WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sylwia wrote:
    No spędzalam tam trochę letniego czasu, teraz nie wiem czy mnie ktoś zaprosi z Leonem 😂😂😂

Jakby co, to dawaj znać 😎

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i historia z wczoraj. Trochę boję się o tym pisać, ze nnie zlinczujecie a i tak jest mi z tym ciężko :/
    Wczoraj Ala wypadla mi z wozka. Bylam 10cm obok niej, nie była sama, skupialam na niej w tym momencie uwagę. Zle wpielam spacerowke, dziecko lezalo na brzuchu, wozek pod ciezarem przewazyl i przewrocil sie do przodu, a dziecko razem z czescia spacerowa zjechalo w dół. Na dywan. Sytuacja miała miejsce w domu. Michal wpadl w panike i zaczął sie na mnie wydzierac. Mnie peklo w środku serce, ze zrobilam jej jakas nieodwracalna krzywdę ale zachowalam zimną krew. Ali na szczescie nic sie nie stalo. Przestraszyla się tylko bardzo. Zachowuje się w 100 procentach normalnie, bawi sie, placze, przewraca na brzuch, piszczy i je. Minęło juz prawie 20 godzin od upadku, więc myślę ze bedzie ok. Jak się z tym czuje, pewnie się domyślacie. Dalej czuje ten kamień w brzuchu.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, jeszcze nie raz sobie będziesz pluć w brodę, że mogłaś czegoś bardziej dopilnować. Ali się nic nie stało, więc spokojnie 😘😘 mi raz Cyprian przewrócił wózek z Moniką, jak była mała, to tak na pocieszenie 😘 i Cypriana raz zrzuciłam z łóżka przez sen, jak miał parę miesięcy 😉

KasiaLukasia, 33Sylwia, JaSzczurek lubią tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze to nie wiem jak możecie nie zapinac pasów w bujaku. Mikołaj po 3 sek zapiera się nogami, wygina w łuk i gdyby nie pasy wylecialby bokiem.

KasiaLukasia mi też kiedyś Iza katapultowala się z wózka jak miała z 9 mies., gdy nie zapielam jej pasów, bo posadzilam ją tylko na moment, żeby wciągnąć spodnie na dupe. Byłam obok i co z tego. Nie powiem nie przejmuj się, bo każda z nas by się przejmowała, ale nie jesteś chujowa matką, po prostu musisz być bardziej czujna, a nawet jak będziesz bardziej czujna to i tak niestety jeszcze niejeden wypadek przed Wami. Życzę samych niegroźnych :)
    Idź na fajeczke i zakończ lincz psychiczny.

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma rób porządki w szafach, bo w przyszłym tygodniu na 99% przyjeżdża moja ciocia z wawki na święta już i ona ma misję pomóc mi w ogarnianiu rzeczy dziecięcych 😁

Emma_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia muszisz bardziej pilnowac i tyle. Mi córka jak miala ok roku, wdrapala sie na moich oczach do spacerówki ,stanela w niej i piznela prosto na schody z tym wózkiem. I to wszstko na moich oczach,zwyczajnie nie zdążyłam dobiec bo to poszlo tak szybko.
    Teraz uwazam 10x bardziej i zawsze staram sie byc krok do przodu.
    Casjo ja zawsze Stacha zapinam od urodzenia ale jak go karmie na siedzaco w bujaczku to mu robie blokadde z nogi bo pasy na siedzaco go obcieraja strasznie. A mam ten tiny love.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 10:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33syliwa jakie krzesełko kupilas?
    Mysmy Stacha mierzyli do krzesełka i mamy wybrane ale moze masz lepsze ?

• Lullaby Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia kochana myślę, że żadna z nas nie będzie Cię tu linczowała. A jak Ci z czymś ciężko na sercu to się zwyczajnie podziel ulży Ci. Wypadki zdarzają się każdej z nas takie mniejsze lub większe. A jeśli się nie zdarzyły to zapewniam, że na 100% będą miały miejsce.

Wszystko jeszcze zależy od tego jakie masz dziecko. Mikołaj jest tak ruchliwy taki szybki i do tego jeszcze nie uważny, że non stop sobie coś zrobi. Za każdym razem mam zawał ale nic na to nie mogę poradzić. Przecież nie będzie uwiązany do mojej nogi. Cieszę się, że nic poważnego się mu nie stało tfu tfu. Jak był mały to 2 razy mi z łóżka spadł (tak wiem, że się dzieci jak się obracają nie kładzie wysoko- wcześniej się nie obracał zaczął dopiero z łóżka :/ ). Ostatnio jak mąż go pilnował to fiknął z oparcia kanapy na plecy. Także musimy uważać i starać się ile tylko można żeby te nasze dziecioki dożyły całe i zdrowe do 18 ;) a i tak wszystkiemu nie zapobiegniemy niestety i z tym musimy się pogodzić. Ściskam mocno, nie biczuj się 😘😘😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 10:48

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Adria Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi starsza tez z wozka wypadla miala pasy nie zapiete bylo to w domu .bylam nieprzytomna z 8 mies miala i spadla ma panele ale tak upadla ze nic jej sie nie stalo .

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    33syliwa jakie krzesełko kupilas?
    Mysmy Stacha mierzyli do krzesełka i mamy wybrane ale moze masz lepsze ?

Takie, Leonowi pasuje 😁
    ad69ec6df8fe.jpg

7d02a07a457a.jpg

xgirl, Kamsza, Sylka135 lubią tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez je mierzyliśmy😁

33Sylwia lubi tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia ojeju sciskam, domyslam sie, ze sie obwiniasz strasznie i przezywasz :( Niestety z dzieckiem trzeba mega uwazac ehh.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dalej macie faze zeby wszystko bylo piekne, nowe i szalenczo cudowne czy juz wam przeszlo? 😂

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezei piszesz o przedmiotach to nie mialam tak o nie mam, jezeli o chwilach to tak ,ciągle tak mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 13:18

xgirl lubi tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladnie to ujelas. Ja zaczelam jarzyc czemu niektore dzieciaki maja takie srednie ciuchy mimo, ze rodzice maja kase. To serio najmniej wazne. Kiedys bym nie pomyslala zeby dac Malej cos uzywanego a dzis nosi wszystko pobkuzynce, mam w dupie zakupy i marnowanie na to czasu😂😂

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby, jakie zdjęcie? 🤔
    Nie ma za co dziękować, jak mam to się dzielę 🙂

KasiaLukasia kochana, myślę że każda ma coś na sumieniu przez swoją nieuwagę 🤷‍♀️ nie przejmuj się, najlepszym się zdarza 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 13:04

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Kamsza myślałam wczoraj o Was 😊 Pochwal się Larissą😍 Cieszę się,że jakoś się dogadujecie-oby Wam się poukładało😘 Wagę masz naprawdę niską-nie jesz ze stresu❓ Ja znowu ze stresu żrę jak prosię🐷 Odzywaj się Kamsza ile możesz 😊

Mi krwawi cyc,drugi jakiś nabrzmiały zastojony kufaaaaaa😩😩😩

AgaSy który syn dał tak popalić ❓ Moja spała ok choć od 3dni robi pobudkę w okolicach 23 i to mi się nie podoba😑

Ja za to nie powiem ile wstawałam do mojego, żeby go zwyszarpać bo chrapie niemiłosiernie 😡 i to przez niego się nie wyspałam🤬

Jaszczurek Tom jest niesamowity naprawdę hihi 😀 On zaraz będzie chodzić hihi😀 a mój mnie wkurzył tym co zwykle-zawsze tylko o to chodzi.

Dziewczyny a te bidony to takie kubki z rurką tak? Chcecie tak wcześnie ich używać❓ Wczoraj znalazłam jeden to tam pisało 3year+
    tak, bidon z rurką, najlepiej obciążoną, bbox jest od 6 msc

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek nie umie jeszcze z bboxa pić, gryzie tylko słomkę.. Ale wczoraj dałam mu troszkę wody z kubka tego doidy cup i ani razu się nie zakrztusił 🥳 co prawda większość wylądowała na body ale co tam 😁

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• Drobinka91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka, gdzie jesteś jak Cię nie ma ?

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• anngelikamartaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem 😪hej

Nadrobiłam jakoś. Jesteśmy już w domu, lepiej się czują a tam u dziadków miałam wrażenie że już mają nas dość i przeszkadzamy, jak zwykle zresztą. No ale.. Chociaż mogliśmy tam pobyć przez te 3 dni aż tutaj się uspokoiło. Antek strasznie płakał przez te ząbki, wczoraj już było lepiej, dzisiaj też choć dalej jest marudny ale nie jest tak jak wcześniej. Smaruje mu tą maścią ale i tak mokra tetra wygrywa.

KasiaLukasia wiem co czujesz, my spaliśmy tam u nich na dość wysokim materacu i Antoś mi fiknął.. Nie był to co prawda metr ale upadł na termos który stał obok łóżka i miał czerwoną główkę. Myślałam że na zawał zejdę. To były dosłownie dwie sekundy kiedy na niego nie patrzyłam bo odwrocilam się żeby schować chusteczki do szafki obok łóżka a on złapał się za nóżki i się skulał.. Zdążyłam go trochę złapać ale mocno się rozplakal bo się wystraszyl. Trzesly mi się nogi chyba dwie godziny..

Drobinka przeslodki Olek ❤️

Kamsza super że wróciłaś, trzymam kciuki żeby wszystko u Was już było dobrze, a Larisska przepiękna ❣️

Xgirl ja wcześniej też mówiłam że nigdy nie ubiore małemu używanych rzeczy, nawet po domu (serio) 🤦‍♀️i miałam nerwy jak teściowa kompletowala mi wyprawkę bo chciałam to zrobić od a do z sama, to moje pierwsze dziecko więc chciałam się tym wszystkim nacieszyć. Pewnie byłoby tak dalej ale teraz plan nr 1 to uzbieranie pieniędzy na mieszkanie i wyprowadzka. Z takich droższych rzeczy to jeszcze chcę kupić małemu to krzesełko do karmienia. Ubranka dalej mu kupujemy nowe ale już inaczej patrzę, wcześniej kupowałam dużo w h&m gdzie jedna bluza na 62 - 80,- a teraz widzę że to nie ma sensu, ubierze te kilka razy i zaraz z tego wyrośnie 😄

33Sylwia jaki zadowolony Leoś 💜
    I super krzesełko

dqpr20mmc4opiown.png
    12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
‹‹ 2413 2414 2415 2416 2417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ