Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady_Dior wrote:Casjopea ja też dziś bioderka-powodzenia
Drobinka91 dasz radyJa odwrociłam głowę i ryczała z małą 😂
Lady_Dior, kinga27.30, Sylka135, Kamsza lubią tę wiadomość
-
KasiaLukasia wrote:A orientujecie się po jakich szczepionkach najczęściej zdarzają się powikłania, na jaką chorobę albo po której dawce? Np, że po pierwszej dawce na pneumokoki u 99,9 procent dzieci jest ok, a po czwartej dawce na powiedzmy koklusz tylko 97 procent jest ok. Czy są jakieś badania które szczepienia, czy też na które choroby są bardziej ryzykowne niż inne? Pewnie nie ma, ale z ciekawości zapytam.
Reszta ok.
-
KasiaLukasia u nas u Mikołaja po 2 dawce pneumokoków la gorączka i płacz przez 3 h. Tak poza tym nie miał ani obrzęków, ani gorączki tylko senny był przez 2 dni. Co do fachowych badań to nie wiem.
Drobinka91, Casjo napisałam, że przynajmniej rok był chciała karmić a u mnie w środowisku nie jest to popularne,dlatego założyłam że kogoś to może zszokować wybaczcie 😊 Mikołaja karmilam 14 miesięcy 😁 -
nick nieaktualny
-
U nas po pierwszej dawce 6w1, pneumokokach i rota nie działo się nic. Brak gorączki, płaczu, nie było obrzęku ani bolesnych nóżek. Na szczęście! I tak się zastanawiałam, czy to może po prostu takie szczepionki po ktorych zawsze jest ok, a reakcje są np po kolejnych dawkach dopiero. Stąd me pytanie.
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 15:49
Emma_, Sylka135 lubią tę wiadomość
-
Drobinka91 moja po 6w1 i pneumokokach przespala cały dzień i noc-innych objawów brak.
Ja już siedzę w poczekalni-umówiona na 15.40 a lekarz ma być o 16🙄
Aska1994 mam podobny problemMoja córka ma śmierdzące bąki od dwóch dni a od 3dni nie ma kupy
Nie muszę pisać jak mnie to stresuje
Dziwne,żeby tyle czasu kupy nie było na mleku mamy...Też się zastanawiam,czy to wina mojego odżywiania...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 16:01
-
A moja ma śluz w kupie, nie w każdej ale w jednej dziennie. Miała któraś z tym problem?
-
LadyDior Antek też już chyba z 5-6 dni nie robił kupy i ma wzdęcia
Zawsze robił z 10 na dzień, a teraz tak nagle raz na kilka dni taką porządna strzeli, ale nie boli go brzuszek, normalnie się zachowuje, nie wiem 😏 -
Z tą karuzelą to oszaleje 😡😡już mam kupione akumulatorki, 2 razy ją włączyłam i nie działa 😡do tego żeby było mało przed tym jak baterie padły to przestała się kręcić. Normalnie aaaaaa... 😡😡😒
-
Angelika, serio? Moja dalej leci na bateriach, które pierwsze kupiliśmy. I jeszcze nie szwankuje.
Lady, Jacek robi codziennie kilka kup, większość się pieni, ale są dni, że bąki go wybudzają albo brzuszek boli. I dużo ulewa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 17:37
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
LidziA89 wrote:A moja ma śluz w kupie, nie w każdej ale w jednej dziennie. Miała któraś z tym problem?
Ja miałam ( mam nadzieję że już nie będzie ) przez 4 tygodnienie wiem czy pomogła dieta czy przewód pokarmowy już dojrzewa
czy po prostu moja tak ma i tyle . U dziecin karmionych piersią tak może być .
A jeszcze więcej śluzu było po szczepionce na rotawirusy i zielone kupy na maxa .
-
KarolaJJ wrote:U mnie wszystkie karmia do 2 rż
My mieliśmy dwie wizyty u położnej w pierwszym tygodniu życia, potem w 3 i 6 tygodniu w przychodni a teraz idziemy na 3 miesiąc dopiero. Ale ogólnie nawet w szpitalu nikt mi nie pokazał jak dziecko przewinąć, wykąpać, zero rad co do opieki, wszystko sami ogarnialiśmy -
Lullaby wrote:KasiaLukasia u nas u Mikołaja po 2 dawce pneumokoków la gorączka i płacz przez 3 h. Tak poza tym nie miał ani obrzęków, ani gorączki tylko senny był przez 2 dni. Co do fachowych badań to nie wiem.
Drobinka91, Casjo napisałam, że przynajmniej rok był chciała karmić a u mnie w środowisku nie jest to popularne,dlatego założyłam że kogoś to może zszokować wybaczcie 😊 Mikołaja karmilam 14 miesięcy 😁
Tak jak ja Izę
Lullaby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie kołyska też działa 👍 nawet z nogami w rozkroku 💛
Emma_ lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
KarolaJJ wrote:Maly mi dzisiaj daje tak popalic,ze mam dosyć. Non stop ryk. Ocipieje
Moja dzisiaj też ma kumulację... W dzień spała 3x 30 min teraz cyckuje i mam nadzieję, że po kąpieli odpadnie... ✊
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Lady, Angelikamarta- dla pocieszenia powiem Wam, że to normalne, że na mleku mamy może nie być przez tyle dni kup, układ trawienny zaczął pracować 🙂
Olek też od jakiś 2 tygodni robi kupy co 3-4 dni, ale jest normalny, nie męczy się ani nic. Po prostu zaczęły nasze dzieciaczki trawić, nie ma się czym martwić. 😉
Ale jak już zrobią, to aż strach wziąć się za przewijanie co? 💩🤯😁😁
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖