Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aska1994 wrote:Kinga, współczuję 😔
Kamsza, nie daj się! Mleka masz wystarczająco, a mąż niech wspiera Ciebie i Twoje wyboru, a nie papuguje mamusię 😘
Mikka, jak Wasza nocka? Bo Jacek się jakimś supersnem nie popisał 🙄url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
KasiaLukasia wrote:Kobity czym smarujecie pupe? Ja dotychczas sudocremem ale skora wyglada na przesuszona i pojawily sie na niej malutkie, czerwone kropeczki. Macie jakis krem nawilzajacy do polecenia? W ogole to jak i czym pielegnujecie pupy swoich pociech?
Oraz pytanie za 100 punktow, jak usunąć krem zalegajacy w pachwinach? U was tez wchodzi w falde na forever i jest juz nie do wydobycia?url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
nick nieaktualnyJa niczym,jak widze czerwona pupę to smaruje linomagiem rozowym,nie uzywam niczego z cynkiem jak sudocrem. W ogole preparaty z cynkiem sa w projekcie preparatów do wycofania z rynku dzieciecego. Wg nowych zalecen powoduja rany i sa uzywane przez rodziców niezgodnie z zaleceniami czyli do zdrowej pupy. W projeckcie maja byc dostępne tylko w aptekach
AgaSY, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja nie smaruję niczym, chyba że coś się zaczyna dziać, to wtedy kremik z Bambino. Uważam, że nie ma co dawać chemii "na zaś".
Casjopea, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Mikka, ja nie wiem, ile razy teraz Jacek je. Nie liczę.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
KarolaJJ wrote:Kasia Lukasia krem wymywa sie myjką z mydełkiem,(bawełnianą najlepiej byle nie gazikiem).Musisz to robic codziennie. A pupe myj w krochmalu,wietrz i nie smaruj przez jeden dzien niczym
Robię codzienne przy kąpieli ale ze srednim skutkiem. Przykleja się w pachwinach na amen. ;/ Co tez bedzie powodem zmiany kremu codziennego. Wlasnie tez wczoraj czytałam, żeby niczym nie smarować jak pupa ladna. Ale tez i duzo, żeby zawsze, koniecznie smarować przy kazdej zmianie pieluchy. I badz tu czlowieku mądry...
-
Dziewczyny ktore mają problem z brzuszkami maluszków. Bylam wczoraj u lekarza bo mojego maluszka pobolewal brzuszek, noe byly to silne kolki ale caly czas sie pralezyl byl niespokojny, nieodkladalny się zrobił. Pani doktor przepisala debridat, wczoraj podalam pierwszy raz na noc i o dziwo mały wstal tylko w nocy, zjadl i pozzedl dalej spac. Rano to samo widac było ze go boli brzuszek po leku uspokoił się i poszedl spać. Tak piszę bo wiem po sobie że problemy z brzuszkiem to barszo męczący problem dla dziecka i mamy. moze komuś sie przyda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 09:56
-
Ja dzisiaj z pobudkami co 10-15 minut średnio 😣 kurwa, że też wiecznie musi być pod górę... starasz się o dziecko 5 lat, walczysz jak opętana, faszerujesz się gównem, a teraz patrzysz jak Ci się dziecko męczy... stryczek to za mało. Wczoraj porzygałam się z nerwów i bólu głowy...
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
KasiaLukasia wrote:Kobity czym smarujecie pupe? Ja dotychczas sudocremem ale skora wyglada na przesuszona i pojawily sie na niej malutkie, czerwone kropeczki. Macie jakis krem nawilzajacy do polecenia? W ogole to jak i czym pielegnujecie pupy swoich pociech?
Oraz pytanie za 100 punktow, jak usunąć krem zalegajacy w pachwinach? U was tez wchodzi w falde na forever i jest juz nie do wydobycia?
Ja smaruje linomagiem zielonym przy każdej zmianie pieluszki. Ja się pojawiło odparzenie to dostałam maść pośladkowa że szpitala i szybko zeszło.KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
Oraz pytanie za 100 punktow, jak usunąć krem zalegajacy w pachwinach? U was tez wchodzi w falde na forever i jest juz nie do wydobycia?
Ja smaruje na codzien linomag wit a+e (bez cynku), mozna tez zwykłą oliwka.
Jak cos sie dzieje to zielony linomag albo masc pieciornikowa. wydaje mi sie ze ta masz pieciornikowa jest lepsza na odpatzenia. Po 1 dniu smarowania pupa była juz ładna, bez zadnych zaczerwienienKasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj wyspana 😁😊powalczylam trochę wczoraj z małą. Zjadła butle o 9 a około 23 dałam jej trochę z cyca i obudziła mnie o 3.40 😁😊 później co 2h-3h do teraz
Teraz sama się obudziłam a mója Malutka śpi nadal.
U nas wiem co jest przyczyczyna że mała czasem nie chce spać. Wizyty albo nasze u kogoś albo u nas. Także narazie odpuszczam wizyty. Mała za bardzo widać to przeżywa. -
nick nieaktualnyZasada jest jedna:czysta skóra-zero chemii. Zadnych kremów. Dopiero jak jest problem to uzywa sie kosmetyków.Odparzenia powstaja nie tylko przez dzialanie moczu ale tez przez to ze ten mocz i bakterie sa "sklejone, kremami
KasiaLukasia, AgaSY, Lullaby lubią tę wiadomość
-
kinga27.30 wrote:Ja dzisiaj z pobudkami co 10-15 minut średnio 😣 kurwa, że też wiecznie musi być pod górę... starasz się o dziecko 5 lat, walczysz jak opętana, faszerujesz się gównem, a teraz patrzysz jak Ci się dziecko męczy... stryczek to za mało. Wczoraj porzygałam się z nerwów i bólu głowy...
-
nick nieaktualny
-
My smarowaliśmy raz po raz zielonym linomagiem, a tak to niczym i jednego dnia się tak odparzył, że w ciągu jednej nocy tyłek żywo czerwony i krew (pampersy babydream po raz pierwszy!!
//). Teraz za każdym razem wjeżdża linomag zielony, smaruję między pośladkami i trochę na nich, resztką tłustego palca objeżdżam pachwiny, genitaliów nie smaruję. Kąpiemy głównie w wodzie + szampon na włosy na koniec, bo mały się pluska w wannie i nie chcę, żeby mu do oczu wleciał płyn.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 12:01
-
Kinga, trzymaj się, musisz być dzielna za Was dwie 😘
Co do smarowania pupy, też nie smarowałam niczym, ale raz dwa robiły się odparzenia, stosowaliśmy Bephanten na zmianę z Linomagiem zielonym, po czym stwierdziłam że tak chyba nie może być i zostałam przy linomagu. W międzyczasie dostaliśmy receptę na zinadermin, kiedy do odparzeń doszły ranki, to jest coś w stylu sudocremu (suma summarum jest bez recepty 😉). Ostatecznie pupa wyleczona i smaruję cienką warstwę linomagu tylko po kupie.
A tak Olek jest wpatrzony w tatusia 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 10:53
mikka86, Casjopea, xgirl, Lady_Dior, Kamsza, Lullaby lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖