Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez chce zaczac cwiczyc. Przed ciaza bylam b aktywna ale jak zaszlam to ginka powiedziala zebym nie cwiczyla bo mnie po tym brzuch bolal. Moze teraz bedzie lepiej. Troche sportu w ciazy dobrze robi.
W ogole co powiecie na cieple prysznice? Tak 15 min z dosc ciepla woda ale na plecy, nogi, nie na brzuch. -
xgirl wrote:Tez chce zaczac cwiczyc. Przed ciaza bylam b aktywna ale jak zaszlam to ginka powiedziala zebym nie cwiczyla bo mnie po tym brzuch bolal. Moze teraz bedzie lepiej. Troche sportu w ciazy dobrze robi.
W ogole co powiecie na cieple prysznice? Tak 15 min z dosc ciepla woda ale na plecy, nogi, nie na brzuch.
Niby nie powinno się... ale... ja biorę, nienawidzę chłodnych czy letnich.nic się nie działo nigdy. Kąpiel w gorącej widzie w wannie odpada ale prysznic jak nie ma plamien i komplikacji to chyba do przeżycia.
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Kocham ten detektor
serio
uszczesliwiam serduchem Ryśka męża i rodzinę
ciekawe kiedy będą mieli dość
Czarna_kawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKapiel odpada, bo?
xgirl, jak mogę Ci coś doradzić to daj sobie prawo do nielubienia bycia inkubatorem i karmicielką. Bo najgorsze jest jak masz naokoło matki piejące z zachwytu nad karmieniem i ciążą a Ty tego nie czujesz i myślisz, ze coś z Tobą nie tak.
Nie musisz lubić. Ważne, żebyś dziecko lubiła
Co do karmienia to chciałam tylko uprzedzić, że nie każda kobieta jest w stanie ściągnąć pokarm w ilości wystarczającej. Syna karmiłam prawie 2 lata, był tłusty i najedzony, ale laktatorem ściągałam minimalne ilości, więc nie bardzo miałam jak zostawić go z kimś. Nie stresowało mnie to, bo wiedziałam, ze to normalne. Ilość sciagniętego pokarmu nie równa się ilości pokarmu dla dziecka. O!
Wyboru wózków Wam zazdroszczę. To był mój konik. Przy pierwszym mielismy Jane slalom pro. Przy drugim maxi cosi. Był genialny, ale mieszkalismy przy lesie. Na miasto może być za ciężki.
A spacerówki maclareny.xgirl lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySung a ten ciezki maxi cosi to nie właśnie mura?
Ja ostatio widzialam w firmowym salonie promo na mure 4 plus. 3 w 1(fotelik mozna bylo wybrac nawet najdrozszy z salonu ,oczywiście maxi cosi),plus akcesoria typu śpiworek,torba za 2 tys. Stwierdziłam ze to za wczesnie a teraz żałuje ogromnie ze go nie kupiłam -
nick nieaktualnyKarolaJJ wrote:Sung a ten ciezki maxi cosi to nie właśnie mura?
Ja ostatio widzialam w firmowym salonie promo na mure 4 plus. 3 w 1(fotelik mozna bylo wybrac nawet najdrozszy z salonu ,oczywiście maxi cosi),plus akcesoria typu śpiworek,torba za 2 tys. Stwierdziłam ze to za wczesnie a teraz żałuje ogromnie ze go nie kupiłam
Tak, mura -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymy na początek kupujemy tylko wózek z gondola bo później chcemy zainwestowac w lepsza spacerowke, która będzie służyć o wiele, wiele dłużej a jeśli chodzi o makre wózka to mi przypadła do gustu marka mutsy model igo na olx można wychaczyc używane w idealnym stanie w super cenie a że gondola to zaledwie pół roku używania więc raczej kupimy używana a spacerowke już nową
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 18:34
-
nick nieaktualny
-
Nana i to jest właśnie bardzo dobry tok myślenia
żałuje ze nikt mi tego w pierwszej ciąży nie powiedział
Sung ja żeby odciągać pokarm właśnie tak jak mówisz pracowałam na to. Potrzebowałam 3 porcji raz w tygodniu. Po każdym karmieniu wisialam na laktatorze żeby rozbujać cycki i i być w stanie coś ściągnąć. Wstawałam w nocy na dodatkowe ściąganie do laktatora. Nie ma ze boli. Musiałam pobudzić większą produkcje żeby moc cokolwiek ściągnąć. Potem oczywiście miałam nadmiar.
Pierwsze sesje z laktatorem były dla mnie żenujące. Potem to już była codzienność. Niestety postawiłam sobie za cel na macierzynskim skończyć specjalizacje wiec wyjścia nie było.Sung lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolaJJ wrote:Macie juz wrazenie ze czujecie delikatne muśnięcia dziecka? Juz drugi raz poczułam i raczej sobie nie wmawiam ze to dzieciak..
a który masz tydzień? ja wczoraj poczulam coś dziwnego coś czego nigdy nie czułam ale to raczej chyba za wcześnie i stwierdziłam że to chyba moje jelita albo znajdujące się w nich gazy -
nana1 wrote:dziewczyny tak z innej beczki, jakiej firmy polecacie detektor tętna płodu?
No ja mam zwykły najzwyklejszy angel sound. Kupiony na Allegro używany z paragonem i na gwarancji za 50 złnie ma wyświetlacza ale w zupełności spełnia swoje zadanie. Służy mi już druga ciąże
KarolaJJ wrote:Macie juz wrazenie ze czujecie delikatne muśnięcia dziecka? Juz drugi raz poczułam i raczej sobie nie wmawiam ze to dzieciak..
Eeee nie, chyba jeszcze za wcześnie...Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
nana1 wrote:dziewczyny tak z innej beczki, jakiej firmy polecacie detektor tętna płodu?
-
nick nieaktualnyJa mam 14 tydzień. Ja jestem pewna ze to dziecko musiało sie mocno przekrecic i odbic. Mialam to samo uczucie podczas usg jak skoczył wiec wodzialam i czułam. I za kazdym razem wieczorem jak sie napije słodkiego. Bede obserwować bacznie bo cos mam wrazenie ze to nie jelita
-
nick nieaktualny