Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przy "zwykłej" zmianie pieluchy nie smaruje niczym, nawet nie używam chusteczek tylko wietrze dupke kilka minut, zagaduje go itd. Tylko po kupie smaruje różowym linomagiem. A jak coś się zaczyna czerwienić to wjeżdża Emolium, też mają krem na i przeciw odparzeniom. Do kąpieli też Linomag albo Emolium w zależności czy są potowki czy nie ma
. Nie wyobrażam sobie myć w samej wodzie ale tylko dlatego, że jak ja bym się umyla w samej wodzie to nadal czulabym się brudna 😁.
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
KarolaJJ wrote:Zasada jest jedna:czysta skóra-zero chemii. Zadnych kremów. Dopiero jak jest problem to uzywa sie kosmetyków.Odparzenia powstaja nie tylko przez dzialanie moczu ale tez przez to ze ten mocz i bakterie sa "sklejone, kremami
Na czerwony tylek mam krem Calendula z Weledy. Mega, dwa razy posmarowalam i jest OK. Tak to nie smaruje w ogole. Jest u nas w Polsce firma Weleda dostepna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 13:38
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AgaSY wrote:Ja przy "zwykłej" zmianie pieluchy nie smaruje niczym, nawet nie używam chusteczek tylko wietrze dupke kilka minut, zagaduje go itd. Tylko po kupie smaruje różowym linomagiem. A jak coś się zaczyna czerwienić to wjeżdża Emolium, też mają krem na i przeciw odparzeniom. Do kąpieli też Linomag albo Emolium w zależności czy są potowki czy nie ma
. Nie wyobrażam sobie myć w samej wodzie ale tylko dlatego, że jak ja bym się umyla w samej wodzie to nadal czulabym się brudna 😁.
-
Ja smarowalam od początku bepanthenem i było wszystko ok, skóra czysciutka i nawilżona, potem jakoś przestałam i jak nie smaruje niczym to pojawiają się co jakiś czas małe odparzenia więc jak widać też zależy od dziecka i jego skóry u jednego jest tak u drugiego tak
Drobinka słodko😍czym robisz zdjęcia ze taka jakość? 😍Drobinka91 lubi tę wiadomość
-
Drobinka91 ale słodziak z Olka😊
Ja mam zielony linomag i alantan plus.
Mała dostała wścieklizny i od 14-15.30 darła się wnieboglosy 🙄 Teraz śpi mi na rękach a tu trza się doić...
Kamsza i co smarowałaś małej buźkę czymś ? Moja ma tak suchą po tym trądziku,że o jeju ...
Drobinka91 lubi tę wiadomość
-
Ja Cież kurdesz wyjdę z siebie stanę obok... Nie mogę się z córką dogadać, tak od jakiegoś czasu dokucza, strzela fochy, cokolwiek od niej chcę to "nie!". Już mi cierpliwość siada. A moja psychika nie chce nawet przyjąć do wiadomości, że Jacek z charakteru może być podobny jak siostra... A tak w nią wpatrzony, że to wręcz pewne
mikka86, Kamsza, xgirl, anngelikamartaa, AgaSY, Casjopea, Lady_Dior lubią tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Lady moja to samo skora sucha na polikach i chropowata była. Lekarz wysłał mi do apteki informacje żebym mogła wykupić krem
. Nie wiem czy ten krem jest na receptę ale po 3 dniach już widziałam różnice. Nadal ma krostki ale już bardzo mało no i buźka nie jest sucha. Musiałabyś zapytać w aptece to jest taki krem. Stosuje go rano i wieczorem.
A my dzisiaj miałyśmy dzień mama i córka na wychodnym 😁😁Mała spała mi cały czas i miałam wrócić do domu na 16 żeby dać jej butle ale stwierdziłam że jak jest głodna to i z cyca zje. Oczywiście zjadła bez problemu i tak właśnie niedawno zawedrowalysmy do domu obkupione że hoho 😁😊😊 Kocham takie dni kiedy mogę zrobić coś innego niż chodzenie koło domu z wózkiem ciągle w te same miejsca. A jutro mykam do fryzjera wkoncu i czas o swoje włosy zadbać bo wizytę miałam ale ze małej się pospieszylo to niezdarzylam iść 😁😊Mam nadzieję że jutro też będzie miała taki fajny dzień jak dziś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 20:32
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Moja mała dzielna Księżniczka 🥰
[
X, teraz szyna na min 3 miesiące, kontrole usg co 2 tygodnie, później czeka nas rehabilitacja biodra i reszty żeby nadrobić zaległości rozwojowe...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 00:21
Kamsza, anngelikamartaa, Lady_Dior lubią tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Drobinka, Olek 💚
Drobinka91 lubi tę wiadomość
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
Aśka, jakie loczki 🤩
Casjopea lubi tę wiadomość
2014.06. - start
nick nieaktualny