X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w dupie 💩

Lullaby dopiero po 10latach bycia razem zdecydowaliscie sie na dziecko? Pozno. My tez :D Czemu tak? ;)

Oj dziewczyny tu pomoze tylko rozmowa bo bedziecie sie tak dalej oddalac od siebie. My tez mamy taki delikatny kryzysik za soba. Nie gadalismy o tym i juz po kilku dniach sie mega tego nazbieralo. Ja myslalam, ze on to. On myslal, ze ja tamto i tak zylismy kolo siebie bez sensu i troche wkurzeni na siebie o chuj wie co. Pogadalismy i sie atmosfera oczyscila. Jednak takie dziecko duzo zmienia w relacjach i generuje troche stresu i szybko mozna zaniedbac zwiazek.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga oby wszystko bylo z drugim biodrem ok❤️

Sylka jedziemy we trojke ale maz wraca po tygodniu a potem nas odbierze w polowie pazdziernika :) Ale bedzie szalal bez nas dziad jeden, juz to czuje 😆

kinga27.30 lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d04cd2bf2f7b.jpg
    A to z wczorajszego spaceru.

Powiem wam, ze zakochuje sie w byciu mama kazdego dnia coraz bardziej. Jestem w szoku bo to do mnie srednio podobne. Macierzynstwo to jedno z cudowniejszych doswiadczen w moim zyciu. Nigdy bym nie pomyslala :) Mala jest tak wspaniala, ze masakra. Ciagle sie smieje i piszczy, wszystko oglada i komentuje ,,a guuu!". Normalnie nie wyrabiam z kreceniem filmikow i robieniem zdjec😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 03:38

Kamsza, Emma_, Lullaby, Lady_Dior, Sylka135, KasiaLukasia, kinga27.30, JaSzczurek lubią tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 jak dobrze pójdzie to dzisiaj. Wczoraj Mikołaj miał mieć usg brzuszka ale lekarz nie dojechał i już nie zrobia. Na szczescie mamy prywatnie zaklepane to w sobote zrobimy.
    Nie wiem czy bede mogla karmic malego 😔 lekarze mowia ze mleko moze podrazniac jego chore jelitka. Od poniedzialku odciagam i mroze dzisiaj musze wszystko zabrac do domu. Mam nadzieje ze na taka pogode suchy lód da rade i 18 stopni w aucie.
    Widze że relacje partnerskie ulegaja zmianie gdy przyjdzie dziecko na swiat.
    Ja na razie nie narzekam na mojego. Od samego rana do poznego wieczoru moj z nami jest w szpitalu. Karmi malego,przewija,usypia,bawi sie z nim. Jest dobrym tata aczkolwiek patrzac na jego starszego syna nie konsekwentnym i rozpieszczajacym.
    W kwestiach sypialnianych zawsze dobrze sie dogadywalismy i teraz tez tak jest, czasami tez idziemy na kompromisy.

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia,tak już po wysypce nie ma śladu,zeszła całkiem po 3 dniach. X gdzieś Ty się podziewała?

Lullaby, Sylka135 lubią tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl z moim zaczęłam być w związku gdy miałam 21 lat. Poznaliśmy się w trakcie trwania studiów więc na dziecko wtedy to było za szybko. Potem chciałam trochę pochodzić do pracy a nie pakować się zaraz w małżeństwo i dzieci. A gdy już się zdecydowaliśmy to nie mogłam zajść w ciążę. I tak w sumie to dopiero udało się po 3 latach starań. Z resztą ja od 17 roku życia słyszałam, że będę miała problemy z zajściem w ciążę i mogę nigdy nie mieć dzieci. A teraz mam 2 wspaniałych chłopaków 😊

Alrauna trzymam kciuki za to żebyście szybko wyszli z szpitala, mały szybko wyzdrowiał i żebyś jednak mogła go karmić swoim mlekiem. A przez ten czas przerwy zamierzasz ściągać i mrozić? No i fajnie, że z chłopcem się dogadujecie i że Ci tak pomaga.

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trochę cierpliwości i zrozumienia dla tych Waszych facetów ;) Oni naprawdę na swój sposób bardzo to wszystko przeżyli, a że faceci to cieniasy emocjonalni, więc będą potrzebowali więcej czasu na dojście do siebie - oby tylko w ogóle do siebie doszli 😜 Popatrzcie ich oczami: nagle ich mała, śliczna pipeczka zmieniła się w potworne oko cyklonu, z którego wylazl nowy człowiek, była cięta i szyta, z seksownej bielizny wskoczylyscie w obszerne gacie dokładając do kompletu podpaske wielkości kajaku, z Waszych cyckow płynie mleko, a nie seksapil, pchniecie dzieckiem i na sam koniec najgorsze: zajmujecie się prawie non stop dzieckiem i jeszcze macie jakieś pretensje i roszczenia wobec nich. KOSZMAR.
    A tak serio to wielu facetów zachowuje się w ten sposób. Oni też się boją pierwszego razu. Nie mówcie, że czujecie się upodlone, czy ponizone, tylko weźcie sprawy w swoje ręce i pokażcie im, że tak naprawdę wszystko jest ok :) Tylko w swoim czasie, co nagle to po diable 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 06:47

KasiaLukasia, AgaSY lubią tę wiadomość

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny tata leży z małą to mogę trochę popisać podczas dojenia 😉

Kinga27.30 cieszę się,że z lewą nóżką lepiej i oby ta prawa "obudziła się " Trzymam kciuki za powodzenie :)
    Chyba pójdę z małą na prywatne usg bioderek,bo w Nl mi nie zrobią...

Alrauna trzymam kciuki za usg i obyś mogła karmić swoim mlekiem.

Xgirl ale piękna fotka-Flor jest taka słodziudka 😍 Rozumiem Cię doskonale-u mnie trochę podobnie,bo jestem "słabą" osobą,łatwo się poddaję a ciągnę to kpi pomimo bólu,więc jestem z siebie dumna 😊 Czasem mała chce mnie doprowadzić do szewskiej pasji ale,gdy tylko na jej ustach pojawi się uśmiech-to się rozpływam😍

Co do sexu to ja nadal nie mam ochoty-libido 0 aż doszło do tego,że mój biedny facet się aż prosi....Muszę iść najpierw na kontrolę-może potem się przemognę..

Ja teraz nie mrożę mleka przez te 2tyg.na urlopie i tatuś codziennie na zdrówko pije 😂

W środę mam wizytę u fizjoterapety-mam nadzieję,że nam pomoże.Zosia nadal nie cierpi leżeć na brzuchu-od razu jest ryk i nie chce dźwigać głowy.Jak trzymam ją w pionie do odbicia np.to nie ma problemu-twardo stawia głowę ale nie z pozycji na brzuchu.

Chrzest mamy w niedzielę w 32st. 😭 Nie wiem jak ja się pomaluję-to spłynie przecież ze mnie 🙄 Rozmawiałam z moim proboszczem i po 1,5godzinnej rozmowie udzieli nam chrztu,pozwoli by przyjaciółka była chrzestną i to bez tych papierów-po prostu uwierzył mi na słowo 😊 Długo o ślubie rozmawialiśmy,bo księża mają obowiązek zachęcać do ślubu kościelnego.Najważniejsze,że chrzest się odbędzie i chrzestnymi będą ci których sobie wybraliśmy 😊 Z 34 osób już mamy 22 w tym nie przyjdzie moja mama-naprawdę odwala jej na starość.Ona nie lubi imprez,będzie się źle czuć,bo będzie tam moje towarzystwo yyy no naprawdę oszalała a najpierw próbowała mi kit wcisnąć,że to przez upał,że będzie się pocić-jezu co za gadka 🙄To mówię, w restauracji jest klima "ale ja i tak będę się pocić" 🙄 Brak słów jak na starość zdziczała,z normalnej kobiety stała się dzikuską.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 06:50

kinga27.30 lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alruna życzę Wam żebyście wyszli i choroby omijały Was szerokim łukiem.przykre że podstawowe badania trzeba wykonać na własną rękę bo ktoś nie dojechał...
    Xgirl rodzice już pewnie nie mogą się doczekać wspólnego czasu z Tobą i wnuczka.A Twoja siostra mieszka blisko rodziców? ale fajnie, że w tym samym czasie zostalyscie mamami.
    Co do męża to my dużo że sobą rozmawiamy.codziennie chodzimy razem na spacer itp tyle tylko że zaczynamy mieć inne potrzeby np ja marzę o samotych zakupach a on chciałby odpocząć po pracy. Z zewnątrz wyglądamy na bardzo szczęśliwe małżeństwo, ale przez to że on nonstop narzeka jaki jest zmęczony i do tego te jego chaotyczne działania powodują że w moich oczach nie jest już tym mężczyzna w którym się zakochałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady super, że trafiłaś na fajnego księdza i udało się załatwić formalności.Co do Twojej mamy to masz rację z tym wiekiem bo moja też próbowała się wykręcić😉

• Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby wrote:
    Xgirl

Alrauna trzymam kciuki za to żebyście szybko wyszli z szpitala, mały szybko wyzdrowiał i żebyś jednak mogła go karmić swoim mlekiem. A przez ten czas przerwy zamierzasz ściągać i mrozić? No i fajnie, że z chłopcem się dogadujecie i że Ci tak pomaga.

Tak,bede sciagala i mrozila zeby mi laktacji nie trafilo. Jak wyjdziemy to skonsultuje sie z pediatra od kiedy moge wlaczac. Najpierw bylo powiedziane na 24/48h i z tego zrobily sie 4 dni...

Malwa1333 lubi tę wiadomość

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady dior mama faktycznie dziwnie się zachowuje. Mieszkasz blisko niej, mozesz ją odwiedzic? Takie mogą być początki depresji, lepiej tego nie bagatelizować.

Casjo dzieki wielkie za twoje slowa :) Masz duzo racji. Moj chlop jest naprawdę dobrym egzemplarzem. Bardzo o nas dba, robi wszystko co mu każe (jak to brzmi... :) no ale taka prawda), pomaga mi z czym tylko chcę. Sam co prawda na nic nigdy nie wpadnie i trzeba mu wszystko powiedzieć, no ale trudno i tak jest fajnie. Moze faktycznie pora wziac "sprawy" w swoje ręce ;) Spróbuje wygladac mniej obrzydliwie niz na codzien i zadzialam cos moze w weekend.

Xgirl, ale ja gadam z moim chlopem. Tylko, ze on wszystko obraca w zart, albo widzę, ze chce uciec... Chlopisko moje nie opamowalo jeszcze sztuki konwersacji. On sam mowi, ze moze jakis seksik, ze juz sto lat minęło od ostatniego razu ale nic z tego gadania nie wynika :) A ja bym chciala, zeby on jak ten Bohun, z pasją, gwaltownie... I zawsze tak było, ja bylam sterem w zyciu, ale on kapitanem w łóżku. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 08:10

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia! Piąteczka! Mój to samo, przebiera Małego - po co ma wyrzucać pieluchę albo zanieść ciuchy do łazienki? Kładzie spaç Starszaki- po co im dawać piżamy? Niech śpią w tych ciuchach, co chodzili cały dzień. Zawozi Cypriana do przedszkola? To zawozi, nie było mowy przecież, że Cypis ma umyć zęby albo żeby tata sprawdził, czy spodni tył naprzód nie ubrał. Więc niby pomaga, ale muszę pilnować, żeby zrobił to od a do z.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, fajnie że trafił się taki spoko ksiądz do dogadania 🙂 Alrauna, trzymam kciuki za dzisiejsze wyjście!!

Mikka, czyli wirus zażegnany? Jak dzisiejsza nocka?

A seksy... Mój już się próbował dobierać, ale wybrał najgorszy moment z możliwych, kiedy padałam na twarz dosłownie i jeszcze Jacek miał swój napad wtedy, 2h go na rękach nosiłam, chciałam żeby go mąż na chwilę przejął, ale był zmęczony. Jak przyszłam do łóżka to nagle się obudzil😂

A w ogóle, przyszła nam wczoraj zmywarka. Hurra! Bo moja ręczna zmywarka ostatnio w ciągłym niedoczasie, zlew cały zawalony, a żeby coś ugotować, to i tak musiałam sobie najpierw umyć (ni sztućca więcej, on za mnie prania nie robi 😛).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 08:27

Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, zapomniałam spytać, macie jakieś dobre sposoby na pozbycie się brzydkich zapachów z kanapy? Monika się nam posikała i mimo moich starań dalej to czuć 😒

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ale tu poważne tematy..🤭 My też jeszcze nic nie robiliśmy, nie byłam jeszcze na kontroli, poza tym naprawdę czuję się zmęczona po całym dniu i wcale nie mam ochoty.. Całe szczęście, że mąż ciągle na mnie patrzy z "wow" w oczach i mi to mówi, szczególnie teraz po ciąży, więc chęci są, ale siły brak. 🙈 no i tak jak mówicie, będzie na pewno ciężko się przemóc po takiej długiej przerwie..już z pół roku na pewno 😱

X, śliczna córeczka, a Ty widać że zakochana po uszy ❤

Aśka, może spróbuj jakiegoś specyfiku na mocz dla kotów? 🤷‍♀️😁

Lady_Dior A z jakiego powodu masz wizytę u fizjo? Pytam, bo ja byłam z małym wczoraj 🙂

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,Aśka na to wygląda ,że po wirusie ani śladu,chuj wie co to było. Dzisiejsza nocka też jedna z niewielu lepszych w ostatnim czasie, także do przodu 🙂

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    A, zapomniałam spytać, macie jakieś dobre sposoby na pozbycie się brzydkich zapachów z kanapy? Monika się nam posikała i mimo moich starań dalej to czuć 😒
    Wyrzuć i kupić nową 😉😂

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl i znowu muszę być oburzona. Kolejne dziecko na dworze BEZ CZAPKI 🤦‍♂️
    😂

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Wyrzuć i kupić nową 😉😂

Jak Monika się na dobre pogodzi z chodzeniem do łazienki 😂 teraz to nie ma sensu 😂

Moja mała dziewczynka właśnie pojechała na dzień adaptacyjny. Dzisiaj tylko 2h i to z tatą na sali, ale jestem ciekawa, jak się będzie zachowywać ten szogun 😂

‹‹ 1766 1767 1768 1769 1770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ