Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczerze mówiąc, nigdy dzieciom owoców nie gotowałam, nie tarłam jabłka itd 😁 leń ze mnie 😂 ale szkoły rozszerzania są różne, zarówno jeśli chodzi o wiek, jak i od czego zacząć i w jakiej formie. Wszystko zależy od nas, rodziców, bo to my najlepiej znamy swoje dzieci i intuicyjnie czujemy, jak najlepiej i kiedy wprowadzać im jedzenie 🙂
AgaSY lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Co to za zrodlo Mikka? Sokow podobno nie powinno sie dawac do konca 1 rz, nawet wyciskanych bo to mega duza dawka cukru.
No ja chce probowac moze jakos kolo 5ms. Chcialabym jak najszybciej zejsc z mm.
-
anngelikamartaa wrote:Rozszerzanie diety to poznawanie smaków małymi krokami i po kolei czyli właśnie poprzez lizniecie na gryzienie i normalne jedzenie przyjdzie czas: p
-
nick nieaktualnyAska ja to mojego "czuje" tak,ze juz bym mu dała rosolku ale wiem,ze jest za mały wiec nie rozpedzajmy sie z ty czuciem😉 Łapie sie na tym,ze mam jak stare baby czyli "on sie tak patrzy na tego mielonego,pewnie ma.smaka,co bede dziecku załowac". Ale wiem,ze to nie pora na to.
-
nick nieaktualnyXgirl jest zasada,ze albo owoc albo soczek z owocu. Wlasnie przez cukier, w ogole to woda najlepsza a nie soki. A mleko musi dzieco pic do 2 roku życia wiec nie zejdziesz z mm.tak szybko. Minimum do roku a później krowie ale takie najbardziej eko
mikka86, Sylka135 lubią tę wiadomość
-
No ja sokow nie bede dawac ale kazdy moze robic jak chce. Mi chodzi tez o preferencje smakowe, nie chce jej tyle slodkiego dawac.
Jest jakis sposob zeby ominac pozniej dawanie krowiego mleka?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KarolaJJ wrote:Xgirl jest zasada,ze albo owoc albo soczek z owocu. Wlasnie przez cukier, w ogole to woda najlepsza a nie soki. A mleko musi dzieco pic do 2 roku życia wiec nie zejdziesz z mm.tak szybko. Minimum do roku a później krowie ale takie najbardziej ekourl=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
KarolaJJ wrote:Xgirl jest zasada,ze albo owoc albo soczek z owocu. Wlasnie przez cukier, w ogole to woda najlepsza a nie soki. A mleko musi dzieco pic do 2 roku życia wiec nie zejdziesz z mm.tak szybko. Minimum do roku a później krowie ale takie najbardziej ekourl=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Ja u Leona rozszerzalam dietę jak miał 4,5 miesiąca
. Po prostu wiedziałam, że był gotowy i była to dla nas mega zabawa
. Teraz też tak wcześnie spróbuję, dlaczego nie. Z Leonem byłam u bardzo dobrej pediatry-alergolog i właśnie po 4 miesiącu mi powiedziała, że to duży, zdrowy chłopak, potrzebuję jeść mięso, a nie pić mleczko (oczywiście z uśmiechem)
.
Karola z tego co ja wiem to nawet do 3 roku życia. Ale ponieważ Leon miał skaze białkowa to po skończeniu kp (po roku) dostawał tylko na śniadanie kaszke na Bebilonie Pepti. Do dziś nie pije żadnego czystego mleka, czy to mm czy krowiego. Dostaje tylko kaszke rano, czasem ma ochotę na jogurta albo kakao.
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
nick nieaktualny
-
xgirl wrote:Jest jakis sposob zeby ominac pozniej dawanie krowiego mleka?
Jej dzieci żyją i są zdrowe.
-
I jogurtami też w jakiejś tam części zastąpisz mleko.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥