnerwiać, że dopóki go nie uspokoisz, to nie chwyci i koniec.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Messy92 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Messy92 i Tka na którą macie lekarza? Kto dzisiaj jeszcze wizytuje?
    Kasialukasia powodzenia! Trzymam kciuki żeby już teraz poszło z góry i jednak dziecko urodzilo się w lipcu a nie grudniu 😉

Ja Mam po 15ej

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • Messy92 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Lullaby mi tego ze cc jest lepsze nikt nie wmówi. Ja rozumiem.ze jak mus to mus ale z własnej woli....nieee

Mialas trudny poród sn ? Z komplikacjami?

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie u gin wylądowałam w szpitalu z ciśnieniem 180/110 , pewnie zostanę tu trzy dni 😣, miałam nadzieję że wywołają poród ale dupa, zbijają tylko ciśnienie i robią badania

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Hmmmmm to ja chyba jakaś dziwna jestem jeżeli chodzi o CC :P Bólu brak , od drugiego dnia funkcjonuję normalnie , krwawienie bardzo małe - większe mam przy zwykłej miesiączce - nie wiem czy oni mnie tam w środku tak bardzo wyczyścili ........ 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Wczoraj była u mnie polozna bo u mnie też krwawienia brak i powiedziała ze albo jestem dobrze wyczysczona albo któregoś dnia ze mnie chlupnie wiec mam nosić podpaski cały czas 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie to ze wyszły mi kuzwa hemoroidy wielkości arbuza to tez się nie czuje jak po operacji. Nawet rana mnie nie ciągnie. Dzisiaj zdjęcie szwów. Bleee

No i mam pytanie do dziewczyn które juz urodziły. Ile wasze dzieci przybieraja? Bo moja przez sob nd i pon przybrała tylko 100g a koleżanki dziecko aż 0,5 kg. Mleka mam tyle ze samo wylatuje z cyckow. No i zastanawiam się czy mam słabej jakości mleko czy taka natura mojej Ady. Dodam że przystawiam ja co 2 godziny i w nocy tez. Pomóżcie 😂

• Adria Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie malu waży z usg 2500 g i raczej do terminu nie doczekam. 🤔

Messy92 lubi tę wiadomość

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Danio Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    A ja po wizycie u gin wylądowałam w szpitalu z ciśnieniem 180/110 , pewnie zostanę tu trzy dni 😣, miałam nadzieję że wywołają poród ale dupa, zbijają tylko ciśnienie i robią badania

Mikkka trzymaj się. Dobrze pamietam, ze ty juz bierzesz leki na obnizenie cisnienia?

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria wrote:
    Ja też już po wizycie malu waży z usg 2500 g i raczej do terminu nie doczekam. 🤔

Jaka kruszynka. Ja dzisiaj tez mam usg, tylko dzien starsza ciążę mam to bedziemy miały porównanie. 😂

oar843r8ab1t8zh2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria to wytrzymaj jeszcze trochę jak on taki malutki.

‹‹ 1550 1551 1552 1553 1554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ