X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole, ze pozwolili Ci tylko usiasc... Mnie zlapaly polozne po ubu stronach za rece i postawily na nogach, ja tylko probowalam nie zrobic w gacie😆😆

Aska wow tylko 3 razy, gratulacje dla meza😂😂

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Dziewczyny dali mi na salę laske, która urodziła przed chwilą SN, jeszcze nawet dziecka nie przywieźli, a ona już kolacje je, prysznic bierze i śmiga po oddziale jakby w ciąży nawet nie była, depresja murowana 😭😭😭

To u mnie było odwrotnie . Przywieźli dziewczynę po SN ruszać się nie mogła bo tak ją porozrywało , ja jej przynosiłam wodę i jedzenie 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

a31il5w.png

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E to mi nikt nie chciał pomoc, pokazywały jak mam to zrobić i się udało :-). Mam ogromną motywację, bo bardzo tęsknię za Starszym Synkiem i chciałabym żeby mnie w poniedziałek wypuścili :-).

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najpierw leżałam z dziewczyną po sn. Ok, śmigała jakby nie rodziła, poród trwał godzinę, ale co z tego, jak dziecko ma wadę serca HLHS czy jakoś tak i czekało na transport do innego szpitala, matka mogła z nim być tylko kilka h na dobę.
    Potem przywieźli mi na salę dziewczynę po CC, sprawniej doszła do siebie, ale miała zespół popunkcyjny i okropne bóle głowy. Kolejna współtowarzyszka też to miała. Okropność.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to zespol popunkcyjny?!😲

Ok poczytalam o tym. Jezu. No.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 19:28

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Messy92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam te historie- nie chce rodzić jednak 😬 gratuluje Kasia, ze już jesteś po. Została nas garstka a ja z dnia na dzień boję się coraz bardziej 😱😱😱 w domu dziś lodówkę myłam, ogarnęłam chatę. Klatkę schodową posprzątałam. A ta koza ani drgnie. Jutro znowu ktg mam w szpitalu 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 19:29

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Dziewczyny po CC powinny leżeć razem, a te po SN razem, myślę, że tak byłoby łatwiej :-P.
    Nie zgadzam się, ja moją koleżankę po cc wiozlam na wózku inwalidzkim na oddział noworodkowy, gdzie leżały nasze dzieci, żeby w ogóle mogła go zobaczyć. I sporo rzeczy jej podawałam, gdy była sama (mąż z dzieckiem nr 1 w chacie). Więc jako towarzyszka niedoli po sn byłam całkiem przydatna 😋
    Za to do dziś uważam za miły gest położenie nas razem gdy obydwie byłyśmy bez dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 19:34

AgaSY, Sylka135 lubią tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ masz rację, gin mi napisała, że nic z tym nie muszę robić. Natomiast zaczynam myśleć, że może jednak jest sens i logika w podmywaniu się przed pobraniem moczu, szczególnie jak robi się to w kiblu w centrum handlowym w środku dnia 👍

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy92 wrote:
    Jak czytam te historie- nie chce rodzić jednak 😬 gratuluje Kasia, ze już jesteś po. Została nas garstka a ja z dnia na dzień boję się coraz bardziej 😱😱😱 w domu dziś lodówkę myłam, ogarnęłam chatę. Klatkę schodową posprzątałam. A ta koza ani drgnie. Jutro znowu ktg mam w szpitalu 🙄
    Plus bycia po terminie jest taki, że cokolwiek by mi ktoś nie powiedział o porodzie, to i tak bardzo bardzo chcę zacząć rodzić, teraz, natychmiast :F

Messy92 lubi tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja weź Ty się kobieto ogarnij z tym wiecznym poczuciem winy 😃 Z tego co piszesz Mikołaj ma się całkiem nieźle, cc oraz mm go nie zabiły i nawet o zgrozo rozwija się prawidłowo. Oczywiście nie żebym nie rozumiała takiego zjebanego i bezsensownego poczucia winy, ale że sama miałam je długo z powodu takiego, że mojemu dziecku nie rozprezylo się jedno płuco (z pewnością to była moja wina) oraz że musiałam ją dokarmiac jakiś czas mm (do dziś pamiętam jak jakaś życzliwa dusza mi powiedziała, że jak to dobrze, iż żyjemy w takich czasach! Bo np w średniowieczu to bym zaglodzila własne dziecko bez mm), to doskonale Cię rozumiem i naprawdę żyje się bez tego lepiej 😉

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Plus bycia po terminie jest taki, że cokolwiek by mi ktoś nie powiedział o porodzie, to i tak bardzo bardzo chcę zacząć rodzić, teraz, natychmiast :F
    A ja jednak jeszcze nie jestem po terminie i co nowy opis porodu to zastanawiam się czy mi tak strasznie spieszno 😋 Ale spoko, jutro młoda znowu mi przylutuje w brzuch i chęć rychlego porodu zapewne gwałtownie powróci.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, dziewczynki to są jednak skomplikowane. Dzisiaj moja np obudziła się obrażona na tatę. Chuj wie o co i dlaczego, ale dopiero pod wieczór jej przeszło 🤨

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja ma jakąś misje w tym poczuciu winy😁Materace i poczucie winy,dwa zboczenia😁
    Ja tez nie widze podstaw,zeby rozdzielac te po sn po cc,z tym ze sa czesto rozdzielane jak jest taka mozliwosc bo pacjentki po cc wymagaja intensywniejszej opieki i lepiej je miec "w kupie" a nie biegac od sali do sali bo sa rozproszone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 19:48

• mikaja Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo to prawda - mój Mikołaj ma się zapewne lepiej, niż niejedno dziecko ze 100% kp - na pewno zdrowotnie. Pomimo tych antybiotyków i całego gówna w pierwszych 15 miesiącach życia wyprowadziliśmy go naprawdę do fajnego stanu :P Aczkolwiek teraz się martwię, bo nam spadł z 25-50 centyla wagowego na 9 prawie :P nic to dziecko nie przybiera na wadze, ale w sumie co się dziwić, jak on na dupsku nie usiedzi sekundy, a jak nawet siedzi, to gada jak najęty tak, że jadaczką spala milion kalorii :D
    Dla mnie to jest tak, ze ja rozumnie wiem, ze heloł - pierdoły mam w głowie, ale emocje często biorę górę :P

Nic no... podejrzewam, że jak Hanka będzie miała z 15 miesięcy właśnie, to się to 'zrówna' w mojej głowie, o :P

Dziewoje po wydobycinach - czy Wy tez macie TAKIE zaparcia? No przecież ja mam wrażenie, jakbym rodziła za każdym razem w toalecie przy dwójce od kilku dni. Piję dużo, ale nic nie pomaga :/

• mikaja Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Mikaja ma jakąś misje w tym poczuciu winy😁Materace i poczucie winy,dwa zboczenia😁

To rodzinne zapewne - moja mama taka sama :p

A materac! matko jak ubolewam, bo się kurzy nieużywany! A młoda w TinyLove! Na takim ceratowym, niezdrowym i to jeszcze pod skosem :D

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    To rodzinne zapewne - moja mama taka sama :p

A materac! matko jak ubolewam, bo się kurzy nieużywany! A młoda w TinyLove! Na takim ceratowym, niezdrowym i to jeszcze pod skosem :D
    Uwielbiam jak życie weryfikuje plany i marzenia 😂❤️

Sylka135, xgirl lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasialukasia gratulacje! Mikka i KasiaLukasia współczuję przeżyć az mnie ciarki przeszly jak czytałam wasza relacje 😲

• xgirl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zaparc. Kupa moja jest od dnia wydobycin mieciutka i milusia <3

Oj wyrzuty sumienia chyba kazda mama zna.. Mikaja jestes super matka, troskliwa i kochajaca. Reszta jest mniej wazna.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:

Dziewoje po wydobycinach - czy Wy tez macie TAKIE zaparcia? No przecież ja mam wrażenie, jakbym rodziła za każdym razem w toalecie przy dwójce od kilku dni. Piję dużo, ale nic nie pomaga :/

Kurna, no! Ja jeszcze od cesarki dwójki nie robiłam 😒 i szlag mnie trafi. Zaparcia strasznie męczą i bolą. Pocieszam się, że przed cięciem mnie mocno przesrało przez kilka dni i może to dlatego. I do wczoraj okropne gazy.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sralam dopiero po kilku dniach, chyba jakos na 3ci dzien dopiero. Powiedziano mi, ze czesto daja cos na przeczyszczenie to tak sie zdenerwowalam, ze poszlo samo :D

f2wljw4zsg9z1tun.png
‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ