Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lullaby wrote:Drobinko ja też jestem uziemiona, bo Tymek to strasznie cycusiowy chłopak. Czasem uda mu się smoczek dać ale to tylko na kilka sekund na sen i tyle. Mnie też omija większość fajnych wydarzeń. Np dzisiaj na urodzinach albo karmiłam albo chodziłam na spacery żeby Tymek mógł trochę pospać, bo w sali na urodzinach pełno dzieci i strasznie głośno było. A inni kaweczka, ploteczki ehhh.
A ile zamierzasz karmić?
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
KarolaJJ wrote:W calokształcie on mi sie wydaje jakis nietolerancyjny albo alergiczny...Dalabym sobie glowe uciąćurl=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
JaSzczurek wrote:Poczytaj o alternatywnych sposobach karmienia - strzykawka, kubeczek medela, kubeczek doidy, kieliszek, łyżeczka. Trochę z tym pieprzenia, ale ogólnie tak się powinno niby dokarmiać przy kp. Mój z butli lovi medical i z medeli calma bez problemu pije, ale staram się ograniczyć podawanie z butelki i proszę partnera, żeby w miarę możliwości podawał z kubeczka albo strzykawki, bo boję się zaburzenia odruchu ssania, którym tak straszą na grupach kp a wychodzić będę całkiem często, bo zapisałam się na kurs, mleko mam pomrożone, więc luz.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Drobinka91 wrote:No przykre to jest, bo mąż nie raz próbował też mnie gdzieś wyciągnąć, no ale nie da się. Ale musimy jakoś wytrwać 🙂 Czym jest te kilka/kilkanaście miesięcy przy tylu latach co nas czeka 😅
A ile zamierzasz karmić? -
Mikka Ala tez ma takie cuda, na buzi jej to wyskakuje, na klatce piersiowej, kiedys miała tez na przegubach rak. Pojawia sie na kilka dni, znika i znowu wraca. Pediatra powiedziala, ze wyglada to na skaze bialkowa i kazala odstawić bialko na dwa/trzy tygldnie i zobaczyc co będzie. I tak szczerze to na razie nic się nie zmienilo. Na poczatku diety wszystko ładnie zeszlo i pomyslam, ze to byl strzal w dziesiątkę ale dzisiaj np ma wysyp na klatce i na buzi tez troche krostek... Wiec no nie wiem czy to na pewno skaza, czy nie alergia na cos innego. Gdzie sie robi takie badania na skaze? Mozna podjechac gdzies i zrobic prywatnie?
-
nick nieaktualny
-
KasiaLukasia wrote:Mikka Ala tez ma takie cuda, na buzi jej to wyskakuje, na klatce piersiowej, kiedys miała tez na przegubach rak. Pojawia sie na kilka dni, znika i znowu wraca. Pediatra powiedziala, ze wyglada to na skaze bialkowa i kazala odstawić bialko na dwa/trzy tygldnie i zobaczyc co będzie. I tak szczerze to na razie nic się nie zmienilo. Na poczatku diety wszystko ładnie zeszlo i pomyslam, ze to byl strzal w dziesiątkę ale dzisiaj np ma wysyp na klatce i na buzi tez troche krostek... Wiec no nie wiem czy to na pewno skaza, czy nie alergia na cos innego. Gdzie sie robi takie badania na skaze? Mozna podjechac gdzies i zrobic prywatnie?url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
mikka86 wrote:Ma jeszcze na dekolcie takie chropowate pojedyncze krostki ale już nie rumien
No to wlasciwie identycznie jak u mnie. Teraz akurat nie tak nasilone ale różnie bywa. Czasami na buzi jest rumien rano, a po kilku godzinach znika. No pediatra nie zlecila nam badan, zrobila wywiad z ktorego wynikalo ze ja tez mialam w dziecinstwie skaze i kazala na jakis czas wyeliminowac bialko. Tylko ze efekty sa marne, wiec chyba zrobię te badania na własną rękę bo po co sie niepotrzebnie katować dietami, jak sie okaze, ze dziecko swietnie toleruje bialko, a alergie ma np na plyn do prania. U nas to nie jest jakos bardzo nasilone wiec podchodzę do tego na luzie, ale zobaczymy jak będzie w przyszlosci.
-
A i offtopic, kupiłam karuzele... Oczywiscie ufo z samolotami
Czekamy na przesyłkę, ciekawe czy u nas tez sie sprawdzi. Wizualnie tak srednio mi sie podoba. Fajniejsze sa moim zdaniem te mniej plastikowe, z pluszakami czy w pastelowych kolorach... No ale to nie karuzela dla mnie, dziecku ma sie podobać, a z Waszych opinii widać, ze maluchy zachwycone
-
mikka86 wrote:Oby tylko to nie była alergia na sierść 😭😭
Nieeee. Alergia na siersc objawia sie niezytem nosa, lzawieniem i problemami z drogami oddechowymi. Krostki i sraki to nie to, to musi byc zarcie. Jak nie bialko to może kakao? Przyznaj sie mikka, wpieprzasz czekolade az milo?Orzechy, jaja, drob?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 11:00
-
KasiaLukasia wrote:Nieeee. Alergia na siersc objawia sie niezytem nosa, lzawieniem i problemami z drogami oddechowymi. Krostki i sraki to nie to, to musi byc zarcie. Jak nie bialko to może kakao? Przyznaj sie mikka, wpieprzasz czekolade az milo?
Orzechy, jaja, drob?
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]