Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmm czytajac was zastanawiam sie czy przez tromboze moglo sie cos stac mojemu dziecku? W sumie zareagowalam b szybko i zastrzyk dostalam zaraz po ataku choroby ale ginekologicznie nikt mnie nie zbadal..
-
xgirl nie chcialam skorzystac z pomocy, bo ruch wskazany :p sama wiesz..tylko ze po 2 miesiacach nicnierobienia to mam dzis efekt
A dzis od rana zakupy swiateczne - glownie prezenty dla tesciow, zaraz zamowie jakis obiad, bo nie mamy weny na gotowanie (i tak kupa roboty na swieta - maz w tym roku ciasta piecze ja nic nie robie ) a po poludniu moze te okna umyje. Umyje na pewno w srodku, a na zewnatrz najwyzej jutro, bo dzis taka mzawka zacina i bez sensu, zebym stala w deszczu i myla okna -
Panna_Justyna wrote:Kinga27.30 , ja mam pai homo i mthfr homo. Ja mam za sobą dwie straty wiec pewnie tez ze względu na to mam duża dawkę. Myśle ze skoro D dimery w normie to można zaufać lekarzom. Choć ja się spotkałam z opinia ze dawka 0,4 na pewno nikomu nie zaszkodzi i dają ją profilaktycznie po poronieniu. Nie stresuj się teraz, najważniejsze ze jesteś pod opieka lekarza i sprawdzasz wyniki na bieżąco. Dodatkowo masz hetero czyli tal jakby pół genu nie działa, a nie cały wiec to tez na pewno dla Ciebie +
Ja straciłam też dwoje dzieci w tym jeden z bliźniaków w tej ciąży. Sama wiesz, że stres po stracie zawsze jest i nie da się go odgonić...
Kolejne bad białka S robię w 16tc.
Xgirl, była szybka reakcja. Głowa do góry :* Na pewno nic się nie stało
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Xgirl, myśle ze miałaś szczęście, ze to poszło w nogę i tak szybko zareagowałeś. Bo te mutacje co ja mam wpływają na milroskrZepy w okolicy macicy , nie miałam problemów z nogami ale ogólnie czułam się batfzo złe, było mi non stop duszno i byłam słaba. Nie każdy przypadek jest taki sam , u Ciebie najpewniej wszystko jest dobrze, gdyby było jakiekolwiek zagrożenie dla dzieciątka to zrobiłoby usg by sprawdzić czy jest ok a widocznie stwierdzili ze zastrzyki wystarczyły
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Kinga, w pełni Cie rozumiem. Ja tez walczę z myślami ale twraz święta i musimy wierzyć ze wszytsko jest dobrze i ze się uda. Współczuje strat
D dimery podobno są klucZowe wiec dobrze ze tego pilnujeszWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 13:43
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Taka mam wlasnie nadzieje, ze jakby mieli przeslanki to by mnie zbadali czy z dzieckiem jest ok. Dzien przed atakiem bylam u gin i dziecko bylo bardzo ruchliwe, machalo rekami, podskakiwalo itp i ogolnie wszystko bylo ok. Mam nadzieje, ze szybka reakcja sprawila, ze nic sie nie stalo.
Dzieki:* -
Hej dziewczyny mam następujące pytanie może wiecie co mam myśleć...
Nie badałam szyjki od pozytywnego testu ale ostatnio kiedy zakładam lutkę widzę że moja szyjka jest jakby miękka i rozpulchniona. Martwi mnie to...w poprzedniej krótkiej ciąży była wyraźnie twarda długa i zamknięta. Nie wiem co myśleć...3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Sylvka, mam tak samo po luteinie. Przeszukałam tez internet wzdłuż i wszerz i dziewczyny maja podobnie na początku ciazy. Odkąd byłam na wizycie a lekarz przy wzierniki powiedział ze wszystko jest ok postanowiłam nic nie grzebać przy szyjce, wkładam szybko luteinę i nic nie sprawdzam . Tak się na tym nie Znamy a podobno można więcej szkody niż pożytku zrobić
Sylvka lubi tę wiadomość
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Panna_Justyna wrote:Sylvka, mam tak samo po luteinie. Przeszukałam tez internet wzdłuż i wszerz i dziewczyny maja podobnie na początku ciazy. Odkąd byłam na wizycie a lekarz przy wzierniki powiedział ze wszystko jest ok postanowiłam nic nie grzebać przy szyjce, wkładam szybko luteinę i nic nie sprawdzam . Tak się na tym nie Znamy a podobno można więcej szkody niż pożytku zrobić
Ufff dziękuję Ci kochana. Uspokoiłaś mnie!3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Macie.
-
nick nieaktualnyMam pai homo, ale mam również mutacje rozrzedzajace krew. Byłam u rozsądnej hematolog, która uważa, że dawanie heparyny bez wskazań jest straszne. I ona nie raz była świadkiem w sądzie i ratowala kobiety po wylewach.
A pai, jej zdaniem, wskazaniem nie jest. Bo pai przeszkadza w implantacji, ale nie ma wpływu na ciążę. Tak wynika z najbowszych badań.
Moje wszystkie inne wyniki są idealne. Nie mam trombofilii.
Sikam w nocy 2-3 razy. W dzień w normie.
-
nick nieaktualny
-
Ja też nie mam. W sumie nie miałam. Miałam tylko problemy żołądkowe, jak przy porządnej niestrawności.
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
Ale wiecie co? Mam w ustach okropnego "kapcia". Nieświeżość. Zjem, umyje zęby u za 5 min mogę znowu je myć. I tak w kółko...
2014.06. - start
nick nieaktualny
-
Ja mam codziennie zazwyczaj od 15. I zdycham aż zasnę.
Do tego ciągle jest albo moja pora jedzenia albo moja pora mierzenia cukru. Zero życia
Byle do lipca
I tak jest cudnie bo Rysiek- nazwa robocza wymyślona przez meza- zyje, macha wszystkim co ma do machania i ma już 5 cm tzn w czwartek tyle miał więc teraz bankowo coś więcejCzarna_kawa lubi tę wiadomość