Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZałożyłam podkolanówki uciskowe, ale teraz czytam, że na noc się zdejmuje
Miałam tak kiedyś z tą łydką. Po drugiej cp. Miałam taką schizę, że mam zator, że poszłam do kliniki i zrobili mi dopplera. Czysto. Dobrali podkolanówki, a że miałam zaraz lecieć samolotem dostałam leki rozrzedzające krew. Po 1 dniu leciała mi krew z nosa, więc odstawiłam. Minęło po jakimś czasie. -
No ja wlasnie moja seksi skarpete sciagnelam i bede zaraz spac. Tez mi mowili, zeby na noc sciagac ale lekarz powiedzial, ze jak sie nie sciagnie to nic sie nie stanie.
Jesli jutro nie bedzie lepiej to idz moze do lekarza co? -
Kuźwa nie mogę zasnąć
Dziś już 12tc. Jak byłam w 8tc mówiłam że będę denerwować sie mniej. Ciekawe
Muszę kupić ten detektor bo zwariuje! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW ogóle żyję jej roczkiem. Miałam zarezerwowana knajpe ale mnie wystawili i przyjdzie mi robić imprezę w domu. Trochę mnie to przeraża ale może dla Aluni będzie wygodniej bo jeszcze nie chodzi więc będzie mogła swobodnie raczkować. Caly czas zastanawiam się czy zrobić badanie krwi pappa. Trochę się boję że jakieś dziwne rzeczy tam wyjda i nie potrzebnie się bede nakręcac.
-
nick nieaktualny
-
Hej, rzadko się odzywam ale cały czas Was czytam. Jestem w ciąży ale póki co, wole się oficjalnie nie uaktywniać, ze strachu. Sung, a bierzesz heparynę jakaś? Bo widzę ze masz pai homo - ja przy tej mutacji mam zastrzyki 2x0,6 neoparin. Ja bym chyba nie wytrzymała i pojechała na izbę dla swojego świetego spokoju. Oczywiście zrobisz jak uważasz bo to Ty najlepiej czujesz Twój organizm. Trzymam kciuki by dziś już było wszystko dobrze ;*
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Magda i Czarna_kawa gratuluje plci
Moj maz przekonany, ze dziewczynka. Zobaczymy za miesiac
Ja pomylam wczoraj okna na gorze, prasowalam i wieszalam firanki i dzisiaj troche jestem obolala, a jeszcze dol mnie czeka. Maz chetnie chcial mnie zamienic, ale nie chcialam :p
Dzis ten dol powoli ogarne zapewne.Czarna_kawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też często chodzę siku. Nie mam żadnej infekcji, nie boli, nie piecze, po prostu dużo sikamZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Ok dzieki. Jak pojde na kibelek to mam chwilowa ulge a za chwile znowu czuje pecherz. Ale ja wiem, ze mam infekcje wiec sie troche denerwuje. Mam odczekac do konca 1 trymestru i wziac antybiotyk na to. Nic mnie nie boli, nic nie piecze, tylko to ciagle latanie do ubikacji, no ale mam nadzieje, ze to normalne. W ogole czuje podbrzusze, skora mnie tam swedzi, chyba sie tam w srodku wszystko powieksza i rozciaga i uciska pecherz..
-
Xgirl,tylko z tym parciem na pęcherz to zwracaj tez uwagę jak ty miałaś te bakterie,bo tak czy siak wiadomo,ze w ciazy jest,ale tez ja się nabawiłam zapalenia pęcherza w ostatniej ciąży,wiec uważać trzeba.
Mikaja,u mnie przekonani byli wszyscy,ze chłopiec,bo inaczej się czuje i mam inne smaki niż poprzednio,a tu jednak nie ma reguły i tez dziurawiec na pokładzie -
Właśnie też często czuję takie rozciąganie. I czasami takie uczucie jak w poprzedniej ciąży koło 25tc córcia się uwzięła na jeden bok i tak rytmicznie delikatnie kopała. Takie uczucieZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Czarna kawa no wlasnie zwracam uwage bo wiem, ze mam infekcje. Problem w tym, ze leki, ktore mi pomoga nie sa przetestowane pod katem brania ich w ciazy dlatego gin kazala mi odczekac do konca 1 trym i wtedy cos mi na to da. Chyba, z wczesniej dostane goraczki albo bolu podczas sikania to wtedy mam wziac szybciej. Goraczki nie mam, bolu tez nie tylko to parce na pcherz.. mam nadzieje, ze jest to normalne..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 12:17
-
Panna_Justyna, a Ty masz PAI homo czy hetero? Ja mam hetero i nikt mi heparyny nie chce przepisać. Badam co chwilę białko S i D-Dimery na zlecenie immunolog, ale wszystko w normie i zastrzyków dalej dać nie chcą. Nie wiem w sumie, czy muszę je przyjmować, czy nie. Mam nadzieję tylko, że nie wydarzy się żadna tragedia...
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Kinga27.30 , ja mam pai homo i mthfr homo. Ja mam za sobą dwie straty wiec pewnie tez ze względu na to mam duża dawkę. Myśle ze skoro D dimery w normie to można zaufać lekarzom. Choć ja się spotkałam z opinia ze dawka 0,4 na pewno nikomu nie zaszkodzi i dają ją profilaktycznie po poronieniu. Nie stresuj się teraz, najważniejsze ze jesteś pod opieka lekarza i sprawdzasz wyniki na bieżąco. Dodatkowo masz hetero czyli tal jakby pół genu nie działa, a nie cały wiec to tez na pewno dla Ciebie +
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 13:11
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny