X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Adria Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka wyslalam meila

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby wrote:
    Na poprawę humoru napisze wam jaka wtope zaliczyłam u lekarza. Przychodzę do przychodni, grzecznie czekam na swoją kolej do szczepienia dziecka i patrzę a na drzwiach mojego lekarza nie ma tabliczki z nazwiskiem i rozpiski godzin przyjmowania. No i złapałam stres, bo u drugiego lekarza na drzwiach wszystko było. To sobie myślę - pięknie pewnie się zwolnił albo go wywalili, może wyjechał, nie daj Boże umarł. No i stres na maksa, że znowu trzeba będzie lekarza szukać (nawet sobie pomysłałam o Casjo i jej mamie, że to dobrze mieć mamę pediatrę). Po czym wchodzę do sali i pytam piguł czy dr przyjmuje, bo kartki nie ma. A one no tak przyjmuje tylko jest RODO i nie chce żeby jego dane wisiały. I pytają się mnie czy ja to teraz zauważyłam, no tak mówię. A wie Pani, że tej kartki nie ma od marca na tych drzwiach? Tadam kurtyna koniec i mój burak na twarzy.
    ja bym chyba jednak zmieniła pediatrę, bo to chyba jakiś paranoik 🤣 Nie chce żeby jego nazwisko wisiało obok własnego gabinetu w przychodni? A pielęgniarki jak zapisują na wizytę to piszą "pan X"? Przydzielono mu jakiś numer, którym pacjenci mogą się posługiwać zamiast nazwiska? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Niektórzy ludzie naprawdę nie ogarnęli idei RODO - na pewno nie ma nic wspólnego z pracą, a już na pewno nie pracą w służbie zdrowia, do tego samo imię i nazwisko w ogóle pod nie nie podchodzi 🙃

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby najwazniejsze ze lekarz był 😁

Ja sie wkurzylam bo w tym kraju nie ma pomocy dla dzieci chorych na schizo/depresje itp
    Od zajebania fizjo,psychologów ,terapeutów ale jak dziecko jest chore na powazniejsza chorobe to nie ma do kogo iść. Kazdy rozklada ręce.
    Mowie,ze dziecko znowu mam omamy,ze ma zmiany mastroji,ze znowu idzie to w kryzysl i co slysze? Ze co knj mja zrobic. Trzeba czekac na załamanie i szpitał na nagły. Tylko po to ,zeby ją "uspić" na 3 tygodnie. Takie coś to ja w domu mogę mieć,serio.

Do tegi Mloda jest przyjęta na tym dziennym oddziale,wiec wszystko musi miec zalatwiane tam,ale co z tego jak psychiatra tam,ma 5kg wypełniaczy w pysku,gada przez tele podczas wizyty i mowi corce że jest gruba.
    Do tegi jak chodzi na grupowa terapie ,to nie ma indywidualnych zajęc z terapeutą, a wlasnie tego potrzebuje. Nie kurwa siedzenia w kółku orzez 2,5 godziny i patrzenia jak terapeutki meczą sie z dwoma gamoniami,którzy są tam chyba za kare.
    Duzo by jeszcze gadać,czuje sie totalnie sama z chorobą mojego dziecka. Totalnie. Do tego moj mąż zaczyna chyba miec nerwy na corke. Ze nie sprząta ,ze mu odpowaoda na odwal. Jakby do niego nie docieralo,ze ona jest teraz w swoim mrocznym swiecie,a kazda uwaga,zly ton glosu powoduje ze ona czuje sie jak gówno. I zamiast odczepic sie od niej na ten okres pogorszenia to wiecznie sie o coś doczepi. Tzn on m racje ale nie kurwa teraz ,nie w tym okresie.
    Ja zyje w ciągłym stresie,ze ona sobie cos zrobi albo komuś i jestem z tym totalnie sama

• Lullaby Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    możliwe :D One właśnie teraz chyba zaczynają załapywać takie ciągi przyczynowo-skutkowe :D
    Tak mój też łapie. Lubi uderzać rączka w misia z dzwonkiem, żeby było słychać dzwonienie 😁😁😁 Poza tym zaczął pelzac na plecach, obracać się na brzuchu wokół własnej osi 😊 obrotów z pleców jeszcze nie ma ale cierpliwie czekam.

JaSzczurek a co wy jeciena codzień? I co lubicie a czego nie? Gotujesz w domu? Postaram się coś pozbierać i ci wysłać może mailem żeby tu nie zasmiecac co?

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurek moze nie o RODO, ale o specyficznym zachowaniu lekarzy. W mojej drugiej pracy, okulista ,ktory kwalifikowal do operacji zaćmy miał napisaną uwage w systemie kolejkowym:UWAGA,NIE ZAPISYWAĆ DO MNIE NAUCZYCIELEK🤣🤣🤣

JaSzczurek, Lady_Dior lubią tę wiadomość

• Adria Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaJJ mialam praktyke w szpitalu psychiatrycznym i na dziennym tez jako terapeuta zajeciowy .problem polega na tym ze ludzie nie sa przeszkoleni kupe jest takich z ulicy ktorzy maja zero wspolczucia do drugiego czlowieka.

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola strasznie przykro to czytac :/ Skandal no. Pewnie juz wszystkiego probowalas co? Nawet w wielkich miastach nie ma nic, zadnej kliniki? Albo pewnie kosztuje to kupe kasy?🤷🏻‍♀️

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odzywiania- straszne jest to, ze syf nie jest tylko w slodyczach. Nawet zwykle produkty gdzie moznaby myslec, ze sa OK, Maja kupe cukru, konserwantow, barwnikow jakichs, chuj wie czego🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 14:37

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to co juz pisalyscie- w domu mozna jesc zdrowo Ale dziecko pojdzie gdzies i juz moze byc roznie Bo ludzie nie jedza swiadomie i Beda dawac syf dziecku.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby wrote:
    Tak mój też łapie. Lubi uderzać rączka w misia z dzwonkiem, żeby było słychać dzwonienie 😁😁😁 Poza tym zaczął pelzac na plecach, obracać się na brzuchu wokół własnej osi 😊 obrotów z pleców jeszcze nie ma ale cierpliwie czekam.

JaSzczurek a co wy jeciena codzień? I co lubicie a czego nie? Gotujesz w domu? Postaram się coś pozbierać i ci wysłać może mailem żeby tu nie zasmiecac co?
    gotuję w domu :D Lubimy w sumie wszystko byle bez wydziwów typu pyłek zbierany z pola tulipanów o północy, no on nie lubi ziemniaków, klusek i tym podobnych, sałatka raczej jako dodatek, niż obiad :D Z mięs tylko te podstawowe, chociaż chciałabym ograniczyć, ale brakuje mi pomysłów. Jemy pizze 😂, tortille pełnoziarniste z kurczakiem i sałatą, enchiladas, ryż z kurczakiem, spaghetti bolognese, carbonara, kurczaka pieczonego, jakąś rybę z frytkami z piekarnika, tikka masala z, a jakże, KURCZAKIEM. Czasem robię potrawkę z kurczaka. No i jeden z ulubionych obiadów mojego faceta, którego osobiście nie dzierżę - chipsy nachos zapiekane w piekarniku z serem, sosem pomidorowym i mięsem mielonym 🤦‍♀️ Ogółem dużo kurczaka w różnych postaciach :/ Wczoraj mieliśmy zrazy z kaszą i burakami, bo moja babcia nam zamroziła jak byla, ja to takich rzeczy nie robię :D

@Karola, strasznie smutne jest to co piszesz :( Może przeprowadzka za granicę? Co do Twojego męża to po tym co pisałaś wydaje się, że jest dobrym, rozsądnym człowiekiem, może porozmawiaj z nim, że wymagać to można od zdrowego dziecka albo przynajmniej w dobrym stanie psychicznym a nie od chorego w czasie zaostrzenia choroby. Teraz nie jest ważny porządek tylko ona i jej bezpieczeństwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 15:03

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety psychiatria w pl lezy i kwiczy

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka dzięki jak mała pójdzie spać to poczytam 😘

Karola bardzo Ci współczuję nerwów i całej tej sytuacji. Szkoda że tak to wszytsko w naszym kraju wygląda.

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 10 grudnia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby wrote:
    Postaram się coś pozbierać i ci wysłać może mailem żeby tu nie zasmiecac co?

Jak możesz to napisz tu ja też skorzystam ;-)

KasiaLukasia, Casjopea lubią tę wiadomość

a31il5w.png

• Alisia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka dziękuję 😊😊😊

a31il5w.png

• Alisia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola przykre to jest 😔😔😔

a31il5w.png

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola przytulam Ciebie i core bardzo mocno. To nie jest kraj ani dla starych ani dla chorych ludzi. I dlatego jak słyszę to pieprzenie w tv, ze rodzina to, rodzina tamto, rodzina najważniejsza to mnie krew zalewa. Bo rodzina to tylko mlodzi, silni i zdrowi. A przy nawet najmniejszym problemie panstwo nagle znika i czlowiek zostaje calkiem sam. I nie mówię tu, żeby wprowadzić od razu radykalny socjalizm, ale na niektóre sytuacje zyciowe nie da sie przygotować, zarobić, przewidzieć, a społeczeństwo/panstwo powinno chronic słabszych/chorych/niedoleznych. Coz kiedy hajs leci ciurkiem do kościoła, a nie do szpitali. Priorytety :( Modlitwa uleczy.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola samej mi się zrobiło smutno jak to przeczytałam, teraz mając dziecko wyobrażam sobie jak się czuje matka , kiedy nikt nie jest w stanie pomóc jej dziecku , albo komuś może się nie chce pomóc . Strasznie to przykre 😥

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam małemu pod choinkę taką kulę do raczkowania https://allegro.pl/oferta/interaktywna-hula-kula-do-raczkowania-za0643-8491615017

kinga27.30, Sylka135 lubią tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka Alucha dostala kule hule na Mikolaja. Z komisu z używanymi zabawkami. I calkiem fajny gadżet, chociaż nie zrobil jakiejs ogromnej furory. No ale szeleszczacy papier po lodzie matki trudno przebić. Blyszczacy śmieć to zawsze hit hitow.
    Najbardziej w tej kuli podoba mi się to, ze chwilę się sama turla, staje, i znowu po chwili się włącza. Nie trzeba w nią ciągle klikać żeby włączyć, nie halasuje też non stop. Nie żałuję zakupu.

mikka86 lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam mojej organki, fajne byly z przeceny, Wien, ze jescze za wczesnie Ale chcialam takie jej dac Bo widze 5tyg starsza siostrzenice Jak na nicht napierdala ale Narazie Mala je olewa Ale maz brzdekoli pol dnia na nich i sie cieszy😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 16:27

f2wljw4zsg9z1tun.png
‹‹ 2408 2409 2410 2411 2412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ