X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten sam co Ines i polecam. Nie chciałabym nawet takiego z wyświetlaczem bo dla mnie to byłoby za dużo takie zastanawianie się czy tętno jest ok czy nie. Warto mieć na uwadze ze te urządzenia nie są pewnikiem i tyle. Uspokajacz dobry jeśli się do tego podejdzie rozważnie :)

Ja właśnie posłuchałam sobie momencik mojego bąbelka :)

Co do ruchów to czas miewam takie dziwne już ale raczej dla mnie to jelita. Zwłaszcza ze ostatnio mocno gazuje :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie leze w szpitalu. Mialam krwotok. Nic twgo nie zapowiadalo. Nic mnie nie boli. Z dzieckiem wszystko ok ale kaza sie nie nastawiac za pozytywnie. Trzymajcie kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiednA :( dużo siły dla waszej 2 :***

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki! I wirtualne tulasy :*

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ trzymam kciuki za Was bardzo mocno i jestem sercem z Wami ♥️Tule mocno.

Ja miałam kiepska noc:( ciągle się budziła bo mialam dziwne sny:( Dzisiaj wizyta na 15.10 Trzymajcie kciuki. Jestem pełna stresu.A tu jeszcze tyle godzin:(

Życzę wszystkiego dobrego Wam dziewczyny na Nowy Rok. Życze aby dla każdej z nas rok 2019 był wspaniały ♥️

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.
    Kamsza zleci raz dwa do tej 15 ;) Daj znac po

• Kamsza Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam napewno ♥️♥️ Ty też dawaj nam znać na bieżąco.

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Właśnie leze w szpitalu. Mialam krwotok. Nic twgo nie zapowiadalo. Nic mnie nie boli. Z dzieckiem wszystko ok ale kaza sie nie nastawiac za pozytywnie. Trzymajcie kciuki

Trzymam kciuki . Dalej krwawisz ?

Ja dwa tygodnie też miałam krwotok przez 3 godziny "lało się jak z kranu" a potem przestało i nawet nie było plamień .

a31il5w.png

• Alisia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy stosujecie same DHA bez dodatkowych witamin ? Mnie już głowa boli od szukania w internecie zazwyczaj dawka jest bardzo mała ......

W zestawie witamin dla ciężarnych dawka jest odpowiednia ale ja nie mogę brać zestawu bo mam za dużo żelaza i szukam samych DHA, ktoś pomoże ;-)

a31il5w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie leci ciurkiem od północy. Dali mi kroplówke ale nie jest lepiej. Sami nie wiedza z czego póki co. Boje sie okropnie o dziecko i o moja macice

• AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Ze mnie leci ciurkiem od północy. Dali mi kroplówke ale nie jest lepiej. Sami nie wiedza z czego póki co. Boje sie okropnie o dziecko i o moja macice
    Trzymam za Was kciuki.!

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy
    Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Dziewczyny czy stosujecie same DHA bez dodatkowych witamin ? Mnie już głowa boli od szukania w internecie zazwyczaj dawka jest bardzo mała ......

W zestawie witamin dla ciężarnych dawka jest odpowiednia ale ja nie mogę brać zestawu bo mam za dużo żelaza i szukam samych DHA, ktoś pomoże ;-)
    Ja mam jakieś pregna dha. Dawkowanie to 2 kapsułki czyli 500 mg. Kupiłam bo było na promce w rossmannie ;) jeszcze nie brałam. Pewnie teraz w 2 trymestrze już będę lykac.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymam mocno kciuki żeby wszystko było z wami ok! Musi być :*

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:

kciuki mocne!! musi być dobrze! skoro dziecko zyje to jest szansa ze będzie wszystko dobrze

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:

ja mam prenatal duo czyli witaminy no i dha , biore 2 tabl, kazda inna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 08:47

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ trzymam kciuki! Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Kamsza kciuki za wizytę - daj znać po :)

Alisia ale te w zestawach sa jako osobne kapsułki zazwyczaj. Pamiętam brałam w poprzedniej ciąży Femibion i one był osobno. W UK w tych moich - Pregnacare też jest osobny blister. Tyle, ze wiem, ze to kupowanie wintamin, ktore sie zmarnuja. Chyba, ze mozesz je komus oddac albo zostawic na po ciazy ;)

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    ja mam prenatal duo czyli witaminy no i dha , biore 2 tabl, kazda inna :)
    O też mam to brać. Tylko nie wiem czemu w necie są 2 różne składy. Jeden z metylokobalamina A drugi z cyjano. Mnie ten pierwszy interesuje.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sama szukałam tych dha dla siebie - bo pregnacare mam bez nich i znalazlam te:

https://www.carethy.co.uk/vitamins-supplements/nordic-naturals/daily-prenatal-dha-60-softgels?r=768990018251&gclid=CjwKCAiA9qHhBRB2EiwA7poaeJdy0N96ykFFGyykyvhYO0nRi-cI2iG4zgjWk3C3Mrm7PDQbw9uarBoCzYEQAvD_BwE

Moze zobaczcie, czy w Pl sa. Tych 2 kapsulki dziennie powinno sie brac.

info stad:
    http://americanpregnancy.org/pregnancy-health/omega-3-fatty-acids-faqs/

• Alisia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:

Bierzesz Acard albo heparynę ?

a31il5w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co nie. Mysle ze zalezy od wyników czy mi daza ale krzepniecie mam ok

‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ