Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Po skończeniu 5 miesiąca będziemy działać, chociaż czasami jak ja coś jem i on tak na mnie patrzy,to już mam ochotę mu dać 😂😂 mama mówiła mi, że moja mądra babcia dała mi polizać śledzia w śmietanie jak miałam 3 miesiące 🤣🤣
anngelikamartaa lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Casjopea wrote:Ja planuję rozszerzyć dietę jak młody skończy 5 miesięcy, a od 6. miesiąca zacząć ograniczać kp, by doprowadzić do takiego stanu jak z młodą: cycek na wieczór i w nocy oraz awaryjnie do drzemki w ciągu dnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 16:10
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
nick nieaktualny
-
Tu nie chodzi o wiek a o gotowosc dziecka do rozszerzenia diety. Takie dziecko musi umiec siedziec (przynajmniej z podparciem), byc wystarczajaco rozwiniete zeby moc zuc. Tam jescze inne rzeczy sa ale juz nie pamietam. Ale jasne kazdy robi Jak mu tam pasuje.
Czemu chcecie tak szybko diete rozszerzac?
Chyba, ze wam chodzi o podanie cos do polizania czy cos w tym stylu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 16:51
-
nick nieaktualny
-
Wiem, chodzi o poznawanie smaków a nie karmienie rosołem czy mięsem bo oczywiste że nie dam mu teraz takich rzeczyv
AgaSY lubi tę wiadomość
-
Casjopea wrote:Kompletnie olalyscie naszego nowego kota, jestem oburzona 🙄🙈
Pierwsze co pomyślałam jak go zobaczyłam : Ryży 😉Casjopea lubi tę wiadomość
-
Póki Jacek nie będzie siedział, to będzie na moich kolanach, nie widzę problemu 😉 znaczy wiem, fizjoterapeuci widzą 😛Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
X tu masz co i ile może jeść 4 mies dziecko.Menu dla 4-miesięcznego dziecka - przykładowy jadłospis dla 4-miesięcznego dziecka
Jeśli nasze dziecko jest gotowe na wprowadzanie pokarmów około 4 miesiąca życia, musimy pamiętać o zasadach poprawnego rozszerzania diety. Zaczynamy od pojedynczych gotowanych produktów – z warzyw np. marchew, ziemniaki. Pierwszym wprowadzanym owocem może być gotowane przetarte jabłko. Porcja owoców jest równa porcji soku, czyli podajemy albo gotowane jabłko albo sok. Najlepszy sposób wprowadzania poszczególnych pokarmów to podawanie jednego nowego produktu co 4 dni. Po 4 dniach można wprowadzić drugi produkt. Dzięki tej metodzie badamy preferencje smakowe naszego dziecka oraz wykluczamy produkty alergizujące. Na początku nowe produkty podajemy w formie papki na łyżeczce do spróbowania, a następnie 1-2 łyżeczki, stopniowo zwiększając ilość. Należy jednak pamiętać, że nie ma uniwersalnych zasad i od podanych metod występują wyjątki. Zdarza się, że pediatra zaleca wprowadzenie zupek jarzynowych dwuskładnikowych plus gotowane mięso. Najczęściej sytuacja taka związana jest ze zmniejszony przyrostem masy ciała niemowlaka lub anemią.url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Rozszerzanie diety to poznawanie smaków małymi krokami i po kolei czyli właśnie poprzez lizniecie na gryzienie i normalne jedzenie przyjdzie czas: p