X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://sprzedajemy.pl/kobaltowa-olowkowa-sukienka-midi-z-ciekawym-marszczeniem-czeladz-2-7cf768-nr57800674

Takie cuś

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Stachu zaczął rozpoznawać cyca, ja go widzi to przebiera nogami i ciamka😂 jak slyszy odpinanie stanika to juz chce ssać. Smieszne to takie😁
    Mikołaj rozpoznaje pozycję do karmienia i jak go uloze w naszym łóżku na poduszce to leży sobie, gada i w ogóle, ale jak na płasko to normalnie najchętniej by wyszedł z siebie, żeby się dorwać do cyca. Tak samo pozycja w jakiej trzymam go na rękach - jak jest pozycja cyckowa to przyssa się do czegokolwiek co mu wpadnie w dziób.
    I tak fajnie już się śmieje i gada.. No uroczy jest ❤️

Byliśmy dzisiaj na zamkniętym placyku zabaw i było super. Zupełnie bez krzyku, płaczu i jakiejkolwiek awantury. Iza zachwycona, Mikołaj uśmiechnięty.. Czego chcieć więcej 😃

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Tak, nas tez czeka wkrotce wyjmowanie kokona. W wozku mialam drugi i tez juz musialam wyjac, bo mi sie dziecko powoli przestawalo mieścić. Ale z lozeczka bedzie gorzej. I to wyrko wydaje sie teraz takie twarde. Ale to jeszcze ze dwa/trzy tygodnie, tak mysle.

W ogole moja mala jak zapada juz w taki gleboki sen to zawsze odwraca glowke na prawą strone i spi na plecach. Wydaje mi się to dość normalne, bo sama tez spie w identycznej pozycji. Czy Wy na sile potem ukladacie swoje dzieci do snu (albo przekladacie jak juz usna) naprzemiennie na obydwu policzkach, bokach? W dzien zwraca głowę w obydwie strony, choc i tak preferuje prawą. Ale kazdy czlowiek preferuje jakas stronę, wiec nie wiem czy jakos to korygowac.
    Skoro w nocy śpi na jedną stronę, to w dzień noś ją na drugą i tyle. Jak ją gdzieś sadzasz czy kładziesz to stawaj po tej przeciwnej stronie i będzie okej. Ja nie obracam małego w nocy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 20:15

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:

W ogole moja mala jak zapada juz w taki gleboki sen to zawsze odwraca glowke na prawą strone i spi na plecach. Wydaje mi się to dość normalne, bo sama tez spie w identycznej pozycji. Czy Wy na sile potem ukladacie swoje dzieci do snu (albo przekladacie jak juz usna) naprzemiennie na obydwu policzkach, bokach? W dzien zwraca głowę w obydwie strony, choc i tak preferuje prawą. Ale kazdy czlowiek preferuje jakas stronę, wiec nie wiem czy jakos to korygowac.

Ja za dnia pilnuję, żeby leżał we wszystkich możliwych konfiguracjach, a w nocy pół na pół. On sam się odwraca do właściwego cycka (karmię na leżąco), ja się tylko okręcam prawo lewo przerzucajac nad sobą dziecko 😜 Staram się pilnować, żeby odbił, ale jak jestem wyjątkowo mało przytomna to kładę go po karmieniu sobie na klatę i wówczas zwykle odbija w ten sposób, a ja już smacznie śpię 👍
    Masakra, zobaczcie jak różni się taka moja przeciętna noc od mamy "bawiącej się" w kpi.. Ja ani razu nie wstaję, nawet nie budzę się do końca. Jeszcze raz - ogromny szacunek dla Was dziewczyny!

Emma_ lubi tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    https://sprzedajemy.pl/kobaltowa-olowkowa-sukienka-midi-z-ciekawym-marszczeniem-czeladz-2-7cf768-nr57800674

Takie cuś
    Bardzo ładna :-). Ale mojego brzucha i tak nic nie ukryje, wina ciąży, po 1ej zgubiłam w pasie 10 cm z fizjoterapeuta. Teraz jest powtórka. Wszystko się rozlazlo, a mięśnie to same flaki. Do tego teraz skóra jest okropna :-(.

Macie jakieś dobre specyfiki do ujedrnienia skory?

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • anngelikamartaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurek nie wiem ile on waży bo już trochę nie był wazony
    Ostatnio chyba w polowie/końcówce sierpnia i wtedy miał (jak się nie mylę) 7100 dlatego teraz obstawiam że na pewno ma te 8kg ponad 😆ciekawa jestem, w piątek mamy szczepienie to może mi go zważą :D

JaSzczurek lubi tę wiadomość

dqpr20mmc4opiown.png
    12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelikamarta ale tak serio to ja też nie kumam jak można mówić patrząc na Michelina, że masz kijowe mleko 😂😂 Wada wzroku Adrii i wszystkich jej dzieci razem wziętych plus moja to pikuś w porównaniu do piz*y w oczach Twojej teściowej 😁

JaSzczurek, Emma_ lubią tę wiadomość

• Adria Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    😂😂 Wada wzroku Adrii i wszystkich jej dzieci razem wziętych plus moja to pikuś w porównaniu do piz*y w oczach Twojej teściowej 😁

Hahaha.

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Adria Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bym wam wystawiła foty ale kurka za uja nie otwiera mi się hosting zdjęć i obrazkow

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia staraj sie w ciagu dnia siedziec kolo niej, pokazywac zabawki, mowic itp itd z tej drugiej mniej lubianej strony :) Moja tez tak spala na prawej strone i fizjo tak nam kazala robic.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • anngelikamartaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo hahah 😆😆ona jak coś palnie to nie wiem czy się śmiać czy płakać

Uwaga teraz hit

Ostatnio co pisałam że nas zalało itd to okazało się że sąsiad z góry musiał coś wciepnac i zatkal pion, a ta cały czas twierdziła że to przez piankę do golenia i mamy jej z moim nie używać albo się golic w misce 🤣bo ona się w rurze zbryla🤣🤣

Casjopea, Emma_ lubią tę wiadomość

dqpr20mmc4opiown.png
    12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy wiedzą ,ze pianka sie zbryla w rurach! I że coś chudego tuczy! W ogole to Twoje mleko zatkało pion!

anngelikamartaa, JaSzczurek, Emma_ lubią tę wiadomość

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    KasiaLukasia staraj sie w ciagu dnia siedziec kolo niej, pokazywac zabawki, mowic itp itd z tej drugiej mniej lubianej strony :) Moja tez tak spala na prawej strone i fizjo tak nam kazala robic.

Tak, w dzien macha lbem na wszystkie strony. Jak lezy na brzuchu i podnosi glowe to tez nia kreci na obydwa boki. Tylko to spanie. No ewidentnie lubi sobie chrapnać na prawo. Ja tez tak lubie :) Ale tyle tu piszecie o skrzywionych zdeformowanych glowach, twarzach plaskich z jednej strony, garbach, ze az zaczelam schizowac! 😂😂😂😂

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W rzece sie myjcie😆

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki to byliśmy sobie dzisiaj na tym placyku, czy tam kulkach - jak zwał tak zwał - i obserwowałam jedną panią z córką tak na oko 3,5-4 latka. I generalnie luz, nie zwracałam na nie większej uwagi gdy mała rzucała się na ziemię, rzucała wściekle zabawkami, darła się i ciągnęła mamę za włosy - wiadomo, każda z nas doświadczyła podobnych scen i nie ma co oceniać. To, że mama była zajebiscie zadbana i mega ubrana też nie można oceniać, nawet jak się przyszło w jeansach i bluzie od dresu. Niemniej mama co chwila groziła małej, że jak się nie uspokoi to pójdą do domu. Ona się nie uspokajala, a do domu nie poszły ani razu 😛 Więc mała była coraz gorsza. W końcu mama zaczęła zaleczac histerie obietnicą posiłku. I po 15 minutach walki, że ona chce słodycze, patrzę co mama robi, a ona wyciąga gerberka, daje do podgrzania w mikrofali, wciska córkę (3,5-4 lata!) do krzesełka do karmienia z Ikei i karmi ją łyżeczką. Po karmieniu bajka z telefonu (na placu zabaw..), przy próbie wyłączenia telefonu histeria. Przy wyciąganiu z fotelika histeria. No jprd.. To moja córka miesięcy 20 je sama łyżeczką, czy widelcem i siedzi normalnie przy stole..

• xgirl Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    514733d8a535.jpg
    Moj Aniolek❤️❤️❤️❤️

KasiaLukasia, Casjopea, kinga27.30 lubią tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wlasnie,tą wode z miski macie później wypić czy co?

JaSzczurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo,3 latki ,ktore lataja w pampkach,pija z butelki,nie jedza same,nie potrafia sie ubrać,ssaja smoczka to są dzieci leniwych i niezaradnych rodziców i zdania nie zmienie

xgirl, Casjopea, Lullaby, JaSzczurek lubią tę wiadomość

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X ale sliczniutka!

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw nasze spanie popoludniowe sie udalo! Dziecko obudzilo sie po godzinie jak nowe. Jutro zrobię to samo ale wczesniej. Swoja drogą jest niezlym spiochem. Idzie spac o 20, spi do 10/11 i jeszcze okazuje sie, ze musi porzadnie chrapnac w ciagu dnia, żadne tam drzemki na polgebka. Caly ojciec...

Emma_ lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
‹‹ 1905 1906 1907 1908 1909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ