Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
KarolaJJ wrote:Stachu zaczął rozpoznawać cyca, ja go widzi to przebiera nogami i ciamka😂 jak slyszy odpinanie stanika to juz chce ssać. Smieszne to takie😁
I tak fajnie już się śmieje i gada.. No uroczy jest ❤️
Byliśmy dzisiaj na zamkniętym placyku zabaw i było super. Zupełnie bez krzyku, płaczu i jakiejkolwiek awantury. Iza zachwycona, Mikołaj uśmiechnięty.. Czego chcieć więcej 😃 -
KasiaLukasia wrote:Tak, nas tez czeka wkrotce wyjmowanie kokona. W wozku mialam drugi i tez juz musialam wyjac, bo mi sie dziecko powoli przestawalo mieścić. Ale z lozeczka bedzie gorzej. I to wyrko wydaje sie teraz takie twarde. Ale to jeszcze ze dwa/trzy tygodnie, tak mysle.
W ogole moja mala jak zapada juz w taki gleboki sen to zawsze odwraca glowke na prawą strone i spi na plecach. Wydaje mi się to dość normalne, bo sama tez spie w identycznej pozycji. Czy Wy na sile potem ukladacie swoje dzieci do snu (albo przekladacie jak juz usna) naprzemiennie na obydwu policzkach, bokach? W dzien zwraca głowę w obydwie strony, choc i tak preferuje prawą. Ale kazdy czlowiek preferuje jakas stronę, wiec nie wiem czy jakos to korygowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 20:15
-
KasiaLukasia wrote:
W ogole moja mala jak zapada juz w taki gleboki sen to zawsze odwraca glowke na prawą strone i spi na plecach. Wydaje mi się to dość normalne, bo sama tez spie w identycznej pozycji. Czy Wy na sile potem ukladacie swoje dzieci do snu (albo przekladacie jak juz usna) naprzemiennie na obydwu policzkach, bokach? W dzien zwraca głowę w obydwie strony, choc i tak preferuje prawą. Ale kazdy czlowiek preferuje jakas stronę, wiec nie wiem czy jakos to korygowac.
Ja za dnia pilnuję, żeby leżał we wszystkich możliwych konfiguracjach, a w nocy pół na pół. On sam się odwraca do właściwego cycka (karmię na leżąco), ja się tylko okręcam prawo lewo przerzucajac nad sobą dziecko 😜 Staram się pilnować, żeby odbił, ale jak jestem wyjątkowo mało przytomna to kładę go po karmieniu sobie na klatę i wówczas zwykle odbija w ten sposób, a ja już smacznie śpię 👍
Masakra, zobaczcie jak różni się taka moja przeciętna noc od mamy "bawiącej się" w kpi.. Ja ani razu nie wstaję, nawet nie budzę się do końca. Jeszcze raz - ogromny szacunek dla Was dziewczyny!
Emma_ lubi tę wiadomość
-
KarolaJJ wrote:https://sprzedajemy.pl/kobaltowa-olowkowa-sukienka-midi-z-ciekawym-marszczeniem-czeladz-2-7cf768-nr57800674
Takie cuś. Ale mojego brzucha i tak nic nie ukryje, wina ciąży, po 1ej zgubiłam w pasie 10 cm z fizjoterapeuta. Teraz jest powtórka. Wszystko się rozlazlo, a mięśnie to same flaki. Do tego teraz skóra jest okropna
.
Macie jakieś dobre specyfiki do ujedrnienia skory?Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Jaszczurek nie wiem ile on waży bo już trochę nie był wazony
Ostatnio chyba w polowie/końcówce sierpnia i wtedy miał (jak się nie mylę) 7100 dlatego teraz obstawiam że na pewno ma te 8kg ponad 😆ciekawa jestem, w piątek mamy szczepienie to może mi go zważąJaSzczurek lubi tę wiadomość
-
Angelikamarta ale tak serio to ja też nie kumam jak można mówić patrząc na Michelina, że masz kijowe mleko 😂😂 Wada wzroku Adrii i wszystkich jej dzieci razem wziętych plus moja to pikuś w porównaniu do piz*y w oczach Twojej teściowej 😁
JaSzczurek, Emma_ lubią tę wiadomość
-
Casjopea wrote:😂😂 Wada wzroku Adrii i wszystkich jej dzieci razem wziętych plus moja to pikuś w porównaniu do piz*y w oczach Twojej teściowej 😁
Hahaha.
-
KasiaLukasia staraj sie w ciagu dnia siedziec kolo niej, pokazywac zabawki, mowic itp itd z tej drugiej mniej lubianej strony
Moja tez tak spala na prawej strone i fizjo tak nam kazala robic.
-
Casjo hahah 😆😆ona jak coś palnie to nie wiem czy się śmiać czy płakać
Uwaga teraz hit
Ostatnio co pisałam że nas zalało itd to okazało się że sąsiad z góry musiał coś wciepnac i zatkal pion, a ta cały czas twierdziła że to przez piankę do golenia i mamy jej z moim nie używać albo się golic w misce 🤣bo ona się w rurze zbryla🤣🤣Casjopea, Emma_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
xgirl wrote:KasiaLukasia staraj sie w ciagu dnia siedziec kolo niej, pokazywac zabawki, mowic itp itd z tej drugiej mniej lubianej strony
Moja tez tak spala na prawej strone i fizjo tak nam kazala robic.
Tak, w dzien macha lbem na wszystkie strony. Jak lezy na brzuchu i podnosi glowe to tez nia kreci na obydwa boki. Tylko to spanie. No ewidentnie lubi sobie chrapnać na prawo. Ja tez tak lubieAle tyle tu piszecie o skrzywionych zdeformowanych glowach, twarzach plaskich z jednej strony, garbach, ze az zaczelam schizowac! 😂😂😂😂
-
A tak z innej beczki to byliśmy sobie dzisiaj na tym placyku, czy tam kulkach - jak zwał tak zwał - i obserwowałam jedną panią z córką tak na oko 3,5-4 latka. I generalnie luz, nie zwracałam na nie większej uwagi gdy mała rzucała się na ziemię, rzucała wściekle zabawkami, darła się i ciągnęła mamę za włosy - wiadomo, każda z nas doświadczyła podobnych scen i nie ma co oceniać. To, że mama była zajebiscie zadbana i mega ubrana też nie można oceniać, nawet jak się przyszło w jeansach i bluzie od dresu. Niemniej mama co chwila groziła małej, że jak się nie uspokoi to pójdą do domu. Ona się nie uspokajala, a do domu nie poszły ani razu 😛 Więc mała była coraz gorsza. W końcu mama zaczęła zaleczac histerie obietnicą posiłku. I po 15 minutach walki, że ona chce słodycze, patrzę co mama robi, a ona wyciąga gerberka, daje do podgrzania w mikrofali, wciska córkę (3,5-4 lata!) do krzesełka do karmienia z Ikei i karmi ją łyżeczką. Po karmieniu bajka z telefonu (na placu zabaw..), przy próbie wyłączenia telefonu histeria. Przy wyciąganiu z fotelika histeria. No jprd.. To moja córka miesięcy 20 je sama łyżeczką, czy widelcem i siedzi normalnie przy stole..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Btw nasze spanie popoludniowe sie udalo! Dziecko obudzilo sie po godzinie jak nowe. Jutro zrobię to samo ale wczesniej. Swoja drogą jest niezlym spiochem. Idzie spac o 20, spi do 10/11 i jeszcze okazuje sie, ze musi porzadnie chrapnac w ciagu dnia, żadne tam drzemki na polgebka. Caly ojciec...
Emma_ lubi tę wiadomość