Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A my rośniemy, tyjemy, smiejemy się, gaworzymy już troszke. Mlody już nie chce tyle spac, jest ciekawy swiata, lubi się nosic
Mamy problem z brzuszkiem wiec podajemy espumisan oraz delicol. Dni jak i noce sa rozne
ale nie narzekam. Co prawda brakuje nam snu i wieczorem jak maly zasnie to padam, ale mam kolo siebie mojego synusia
Mielismy kontrole bilirubiny przed szczepienien i bylo dobrze. Uff
Odnosnie karmienia to niestety nie udalo mi sie rozkrecic na tyle laktacji by maly sie najadal wiec butelka musi isc w ruch. Ma juz faldki na rekach i nozkachwiec tyje tyje
ostatnio wazyl juz ponad 5 kg
Maz mu spiewa, a on sie cieszy i macha rekami i nogami, piekny widokniezapomniane chwile
Jak sie do niego mowi to on ma usmiech od ucha do ucha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 07:01
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Mój synus wcześniej tolerowal smoczka, teraz nie bardzo, woli piers, czasem nawet po 2h po jedzeniu, a najlepsze ze nie raz na spacerze chce cyckac a nie ma jak
Znam pobolewania i problem z kupka, przechodzę to wlasnie. Maly nie raz tak plakal a ja razem z nim ze nie mogłam mu pomoc.
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Cześć
czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć , o co chodzi z tym tekstem , ze pierwsze 2 tyg jest luz bo dziecko cały czas śpi, później zaczynaja się problemy ?? Mój mały dziś ma 11 dobę, ma w ciągu dnia czas aktywności a przed snem wieczorem jest płacz , ze nic nie działa oprócz piersi lub smoczka 🙄 ale co się stanie po tych 2 tyg? Bo nie wiem na co się przygotować? I czy w ogóle idzie się przygotować? 🙈🙈
Pozdrawiam wszystkie mamuśki
Xgirl , właśnie zobaczyłam , ze Ty już ponad miesiąc jesteś z Twoja córeczka , a pamietam jakby to było wczoraj 👀Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:02
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
nick nieaktualnyJa mam espumisan 100
Ja wcziraj mialam spa w domu. Stary wzial Stacha na szoping i spacer a ja pyk do wanny,olejki,balsam,maska na włosy,maseczka,pozniej do tej wanny dorzucialam staniki do karmienia co by sie wymoczyły ale mało ważne,pozniej wlosy zrobiłam,super bylo. Rano sie w lustrze nie poznałam🤣Kamsza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KarolaJJ wrote:Ja i tak wole placzacego niemowalaka ,ktory wisi przu cycku niz histerie 2 latka albo ciulanie drzwiami u nastolatki😂
Niemniej dzisiaj nocka książkowa. Młoda od 19 do 6:30 spała snem nieprzerwanym, a Mikołaj tylko dwie pobudki i jedna kupa. Szok 😆 Wczorajszy cycozwis był spowodowany zielonkawą kupą, którą jak zrobił to zasnął snem sprawiedliwym.
Emma cieszę się, że u Was lepiej 😘 -
Czy Wasze dzieci nadal tyle srają? Przecież to jest jakieś nieporozumienie 🤦♂️ Nie chciałam póki co zabierać Mikołaja w miejsca mocno publiczne, ale jak nie podjadę zaraz kupić pieluch to chyba mech mu będę w gacie wsadzala.
Poza tym też już ma fałdki na rączkach i nóżkach 😊 Ale nie jaram się dopóki nie zobaczę słusznego przyrostu masy ciała na wadze naszej położnej -
KarolaJJ wrote:Panna justyna nint nie wie jak bedzie pozniej 🤣 Ja i tak wole placzacego niemowalaka ,ktory wisi przu cycku niz histerie 2 latka albo ciulanie drzwiami u nastolatki😂Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Casjopea wrote:Czy Wasze dzieci nadal tyle srają? Przecież to jest jakieś nieporozumienie 🤦♂️ Nie chciałam póki co zabierać Mikołaja w miejsca mocno publiczne, ale jak nie podjadę zaraz kupić pieluch to chyba mech mu będę w gacie wsadzala.
Poza tym też już ma fałdki na rączkach i nóżkach 😊 Ale nie jaram się dopóki nie zobaczę słusznego przyrostu masy ciała na wadze naszej położnejMama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
KarolaJJ wrote:Panna justyna nint nie wie jak bedzie pozniej 🤣 Ja i tak wole placzacego niemowalaka ,ktory wisi przu cycku niz histerie 2 latka albo ciulanie drzwiami u nastolatki😂
I ja! Normalnie oddam dzisiaj córkę na przechowanie, bo już nie mam siły... Pół drogi z przedszkola ją niosłam na ręce, a drugą pchałam wózek. Płacz okrutny o byle gówno 😠
Jeszcze mój genialny mąż położył ją spać bez pieluchy. I kto to musiał rano sprzątać?? Ten dzień się kurna źle skończy dla kogoś!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:50
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
nick nieaktualnyU nas co zmiana pieluchy to kupka wiec pewnie z 10 minikup dziennie.
Te histerię malego dziecka pamiętam jak dzis,czasem minsie palcami w twarz wczepiala i darła jakby mi skóre z twarzy chciała zedrzec. Pogryzla mnie w policzek,w kciuka,w ramie,w szyje...Włosy mi chciala wyrwac,no i wyla po 3 godziny dopoki sie nie porzygała i nie padła gdzies na podlodze w kącie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 10:21
-
nick nieaktualnyJest jedna prawidłowość. W ciazy z pierwszym dzieckiem kobieta sie dziwi,czemu wszyscy mowia,ze ma wypoczac na zapas bo pozniej sie zacznie i,ze dziecko to zamieszanie itp. Reaguje alergicznie na te komentarze a pózniej szok,bo inni mieli racje ,czasu sie wysikac nie ma. Pozniej ludzie mowią,masz jedno,ciesz się, przy dwójce to sie zaczyna,mama co? Reaguje alergicznie,ze jak to tak,że przy drugim to latwiej bo sie ma doświadczenie(yhmy).Ma drugie i szok,bo w domu urwanie dupy,jedno ryczy drugie wspina sie po meblach.
Znowu pierwsze dziecko,"ciesz sie ,poki male,male dziecko maly klopot,duze dziecko duży kłopot",mama-co za gadanie,z wiekszym łatwiej ,a tu szok,im wieksze tym wiecej kosztuje i czesciej ma sie ochote je zabić🤣 -
KarolaJJ wrote:U nas co zmiana pieluchy to kupka wiec pewnie z 10 minikup dziennie.
Te histerię malego dziecka pamiętam jak dzis,czasem minsie palcami w twarz wczepiala i darła jakby mi skóre z twarzy chciała zedrzec. Pogryzla mnie w policzek,w kciuka,w ramie,w szyje...Włosy mi chciala wyrwac,no i wyla po 3 godziny dopoki sie nie porzygała i nie padła gdzies na podlodze w kącie.LidziA89 lubi tę wiadomość