Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, ja kupiłam w pierwszej ciąży laktator Medela swing, cycki bardziej mi pompował niż zbierał mleko. Ręcznie dużo szybciej i więcej odciągalam, następnym razem chyba inwestowałabym w ręczny. Ale nie wiem jak wasze doświadczenia.
Za to butelki Medela a w szczególności smoczek uratowały chyba naszą laktację i dzięki temu udało nam się wrócić na pierś.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 11:52
-
Ja na szczęście większość rzeczy mam po starszakach. Wózek Jedo Fynn, całkiem w porządku na nierówne tereny. Fotelik też jest, łóżeczko. Chociaż z tym ostatnim się nie nastawiam. Strażaków łóżeczko parzyło w dupkę i służyło bardziej za przechowalnię rzeczy. Jedynie kosmetyki typu szampon, płyn do mycia (nie używałam nigdy emolientów, oliwkę sporadycznie na zgięciach). I bardziej butelkę i smoczki nowe. Zanim kupicie jakiś bajer rozważcie kilka razy czy na pewno Wam się przyda. Idę o zakład, że część kupionych rzeczy będzie się tylko kurzyłaZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Jak mogę coś doradzić to nie kupujcie wózka 2w1. To był najgorszy dzieciowy zakup ever. Spacerówka od tych wózków się do niczego nie nadaje i tak jak dziecko zacznie siedzieć kupicie porządna lekką zwinną spacerówkę. Za kolejnego tysiaka... lepiej najprostsza gondole a potem dobrą spacerówkę, która posłuży dluzej bo gondola to i tak tylko maks na pół roku o ile w ogóle dziecko będzie wózkowe.
Laktator miałam canpol i u mnie się nie sprawdził, nie mogłam nic nim odciągnąć za to medela super. Próbowałam jeszcze avent ręczny i był ok ale najlepiej sprawdziła się medela.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 12:09
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ja kupiłam wózek 3w1 lonex używany na oko za 650zl. Świetny lekki, stelaż z gondola waży 10.5kg a spacerowka 9.4kg
dalej używamy spacerówki na wyjścia do parku.
Na wyjścia do sklepu kupiłam chicco ohlala bo waży 3.6kg i łatwo się składa jedną ręką i wkłada do auta (wejdzie nawet do auta typu Matiz)
Polecam wam patrzeć na wagę przy zakupie wózka i nie kupować wózków pancernych po 15-18kg bo da się kupić wózek z dobrą amortyzacja ważący już ok 10kg. I żeby była możliwość odczepienia gondoli kliknięciem z jednej strony, wtedy wsadzanie do auta idzie dużo szybciej.
Laktator mam elektryczny z avent. Kupiłam po doświadczeniach z pierwszym dzieckiem nastawiona na kpi a użyłam dokładnie 3 razy. Fajnie odciagal ale młody sam się nauczył ładnie ssać więc nie było potrzeby dalszego używania i laktator czeka w szafiepóźniej jeszcze używałam takiej ssawki z aliexpres za 20zl do ściągania nadmiaru pokarmu i to też był hit
nie pamiętam jak to się nazywało ale jak znajdę to wstawię linka.
U nas w święta wychodziły młodemu ząbki. Cztery czwórki na raz... Nie spałam w nocy, w dzień nie kontaktowalam. Teraz już jest lepiej.
Gratuluję udanych wizyt
U nas już 14+1tc... Myślałam że rozwalilam dziś detektor tętna bo zleciał prosto na kafelki, ale sprawdziłam i wykrył serduszko po chwili od przylozenia do brzuchaMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nick nieaktualnyZ wózkami niestety tak jest, ze są na krótko. Faktycznie jak dziecko już siada to sie kupuje spacerówke. Ja mam zamiar kupic maxi cosi mura 4 zeby mieć kombajn bo duzo wędrujemy i wózek bedzie musiał dać rade na wybojach ale po mieście bedzie uzywana spacerówka która kupie dodatkowo.
Ja mam.problem z laktatorem. Widze jak rozbieżne są opinie i chyba kupie na początek ręczny a później sie zobaczy. Moze tym razem karmienie piersią nie będzie koszmarem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Laktator pomaga odciągać mleko z piersi. Nie każdej jest potrzebny. Mi przy 2 dzieci się nie przydał. Karmiłam piersią do 7-8m. Jak musiałam odciągnąć to ręką szło bezproblemowoZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Co? Naciskanie piersi? Nie przesadzaj... kupa w pampersie też Cię będzie brzydzić?Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
xgirl wrote:W ogole macie jakas strone z lista potrzebnych rzeczy albo jakas wlasna liste? Niektore rzeczy sa oczywiste, ale niektore nawet nie wiem, ze sa potrzebne albo, ze istnieja
Ja mam super listę wyprawkowy zrobiona 2 lata temu. Jak mały pójdzie na drzemkę to poszukam i wrzucę do pobrania
Jeśli będziesz karmić piersią to laktator na pewno się przyda, do rozbujania laktacji, do odciągnięcia nadmiaru czy chocby do zrobienia zapasów jak będzie chciała gdzieś wyjść i zostawić pokarm.
Ja jeździłam na zajęcia raz w tygodniu i zostawiałam zapasy w lodowce na cały dzieńchoć mój mały to potem zribil i tak bunt na butle i tylko z piersi chciał pic.
Co do marki to chyba trzeba do siebie dopasować. Dziewczyny z canpola były zadowolone a u mnie w ogóle nie dawał rady , leciało ze 20 ml kiedy medela w tym samym czasie ściągała 120 ml. Ręczny dawał radę ale okrutnie się trzeba namachać
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Laktator pomaga odciagac mleko z piersi
zobacz sobie zdjecia jak to wyglada, sa rozne rodzaje laktatorow.
Ja nie kupilam laktatora przy pierwszym dziecku , a po urodzeniu okazało się że młoda nie umie ssać więc mąż biegał sam i szukał. Przy kolejnym sama kupiłam przed porodem taki jaki mi się podobał a okazało się że nie był potrzebny , więc ciężko mi doradzić czy lepiej kupic przed porodem czy nie...
My na wyprawy w góry i jazdę rowerem mamy wózek biegowy/przyczepke croozer Kid z wkładką niby 0+ ale mój miał 6mcy jak pierwszy raz to tam wsadzilismy. Dała radę wejść z nami na Klimczok;)Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Ines, nie zgodzę się, że na pewno się przyda. Wykarmiłam piersią 2 dzieci i nie mam laktatora, nawet nie zamierzam kupować. I tak, po cesarce ma się mleko, ma się go wystarczająco (zazwyczaj). To ostatnie pisze dlatego, że często słyszę/czytam, że po cesarce nie mleka, trzeba długo walczyć itd
Sung lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Ines, np: jak dziecku się uleje "serkiem" albo kupa wyjdzie plecamiZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
nick nieaktualnyJa chce kupić wozek thule,taki zeby mozna bylo zamontować kółka i płozy na skitury. Ale to jak dziecko bedzie juz siedzialo.
Xgirl radze Ci pomału zacząć się edukować z obsługi dziecka,chociaż teoretyczne bo widze że to troche kuleje u Ciebie. "Obrzydliwe" jak to nazwałas rzeczy towarzyszyć Ci będą od momentu porodu przez następne ileś lat.
Ja jeszcze myśle o chuście dla dziecka,przy młodej nie miałam a teraz myśle ze to fajna sprawa. Wiadomo ze dziecko tu zdecyduje czy ją lubi czy niePatrycja28, Casjopea lubią tę wiadomość